- 15 Ekim 2017
- 1.906
- 4.918
- 133
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Bu isi anneden gizli yapiyorlar, sinir oluyorum. Birkeresinde birisini kizimi odada operken yakaladim "aa anneye yakalandik" diyor piskin piskin. Ustelik benim kizim bu yuzden egzama oldu, ilac kullandi.bunu bile bile yapıyorlar. Sertce cektim aldim kucağından. Illa o agizlarini bebeklerin suratina yapistiracaklarKimse öpmedi. Yemedim içmedim gölge gibi peşindeydim. Çok gaza gelmiştim keşke biri yeltenseydi
Hamilesin sen sakinOkurken bi fenalaştım
Ablacım çocukların sosyalleşmesinden yanayım yoksa her girdikleri ortamda yabancılık yaşıyorlar bu da ebeveynleri hem üzüyor hem yoruyor, çocuğu dışarı çıkartma kimseyle görüştürme demiyorum çünkü ben de sosyal bir bebek büyüttüm her yere soktum sakınmadım, kızımı düğünlere bile götürdüm, toprağın çamurun içinde debelendirdim de, çocukların virüslerden izole yetişmesini de sağlıklı bulmuyorum lakin sonbaharla birlikte havaların değişken hali yüzünden salgın hastalıklar artıyor, düşünceli insanlar kendini çocuklu ailelerden uzak tutuyor, hastalanmışlarsa görüşmeyelim hastayım diyorlar fakat bir burun akmasından hafif bir öksürükten bir şey olmaz diye düşünenler hasta olduklarını söylemiyorlar, kış aylarında söylemeyenlerden korunmak için daha dikkatli olmak lazımMune abla yukarıda da yazdım. 2 kişi gelecek kahve içmeye sadece. Kısaca altın günü dedim geçtim.öyle bi ton insan olmayacak yani. İlk 6 ay anne babam dışında ve doktoru dışında insan görmedi oğlum. O derece sıktım korudum. Ama işin bir de sosyal gelişim boyutunu düşünmek zorundayım. Parka vs götürüyorum ama insan görmeden büyüyor çocuk. Ufak tefek bir yerlere ortamlara sokmaya çalışıyorum ara ara. Dil gelişimi şu anda çok geri mesela. Alıcı dili mükemmel seviyede ama ifade edici dili yok. Tek başıma evde yetmiyor bir yerden sonra. Şimdi gelen kişinin de 3 yaşında kızı var. O sebeple bizde geldik. Ama eleştirinizi kulağıma küpe yaptım. Havalar daha da soğumuşken bi tık set çekebilirim görüşmelere
Kesinlikle çok minnoş
Sizi duymayacaklarına garanti veriyorum
Böyle açıklamalardan anlayacak insan zaten öyle davranmaz
Bakın birkaç hafta önce ilk zatürreden hastanede yattım bir hafta sonra da kovidden hastanede yattım, eşime oğluma bulaştı….
Yeni atlattık derken şimdi oğlum bronşit ve zatürre başlangıcı var
Annem ishal kusma salgınına yakalandı
Benim gözlerimde enfeksiyon var bu da yeni bir salgın….. bu sadece benim ailem, tek bir ailedeki hastalık örneği…..toplumu siz düşünün…..eşiniz bile işten gelince elini yüzünü yıkamadan üstünü değiştirmeden çocuğuna yaklaşmıyor değil mi? Ana baba koruyup kollarken üst kat komşusu asansördeki mağazadaki insanlar……inanılmaz sinirlendim anlatamam…..
