Peki güzeller niye şöyle düşünmediniz :uhm:
Beni seviyorsa eğer ben olduğum için sevsin yaşadığım arkadaş çevremle,okuduğum üniversitemle, yaşadığım ülkemle,sevdiğim müzik tarzıyla,yaptığım sporumla sevsin....
Ben bunu günlerdir düşünüyorum ve mantıklı bir cevap arıyorum
Bir arkadaşımız yurtdışında master yapmaktan vazgeçmiş, peki neden seni seven kişi buna engel oluyor??? bence insan seviyorsa sevdiği böyle bişeyi kazanınca arkasında durabilmeli,ki master yapacak arkadaşımız demekki başarılı birisiydi kendini daha çok geliştirme imkanı varken onun başarısının önüne bir duvar çekmek ne kadar doğru olabilir.
Birimiz sevdiği müzik grubundan ayrılmış hobilerinin bile engellenmesi insanın doğal haklarının kısıtlanması,hayır sen bu yaptığın müzikle mutlu olmayacaksın hem istediğim gibi giyineceksin benim istediğim gibi olacaksın demekle o insanı tamamen değiştirmenin ne farklılığı var. Demekki o kişi onu olduğu gibi sevmemiş kafasında düşündüğü ona benzetmeye çalıştığı kişiyi sevmiş. Belkide bu ülke geleceğin Şebnem Ferah'ını kaybetti.
Çevremizden vazgeçtik diyelim,şunu asla unutmayalım kızlar ne ilişkiler bitti gözümün önünde,evlenmek için herşeyi yapan birbirlerini deli gibi seven iki insan bile hiç ummadığımız bir anda ayrılabiliyor. Karşındaki kim olursa olsun tamamen güvenmek bizi hataya düşürür. Yani bi ilişki asla bitmez diyemeyiz.Otuz sene delicesine aşık ve evli çiftler bile ayrılabiliyor. Onun için sevgilimiz uğruna arkadaşlarımızdan vazgeçmeyi doğru bulmuyorum. Mesafeli davranabiliriz,eskisi gibi onlarla görüşmez daha çok sevgilimize zaman ayırabiliriz fakat tamamen arkadaşları silip atmak bana doğru gelmiyor.
Bende eski erkek arkadaşım için giyimimi değiştirmiştim, bazı arkadaşlarınla görüşmeyeceksin dedi görüşmedim,kafeye gitmemi yasakladı asla erkeklerin olduğu ortama gitmiyordum. Konser gibi yerlere gitmek sadece hayaldi benim için. Dinlediğim müzik türünü bile değiştirmeye kalktı. Yakın iki üç erkek arkadaşım vardı msn adresimde onun için msnyi değiştirdim. Facebook hesabımı kapattım. Her gittiğim yere gitmeden izin alıyordum. Okulda sınıftan çıkınca kafeye gitmek çimlere oturmak yasaktı havada uçmam gerekiyordu sanırım :bbo: Sanki ona göre dünyadaki tüm erkekler bana odaklanmıştı ve benimde kendimi onlardan korumam gerekirdi.....
Daha aklıma gelmeyen neler neler. Annesi ve yengesiyle yüzyüze görüşmüştüm onlara gidip geliyordum ciddi düşünüyoruz diye. Babası abisi falan biliyodu ama yüzyüze görüşmemiştik.Annesi gelinim falan diyordu.
Ciddi düşünüyorduk yani sonra bir anda dedimki kendine gel Hülya dedim.Şuanda vücudunda taşıdığın ruh senin ruhun mu???
Hareketlerin, davranışların, görünüşün hakkındaki tüm kararları sen mi alıyorsun.
Resmen sevgilimin istediği fakat kendimle alakası olmayan biri olup çıkmıştım. Seviyordum sevgilimi ama öyle değiştim ki başka biri olarak seviyorum sanki ve onun yanında mutlu olduğumu havalarda uçtuğumu düşünüyorum :1shok:
Madem o beni bu kadar seviyordu neden baştan aşağı değiştirdi. Ben ben değildimki artık başka bir insandım. :sm_confused:
Sonra dedim böyle böyle ben kendim olamadığım için artık mutlu olamıyorum ya beni eskisi gibi olduğum gibi kabul edersin yada ayrılırız ve ayrıldık.
Ondan sonraki sevgilimle de dün aynı şeyleri yaşadık badminton sporuna gitmeyeceksin dedi bende hobilerime bile karışacaksan bu iş yürümez dedim.Seviyorum onu çok seviyorum ama o beni olduğum gibi sevmeyecekse ağlarım sızlarım sonunda ayrılmasını da bilirim.Neyse sevgilim tamam istediğini yap bundan sonra yeterki benimle ol ben seni herhalinle seviyorum dedi ve ayrılmadık.
Bizim yaptığımız fedakarlıkları karışımızdaki yapıyormu veya bizim aklımıza mantıklı gelen ve ailemizin de bizi desteklediği bir karara sevgilimiz hayır derse bundan onun için vazgeçmek ne kadar doğru olur...?
Biz ne kadar kocamız ve sevgilimizle bütün olduğumuzu düşünsekte ayrı insanlarız. İkimizin farklı ilgi alanları farklı merak ve becerileri vardır. Ama bizi bağlayan tek şey sevgimizdir,aşkımızdır....
Bence insan seviyorken kendini unutmamalı sevmek en önemli şeydir hayatta fakat seviyorum diye kendini unutur karşındakinin istediği şekle bürünürsen bu ilk başta kendine saygısızlık etmişsin demektir.
Kızlar çok uzun yazdım biliyorum okuyupta zaman harcayana ayrıca tşk ederim.Ben bu konuları öyle düşündümki bir ilişkiyi bu yüzden bitirdim diğerini de bitirmek üzereydim. Tabiki bunlar şahsi düşüncelerim ve herkesin kendi hayatı var isteyen istediği gibi yaşar bu en doğal hakkıdır. Ama sevgilimiz ve kocamız için bişeylerden fedakarlık ederken kendimizi de düşünmeyi unutmayalım. Ne güzel onun için bişeylerden vazgeçipte mutlu olana Allah mutluluğunuzu kat kat artırsın. a.s.
Ama herkesin sonu böyle olmayabilir. :1no2:
"Sevdiğim kişi şunu şunu kısıtladı bende onun isteklerini yaptım ve hayatımda şunlardan vazgeçtim çünkü beni seviyor çünkü beni kıskanıyor."Çünküden sonra söylediklerimiz teselliden başka bişey değildir. Bir kişiyi olduğu gibi sevenler sevmiyor mu yani... fisfisfis
Güzellerim Allah pişman olmayacağınız kararlar verdirsin.Burda asla ama asla kimseyi kınamıyorum kimseyi yermek değil amacım sadece yaşadıklarımı ve sonunda aldığım kararları sizlerle paylaşmak istedim.Kendi doğru ve yanlışlarımı belirttim Sıkılmayıpta okuyan olursa ne mutlu bana a.s.
(Hemşehrilerim sizlerle burda karşılaştığıma da çok sevindim... :1hug: