- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Konuları okudukça benimde çocuk kaygım artıyorBu hafta sonu eşimin ailesi gelecek okudukça geriliyorum konudan çıkmam lazım ama pişman olmamak için okuyup tedbir de almak istiyorum . Hayır kardeşine ailesine çocuğu göstermezsin de diyemem e gelen kucağına alacak nasıl davranacagim bilmiyorum burayı okudukça sinirlerim zıpladı . Muhtelif neden açtın konuyu
Benim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorumKızlR selam
Öncelikle konuya bir üst giriş yapayım. Konunun buldumcukla alakası yok.
15 aylık bir oğlum var. Aylardır başkasının gelip şap şup öpmesine engel olamadım.
Bunu yapan annemin arkadaşları
Annemle yakın oturuyoruz. Evde bunaldığımız için hergün annem ben oğlum bir aradayız.
Annemin çok yakın komşusu var üst katında. Çok sık karşılaşıyoruz. A her seferinde öpüyor
Öpme diyorum. Öpüyor. Öpme ya öpme.
Annemle çok yakınLr diye terslemedim şimdiye kadar. Oğlum ayaklarını ağzına sokma dönemindeydi. Bir gün çorabını çıkardı oğlumun. Ayaklarını öpecekti. Öpme ağzına sokuyor dedim. Olsun yıkarsın dedi öptü. Ya niye yıkayalım şimdi durduk yere?
Başka arkadaşı da görünce şlamp yanağından sesli öpüyor.
Panter gibiyim normalde ama bu konuda engel olamıyorum.
Annemin 4 arkadaşı ile asansöre bindik. Biri öpecekti. Öpmeyin grip salgını var diye salladım. Sanki bunu söylememişim gibi asansörden inerken bir diğeri elinden öptü. Çocuk ellerini ağzına sokuyor.
Ay bebek bu öpülür fanusta yaşayın o zaman diyenlere not
1. Bunu bir mahremiyet ihlali olarak görüyorum. Bu sebeple istemiyorum. Ben bile annesi olarak seni öpebilir miyim diyorum. İnsanlar sizin elleriniİ yanaklarınızı boynunuzu şap şup öpse tepki vermez misiniz? Bebeklerde insan. Sesleri çıkmıyor diye bedenleri üzerinde her istediğimizi yapmamalıyız.
2. Evet hastalıklar sebebiyle de istemiyorum.
Ben bu işi nasıl engelleyebilirim? Annemlere gitmemek çözüm değil. Evde çok sıkılıyoruz çünkü. Oğlum da tam anneanne aşığı.
NSıl konuşayım? Ne diyeyim?
Edit: ekleme yapmak istiyorum. Bir diğer rahatsız olduğum konu bebeğime yabancı olan insanların koşarak üzerine gelip çığlıklarla kucaklarına almaları.
Bir yerdeyiz. Eski bir komşumuzu gördük. Ben tanıyorum ama oğlum ilk kez görüyor. Oğlum bi tık uzağımdaydı. Ayyy senn ne tatlısıııım diye kucağına almak isteyince ve oğlum korktu kaçmak istedi kafasını vurdu.
Ya bi dur çocuk sana alışsın.
Bir gün mağazadayız. Oğlum yeni yürüyor. Ben arkada o önde. Annem de kıyafet deniyor. Kadının biri bi anda oğlumun iki elini tutup hızla yürütmeye başladı. Ne güzl yürüyosun sen diyerek. Ama hızla gidiyorlar. J
koştum hemen. Nevrim döndü. Nehakla ya?
Şu bebeklerden bi uzak durun lütfen
İlk mesajımı da beğenmemişsiniz zaten. Siz öptürün bol bol madem zorunuza gitmiyor. Hastalık kısmı tek sorun değil. O bebeğin kişisel alanını ihlal ettiriyorsunuzBenim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorum
Allah Allah nereden kapmış olabilir ki? Çok geçmiş olsun.17 aylık bebeğimde şu an Herpes simplex virüsü var. Tek teması her gün parkta çocuklarla oynuyor. Yetişkin kimseyle teması yok kimse öpmüyor. Günlerdir doktor doktor geziyoruz ancak teşhis kondu. Delirecektim. Doktor bir süre parka dahi götürmeyin balkona çıksın sadece dedi
Aman diyim kırılmasın diye insanlara çocuk öptürmeyin ya
Allah Allah nereden kapmış olabilir ki? Çok geçmiş olsun.
Siz öpen olursa yorumda yazdıkları gibi ağızlarına bir tane çarpın . Ben sizin gibi düşünmüyorum ha keşke yapmasalar ama cinsel veya genital bölgesinden ağızdan opmedikelri sürece benim için sıkıntı yok siz bilirsinizİlk mesajımı da beğenmemişsiniz zaten. Siz öptürün bol bol madem zorunuza gitmiyor. Hastalık kısmı tek sorun değil. O bebeğin kişisel alanını ihlal ettiriyorsunuz
Yetişkin biri sırf yakın akraba diye çocuğumu öpeceğim diye ağlatacak ben de öyle duracağım.Benim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorum
Hiç o tipteki insanlar bu dediklerinizden anlarlar mı sizce? Bn dikkat etmeyen insanlarla iletisimimi minimum duzeyde tutuyorum. Bu kisiler ailelerimizden birileri olsa bile...Şey demeyi düşünüyorum. Artık vücudunun farkında. Herkesin öpemeyeceğini ve vücuduna dokunamayacağını öğretiyorum. O yüzden ben Varken de yokken de öpme.
Çok mu minnoş?