Annemin öpme ikazına aldırmayan babaannemin bir akrabası yüzünden tüberküloz olmuş bir bebeğim….ciğerimde izi hala duruyor
Yapmayın nolur sizin insanca uyarılarınıza kimse uymaz, kimsenin paşa gönlü küçücük her türlü mikroba ve istismara açık bir bebeğin canından kıymetli değil
Neden sert çıkmıyorsunuz, neden çocuğu uzaklaştırmıyorsunuz? İnsanlar iki gün sonra unutur gider ama olası bir sorun ömür boyu yük olur kalbinize
Annenize söyleyin insanları uyarsın, siz de olabildiğince sert ve net olun
Çocuğum hasta doğdu, altı ay kimse koklayamadı bile, anneannesi dahil, izin vermedim, eve gelmek isteyeni kabul etmedim, annemlerdeyken baskın yapar gibi çat kapı gelip bebeğimi görmek istediler odadan çıkmadım….pipirikli dediler buldumcuk dediler bir senin mi çocuğun var dediler biz kaç tane büyüttük dediler ağızlarının payını verdim zerre umrumda olmadı
Şimdi oğlum 8 yaşında, herkes unuttu, bende yine olsa yine aynı şeyi yapardım, hala oğlumu öpmek sevmek isteyen benden izin alıyor
Siz dikkatli özenli bir annesiniz, oğlunuz korunmayı hakediyor
Bu istismar direkt. Art niyet ararım. Neden odada gizli saklı öpüyor?Bu isi anneden gizli yapiyorlar, sinir oluyorum. Birkeresinde birisini kizimi odada operken yakaladim "aa anneye yakalandik" diyor piskin piskin. Ustelik benim kizim bu yuzden egzama oldu, ilac kullandi.bunu bile bile yapıyorlar. Sertce cektim aldim kucağından. Illa o agizlarini bebeklerin suratina yapistiracaklar
Haklısın Mune abla. Her girdiğim ortamda hasta mısın diye soruyorum artıkAblacım çocukların sosyalleşmesinden yanayım yoksa her girdikleri ortamda yabancılık yaşıyorlar bu da ebeveynleri hem üzüyor hem yoruyor, çocuğu dışarı çıkartma kimseyle görüştürme demiyorum çünkü ben de sosyal bir bebek büyüttüm her yere soktum sakınmadım, kızımı düğünlere bile götürdüm, toprağın çamurun içinde debelendirdim de, çocukların virüslerden izole yetişmesini de sağlıklı bulmuyorum lakin sonbaharla birlikte havaların değişken hali yüzünden salgın hastalıklar artıyor, düşünceli insanlar kendini çocuklu ailelerden uzak tutuyor, hastalanmışlarsa görüşmeyelim hastayım diyorlar fakat bir burun akmasından hafif bir öksürükten bir şey olmaz diye düşünenler hasta olduklarını söylemiyorlar, kış aylarında söylemeyenlerden korunmak için daha dikkatli olmak lazım
Benim lavaboya gitmem gerekiyordu, kizim agladigi icin kadin alip odalari gezdiriyordu. Lavabodan çıktığım gibi cocugun oldugu odaya girdim. Manzara bu sekildeydi. Cocugumu istismar ediyorsun desem anlayacak kapasite yok kiBu istismar direkt. Art niyet ararım. Neden odada gizli saklı öpüyor?
Canım ben gri Almanya’dayım. Burda değil ki milletin çocuğuna bebeğine dokunmak öpmek, köpeğinin başını bile okşayamazsın. Köpek için izin almalısın, çocuğa dokunmayı zaten unut. Çocuk diyelim sokakta koşarak üstüne doğru geliyor , sen çocuğa dokunamazsın, caddeye falan atlama tehlikesi yoksa durduramazsın yolundan çekilirsin. Sevimliyse En fazla gözünü uzun uzun dikmeden göz ucuyla bakar Gülümser geçersin. Ay ne tatlıymış diye fısıldarsın bu kadar. Çok yakınsan da öpmezsin bıcı bıcı sever geçersin zaten.
