Selam,
Size bi sorum olucak arkadaslar emre beye ameliyat olan lar bilirdir, biyerde okudum ameliyat sonrasi 2 hafta gectikten sonra buruna masaj yapiliyormus sislikler cabuk insin diye, emre bey bana bsy demedi unuttumu yoksa kimseyemi demedi ?? :44:
sevgi burnunun hafif öne doğru inmesinin nedeni burun sırtındaki şişlikler indiği için öyle gözüküyodur burun ucundaki şişlikler ise hala duruyodur ve inmesi çok uzun zaman alıyo benim de hala burun ucum şiş... Sevgi benim kavis bantlar açıldığında tam tersi çoktu hatta bayağı kavisli olmuş falan diyodum sonra kavis azaldı. Herkeste farklı iyileşme oluyodur canım bilmiyorum bende. Ameliyatta yapılan işlemler farklı olduğu için burun kavisin sonradan ortaya çıkabilir sonuçta sadece ette şişlik yok kemikte de şişlik var kemikte incelip, inecek ayrıca takmıyosan boşver kavisi önemli olan güzel olması ben mesela kavissiz,düz burunları seviyodum son anda Emre beye kavisli olsun dedim:))Zeynep ile EMELSAHIN, ozellikle size bu soru, yada onceden ameliyat olmus olan arkadaslara. Biraz once yandan kendimi gordum, sanki burnum hafif one dogru inmis gibi, oysa ilk zamanlari baya kalkip duruyordu yani cokta kalkik degil ama hafif. Burnumun simdi böyle olmasini ben ödeme bagliyorum, sizdede öyle oldumu? Yani keske daha fazla kavismi isteseymisim diyorum, sizde nasil oldu ilk zamanlarda? Mesela Emelsahin, senin burnunun kavisi cok guzel, ilk baslardan belli mi boyle seninki? Gerci pek takmiyorum, zamanla duzelir diye bekliyorum ama yinede merak ettim. Duzelmezse zaten Emre bey her sekilde duzeltirim eger begenmezsen demisti.
zorlu kısmını atlattın neyse canım geçmiş olsun. senden haber aldığımıza sevindim.tabiki zor ameliyat bu sonuçta kesinlikle hiçbir ameliyat küçümsenemezarkadaşlar hepinize merhabalar. bugün ameliyat sonrası 4. günüm ve kendimi iyi hissettiğim ilk günüm.
buradam merak eden ve iyi dileklerini gönderen arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum ve şu iyi olduğumu belirtmek istiyorum.
ameliyat tecrübesini ameliyat olmayı düşünen arkadaşlarla paylaşmak istiyordum ve şimdi yazıyorum :)
ameliyattan bir önceki gece hastaneye yattım ve kan tahlilleri ıvır zıvır prosedürler o gece yapıldı ve ben sanki son kez rahat uyuyabilecekmişim gibi düşünüp bol bol yüz üstü yattım. burnunu yastığa gömdüm :)
ameliyat günü sabah erken saatlerde alacaklardı ancak son anda küçük yarım saatlik bir operasyona gireceğini söylerek doktorum biraz bekletti beni. bu arada bende hala heyecan yok. buradan edindiğim bilgilerle ve sizlerin tecrübeleri öyle faydalı olduki, adım adım her aşamayı bilerek hareket ettim.
