• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önümüzdeki ay istemeye gelecekler çok korkuyorum

Jully1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2017
3
1
1
Merhaba arkadaşlar sırf bunları danışacak kimsem olmadığımdab üye oldum. 3 yıllık bir ilişkim var önümüzdeki ay istemeye geleceklerini söylediler. Ama onlar Türkiye'nin bir ucunda bizde diyer uçunda arabayla 20 saatlik yol hemen hemen. Ben ailesini tanıyorum fakat ailemden hiç kmse onları tanımıyor. Onlarda uzak oldugu için tanışma isteme söz bir olsun diyorlar yola yapacagımız masrafı size harcarız. Anneme dedim pek yanaşmadı babanla konuş dedi. Zaten annem uzak ve başka memleketlerden olduğu için pek istemiyor. O taraftanda baskı var ne yapacağım arkadaşlar bi akıl verin nasıl kabul ettiricem anneme bunları. Zaten hep ağlıyorum konuşurken annemi inciticem diye korkuyorum siz yardımcı olun

Ailenizin biraz anlayışla karşılaması gerekiyor bu durumu.Mesafeler uzak olunca hepsini bir arada çıkarmak istemeleri normal bence.İlk gün tanışılır kaynaşılır sonraki günde isteme ,söz olur..Annenizi kırmadan izah etmeye çalışın.Sonuçta siz zaten anlaşmışsınız erkek arkadaşınızla 3 yıldır..Anneniz kabul etmezsede onun ailesine durumu olduğu gibi anlatın.Bu durumda onlar anlayışlı olmak durumundalar.Ama öncelik annenizi ikna etmek olsun..Olmadı erkek arkadaşınız konuşsun...

Ailenizin biraz anlayışla karşılaması gerekiyor bu durumu.Mesafeler uzak olunca hepsini bir arada çıkarmak istemeleri normal bence.İlk gün tanışılır kaynaşılır sonraki günde isteme ,söz olur..Annenizi kırmadan izah etmeye çalışın.Sonuçta siz zaten anlaşmışsınız erkek arkadaşınızla 3 yıldır..Anneniz kabul etmezsede onun ailesine durumu olduğu gibi anlatın.Bu durumda onlar anlayışlı olmak durumundalar.Ama öncelik annenizi ikna etmek olsun..Olmadı erkek arkadaşınız konuşsun...
Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim annemi ikna etmeye. İki tarafında kırılmasını istemiyorum. İş bende bitiyor malesef

Bende aynı durumdaydim mesafe çok uzaktı nasıl olacak napcaz faln derken baya bi stres yapmıştım sabah erken ciktilar arabalari ile ogleye dogru burdalardi dinlendiler aksam bize geldiler 2 gün önce isteme söz oldu hiç stres gerek yokmuş çok güzel geçti seninde öyle olur insallah akisina birak herşey olacagina variyor

inşallah çok mutlu olursun..
insanlar takma dese bile takıyorsun ama sana bir şey diyeyim mi...
ben de o kadar zorlandım ki isteme nişan arası boşa koydum dolmadı, doluya koydum almadı. kafamdaki düşünceleri ben değil rabbim tamamladı :) biraz nefeslen... bazı şeyleri bırak aileler konuşsun. annesi anneni arayıp durumu anlatınca annen hayır demez muhtemelen... dese bile usulünce çözülür.
biz 8 yıldan sonra nişanlandık ama aileleri kendi haline bıraktık yoksa işin içinden çıkamazdık :) hem bu durum düğün zamanı oluşabilecek olan sorunların çözümünü de kolaylaştırır. şimdiden adımlarını ona göre atarlar.

Ben de aynı şekilde korkuyordum farklı kültürler , farklı sehirler acaba aileler anlaşır mı vs diye. Ben ailesi ile bir ön görüşme yapıp ondan sonra açıkladım aileme durumu yani tam 6 yıl gizledim. Önce tanısma olsun dedi onun ailesi benim ailem de ne gerek var siz birbirinizi istiyorsunuz direk söz keselim dedi bende bilmem diyip çekildim neyse geldiler tanıştılar sonra numaralar alındı falan anneler konuştu 1 ay sonra baktık söz yyapamycaz biz onları ziyarete gittik. soz nişan bir arada yaptık tam 2 ay sonra benim elbise derdim yüzünden :) iyi de oldu ayrıca nişan yapmadım. Çok fazla stres oluyor ister istemez hatta benim annem ben ne dersem hep tersimi söyledi trip attı siz çok biliyorsunuz benim hiçbir dedigime gelmiyorsunuz falan diye ben fikrini almaya çalışırken hala öyle önemsemiyormus gibi :) abim de ilk başta istemiyordu bazı sebeplerden dolayı tanıştıktan sonra ailesi çok iyi çok hoş muhabbetleri var inşallah bizim kız layık olur onlara demiş , nişanımda nişanlımla omuz omuza sarılarak poz vermeler falan :) Allah'a çok şükür sorunsuz ilerliyoruz , sen de yüreğini ferah tut ailelere bırak :) kızlarını verecekleri aileyi tanımak isteyecekler elbette... Bu senin iyiliğin için kız evi naz evidir ayrıca unutma :)

Back