Op. Dr. A. Emre İlhan hakkında bilgi paylaşım

Arkdaslar ya bugün 14. Günüm bantlarimi cikarttim burnum cok sis normalmi bukadar sis olmasi ? Kalin derilide dglim cok gülmekten konusmaktan olabilirmi ? Ltf cvp yazin sizde nasildi

Benim 10 .cu gunumde Emre beye kontrole gittiğimde bana biraz kızmıştı, neden bu kadar cok konuşuyorsun, gülüyorsun dedi. Muayehanede sürekli kikir kikir guluyordum, hep sesimi duyuyormuş. Bak cok şişmiş burnun dedi, sana sosyal hayatı yasaklıyorum demişti. Yani demekki cok gülmek ve konuşmak tan sisebiliyormus burun. Birde bana nazar boncuğu takmadı, bak hala içime oturmuş bu nazar boncuğu olayı :KK52: hala lafını ediyorum. :KK1: Yani fazla konuşma ve gülme, ben yapamıyorum konuşmadan.

Benim 10 .cu gunumde Emre beye kontrole gittiğimde bana biraz kızmıştı, neden bu kadar cok konuşuyorsun, gülüyorsun dedi. Muayehanede sürekli kikir kikir guluyordum, hep sesimi duyuyormuş. Bak cok şişmiş burnun dedi, sana sosyal hayatı yasaklıyorum demişti. Yani demekki cok gülmek ve konuşmak tan sisebiliyormus burun. Birde bana nazar boncuğu takmadı, bak hala içime oturmuş bu nazar boncuğu olayı :KK52: hala lafını ediyorum. :KK1: Yani fazla konuşma ve gülme, ben yapamıyorum konuşmadan.

Bende öyle banada kizmisti burnun normalinden 2 kat daha sis demisti banada takmadi nazar boncugu :KK43: demekki konusup gülmekten. Ama ben konusmadan yapamamki yaaaa

Hadi yaa Odzimert, soyledigin iyi oldu, bende sumkuruyorum cunku, birdaha yapmim ozaman yada yavas yapim.

Sevgi cim benim sumkururken kanamadi. sabah 7 civari burnumdan biseyler damlarken uyandim baktim kan. bir sure akti kan burnmdan sonra durdu. sonra ozgul hanim i aradim ilk bir ay hic sumkurmemen lazim dedi bana aslinda bana bunu daha once soyledigini hatirliyorum ama cok farkina varamamisim ciddiyetinin sanirim cunku sumkurunce cok rahatliyodum. ama cok yanlis yapmisim sumkure sumkure zedelendi sanirim ve gece 10 gibi tekrarladi gene ama cabuk durdu gene. insallah bidaha tekrarlamaz:KK43:((

Bana da takmisti nazar boncugu Emre Bey :) Ben ameliyat olali 9 ay olucak nerdeyse hala sislerim var bunyeye bagli sanirim yani ilk gunler cok sis oluyor sonra goz alisiyor ve iniyor ama ucdaki sis 1 yili buluyor sanirim ..

emre beye revizyon olup, üzerinden 1sene fln geçmiş ve memnun olan var mı?
ameliyat olup bi sene sonra yine sorun yasamak istemiyorum artık:KK14:

Emre Bey revizyon ameliyatlarinda cok basarili oldugu soyleniyor,benim ilk ameliyatimdi ama revizyonda cok iyimis yorumlari okumustum.

