Öpüşen çifti uyaran kişi 4 yerinden bıçaklandı!

Sen zaten ebeveyn olarak çocuğunu nasıl yetiştirmek istiyorsan öyle yetiştireceksin. Ben bunu normal karşılamıyorum diyorum, gelip birisi öyle dersiniz ama eline tablet verirsiniz diyor? Yahu ne biliyorsun?

Elele tutuşurken partnerine anlık öpücük kondurmak değil beni irrite eden ya da ufak sevgi gösterileri, herkesin ortasında kimse yokmuş gibi dudak, boyun öpüşmek. Bu nasıl modernlik olabilir? Yolda el ele gezen çiftlere kimse laf ediyor mu, ya da yanağını öpünce hayır ama dudak olunca ve biraz ileri götürünce rahatsız olunuyor işte. Toplum içinde dudaktan öpüşmeyi tabu ya da cinsellik, özgürlük karşıtlığı gören tayfaya da şunu dicem, benim duyduğum rahatsızlık bunlar gibi değil, millet için de burnunu karıştıran, yellenen, geğiren, orasını burasını kaşıyan adamdan duyduğum rahatsızlığı duyuyorum bu kişilerden. Oldu adam özgür diye yellene yellene gezsin AVM'de, emin olun aynı şey benim gözümde...

O genc tam bir ahlak yoksunu. Hem kizla öpüsüyon hem adami bicakliyon. Bunlar kiyamet alametleri gercekten. Bende disarda birisini öpüsürken görsem birsey demem ya da kizlarin erkegin kucanda oturanlari cok görüyorum disarda ama asla birsey demen cünkü beni ilgilendirmez cocugumla disarda olunca onun o yöne bakmamasini saglamaya calisiyorum. Üstelik insanlarin ne yapacagi belli olmaz godip birini uyarsam bana saldirir iste. Ama adamin yaptigini da cok dogru bulmuyorum bu olay tartisilir. Simdi dinle gelirim olmaz ama ben asla dogru bulmuyorum ciftlerin disarda öpüsmesini. Yanaktan bir öpücük bunu kastetmiyorum ama dudak dudaga yapisan insanlari dogru bulmuyorum

Aynı şekilde düşünüyorum. Sıkıntım bunu modernleşme olarak gören zihniyet. Ve bu bana ters geliyorsa, beni de kendi düşüncelerine göre yoğurduklarında kaldığım yobazlığım dar görüşlülüğüm. Burun karıştırmakta erkeğin orasını burasını karıştırmakta aynı hayasızlıkta ahlaksızlıkta bana görede.

kimsenin hayatına kimse karışamaz. sana noluyo be adam. babası mısın. tasası sana mı düştü. burnunu öyle her *oka sokarsan olacağıda bu...

Bir çocuk zaten 3-5 yaşından sonra bu gibi şeyleri merak eder. Öpüşen bir çift gördüğünde Çocuğunuza nasıl bir açıklama yaptığınızı açıkçası merak ediyorum. Veya kendi cinsel organını sorduğunda? Eminim her çocuk bu gibi şeylere şahit olmuştur.

Çocuk sorduğunda anlatmak başka bir de öğrensin diye gözüne sokmak bambaşka.. Çocuk sorduğunda elbette ayrıntıya inmeden cevaplamak lazım ama öğren yavrum bunları diye gözünün önünde öpüşerek yapılmamalı bu. Ben demiyorum bunu pedagoglar söylüyor. Siz gerçekten doğru buluyor musunuz ya bunu?

Her yaşın kendi merak duydığu şeyleri vardır elbet. Ama bunu siz en üst basamaktan anlatmaya başlarsanız kafası nasıl işler? Mesela siz birinci sınıfta ilk sayıları öğrenirsiniz. İkinci sınıfta toplama çıkarma diğer sınıflarda bir üst seviye. Siz birinci sınıfta trigonometri öğreten bir hocayla karşılaştınız mı? Bu akla mantığa uyuyor mu? Hadi diyelim öğrettiniz. Daha sayıları bilmeyen çocuk ne anlar ondan. Siz temeli vermedikten sonra üstüne ettiğiniz inşa ne kadar sağlam olur? Yaşına göre cümle kurulur anlatılır. Gözlemle değil canlı örnek göstererek değil.

