• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Opu Öncesi Yumurtanın Erken Çatlaması

Merhaba benim de yumurta rezervim çok düşük. AMH 0,26 doktor yumurta sayımın çok az olduğunu söyledi. Acil Tüp bebek önerdi. Tedavi sürecini biliyorsunuz zaten. Ama tedavi sürecine çok dikkat etmem gerekitiğini , özellikle yumurta çatlatma iğnelerini yaptıktan sonra mecbur kalmadıkça çok ayakta durmamam gerektiğini söyledi. Çok hareket etmek yumurtaların erken çatlamasına neden oluyormuş, yumurtaların cam gibi hasaas ve ince yapıda olduklarını söyledi o yüzden bu süreci dinlenerek geçirmek gerekiyor. Çok şükür doktorun dediğini yaptım ve bu süreçte mecbur kalmadıkça herhangi bir iş yapmadım. sonra yumurtalarım toplandı yumurta toplamadan sonra bende de sıvı birikmesi olduğunu söyledi. o yüzden transferi erteledi. Bir daha böyle bir süreç yaşarsanız umarım bu yazdıklarımın bir faydası olur size. Doktor seçimi çok önemli umarım güvendiğiniz bir doktor bulursunuz ve güzel sonuçlar alırsınız
Çok teşekkür ederim. Benimkiler ilaçla hızlı geliştiler. Tedavinin 12 ya da 13. gününde çatladılar. Doktor belki ilaçların dozunu biraz düşürebilirdi diye düşünüyorum. Gittiğim doktor Koçta kendi laboratuvarını kurmuş. Dalında iyi diyorlar ama ben sonuç alamadım.

Benim de başıma geldi. Benzer durumlar. Amh düşük, yumurta kalitesi zayıf. 2 opu öncesi bunu yaşadım. İnsan mahvoluyor. Doktor hatası mı diye çok düşündm ancak bizim gibi rezerv düşüklüğü varsa oluyormuş. Araştırdım da. En kısa zamanda yavrularımıza kavuşmak dileğiyle. ❤️

Benim de başıma geldi. Benzer durumlar. Amh düşük, yumurta kalitesi zayıf. 2 opu öncesi bunu yaşadım. İnsan mahvoluyor. Doktor hatası mı diye çok düşündm ancak bizim gibi rezerv düşüklüğü varsa oluyormuş. Araştırdım da. En kısa zamanda yavrularımıza kavuşmak dileğiyle. ❤️
Amin inşallah 🙏 sizin yumurta ne kadar büyüklükte çatladı

Valla hocalar bu konuda pek yorum yapmıyorlar. Opu öncesi son kontrol 2 gün önceydi. O zaman 18 ve 19 görünüyordu. Hatta hocaya teklif de ettim, erken alalım. Çünkü ikisi de aynı hocada erken çatladı. Erken olamaz, olgun çıkmaz dedi. Sonuçta herkes uzman olduğu alanda yorum yapıyor. Biz de onlara uyuyoruz. Açıkçası tüp bebek süreci zor ve yıpratıcı. Doktorların büyük kısmı için de iş tamamen maddi. Bu yolculukta bu sonuca ulaştım ne yazık ki.

Valla hocalar bu konuda pek yorum yapmıyorlar. Opu öncesi son kontrol 2 gün önceydi. O zaman 18 ve 19 görünüyordu. Hatta hocaya teklif de ettim, erken alalım. Çünkü ikisi de aynı hocada erken çatladı. Erken olamaz, olgun çıkmaz dedi. Sonuçta herkes uzman olduğu alanda yorum yapıyor. Biz de onlara uyuyoruz. Açıkçası tüp bebek süreci zor ve yıpratıcı. Doktorların büyük kısmı için de iş tamamen maddi. Bu yolculukta bu sonuca ulaştım ne yazık ki.
Haklısınız doktorum bana "yumurtan erken çatlayabilir istersen bu ayı iptal edelim" dedi. Sanki hiç ödeme yapmamışım hiç ilaç kullanmamışım gibi o kadar rahat konuşuyorlar ki, hem maddi hem de manevi olarak yıpratıcı bir süreç

Merhaba arkadaşlar, 14 mayısta tüp bebek tedavisine başladım. 2 tane folikül vardı ama 1 tanesi büyüdü. En son bu geçtiğimiz pazartesi günü ultrason ve kan tahlili randevum vardı. Büyüyen folikülüm 19mm olmuştu. Kan sonucumda Lh 15 çıkmıştı. Doktor aradı çarşamba yani bugün için opu olacak ama yumurtanın erken çatlama ihtimali var. Sen eşinle bu 2 günü her ihtimale karşı değerlendir dedi. Bir de o günü sabah cetrotide yapmıştım. Akşamda yine cetrotide yap dedi. 2 saat eczanelerde cetrotide aradım buldum akşam yaptım. Bu sabah operasyon öncesi ultrasonla bakıldı yumurta yok. Erken çatlamış. Yine hayal kırıklığı, doktor bana "yumurtanın erken çatlaması nadir olarak karşılaşılan bir durum, özellikle senin gibi yumurtalık rezervi düşük olanlarda daha sık rastlıyoruz" dedi. Ben doktorun ihmali olduğunu düşünüyorum. Benim gibi böyle bir durumla karşılaşan var mı? bir de pazartesi günü ultrasonla bakınca sağ tüpümde sıvı birikmesi gibi bir şey var dedi. Emin olmak için opu işlemi esnasında bakacaktı. Şimdi doktorum 1 hafta sonra gel ultrasonla bakayım dedi. Ama ben oraya gitmek yerine rahim filmi çektirmek istiyorum. İstanbul da rahim filmi çektireceğim önereceğiniz iyi bir yer var mı? şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhabalar erken catlamaya bi önlem bulundumu baya olmuş yazalı ama benim 2 tedavimde erken çatladı için opu ya gidememekle sonuçlanıyor

Merhabalar erken catlamaya bi önlem bulundumu baya olmuş yazalı ama benim 2 tedavimde erken çatladı için opu ya gidememekle sonuçlanıyor
Merhaba ben bu son tedaviden sonra tüp bebeğe ara verdim. Bu aralar yeniden tedaviye başlayacağım. Başka bir merkezle devam edeceğim. Acıbademle görüştüm. Prp önerdi.

Çok teşekkür ederim. Benimkiler ilaçla hızlı geliştiler. Tedavinin 12 ya da 13. gününde çatladılar. Doktor belki ilaçların dozunu biraz düşürebilirdi diye düşünüyorum. Gittiğim doktor Koçta kendi laboratuvarını kurmuş. Dalında iyi diyorlar ama ben sonuç alamadım.
ben de bugün koçta opu oldum opu sonucu yumurtan erken çatlamış toplayamadık dediler ..Aşılama olsun madem boş geçmesin dedim gonapeptyl embriyo oluşumunu engeller dediler acayip moralim bozuldu üstelik ücret iadesi yapmaları gerekmiyor mu

ben de bugün koçta opu oldum opu sonucu yumurtan erken çatlamış toplayamadık dediler ..Aşılama olsun madem boş geçmesin dedim gonapeptyl embriyo oluşumunu engeller dediler acayip moralim bozuldu üstelik ücret iadesi yapmaları gerekmiyor mu
Geçmiş olsun doktorunuz kim? Ben artık Aret Kamarda tedavi görüyorum. Opu öncesi muayene ediyorlar. Eğer yumurta erken çatlamamışsa opuya alıyorlar. Hem boşuna paran gitmiyor

Back