Canım benımde 2. ayda belli olmaya başlamıştı aynı şekilde bekledik.Bazen kemik kendi yönünü belirler oturabilirde bu tarz müdahaleler için bir yıl bekliyorum ben çok kısa biz buna mudahale bile demiyoruz demişti sakın sorun yapma diye . Bende bekleme evresini geçirdim.Bir ay sonra bir sene doluyor Emre bey çok yardımcı basit bişey falan diye gülerek bahsediyor dr umdan yana en ufak şüphem yok büyük sorun olsa revizyon dese yine ona olurdum başkasını düşünmezdim bile ama tecrübe paylaşımı takdir edersin ki farklı oluyor ben kendimi daha rahatlamış hissediyorum.Ben bu siteye üye olmadan tecrübeleri okumadan ameliyat olsaydım çok daha fazla zorlanırdım ama birçok şeyi burdaki arkadaşlar sayesinde bilerek sabırla geçirdim.Şimdide yine tecrübe paylaşımına ihtiyacım var (en basit örnek bir arkadaş ben ameliyat olmadan önce eger derin biraz yağlıysa cildin bozulabiliyor ve uzun sürebiliyor
bilgin olsun demişti Emre bey o bır ıkı ayda düzeliyor dedi ama üye arkadaşın tecrübesi deneyimi bende daha etkili oldu ameliyat sonrası 11 aydayım ve cildim de hala sorunlar var( (cilt dr onayladı ki bazı ciltlerbu tarz ameliyatlarda bu sorunlarla karşılaşabiliyor diye) onun için bende olmuş arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.sonrası tekrarladımı ne kadar şişme oldu burun eskisi gibimi şişiyor vb birçok soru var aklımda.
Canim ne tur sorunlar yasaniyor yagli ciltlerde?
Canım benim Ameliyat öncesi karma bir cildim vardı hiçbir zaman sabah yağ kusması vs olmazdı. Sivilce problemim arada çenede çıkan bir yada iki taneydi öle kocaman sivilcelerim olmadı .Ameliyat sonrası 6 ay boyunca bir fiil cildim yağ kustu sebum dengesi bozuldu saçım çok çabuk yağlanmaya başladı.Bir ameliyat buna yol açmaz birşede sorun vardır diye önce dahiliyeye klasik kontrollerim (kan testleri vs ) için gittiğimde bu durumu belirttim cildiyeye yönlendirmeden önce karaciğer enzim kan idrar t3 t4 aklına gelebilecek her test yapıldı herşey normal.Sonra cildiye hormon testi istedi.Adetin 3ve 4 günü yapılıyor onuda yaptırdım.Hiç bir sorun yok bu testlerde drlarda üniv.hastanesinde yapıldı.Sonra testlerimide alıp özel bir dermotoloğa gittim.Baktı yıllarca sivilce ve cilt sorunu olmayıp bu tarz müdahalelerde ortaya çıkan sorunlar olabiliyor sebum dengen bozulmus dedı. Antıbıyotık bı losyon ıltıhaplı cıkan sıvılceler ıcın bır merhem ve kendı kullandıgım temızleyıcımle tonıgımı degıstırttı bıde sıkı sıkı tembıhledı Sakın cıldın yag kusuyor dıye nemsız bırakma hafıf su bazlı bır nemlendırıcı kullan dıye.Daha hala ameliyat oncesıne donemedım sabırla onuda beklıyorum anlıyacağın.
ameliyatta sizin malzemenız herseyı belırlıyor ve kişisel deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki kalın deri ve yağlıya dönük bir cilt çok şirin bir ameliyat sonrası evresi yaşatmıyor
Olmaz işallah cnm herkes aynı şeyleri yaşayacak diye bir kural yok.Belki sende ters etki yapar yağlanma durur daha güzel bircildin olurAh canim gecmis olsun. Benim cildim zaten yagli ve biraz cilt sorunum var acaba ameliyatdan sonra dahami fena olur diye dusunuyorum simdi.
Canim peki neden oluyormus, yani burun ameliyatla cildin yaglanmasin ilgisi ne anlamadimHem cildin yag kusmasi ne demek, sivilce falanmi?