Sevgi cim benim sumkururken kanamadi. sabah 7 civari burnumdan biseyler damlarken uyandim baktim kan. bir sure akti kan burnmdan sonra durdu. sonra ozgul hanim i aradim ilk bir ay hic sumkurmemen lazim dedi bana aslinda bana bunu daha once soyledigini hatirliyorum ama cok farkina varamamisim ciddiyetinin sanirim cunku sumkurunce cok rahatliyodum. ama cok yanlis yapmisim sumkure sumkure zedelendi sanirim ve gece 10 gibi tekrarladi gene ama cabuk durdu gene. insallah bidaha tekrarlamaz:KK43:((

geçmiş olsun canım. sanırım iyileştiğimizi düşünerek rahat davranıyoruz ama dikkatli olmakta fayda var. kanama tekrarlamayacak inşallah ama dikkatli olalım. ona minik yavru bebek gibi bakalım :KK70: vala arkadaşlar inanın okşuyorum ben benim burnumu :KK70: 9. günümdeyim daha bir sene okşarım ben onu :KK70:

canım benim de bir hafta önce resim çekerken 2-3 damla kanadı. Resmi çektim bakayım nasıl çıkmış bir baktım kan :KK53: benim ki biraz trajikomik oldu:KK53: Sonra da bi daha kanamadı allaha şükür. Bende hapşurduğum zaman sümkürüyorum ama şiddetli değil. Ben çok burnumu çekiyorum ama yaa herkes hasta mısın diyor :KK25:

Sevgicim bende göğüslerimi yaptırmak istiyorum. Insanda ya göğüs olur ya burnu güzel olur dimi bende ikiside yoktu neyseki burnumu yaptırdım sonunda. Keske emre bey göğüste yapsaydı :)

Bende coktan gogus istiyorum ama henuz cocugum yok. Ve dogurmsk istiyorum, eger emzirirsen tekrar sarkma olabilirmis. Bu yuzdenb once dogurayim sonra gogus yaptiririm diye dusunuyorum.

Arkadaşlar fotoğraf koydum burun ucumda şişlik var çok yavaş iyileşiyo burun ucu bir yılda tam olarak oturuyo galiba:S

Son düzenleme:
ah ahh ne günlerdi yaa :) benim ameliyatim tam 9 ay öncedi
ilk 3 gün asiri zor gecti, mide bulantisi, uykusuzluk, sislik morluklar beni mahf etti ama simdi sizin yazilarinizi okuyunca özlüyorum o güzel heyecani, her gün aynaya bakmalar, resimler cekmeler, 3 günde bi emre beyin muayenesine gitmek, orda yeni arkadaslarla tanismak .güzel zaman gecirmisim yaa :)
bu sayfa olmasaydi ben hayatta emre beyle tanismazdim.
kizlar yazmaya devam edin, cok yardimci oluyorsunuz yeni ameliyat olanlara

arkadaşlar hepinize merhabalar. bugün ameliyat sonrası 4. günüm ve kendimi iyi hissettiğim ilk günüm.
buradam merak eden ve iyi dileklerini gönderen arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum ve şu iyi olduğumu belirtmek istiyorum.
ameliyat tecrübesini ameliyat olmayı düşünen arkadaşlarla paylaşmak istiyordum ve şimdi yazıyorum :)