ameliyat saatim geldiğinde kıyafetlerimi giydirdiler. bu arada sıkısıkı bir varis çorabına benzer birşey giydirdiler, o da sanırım ameliyat sırasında vücuttaki kan akışının düzeni içinmiş. neyse hepsini giydim, iğnemi yaptılar ama birşeylerde aksilik var herhalde ben yine odamda bekliyorum. bu arada o iğnenin etkisiyle uyuyakalmışım. aradan tam yarım saat geçmiş uyandım ve ben hala odamdayım. tabii ayık bir şekilde. diyorum hala almadılar mı beniartık iğnenin tesiri de geçti. :)
neyse uyandıktan biraz sonra geldiler. herşeyi çok net hatırlıyorum. asansörle ameliyathaneye girdim. masaya yattım. masada iki ayaklarda bir de baş kısmında olmak üzere plastik malzemeden yapılmış 3 tane halka var. ikisine ayaklarını koyuyorlar, birine de baş kısmını. artık onları neden böyle diye soramadan verdiler narkozu. zavallı ben doktorumu bile göremedim. halbuki bir konuşma yapacaktım ona, ben size güveniyorum filan diye :)
ameliyat sonrasında uyanma odasında buldum kendimi. ama sanki hala ameliyat için beni bekletiyorlar gibi bir düşünce var kafamda. yaw diyorum yine mi giremedim ameliyata. sonra bir baktım öksürüyorum ve yüzümde oksijen maskesi var.ayyy dedim ameliyat olmuşumama boğazım nasıl batıyor, yutkunamıyorum bile. gözlerim bulanık , bişeyler sürmüşler gözüme birşey göremiyorum. sadece bulunduğum odada birileri var farkındayım ve uyandığımı belli etmek için elimle biryere vuruyorum ki ses çıksın baksın bana. neyse tak tak tak bikaç kereden sonra biri geldi başıma. bir ses yutkunmakta zorluk çekebilirsiniz hortum takıldı ama geçecek, göremeyebilirsiniz ilaç sürüldü o da geçecek. iyi piki diyorum içimden. çok geçmeden odama çıkardılar beni. bir sürü insan ama kim kim göremiyorum. hala narkozun da etkisiyle el sallıyorum tüm odaya
bu arada doktorum geliyor, ameliyatın nasıl kaç saat geçtiğiyle ilgili yakınlarıma bilgi veriyor. duyuyorum ama yine sadece el sallıyorum :)
arkadaşlar benim ameliyatım başından odaya geitirlmem 4 saat sürmüş. herhalde ameliyat da 3,5saat filan.
göründüğünden daha zor olduğunu anlattı doktor. deviasyon varmış ve burun ucunu burun kemiğine bağlamak çok zor olmuş ama netice olarak çok güzel oldu dedi doktorum.inşallah inşallah
işte şimdiden sonra sıkıntı başlıyor arkadaşlar, buraya kadar herşey çok kolay çok rahat.
morluklarım her dakika artıyor ve en son aynaya baktığımda suratım mor değil siyahtı arkadaşlar. bildiğiniz siyah. meğer ameliyat sırasında daha morarmaya başlamışım.
o gün hemşireler hiloterapi maskesi antibiyorik vs ile beni rahatlatıyorlar. ertesi gün taburcu oluyorum, eve dönerken yüzümde bir şişlik başlıyor. morarmalar artıyor. evdeki ilk günüm çok ama çok zor geçiyor arkadaşlar. yiğitliğime bişey sürdürmüyorum ama kimseye de ahlanamıyorum.
2. gün morluklarım sabit kalıyor ama şişliklerim daha da artıyor. artık şişliklerden gözlerim kapanıyor ve hiçbirşekilde açılmıyor.
3. günümde ise şişliklerim çenemin altına kadar iniyor, morluklarım da azalma var biraz biraz. ama kendimi biraz daha hallice hissediyorum. hatta ziyarete gelenler tombul kız diye alaya alıyorlar :)
ve işte bugün 4. günüm kendimi ancak yazabilmek için toparlıyorum. yüzümdeki siyahlıklar kırmızıya dönüyor ve azalma var. şişliklerim henüz aynı. ama kendimi düne göre daha iyi hissediyorum. ayakta dolanabiliyorum ama çabuk yoruluyorum. günüm yine yatmakla geçiyor. burnumda hala sızıntı şeklinde kanama var. tonimerimi kullanıyorum ama o kadar tıkanmış ki tüm su dışarı akıyor. sanırım tamponlar çıkarken çok yanacak canım. arnica kremi ise bol bol kullanıyorum.
özet olarak arkadaşlar herkesde farklı bir süreç oluyor bunu söyleyebilirim. ama bana göre bu üç gün kesinlikle çok zordu. neyseki herkesi uyarmıştım da kimse panik yapmadı.
perşembe günü sanırım tamponlarım alınacak. daha sonraki zamanlarda fotoğraf da paylaşacağım.
bu arada tekrar buradaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum henüz okuyabildiğim güzel dileklerinizi.