Bende yasadiklarimi paylasmak istiyorum hihoyyyt
yillardir, kücücük yasimda bile burnumdan asiri derecede rahatsiz oluyordum, hep burun estetigi vardi dilimde... ama hic birzaman cesaret edipte yaptircagimi düsünmüyordum imkansiz gibi geliyordu...yillar gecdi.. ben ise basladim parami kazaniyordum ve arkadasimla karar verip doktor arastirmaya basladik... sonra bu kadinlarkulübüne rastlamis arkadasim ve Emre beyi kesfetmis, bana anlatti mail yazmaya karar verdik... bi kac baska doktorlarlada görüsdük ama en ilgili Emre beydi yaptigi burunlarida begendik aradik konustuk tarihi ayarladik hooopp bi baktik istanbuldayiz =)) hersey okadar hizli gelistiki anayamadim bile.. rüya gibiydi benim icin cok istedigim birsey gercek oluyordu ...
Istanbulda bizi Emre beyle calisan bi amca karsiladi oda cok tatli ve ilgiliydi, aldi bizi Emre beyin yanina götürdü... vardigimizda kapida cok karizmatik sempatik güler yüzlü sicak genc bi doktor karsiladi :)) zamanimiz kisitli oldugu icin 3 görüsmeyi biz 1 görüsmede hallettik, resmimizi cekti burnumuzu beraber tasarladik konustuk ameliyat hakkinda ve 2 gün sonra ameliyat olduk, ilk ben oldum benim ardimdan arkadasim :) hersey okadar süperrrr gectiki agrisiz sizisiz morarmalar ve sisme disinda :) onlarin bile ayri anisi var benim icin ehuheu =) Emre bey sagolsun sürekli ziyarete geldi moral verdi bize ... sonra kontrollere gittik, ilk kontrol ameliyattan yanlis hatirlamiyorsam 5 gün sonraydi ve alcimiz ve tamponlar alindi yerine ince bant takildi... tamponlari alirken bile hic aci hissetmedim.. hep cok cok ilgiydi.... ( hic abartmadan anlatiyorum gercekten cok tatli ve basarili bi doktor) kontroller, gel git derken bizim zamanimiz bitti gitmeden son kez kontrole gittik ve geri döndük.. ve simdi bile hala görüsüyorum kendisiyle, yani ameliyati yapip hadi bye diyen doktorlardan degil !! ilk zamanlar sagolsu arayip sordu hep nasil gidiyor diye =) neyse cok uzun yazmisim :) Eger ameliyat olmayi düsünüyorsaniz Emre beyle görüsün derim, yazdiklarima hak verceksiniz!!!!! ( resimlerimi merak edenler albüme bakabilirler :))
ayrica burnumdan cok memnunum hem fonksiyon acisindan hemde görüntü acisindan kesinlikle tavsiye ederim :)
canim saadetcim senin önceki halinde cok güzeldi simdide güzelsin burnun cok sirin gercekten neden üzüyorsunki kendini :) gördügüm en güzel hatunlardansin diyebilirimama kalkik bir burun düsünemiyorum sende. ama aydan aya cooook fark ediyor gercekten bende bazen sasiriyorum resimlere bakinca a a böylemiydiki diyorum :) burnun tamamen oturunca fikrini degistirirsin belki :)
ama bazen benimde aklimdan geciyor keske böyle olsaydi biraz da söyle olsaydi bari diye ama cok incelemiceksin bütünü önemli cünki. bende fazla kalkik burun istemedim dogal dursun diye simdi biraz pisman oldum sanki keske burun ucumu azcik daha kaldirsaydi diye ama o zaman baska bi acidan hic hos gözükmezdi.
Senin her halin güzel fistik takma kafana :) öpüyorum
Merhaba kızlar,
Yıllardır okurum bu sayfaları ve sonunda ben de karar verdim; Ekim sonunda Emre İlhan'a ameliyat oluyorum!!! :)))))))
Burada paylaşılanlar o kadar işe yarar şeyler ki insanın soru işaretleri en aza iniyor sayenizde.