Biz kanı fazla kaynayan haddinden fazla sıcakkanlı ve her canlının küçüğüne bayılan bir toplumuz ondan oluyor böyle şeyler.Bu bizim Turklerdeki bebek opme hastaligi ne zaman bitecek acaba. Cocuk gorduler mi illa bir kucaga almak opmek istiyorlar. Ben yurtdisindayim. Burda Allah'tan cocuk opme gibi birsey yok. Anne babanin izni olmadan dokunmak bile yasak gibi birsey. Kimse kimsenin cocuguna dokunmuyor. Dokundugun an zaten karsinda kizgin bir anne baba bulursun. Keske bizlerde boyle sapur supur opmeleri biraksak ama cok zor. Mentalite degismiyor.
Beyni olmayan insan anlamıyorki. Bebeğim iki gün sarılık tan yoğun bakımda yattı. Hastaneden geldik. Daha daha kırkımız bile çıkmamıştı. Görümcem çocukları ile geldi. Küçük kızını oldu bitti sevmem. Dışarıda oynayan eli ayağı pis toz toprak içinde bir kız. 12 yaşlarında. Baktım kv bebeği kucağına vermiş gittim aldım. Hepsi orada iken Dr hijyenine dikkat edeceksiniz kimse öpmeye ek dokunamayacak dedim. Kız hiçç oralı değil. Özel olarak uyardım dokunma diye anlamıyor. Anası da uyarmıyor. Eşime dedim kv ye söyledi. O söyledi. Ama görümcem halen daha öpüyor. Dişlerinden tedavi görüyor iltihaplı. Geçenlerde geldi 2 aylık bebek yine öpüyor. Kv uyardı ama yok. Cahil tamam ama kursaksız bir de.Halen mi yapiyorlar bunu gercekten? Siz en iyisi doktor öptürmeyin dedi deyin ,belki anlarlar :)) Pes yani baska bir sey diyemiyorum....
Aslinda bu tarz yaklasimlarin olmamasi icin en bastan herkesle mesafeyi korumak bir gereklilik sanırım.Insanlar buna cürret ediyorsa bunlarin bir alt yapisi olmali önceden.Benim teyzemin gelini daha en bastan öyle bir mesafe koydu ki degil bebeği öpmek agzimizdan cikacak her lafa dikkat ediyorduk ve arada bir görüşülüyordu zaten.O zamanlar bozulsak da buna şimdi belki de dogrusu bu görünüyor.Yıllar sonra artik ben de cok mesafeli bir insan oldum ,belki de hayat evriltti beni bu yönde.Böyle olmanin en iyi tarafi hic böyle sorunlarin olmamasi diye düşünüyorum genelde de.Siz de bir yerden yakalayin bu mesafeyi.Beyni olmayan insan anlamıyorki. Bebeğim iki gün sarılık tan yoğun bakımda yattı. Hastaneden geldik. Daha daha kırkımız bile çıkmamıştı. Görümcem çocukları ile geldi. Küçük kızını oldu bitti sevmem. Dışarıda oynayan eli ayağı pis toz toprak içinde bir kız. 12 yaşlarında. Baktım kv bebeği kucağına vermiş gittim aldım. Hepsi orada iken Dr hijyenine dikkat edeceksiniz kimse öpmeye ek dokunamayacak dedim. Kız hiçç oralı değil. Özel olarak uyardım dokunma diye anlamıyor. Anası da uyarmıyor. Eşime dedim kv ye söyledi. O söyledi. Ama görümcem halen daha öpüyor. Dişlerinden tedavi görüyor iltihaplı. Geçenlerde geldi 2 aylık bebek yine öpüyor. Kv uyardı ama yok. Cahil tamam ama kursaksız bir de.
Çok teşekkür ederimHamöısın. Hem de çok. Her konuda çok dikkatliyken bunda basiretim bağlandı. Ya da insanlardan bu kadar yüzsüzlük görmek şaşırttı beni. Bi tıkandım. Ama artık akıllandım. Konu beni silkelesin diye açtım. İyi oldu bana.
Çok geçmiş olsun bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?