Op. Dr. A. Emre İlhan hakkında bilgi paylaşım

çubuk tarçın
top karabiber
kiraz sapı
ısırgan otu
avakado yaprağı
at kuyruğu
mısır püskülü
zencefil
cevizin içindeki ince zar(isteğe bağlı)

Not: karabiberden 2-3 tane, zencefil küçükse 2 büyükse 1 adet, çubuk tarçın 1 adet, kalanlardan birer tutam.
iyice kaynatılacak tamamı tüketilecek.

bu şekilde yazmış fundyy arkadaşımız. çok iyi geldiğini de belirtmiş

a bir de uzak durulması gerekenleri yazmış
onlar da şu şekilde:
tuz
meyankökü içerenler
alkol
kola
tatlılar.

herkese geçmiş olsun şimdiden :)

çok teşekkürler tarif için... umarım işe yarar bende de.

artık silikon tampon kullanıyorlar ilyadaa. hem de daha kısa süre kalıyor öğrendiğim kadarıyla. ameliyat olan arkadaşlar tamponlarının çıktığını haber veriyorlar burda ve 9 günden çok daha kısa bir süreydi hatırladğım.
artık bez tampon kullanılmadığı için çıkarırken de öyle acımıyormuş.

eskiden kullanılan stil ne kadar zormuş şimdi düşününce...

insanı en çok ürküten tamponlar zaten. gerçi benim burnum kırıldığında tampon koymuşlardı ama ameliyatta koyduklaıyla aynı mıdır bilemiyorum. çıkarırken de canım acımamıştı

Bir de aklıma takıldı tamponlar ortalama kaç gün kalıyor, benim ilk ameliyatımda 9 gün kalmıştı, bir hafta sonra gitmiştim biraz daha dursun demişti doktor, hala o kadar uzun kalıyor mu benim silikon da değildi o zamanlar tabi umarım kısalmıştır bu süre :43:

cuma ameliyat olmuştum sanırım perşembe çıkmıştı alçı tampon . bant uzun kalmıştı benim.

çoook teşekkür ederimmmm :) evet maske kullanıldı bende diyodum hayatta duramam ben onunla diye ama öyle olmadı rahatsız edici değil 3 4 saat duruyo sonra 3 4 saat maskesiz duruyosun sonra tekrar getiriyolar yani arada çıkarıyolar ama ben can atıyodum maske gelsin diye rahatlatıyor çünkü dondurmadı yani yüzümü :) sende niye öyle olduki:S[

bazı ameliyat sonrası fotoğrafları görüyorum da burunlarından bir sürü tampon dışarı fışkırmış , başından çenesine doğru sargı bezi var ve mosmor.. böyle bir durum yaşadın mı sen ?
ameliyat sonrasında ayıldığında , ilk aynaya baktığında nasıl hissettin ?

yok canım ya burun ameliyatında başla çeneye kadar sargı bezi olmuyor burunda tampon ve dışında küçük bir alçı var o kadar :) ilk aynaya baktığımda iyiydim ama sonrası için aynı şeyleri söyleyemicem ekstra şiştim ve morardım ben tabi bu çok nadir olan bişey:)ama dediğin gibi bişey yok ilk defa senden duydum doktordan doktora farkediyordur dicem de ne biliyim :)

Canım ilk ameliyatımda yaklaşık 6 sene önce hiloterapi maskesi yoktu ya da haberdar değildik, normal buz konuluyordu o nedenle sabaha kadar uyumadan buz torbasını elimizle tuttuk çektik, tam bir işkenceydi.Emre Bey'in söylediğine göre teknoloji bu kadar sürede bile oldukça ilerlemiş , gerek ameliyat sırasında kullanılan yöntemler gerekse malzemeler açısınan, umarım bu seferki daha rahat geçer...

yok canım bu maske hiç rahatsız etmiyor aksine rahatlıyorsun:)

2 hafta yeterli olur mu acaba normal yaşamına dönmek için. ben 2 haftalığına izin alıcam iş yerinden.

ben 20gün kadar evden çıkmamıştın dinlenmek daha iyi geliyor çünkü ama 2hafta yeterli olur da şişlerin belli olur eğer onu soruyorsan onun dışında günlük yaşamını engelleyecek bişey olmaz..
ameliyat olan arkadaşlar tamponu çıkarırken acı hissetmişler mi..
yorumları bekliyorum konuyla ilgili...
tamponu çıkarırken acımadı hiç sadece değişik bir his :)

ameliyat olan arkadaşlar tamponu çıkarırken acı hissetmişler mi..
yorumları bekliyorum konuyla ilgili...
canım benim tamponlarım çıkarılırken dikişlerim patladı tamponun çıkması değil dikişlerin kopması acıttı emre beyde hemen dikmek zorunda kaldı sinek ısırığı gibi hissetceksin dedi ama gözümden yaş geldi bozuntuya vermemeye çalıştım:)) ama böyle şöyler olabiliyomuş korkulacak bi şey değil hatta zeynep83 ün de patlamış öyle demişti

misafirler "iyi ki kaldırtmamışsın" demesinler diye eve geç geldim dün. kalkık burna sahip olmam için 8 ay beklemem gerekicek, çok fazla değil aslında, inşallah çabuk geçer.