Konu çocuklarınızın öpüşen çift görmemesine gelmiş.
Yani şu devirde bütün tv kanallarında, hatta çocuk kanalı dediğimiz Nickelodeon ,Disneychannel da bile öpüşen çizgifilm karakterleri ve ergenler varken sokakta öpüşenleri çok ta dert etmeyin derim.
3 yaşındaki veletlerin elinde tablet veya telefon var gittiğim heryerde.
Çocukların sokakta gördükleri sanal alemde veya televizyonda karşılarına çıkanların yanında çok masum kalır zaten.
Şimdi pekçoğunuz televizyon ve tableti sizin kontrolünüzde izlediğini söyleyeceksiniz, ama çocuğunuzun kreş veya ilkokuldaki pek çok arkadaşı bunlardan haberdar olacak.Belki gördüklerine özenen bir çocukla karşılaşacak ve kendini dudağından öpmeye kalkan bir çocuğun ne yaptığını anlamayacak ve tepki veremeyecek.
O yüzden çocukları korumanın yolunun herşeyi gizlemek yerine , kötü örnekleri gördüklerinde bunun yanlış bir davranış olduğunu anlatmanın doğru olduğunu savunuyorum.
Malesef dünya bizlerin çocukları için hayal ettiği ve kurmaya çalıştığı o temiz yer değil. 11 yaşında sevişmeye kalkan çocuklar, sigaraya uyuşturucuya alıştırılan çocuklar var gerçek hayatta.Ne kadar uğraşırsanız uğraşın o pislikleri göstermeyerek , yasaklayarak koruyamıyorsunuz çocuklarınızı. Bırakın çocuklar iyiyi de kötüyüde sizin yanınızda görsünler ki, siz anlatın onlara doğru davranışı.

Evet canım bir pedagogun yazdığu makaleyi yollayım isterseniz?

Ben canlı gösterin mi dedim :-D

Zaten bilinçli ebeveynler bunun doğrusunu öğretir ama ortada bir dolu bilinçsiz ebeveyn dolu. Dediğin gibi çocukları başlarından atmak ya da aaaa çocuğumun ne eksiği var onunda tableti olmalı diyip alan, eline veren ve dönüp kontrol bile etmeyen aileler var.

Bilinçli aile bu tür oyunları zaten vermez eline çünkü o oyunlarda ki en masum şey öpüşmek. Ya da dizilerdeki en masum şey öpüşmek. O dizilerde ve oyunlarda alttan alta verilen şeyler zaten o çocuğun öpüşme görmesinden daha zararlı. İşte bu tür ailelerde yetişen çocuklar bazı şeyleri erken yapmaya başlıyor, işte dediğin o erken yaşta öğrenen çocuklar peydah oluyor, 11 yaşında sevişen çocuklar oluyor. Hacısı, hocası, öğretmeni orasını burasını elleyip, öpünce bunu normalleştiriyor. Çünkü çocuk bunu toplumda sıkça görmüş ve bunu kafasında olağan saymış.

İşte bizim itirazımız zaten bilinçli ailelere değil, sen ben bilinçlendiririz ama buna engel olamadığın o bilinçsiz ailelerin yetiştir(eme)diği çocukların ceremesini de biz çekiyoruz toplum olarak.

Çok bastırmak da iyi değil, herşeyi aşırı serbest bırakıp bunu medeniyet saymak da. İki tür toplumdan da çıkan çocukların cinsellik ve sekse bakış açısı korkutucu bence. Örneğin cinselliği bastıran, çocuklarına cinselliği öğretmeyi bile tabu sayan arap ülkelerinde de sapkınlık, taciz, tecavüz had safhada iken aşırı rahat olan batıda da 14-15 yaşında cinsellik normal sayılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…