Öpmekten ağlatmak mı? Bunu bi yetişkine yapsanız tacizdir, niye bebek olunca bu kadar sessiz kalıyoruz? İstemiyor demek ki, ağladığına göre niye istemediği birşeyle sözümona çok sevdiğiniz bir yavruyu zorluyorsunuz?Benim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorum
Ben size Mahremiyet eğitimi kitabını öneriyorum Pedegog Adem Güneş in . Kimse evladının kötülüğünü istemez eminim sizde istemezsiniz. Bu durum çocuğunuzu istismara açık hale getiriyor . Nedenini eminim arastirdikca daha iyi anlayacaksınız . Lütfen abartiyorlar demeyin bu durumu araştırın . Ayrıca aglatmalarina rağmen devam ediyorsa öpmek çocuk ilerde hayır diyemeyen biri haline gelecek . Bırakın onların kalbi kırılsın sizin evladınızin kişiliği daha önemli .Benim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorum
Bugün daha instagramda story paylaştım annemin arkadaşlarına özel
Vah ki ne vah. Çocuk konuşamadığı için tek iletişim yöntemi olan ağlama ile size bir şey anlatmaya çalışıyor. Dinleyin lütfencinsel veya genital bölgesinden ağızdan opmedikelri sürece benim için sıkıntı yok siz bilirsiniz
Ben de instagramda az önce denk geldim de paylaştım. Pişti olmuşuz
Benim yaşadıgım ülkede daha beter hiç tanımadıgım gelip öpüyor. İstemezsende yadırgıyor ayıplıyorlar. Ben akrabalarımda görmedim böyle mıçmıçlık.KızlR selam
Öncelikle konuya bir üst giriş yapayım. Konunun buldumcukla alakası yok.
15 aylık bir oğlum var. Aylardır başkasının gelip şap şup öpmesine engel olamadım.
Bunu yapan annemin arkadaşları
Annemle yakın oturuyoruz. Evde bunaldığımız için hergün annem ben oğlum bir aradayız.
Annemin çok yakın komşusu var üst katında. Çok sık karşılaşıyoruz. A her seferinde öpüyor
Öpme diyorum. Öpüyor. Öpme ya öpme.
Annemle çok yakınLr diye terslemedim şimdiye kadar. Oğlum ayaklarını ağzına sokma dönemindeydi. Bir gün çorabını çıkardı oğlumun. Ayaklarını öpecekti. Öpme ağzına sokuyor dedim. Olsun yıkarsın dedi öptü. Ya niye yıkayalım şimdi durduk yere?
Başka arkadaşı da görünce şlamp yanağından sesli öpüyor.
Panter gibiyim normalde ama bu konuda engel olamıyorum.
Annemin 4 arkadaşı ile asansöre bindik. Biri öpecekti. Öpmeyin grip salgını var diye salladım. Sanki bunu söylememişim gibi asansörden inerken bir diğeri elinden öptü. Çocuk ellerini ağzına sokuyor.
Ay bebek bu öpülür fanusta yaşayın o zaman diyenlere not
1. Bunu bir mahremiyet ihlali olarak görüyorum. Bu sebeple istemiyorum. Ben bile annesi olarak seni öpebilir miyim diyorum. İnsanlar sizin elleriniİ yanaklarınızı boynunuzu şap şup öpse tepki vermez misiniz? Bebeklerde insan. Sesleri çıkmıyor diye bedenleri üzerinde her istediğimizi yapmamalıyız.
2. Evet hastalıklar sebebiyle de istemiyorum.
Ben bu işi nasıl engelleyebilirim? Annemlere gitmemek çözüm değil. Evde çok sıkılıyoruz çünkü. Oğlum da tam anneanne aşığı.
NSıl konuşayım? Ne diyeyim?
Edit: ekleme yapmak istiyorum. Bir diğer rahatsız olduğum konu bebeğime yabancı olan insanların koşarak üzerine gelip çığlıklarla kucaklarına almaları.
Bir yerdeyiz. Eski bir komşumuzu gördük. Ben tanıyorum ama oğlum ilk kez görüyor. Oğlum bi tık uzağımdaydı. Ayyy senn ne tatlısıııım diye kucağına almak isteyince ve oğlum korktu kaçmak istedi kafasını vurdu.
Ya bi dur çocuk sana alışsın.
Bir gün mağazadayız. Oğlum yeni yürüyor. Ben arkada o önde. Annem de kıyafet deniyor. Kadının biri bi anda oğlumun iki elini tutup hızla yürütmeye başladı. Ne güzl yürüyosun sen diyerek. Ama hızla gidiyorlar. J
koştum hemen. Nevrim döndü. Nehakla ya?
Şu bebeklerden bi uzak durun lütfen
Ne saçma ya hangi ülke orası, Afrika ülkelerinden ya da Arap ülkelerinden biri mi? Ne anlıyorlar elalemin çocuğunu öpmekten acaba. Hiç de sevmem başkasının çocuğunu öpüp koklamaktan sadece kendi yeğenimi sayılı öpmüşümdür. Onu da ensesinden öpüyordum, inatçı olur ordan öpme diyorlardıBenim yaşadıgım ülkede daha beter hiç tanımadıgım gelip öpüyor. İstemezsende yadırgıyor ayıplıyorlar. Ben akrabalarımda görmedim böyle mıçmıçlık.
Bi çocugu öpesim gelse bile 'ay ne tatlısın sen' derim giderim.
Çözüm varsa ben de alırım bi dal.
Hastasıyım böyle enseye şaplak yanağa öpücük kültürlerinBenim yaşadıgım ülkede daha beter hiç tanımadıgım gelip öpüyor. İstemezsende yadırgıyor ayıplıyorlar. Ben akrabalarımda görmedim böyle mıçmıçlık.
Bi çocugu öpesim gelse bile 'ay ne tatlısın sen' derim giderim.
Çözüm varsa ben de alırım bi dal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?