Farkında bile olmadan verdiğiniz destekler için hepinize teşekkür ederim simdiden :)
Umarım benim de ameliyatım sıkıntısız gecer
Çook heyecanlanıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm[/QUO
Umarım istediğin sonuca varırsın yaekhiyna
Tuğçeciğim bu arada ameliyat olmamışsın sanırım ameliyat olmaya karar verdiysen öncelikle şunu bilmelisin ki Emre ilhan çok çok başarılı bir dr ama bir dr insan üstü bir varlık değil.Ona verdiğin malzeme ile en güzeli çıkarmaya çalışacaktır. Yani dr kısmında evet 100%100 şanslısın senin ne anlatmaya çalıştığını anlayacak yüzüne gideni söyleyecek sana destek olacak ve başarılı bir ameliyat yapacaktır.ama geri kalan şansı belirleyen unsur senin kendi şansın cildin derin burun tipin (ucu etli ve yağlı ciltler zorlu burun tipiymiş mesela )bende dr güvenerek bu ameliyatı oldum ve bana sen kalın derili hafif yağlı ciltli bir hastasın herkesten geç iniceksin , başkalarına nazaran daha sıkıntılı bir iyleşme süreci geçireceksin dedi. Hiç birşey olmayacak gibi bir cümle asla kurmadı.Ameliyat sonrası kemiğe ilişkin iyleşmelerde biraz sıkıntılar oldu REVİZYON gerektirecek bir şey değil Ufak RÖTUŞLA halledilecek (Emre beyin tabiri)şeyler bunlar.Başka arkadaşların ufak başka sıkıntıları oldu.başkalarının en ufak bir sıkıntısı olmadı herşeyi 4*4 lük atlattı.Çünkü hepimizin kemiği derisi cilt tipi iyleşme tepkilenmesi farklı.işallah çok başarılı bir ameliyat geçirirsin.
Öncelikle yağ kusması denilen olay sabah kalktığında yada günün herhangi bir saatinde sanki cildine spreyle z.yağı sıkmıssın gibi yağlı oluyor.Cildini yıkadıktan sonra hemen gözenkeler özellikle burun burun kenarı kısımlarda hemen yağlanma oluyor,selpakla silincede daha net görebiliyorsun sonrası bu durum cilt altındaki komedonları (henüz yüzeye çıkmamış sivilce bezelerini)tetikliyor ve yüzeye çıkmaya başlıyor.Bu tarz ve benzeri operasyonlarda oLabiliyoır dedi bana,bende sonuca odaklı olduğum için ama neden diye sormadım ne yapacağız dedim.Kendi fikrim belki narkoz belki tampon birşey bi şekilde tetikliyor. Zaten bir çok arkadaşın ameliyat sonrası burun üzerinde yağlanma pütürlenme oluyor.Yağlı ciltler hassas ciltler bunu biraz daha ağır ve daha geniş bir alanda geçirebiliyor kişiye ve cilde bağlı bir durum.her yağlı ciltte olucak diye bir kaıdede yok umarım yardımcı olabilmişimdir.
yasemincik merhaba bende yıllardır araştırıp ameliyat olmak için gün bekliyen biriyim ama hala emin değilim ya ne yapıcam bilimiyorum sana arkadaşlık teklifi yolladım resimlerine bakmak istiyorum eğer sakıncası yoksa am aben çok korkuyorum ya olmazsa diye kafayı yiyicem of ya of :44:
korkman normaldir canim hepimiz korktuk bundan emin olabilirsin, sonucta kücük bir ameliyat degil ki bu.. ama her ameliyatin belli risklerin vardir.. no risk no fun
benim ameliyatim cok rahat gecti hatirlamiyorum bile tam olarak nasil girip ciktigimi.. hic agrim da olmadi inanmasi güc ama gercekten hic agrimiyor
ya hayal ettigim gibi olmazsa diyorsan sana bu tavsiyede bulunabilirim ancak.. emre beye nasil bi sekil istedigni ve neler istemedigni cok iyi anlatmalisin. en iyisi önceden not al. ama emre bey isin ustasi kac senedir her gün ameliyata giriyor adam, cok da basarili :) önce bi görüs istersen.. görüsüp konustuktan sonra daha bi rahat olacaksin eminim bundan :) saglicakla kal cnm
Herkese iyi akşamlar
Öncelikle ameliyat olmuş arkadaşlara geçmiş olsun,olacak arkadaşlara bol şans ve şişlikler için sabır diliyorum:)
