Öpmeyin dedikçe öpüyorlar

Ayyy sinirlerim bozuldu konuyu okurkeeenn. Elalemin bebesini niye öpüyonuz şap şup. 28 yaşıma geldim daha gördüğüm bi bebeği öpmüşlüğüm yoktur. Zaten bu pandemi vs.derken bebeklere dokunmaya bile korkar oldum. Ya hastaysam ya pis bi yere dokunduysam vs. Adam yaşamaya yeni başlamış zaten benden hastalık falan kapar yaşamak bu muymuş diye morali bozulur erken yaşta.

Zaten şu kovid döneminden sonra elalemin bebesini çocuğunu şapır şupur öpüp yiyenlerde art niyet arıyorum artık. Hala akıllanmamış olamazlar.

Kimse öpmedi. Yemedim içmedim gölge gibi peşindeydim. Çok gaza gelmiştim keşke biri yeltenseydi
Bu isi anneden gizli yapiyorlar, sinir oluyorum. Birkeresinde birisini kizimi odada operken yakaladim "aa anneye yakalandik" diyor piskin piskin. Ustelik benim kizim bu yuzden egzama oldu, ilac kullandi.bunu bile bile yapıyorlar. Sertce cektim aldim kucağından. Illa o agizlarini bebeklerin suratina yapistiracaklar

Ablacım çocukların sosyalleşmesinden yanayım yoksa her girdikleri ortamda yabancılık yaşıyorlar bu da ebeveynleri hem üzüyor hem yoruyor, çocuğu dışarı çıkartma kimseyle görüştürme demiyorum çünkü ben de sosyal bir bebek büyüttüm her yere soktum sakınmadım, kızımı düğünlere bile götürdüm, toprağın çamurun içinde debelendirdim de, çocukların virüslerden izole yetişmesini de sağlıklı bulmuyorum lakin sonbaharla birlikte havaların değişken hali yüzünden salgın hastalıklar artıyor, düşünceli insanlar kendini çocuklu ailelerden uzak tutuyor, hastalanmışlarsa görüşmeyelim hastayım diyorlar fakat bir burun akmasından hafif bir öksürükten bir şey olmaz diye düşünenler hasta olduklarını söylemiyorlar, kış aylarında söylemeyenlerden korunmak için daha dikkatli olmak lazım

Hamöısın. Hem de çok. Her konuda çok dikkatliyken bunda basiretim bağlandı. Ya da insanlardan bu kadar yüzsüzlük görmek şaşırttı beni. Bi tıkandım. Ama artık akıllandım. Konu beni silkelesin diye açtım. İyi oldu bana.

Çok geçmiş olsun bu arada

Bu istismar direkt. Art niyet ararım. Neden odada gizli saklı öpüyor?

Haklısın Mune abla. Her girdiğim ortamda hasta mısın diye soruyorum artık çocuklu ortamlarda özellikle tilki gibi tetikteyim. Ama daha dikkatli olayım. Haklısın

Bu istismar direkt. Art niyet ararım. Neden odada gizli saklı öpüyor?
Benim lavaboya gitmem gerekiyordu, kizim agladigi icin kadin alip odalari gezdiriyordu. Lavabodan çıktığım gibi cocugun oldugu odaya girdim. Manzara bu sekildeydi. Cocugumu istismar ediyorsun desem anlayacak kapasite yok ki

Bu bizim Turklerdeki bebek opme hastaligi ne zaman bitecek acaba. Cocuk gorduler mi illa bir kucaga almak opmek istiyorlar. Ben yurtdisindayim. Burda Allah'tan cocuk opme gibi birsey yok. Anne babanin izni olmadan dokunmak bile yasak gibi birsey. Kimse kimsenin cocuguna dokunmuyor. Dokundugun an zaten karsinda kizgin bir anne baba bulursun. Keske bizlerde boyle sapur supur opmeleri biraksak ama cok zor. Mentalite degismiyor.

Canım ben gri Almanya’dayım. Burda değil ki milletin çocuğuna bebeğine dokunmak öpmek, köpeğinin başını bile okşayamazsın. Köpek için izin almalısın, çocuğa dokunmayı zaten unut. Çocuk diyelim sokakta koşarak üstüne doğru geliyor , sen çocuğa dokunamazsın, caddeye falan atlama tehlikesi yoksa durduramazsın yolundan çekilirsin. Sevimliyse En fazla gözünü uzun uzun dikmeden göz ucuyla bakar Gülümser geçersin. Ay ne tatlıymış diye fısıldarsın bu kadar. Çok yakınsan da öpmezsin bıcı bıcı sever geçersin zaten.

Benim derdim yazın TR ye geldiğimize olabilecekler . On numara korku filmi yemin ederim.