ameliyattan bir önceki gece hastaneye yattım ve kan tahlilleri ıvır zıvır prosedürler o gece yapıldı ve ben sanki son kez rahat uyuyabilecekmişim gibi düşünüp bol bol yüz üstü yattım. burnunu yastığa gömdüm :)
ameliyat günü sabah erken saatlerde alacaklardı ancak son anda küçük yarım saatlik bir operasyona gireceğini söylerek doktorum biraz bekletti beni. bu arada bende hala heyecan yok. buradan edindiğim bilgilerle ve sizlerin tecrübeleri öyle faydalı olduki, adım adım her aşamayı bilerek hareket ettim.
ameliyat saatim geldiğinde kıyafetlerimi giydirdiler. bu arada sıkısıkı bir varis çorabına benzer birşey giydirdiler, o da sanırım ameliyat sırasında vücuttaki kan akışının düzeni içinmiş. neyse hepsini giydim, iğnemi yaptılar ama birşeylerde aksilik var herhalde ben yine odamda bekliyorum. bu arada o iğnenin etkisiyle uyuyakalmışım. aradan tam yarım saat geçmiş uyandım ve ben hala odamdayım. tabii ayık bir şekilde. diyorum hala almadılar mı beni :KK70: artık iğnenin tesiri de geçti. :)
neyse uyandıktan biraz sonra geldiler. herşeyi çok net hatırlıyorum. asansörle ameliyathaneye girdim. masaya yattım. masada iki ayaklarda bir de baş kısmında olmak üzere plastik malzemeden yapılmış 3 tane halka var. ikisine ayaklarını koyuyorlar, birine de baş kısmını. artık onları neden böyle diye soramadan verdiler narkozu. zavallı ben doktorumu bile göremedim. halbuki bir konuşma yapacaktım ona, ben size güveniyorum filan diye :)
ameliyat sonrasında uyanma odasında buldum kendimi. ama sanki hala ameliyat için beni bekletiyorlar gibi bir düşünce var kafamda. yaw diyorum yine mi giremedim ameliyata. sonra bir baktım öksürüyorum ve yüzümde oksijen maskesi var.ayyy dedim ameliyat olmuşum :KK70: ama boğazım nasıl batıyor, yutkunamıyorum bile. gözlerim bulanık , bişeyler sürmüşler gözüme birşey göremiyorum. sadece bulunduğum odada birileri var farkındayım ve uyandığımı belli etmek için elimle biryere vuruyorum ki ses çıksın baksın bana. neyse tak tak tak bikaç kereden sonra biri geldi başıma. bir ses yutkunmakta zorluk çekebilirsiniz hortum takıldı ama geçecek, göremeyebilirsiniz ilaç sürüldü o da geçecek. iyi piki diyorum içimden. çok geçmeden odama çıkardılar beni. bir sürü insan ama kim kim göremiyorum. hala narkozun da etkisiyle el sallıyorum tüm odaya :KK70:
bu arada doktorum geliyor, ameliyatın nasıl kaç saat geçtiğiyle ilgili yakınlarıma bilgi veriyor. duyuyorum ama yine sadece el sallıyorum :)
arkadaşlar benim ameliyatım başından odaya geitirlmem 4 saat sürmüş. herhalde ameliyat da 3,5saat filan.
göründüğünden daha zor olduğunu anlattı doktor. deviasyon varmış ve burun ucunu burun kemiğine bağlamak çok zor olmuş ama netice olarak çok güzel oldu dedi doktorum.inşallah inşallah :KK70:
işte şimdiden sonra sıkıntı başlıyor arkadaşlar, buraya kadar herşey çok kolay çok rahat.
morluklarım her dakika artıyor ve en son aynaya baktığımda suratım mor değil siyahtı arkadaşlar. bildiğiniz siyah. meğer ameliyat sırasında daha morarmaya başlamışım.
o gün hemşireler hiloterapi maskesi antibiyorik vs ile beni rahatlatıyorlar. ertesi gün taburcu oluyorum, eve dönerken yüzümde bir şişlik başlıyor. morarmalar artıyor. evdeki ilk günüm çok ama çok zor geçiyor arkadaşlar. yiğitliğime bişey sürdürmüyorum ama kimseye de ahlanamıyorum.
2. gün morluklarım sabit kalıyor ama şişliklerim daha da artıyor. artık şişliklerden gözlerim kapanıyor ve hiçbirşekilde açılmıyor.
3. günümde ise şişliklerim çenemin altına kadar iniyor, morluklarım da azalma var biraz biraz. ama kendimi biraz daha hallice hissediyorum. hatta ziyarete gelenler tombul kız diye alaya alıyorlar :)
ve işte bugün 4. günüm kendimi ancak yazabilmek için toparlıyorum. yüzümdeki siyahlıklar kırmızıya dönüyor ve azalma var. şişliklerim henüz aynı. ama kendimi düne göre daha iyi hissediyorum. ayakta dolanabiliyorum ama çabuk yoruluyorum. günüm yine yatmakla geçiyor. burnumda hala sızıntı şeklinde kanama var. tonimerimi kullanıyorum ama o kadar tıkanmış ki tüm su dışarı akıyor. sanırım tamponlar çıkarken çok yanacak canım. arnica kremi ise bol bol kullanıyorum.

