Öpmeyin dedikçe öpüyorlar

Konuları okudukça benimde çocuk kaygım artıyor

Benim bebeğimi de halası babannennesi annanesi babası hepsi sapur supur operler issirsa issira severler açıkçası galiba akraba diye hiç zoruma gitmedi bilemiyorum. Çok şükür hiç mikropta kapmadi . Hatta dün kayınvaldem ağlattı öpmekten bilemedim bişey diyemiyorum kalp kırmak istemiyorum

17 aylık bebeğimde şu an Herpes simplex virüsü var. Tek teması her gün parkta çocuklarla oynuyor. Yetişkin kimseyle teması yok kimse öpmüyor. Günlerdir doktor doktor geziyoruz ancak teşhis kondu. Delirecektim. Doktor bir süre parka dahi götürmeyin balkona çıksın sadece dedi
Aman diyim kırılmasın diye insanlara çocuk öptürmeyin ya

İlk mesajımı da beğenmemişsiniz zaten. Siz öptürün bol bol madem zorunuza gitmiyor. Hastalık kısmı tek sorun değil. O bebeğin kişisel alanını ihlal ettiriyorsunuz

Allah Allah nereden kapmış olabilir ki? Çok geçmiş olsun.

kendi oğlumu kıyamayıp da yanağından, ellerinden öpmedim ilk yılında. ama eşimin ailesi izinsiz, sorgusuz sualsiz şapır şupur dalarlardı. zaten el yıkamak diye bir kavram yoktu eve gelince. ben uyarmaya utanırdım ama susmazdım uyarırdım hep. kayınpederim torundan sonra hayatımızda yıkamadığımız kadar el yıkar olduk derimiz buruştu kehkeh diye pişkince gülerdi bir de marifet anlatır gibi. bu gibi durumlarda kibarlık işe yaramıyor. anlamayan insana dan dan konuşacaksın. etraf virüs kaynıyor, çocuğumun bağışıklığı düşük (öyle olmasa bile) dr öpmeyi yasakladı diyeceksiniz. anlayacakları dil budur. hamle edeni durduracaksınız. kim ne düşünürse düşünsün, buldumcuk oldu desinler isterse umrunuzda olmasın. gerçekten hele şu anda envai çeşit salgın var. çocuklarımızı elimizden geldiğinde korumak görevimiz.

İlk mesajımı da beğenmemişsiniz zaten. Siz öptürün bol bol madem zorunuza gitmiyor. Hastalık kısmı tek sorun değil. O bebeğin kişisel alanını ihlal ettiriyorsunuz
Siz öpen olursa yorumda yazdıkları gibi ağızlarına bir tane çarpın . Ben sizin gibi düşünmüyorum ha keşke yapmasalar ama cinsel veya genital bölgesinden ağızdan opmedikelri sürece benim için sıkıntı yok siz bilirsiniz

Yetişkin biri sırf yakın akraba diye çocuğumu öpeceğim diye ağlatacak ben de öyle duracağım.
Sebep?
Bu sevgi göstermek değil çocuk ağladığına göre.
Ayrıca çocuğunuza çaresizlik duygusu aşılanıyor.
Gücünün yetmediği bir büyük insan onu hırpalayarak seviyor, öpüyor, yavrucak çaresizce ağlıyor ama yine de kurtulamıyor.
Niye? Annesi-babası yani onu korumakla yükümlü olan kişiler bunda bir sorun görmüyor ve o şuursuz babaanneye müdahale etmiyor.
Çocuğunuz bir süre sonra bunu normal kabul edecek.
Ayrıca özel alan ve mahremiyet duygusu sizin düşündüğünüz gibi ağız veya genital bölge ile sınırlı değildir.
Konunun uzmanı olarak, masum yavrunuz için iyi niyetle yorum yaptım dikkate alıp almamak sizin bileceğiniz iş.

Son düzenleme:
Bıktık artıkk insanların şu cahilliklerinden, bencilliklerinden bıktıkk.
Şey demeyi düşünüyorum. Artık vücudunun farkında. Herkesin öpemeyeceğini ve vücuduna dokunamayacağını öğretiyorum. O yüzden ben Varken de yokken de öpme.

Çok mu minnoş?
Hiç o tipteki insanlar bu dediklerinizden anlarlar mı sizce? Bn dikkat etmeyen insanlarla iletisimimi minimum duzeyde tutuyorum. Bu kisiler ailelerimizden birileri olsa bile...

Öpmekten ağlatmak mı? Bunu bi yetişkine yapsanız tacizdir, niye bebek olunca bu kadar sessiz kalıyoruz? İstemiyor demek ki, ağladığına göre niye istemediği birşeyle sözümona çok sevdiğiniz bir yavruyu zorluyorsunuz?
Kalp kıracak birşey yok anne ağlıyor bu kadar öpülmek istemedi biraz rahat bırakalım yavrumu diyeceksiniz.

Ben size Mahremiyet eğitimi kitabını öneriyorum Pedegog Adem Güneş in . Kimse evladının kötülüğünü istemez eminim sizde istemezsiniz. Bu durum çocuğunuzu istismara açık hale getiriyor . Nedenini eminim arastirdikca daha iyi anlayacaksınız . Lütfen abartiyorlar demeyin bu durumu araştırın . Ayrıca aglatmalarina rağmen devam ediyorsa öpmek çocuk ilerde hayır diyemeyen biri haline gelecek . Bırakın onların kalbi kırılsın sizin evladınızin kişiliği daha önemli .

Benim yaşadıgım ülkede daha beter hiç tanımadıgım gelip öpüyor. İstemezsende yadırgıyor ayıplıyorlar. Ben akrabalarımda görmedim böyle mıçmıçlık.
Bi çocugu öpesim gelse bile 'ay ne tatlısın sen' derim giderim.
Çözüm varsa ben de alırım bi dal.

Ne saçma ya hangi ülke orası, Afrika ülkelerinden ya da Arap ülkelerinden biri mi? Ne anlıyorlar elalemin çocuğunu öpmekten acaba. Hiç de sevmem başkasının çocuğunu öpüp koklamaktan sadece kendi yeğenimi sayılı öpmüşümdür. Onu da ensesinden öpüyordum, inatçı olur ordan öpme diyorlardı

Hastasıyım böyle enseye şaplak yanağa öpücük kültürlerin bu ne yahu? Valla ne önersem bilemedim, siz de öpeni sıkıştırıp mıncırın diycem olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…