teşekkür ederim canım. sadece yemek yerken değil, yutkunurken bile o basınç oluyor. hatta kulaklarım hala tıkalı. özellikle su içerken sanki kulaklarım patlıyormuş gibi oluyor , ve bir de esnerken kulaklarım açılıyor. ama daha ilk yutkunmamda yine tıkanıyorlar. tamponlar çıkınca düzeleceğini düşünüyorum bakalım beklemedeyim. :)Pembecik canim cook gecmis olsunn hergun merakla bakiyordum senden haber var mi diye, en zorunu atlattin artik tamponlar cikinca tamamen rahatliycaksin :) canim yemek yerken basinc oluyormu kulaklarina tamamen tikalimi burnun ben en cok onda zorlanmistim tabi silikon tampon degildi benim :/
Zeynep ile EMELSAHIN, ozellikle size bu soru, yada onceden ameliyat olmus olan arkadaslara. Biraz once yandan kendimi gordum, sanki burnum hafif one dogru inmis gibi, oysa ilk zamanlari baya kalkip duruyordu yani cokta kalkik degil ama hafif. Burnumun simdi böyle olmasini ben ödeme bagliyorum, sizdede öyle oldumu? Yani keske daha fazla kavismi isteseymisim diyorum, sizde nasil oldu ilk zamanlarda? Mesela Emelsahin, senin burnunun kavisi cok guzel, ilk baslardan belli mi boyle seninki? Gerci pek takmiyorum, zamanla duzelir diye bekliyorum ama yinede merak ettim. Duzelmezse zaten Emre bey her sekilde duzeltirim eger begenmezsen demisti.
zorlu kısmını atlattın neyse canım geçmiş olsun. senden haber aldığımıza sevindim.tabiki zor ameliyat bu sonuçta kesinlikle hiçbir ameliyat küçümsenemez
teşekkür ederim canım. sadece yemek yerken değil, yutkunurken bile o basınç oluyor. hatta kulaklarım hala tıkalı. özellikle su içerken sanki kulaklarım patlıyormuş gibi oluyor , ve bir de esnerken kulaklarım açılıyor. ama daha ilk yutkunmamda yine tıkanıyorlar. tamponlar çıkınca düzeleceğini düşünüyorum bakalım beklemedeyim. :)
tamponların bir çıksın acayip rahatlıycaksın canım
teşekkür ederim canım. sadece yemek yerken değil, yutkunurken bile o basınç oluyor. hatta kulaklarım hala tıkalı. özellikle su içerken sanki kulaklarım patlıyormuş gibi oluyor , ve bir de esnerken kulaklarım açılıyor. ama daha ilk yutkunmamda yine tıkanıyorlar. tamponlar çıkınca düzeleceğini düşünüyorum bakalım beklemedeyim. :)
canım teşekkür ederim ben de yazabildğime sevindim. kaç gündür aklımda aslında, yazmam lazım diyorum ama kendimde güç bulamadım hiç :) senin durumunu da az önce okudum. memnunsun durumundan anladığım kadarıyla çok sevindim canım çok.
Evet zor kismi orasi tampon cikar cikmaz dunya varmis diyceksin az daha sabret canim, bol bol su ic yemene de dikkat et cok cabuk toparlarsin
benim içsel problemim var onu da atlatırız inşallah
Canım tekrar gecmıs olsun dıyeyım buradan da :):):) tamponlrı n bır cıksın o kadar rahat nefes alcaksın kı gercetken rahatlayacaksın bırden :):) az kaldı gercekten zor gunlerının hepsı bıttı :):):)
canım çok sağol sen de çok yardımcı oldun son ana kadar :) çok teşekkür ederim. burun kardeşliği diye buna derim bensana ve herkese teşekkür ediyorum cidden. bilinçli olmak başka birşeymiş [/QUO
BIZ HER ZAMAN BURADAYIZ CANIM HER IHTIYACIN OLDUGUNDA YETERKI SEN DE IYILES COK MUTLU VE GUZEL BIR BURUNLA ARAMIZA GERI DON CANIM VE GUZEL HABERLERINI ALALIM SENINDE :):):)
Kiz Pembeeeee, nasil anlatmissin kizim oyle yaa, sanki tekrar ameliyata girdim ciktim :)) Ay cok guzeldi yaa o gunler, gercekten cok ozledim diyebilirim. O heyecan, o sevinc, anlatilmaz yaa. Ben tamponlardan cok korkuyordum ve burdan arkadasin biri dediki (Zeynep idi sanirim), zorunu atlattin, tampon cikmakta birsey yok demisti ve gercektende oyleydi bende. Insallah sendede kolaylikla cikar tamponlar. Tekrar gecmis olsun canim, kiz dusunsene daha bundan 2 ay once ikimizde ameliyat gunumuzu ip0le cekiyorduk simdi ikimizde olduk kurtulduk.
TWEETTY, Allah seni napmasin, o nasil teselli kiz oyle, " ikimizede kavissiz burun yapmis Emre bey" diyor. Cooook icimi rahatlattin yani. Kizim, iyi dusunelim, iyi olsun yaa. Ben gerci hafif kavis istemistim, dogal ama hafif kavisli olsun demistim ama kavis bende sifirin altinda diyebilirim :)) Yani hatta öne dogru egilmis gibi ama acayiiiip sis hala. Sabir sabir sabir....