misafirler "iyi ki kaldırtmamışsın" demesinler diye eve geç geldim dün. kalkık burna sahip olmam için 8 ay beklemem gerekicek, çok fazla değil aslında, inşallah çabuk geçer.
acemicadı zamanla daha mı kalkıyo burun ben iner sanıyodum. Kalkması daha iyi aslında bende kalkık olmasın demiştim doktora meğer kalkık daha güzel oluyomuş ya:) inmesini istemiyorum hiç

canım benim tamponlarım çıkarılırken dikişlerim patladı tamponun çıkması değil dikişlerin kopması acıttı emre beyde hemen dikmek zorunda kaldı sinek ısırığı gibi hissetceksin dedi ama gözümden yaş geldi bozuntuya vermemeye çalıştım:)) ama böyle şöyler olabiliyomuş korkulacak bi şey değil hatta zeynep83 ün de patlamış öyle demişti

aynen benim de öyle oldu dikiş atıldı çok acımıyo ama burun içi garip hissettiriyo yaş atmıştı bende de.

Ve arkadaşlar bu arada söylemeden geçmeyeyim Açelyam, Derya1988 sorularıma verdikleri cevaplardan ve sabırlarından dolayı teşekkür ederim.Ha Demoon bilgilendirmelerin ve verdiğin moral için sana da çoook teşekkür ederim. Ayrıca Funddyy senin bitki çayın için de çok teşekkürler 1. ay aşırı şişken 2. ay normal şişlik seyrime gelmemi sağladı sana da çoook teşekkürler.Ve diğer arkadaşlara da bu siteden bu kadar somut bilgi resim vs almak inanılmaz destekleyici ve bilgilendirici. operasyon olacaklara bol şans, operasyonu geçenlere geçmişler olsun diyorum ..

Ne demek canım iyi olmana kendini iyi hissetmene cok sevindim o cay sayesinde kontrolümde Emre bey cok iyi iyileştiğimi cok az sisliklerim oldugumu söyledi doktor beyde böyle sonucları görünce cok mutlu oluyorum keske her hasta senin gibi iyilesse dedi tabi B'nde cok mutlu oldum bunları duyunca :)))

ameliyattan hemen sonra bitki çayları yasak unutmayın bunu ben 1 ay sonra başladım. sigara ise kesinlikle bırakılmalı deviasyon olan bi arkadaşım var eski haline geri döndü nefes alamıyor yani yeniden.

Adailona ben bilmiyordum bitki çaylarının yasak olduğunu Emre bey mi söyledi içmeyin diye? Maydonoz suyu içiyordum ben bırakayım ozaman hemen..

Adailona ben bilmiyordum bitki çaylarının yasak olduğunu Emre bey mi söyledi içmeyin diye? Maydonoz suyu içiyordum ben bırakayım ozaman hemen..

ben ameliyattan 2 gün sonra başladım bitki çaylarımdan içmeye sürekli içerim zaten hatta şuanda içiyorum 1 ay olmasına ragmen ne zararı var ki? emre bey içmeyin falan demedi? ben bi sorun yaşamıyorum.

Acemicadı sen tekrar ameliyat olmak için mi 8 ay bekleyeceksin? Ben senin burnunu çok beğendim aslında ama tabi insanın önce kendisinin mutlu olması önemli..Kaç ay oldu sen ameliyat olalı ?

Aay kızlar o ne öyle, tampon cikarken dikisler patlıyor filan, ben cok korkarım yaraa, inşallah bende öyle birşeyi olmaz...

Cnm korkma korkma biz emelle çok ince deriliydik oyüzden başımıza geldi mesela ben tampon çıkarken canımın yanacağını düşünmüştüm ama hissetmedim bile tamponlar çıktımı dedim hatta:) sadece sonrasında tekrar bi dikiş atıldı okadar

ben ameliyattan 2 gün sonra başladım bitki çaylarımdan içmeye sürekli içerim zaten hatta şuanda içiyorum 1 ay olmasına ragmen ne zararı var ki? emre bey içmeyin falan demedi? ben bi sorun yaşamıyorum.

kızlar hastaneden çıkarken hemşireler özellikle uyarıyorlar içmeyin diye, kanama riskini arttırabiliyolarmış.

acemicadı zamanla daha mı kalkıyo burun ben iner sanıyodum. Kalkması daha iyi aslında bende kalkık olmasın demiştim doktora meğer kalkık daha güzel oluyomuş ya:) inmesini istemiyorum hiç

hayr cnm, benim burnuma tekrar rötüş yapılabilmesi için minimum 8 ay geçmesi gerektiğini söyledi dr bey.

evet hiç sorma zamanı geri alabilseydim hiç tereddüt etmeden "kalkık olsun" derdim ama sonradan da kaldırılabilmesi mümkünmüş.

Back