Biz kanı fazla kaynayan haddinden fazla sıcakkanlı ve her canlının küçüğüne bayılan bir toplumuz ondan oluyor böyle şeyler.
Küçük bebek görünce koskoca insanlarız ama ağzımızı burnumuzu şekilden şekile sokup agucuk bugucuk yeyim çeni beyyyynn demeye başlıyoruz, öpmek mıncıklamak çok sevdiğimizi gösteriyor diye el kadar bebelere yapışıveriyoruz, bir de şu var ki öpmeden kucağa almadan sevmeyi bebeğimi istemiyorlar sevmiyorlar diye anlayan anneler de var.

Ben çocukları mıncırarak öperek sevmem, lafta uzaktan senin ağzını burnunu yerim derim ama icraate dökmem, annesi benim yerime de öp kuzucuğu derim, anneler kucağıma kendisi vermediği sürece de çocukları kucağıma almam, benim sevgim genelde uzaktandır lakin bu sevgi şeklini yeteri kadar sevmiyorsun kucağına almadan nasıl dayanıyorsun diyerek eleştirenler oluyor çünkü bebekler kucağa alınarak sevilir, öpülür koklanır düşüncesi daha baskın.

Halen mi yapiyorlar bunu gercekten? Siz en iyisi doktor öptürmeyin dedi deyin ,belki anlarlar :)) Pes yani baska bir sey diyemiyorum....
Beyni olmayan insan anlamıyorki. Bebeğim iki gün sarılık tan yoğun bakımda yattı. Hastaneden geldik. Daha daha kırkımız bile çıkmamıştı. Görümcem çocukları ile geldi. Küçük kızını oldu bitti sevmem. Dışarıda oynayan eli ayağı pis toz toprak içinde bir kız. 12 yaşlarında. Baktım kv bebeği kucağına vermiş gittim aldım. Hepsi orada iken Dr hijyenine dikkat edeceksiniz kimse öpmeye ek dokunamayacak dedim. Kız hiçç oralı değil. Özel olarak uyardım dokunma diye anlamıyor. Anası da uyarmıyor. Eşime dedim kv ye söyledi. O söyledi. Ama görümcem halen daha öpüyor. Dişlerinden tedavi görüyor iltihaplı. Geçenlerde geldi 2 aylık bebek yine öpüyor. Kv uyardı ama yok. Cahil tamam ama kursaksız bir de.

Aslinda bu tarz yaklasimlarin olmamasi icin en bastan herkesle mesafeyi korumak bir gereklilik sanırım.Insanlar buna cürret ediyorsa bunlarin bir alt yapisi olmali önceden.Benim teyzemin gelini daha en bastan öyle bir mesafe koydu ki degil bebeği öpmek agzimizdan cikacak her lafa dikkat ediyorduk ve arada bir görüşülüyordu zaten.O zamanlar bozulsak da buna şimdi belki de dogrusu bu görünüyor.Yıllar sonra artik ben de cok mesafeli bir insan oldum ,belki de hayat evriltti beni bu yönde.Böyle olmanin en iyi tarafi hic böyle sorunlarin olmamasi diye düşünüyorum genelde de.Siz de bir yerden yakalayin bu mesafeyi.

Çok teşekkür ederim
Allah evladınızı da sizi de korusun

Ahhhh bu tutum beni ne yıpratmıştı ne yorucuydu , Ben birde prematüre annesiyim bir kere pasif kaldım kv ile baş edemedim mevlüt yaptı bedelini küvezden çıkmış çocuğa antibiyotik içirerek ödedim orda doktorun sen annesisin demesini hatırlayınca hala yerin dibine giriyorum o olaydan sonra aile dostu , komşu , ingiltere düşesi , monako prensesi hiç fark etmedi çok sert uyardım.

Bu hafta sonu eşimin ailesi gelecek okudukça geriliyorum konudan çıkmam lazım ama pişman olmamak için okuyup tedbir de almak istiyorum . Hayır kardeşine ailesine çocuğu göstermezsin de diyemem e gelen kucağına alacak nasıl davranacagim bilmiyorum burayı okudukça sinirlerim zıpladı . Muhtelif neden açtın konuyu

Kesinlikle öpülmemeli
Ben bile kendi çocuğumu 1 sene yanagindan hiç öpmedim
Benim de eşimin ailesi sever sap sup opmeyi uyarınca opmediler bacagini falan örtüler ona rağmen orfa kaldığımız yaz cocuk enfeksiyon oldu ateşi falan çıktı o günden sonra opmediler artık biraz da işime geldi
Doktor opmeyin dedi falan deyin olmadi gerçi bununla ilgili yalan da söylemek zorunda değiliz istemiyorum bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…