Arkadaşlar benim sorum daha çok ameliyatının üzerinden zaman geçmiş arkadaşlara.Ameliyat sonrası kemiğe ilişkin ufak mınık sıkıntılar yaşayıpta KEMİĞE İLİŞKİN RÖTUŞ işlemi geçirmiş arkadaşlar var mı?Deneyimlerine ihtiyacım var.Sonrası tekrarladı mı ne kadar şişlik oldu kaç günde toparlayıp işe dönülebiliyor vb sorularıma cevap verebilirseniz çok çok mutlu olurum.Dünya şekeri dr'umTugbacım çok çok basit bunlar desede ben yaşayan arkadaşların deneyimine ihtiyaç duyuyorum yardımcı olabilirmisiniz lütfen:18:
Arkadaşlar ben bu konuyla ilgili hala kimseden bir bilgi alamadım olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok çok mutlu olurum
Canım benımde 2. ayda belli olmaya başlamıştı aynı şekilde bekledik.Bazen kemik kendi yönünü belirler oturabilirde bu tarz müdahaleler için bir yıl bekliyorum ben çok kısa biz buna mudahale bile demiyoruz demişti sakın sorun yapma diye . Bende bekleme evresini geçirdim.Bir ay sonra bir sene doluyor Emre bey çok yardımcı basit bişey falan diye gülerek bahsediyor dr umdan yana en ufak şüphem yok büyük sorun olsa revizyon dese yine ona olurdum başkasını düşünmezdim bile ama tecrübe paylaşımı takdir edersin ki farklı oluyor ben kendimi daha rahatlamış hissediyorum.Ben bu siteye üye olmadan tecrübeleri okumadan ameliyat olsaydım çok daha fazla zorlanırdım ama birçok şeyi burdaki arkadaşlar sayesinde bilerek sabırla geçirdim.Şimdide yine tecrübe paylaşımına ihtiyacım var (en basit örnek bir arkadaş ben ameliyat olmadan önce eger derin biraz yağlıysa cildin bozulabiliyor ve uzun sürebiliyor
bilgin olsun demişti Emre bey o bır ıkı ayda düzeliyor dedi ama üye arkadaşın tecrübesi deneyimi bende daha etkili oldu ameliyat sonrası 11 aydayım ve cildim de hala sorunlar var( (cilt dr onayladı ki bazı ciltlerbu tarz ameliyatlarda bu sorunlarla karşılaşabiliyor diye) onun için bende olmuş arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.sonrası tekrarladımı ne kadar şişme oldu burun eskisi gibimi şişiyor vb birçok soru var aklımda.
merhaba kızlar ben daha once emre beyın gulerek cok kolay bıseymıs gıbı lanse ettırmeye calıstıgı ''ufacık rotus''denen amelıyattan oldum.bu melıyat sadece doktor ıcın ufacık cunku sil bastan bı burun yapmıo rotus yapıo daha kısa vs...
emre bey rahat bı ıfadeyle buna ufacık rotus dıyerek hastayı sakınlestırıyor ve guven verıyor,emre bey ınsan psıkolojısınden anlıo. ben BU AMELİYATI YASAYAN BİR HASTA OLARAK yasadıklarımı anlatacak olursam normal bı amelıyattan farklı degıl. aksıne normal amelıyatta hıcbısey hıssetmıosun uyuyup uyanıosun,sedasyon dedıklerı seyı acı hıssetmeden gozlerın kapalı ama seselrı duydugun darbelerı hıssettıgın ama yarı sersem yarı uykulu bı halde oldugun bı sey.. su an kendı deneyımım aklıma geldıkce tuylerım dıken dıken oluo nasıl yapmısım dıe ınanın cok zor normal amelıyat daha kolay,benım de aynı kemık torpulemesı olmustu, amelıyathane sesleını duydum ne konusuldu secemedım ama cok net bır sekılde burnuma baskılı bı sekılde defalarca vuruldugunu hatırlıorum,ben bı ara cok ufak bı acı hıssettım darbeyı hıssettgmde ınledım,orda tam sozcuklerı hatırlamasmda bıraz daha uyusturalım tarzı konusmaları hatırlıorum.. herneyse acısız ama ınanılmaz zor bı psıkolojı,ustelık bu kucuk torpu amelıyatından sonra burnum ılk amelıyatta doktorun burun ucuma verdıgı oran vs de bozuldu ,o ''UFACIIKK MIINICCIIIIIIK'' amelıyattan yuzunden cok zorlu bır revızyon gecırmek zorunda kaldım tabıkı baska doktora... herkes aynı seyı yasayacak dıe bıse yok ama ben bunları yasadım maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?