özet olarak arkadaşlar herkesde farklı bir süreç oluyor bunu söyleyebilirim. ama bana göre bu üç gün kesinlikle çok zordu. neyseki herkesi uyarmıştım da kimse panik yapmadı.

perşembe günü sanırım tamponlarım alınacak. daha sonraki zamanlarda fotoğraf da paylaşacağım.
bu arada tekrar buradaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum henüz okuyabildiğim güzel dileklerinizi.

Son düzenleme:
ah ahh ne günlerdi yaa :) benim ameliyatim tam 9 ay öncedi
ilk 3 gün asiri zor gecti, mide bulantisi, uykusuzluk, sislik morluklar beni mahf etti ama simdi sizin yazilarinizi okuyunca özlüyorum o güzel heyecani, her gün aynaya bakmalar, resimler cekmeler, 3 günde bi emre beyin muayenesine gitmek, orda yeni arkadaslarla tanismak .güzel zaman gecirmisim yaa :)
bu sayfa olmasaydi ben hayatta emre beyle tanismazdim.
kizlar yazmaya devam edin, cok yardimci oluyorsunuz yeni ameliyat olanlara

Kız Deryaaaaaaaaa sende resimlerini eklesen ya, yeni resimlerini. Ben senin ve Handenin resimlerinizi götürmüştüm.

Bozlar bakın ben o günleri özledim diyorum, tek ben degilmisim.

kizlar ben de bir ay once revizyon oldum.burnumun su anda pek bi sekli yok ve paril paril parliyor.kalin deriliyim.panik yapmiyorum iyi olacagina inaniyorum.ama aranizda kalin derili olup iyilesme sureci hakkinda bana bilgi verebilecek var mi.bu parlama geciyor mu.masaj verdi mi doktor bey size. sabirsizlaniyorum

kizlar ben de bir ay once revizyon oldum.burnumun su anda pek bi sekli yok ve paril paril parliyor.kalin deriliyim.panik yapmiyorum iyi olacagina inaniyorum.ama aranizda kalin derili olup iyilesme sureci hakkinda bana bilgi verebilecek var mi.bu parlama geciyor mu.masaj verdi mi doktor bey size. sabirsizlaniyorum

bende cok kalin deriliyim ve burnum cok sisik yani ilk 1 ay oldu ilk günle karsilastirdimmi daha hic inmedi. Ben bir haftadir daha yeni bu yaglanma parlamayi kontrol edebiliyorum. Sabah ve aksam yüzyikama jeli ve tonik kullaniyorum. bana iyi geldi

Kızlar ya, Emre beyin yanına giderseniz bir sorarmisiniz dudak dolgusunu kaça yapıyor? Sevgi sordu dersiniz. Ben iyice taktım bu dudak olayına.

bende cok kalin deriliyim ve burnum cok sisik yani ilk 1 ay oldu ilk günle karsilastirdimmi daha hic inmedi. Ben bir haftadir daha yeni bu yaglanma parlamayi kontrol edebiliyorum. Sabah ve aksam yüzyikama jeli ve tonik kullaniyorum. bana iyi geldi

bana sislikte ilk uce girersin bandaji 25 gun tut falan demisti doktor da acaba cok mu anormalim diye dusundum.ben de tonikliyorum. ama sabah margarini burnuma surmus gibi uyaniyorum.sana masaj falan verdi mi.senin de daha hic inmedigine gore kalin derililerde olagan seyri bu sanirim.kontrole gidince de bilgilendirir misin. istanbul disindayim ben de

X