Onu kendi ellerimle evlendirmek istiyorum

Burcin34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
8
1
86
İstanbul
5 Aylık evliyim ve acı çekiyorum

2001 yılının mayıs ayında tanıdım onu; daha 19 yaşımdaydım ve çevremde pervane olan onlarcasından farksızdı benim için. Aynı mahallede oturuyorduk, çevresi çok geniş herkezin sevip saydığı ama bir okadar da çekindiği biriydi; hatta ailem bile tanıyor birçok konuda takdir ediyordu onu, fakat birlekte olduğumuzu bilmiyorlardı.
Yaşımın getirdiği cahillikle ardı arkası kesilmez büyük hatalar yaptım; bir erkeğin güvenini kırmak-yoketmek için ne gerekiyorsa ard arda yapıyordum.
(Uzun olmasın kısa özet geçiyim)
O hariç yedekte duran 3 sevgilim daha vardı, biri benimle aynı şirkette çalışıyor, biri askerde ve sonuncusu başka bir şehirde öğrenciydi.
Ben aldattıkça o yakalıyor; ben hakaret vs beklerken o beni çocuğu gibi karşısına alıp yarı kızgın yarı şevkatle konuşuyordu; her seferinde ona söz veriyor fakat tutamıyordum. En son seremonide başka bir kadına söylendiğinde bile tahammül edemiyeceğimiz cümlelere maruz kaldım; o anda ölseydimde bunları duymasaydım diye düşünürken ben yokum artık cümlesiyle kendime geldim, saniyeler içinde hayatım gözümün önünden geçti ve bir anda büyüyüverdim. Ona kutsal saydığım herşey üzerine yemin edip o saniyeden başlıyarak beni tanıyamayacağını, son bir şans vermesini ve onlarca sözün ardından da bana sahip çıkan tek kişi olduğunu söyleyip tuttuğu eli bırakmaması için yalvardım.
O andan itibaren kendimi ben bile tanımıyor tüm arkadaş çevrem dahil annemin bile gözüne batıyordum; tek amacım vardı ONU MUTLU ETMEK !
(Sizlerden çok eleştiri alacağımın bilincindeyim; bu satırları yazarken bile utanıyorum fakat geçmişimden kaçmamayı da bana o öğretti)
Aniden zaman tersine döndü; hep onun evlilik tekliflerden kaçma manevraları yaparken bir anda onsuz nefes dahi alamadığımı hissettim; geceleri evimde zaman geçmiyor mütemadiyen kendime neden onun yanında değilim diye soruyordum. Ailem öğrenci olan sevgilimi biliyor ve evleneceğimizi düşünüyordu; oysa ben onunlada konuşup tüm olumsuzluklara sünger çekmiştim.
VE ÇÖKÜŞ ANIM...
Bu ilişki annemin kulağına gitmiş; o gece evde bir savaş yaşandı, 2. hakaretler zinciri annemden geldi, hiçbir dediğini umursamadan onunla evlenicem, ya onunum yada beni öldü sayın derken annem fenalaştı ve hastaneye kaldırdık; konu babama intikal etti, hangi noktadan bakılırsa suçluydum, çok demokrat bir insan olan babamın karşısında bile konuşamıyordum, bana kurana el bastırıp bitti dedirtti ve ekledi ben onunla konuşucam !!!
Ertesi gün babam yanına gidip konuşmuş, gayet mantıklı ve babamı üzmeden yaşananları anlatıp,güvenin olmadığı ve bir ailenin onaylamadığı ilişkide bende olmam diyerek vedalaşmışlar.
Babam eve gelip böyle bir adamı nasıl üzebildin cümlesiyle başlıyıp yeni ayrıldığım erkek arkadaşımla barışmamı ve olaylar yatışır yatışmazda evleneceğimi söyleyerek konuya son noktayı koydu.(2003)
Geceler boyu yaz-kış demeden balkonda ağladım; işin doğrusu ağlamaktan başka hiçbirşey gelmedi elimden. Bu arada öğrenci olan sözlüm okulunu bitirip geri döndü; ona yaşanan herşeyi olduğu gibi anlattım; benim bir insanın kendisi için hamur gibi şekillendirdiği, yetiştirdiği, büyüttüğü, doğruyu-yanlışı öğrettiğini ve onu unutamadığımı hala çok acı çektiğimi anlattım. Tek şansım sözlümün anlayışla karşılaması, en zor anlarımda yanımda olması ve beni gerçekten sevmesi oldu.
Eylül 2009da evlendim
Aradan geçen 6 sene ve evlilikten sonra bile acım bir nebze dinmedi; 11 kilo verdim ve eskiden herzaman gülen kız şimdi gülümsemiyor bile. Çok nadiren yolda karşılaşıyoruz, gözünün ucuyla bile bakmadan geçip gidiyor yanımdan; kadınlardan kaçıyor, mutsuz olduğunu hissedebiliyorum fakat bir merhaba bile diyip halini hatrını soramıyorum bende emeği ve hakkı olan adama! Onu elde edememekten çok onu mutlu görememek hatta buna sebep olmak üzüyor; eskiden hep onu kızdırmak için seni filancayla evlendiricem der sonrada o kızınca gülerdim kendi kendime. Şimdi çevremde ona laik biri olsa ellerimle evlendirip onu mutlu görebilmek; tanıdık bildik birine emanet edebilmek için canımı bile verirdim sanırım.
Çok acı çekiyorum çoooooooook
(Sadece örnek olması için paylaşmak istedim)

Son düzenleyen: Moderatör:
evet. çok hatalar yapmışsınız. bir anda 4 kişiyle olmuşsunuz... ama artık evlisiniz. ve onu unutmalısınız... çünkü o da babanıza demiş zaten,güven yoktu diye....onun için üzülmeyin. zaten anlattığınız gibi bir insansa,o da kalbinin sahibini bulacaktır...
bu arada bir şeyi merak ettim. neden ailenizin onu onaylamadığını. ..ve bir sorumda daha... eşinizi seviyor musunuz. çünkü eşini seven bir insanın,bu derece ,8 sene önceki biri için, acı çekmesi, pek normal gelmiyor bana.

çok zor bir durum ama iş işten geçmiş yapacağın hiç bişey yok..çok hata yapmışsın şimdi belki bedelini acı çekerek ödüyorsun ama unutmalısın.belki zor olacak yuvanı düşün,eşini düşün.allah yardımcın olsun..

bir merhaba bile diyemez yüzüne bakamazken mutsuz olduğunu nasıl
anladığınız şaşırdım doğrusu
siz biraz abartıyor olamaz mısınız
geçmiş geçmiştir aradan bunca yıl geçtikten sonra
bir başkasını düşünmek ve onun için üzülmek eşinize biraz haksızlık olmuyor mu
geçmişi bırakın önünüze bakın bence
eski aşkınızda mutsuzsa eğer aradan bunca yıl geçtikten sonra
nedeni siz değilsinizdir merak etmeyin..

bencee eşinizi düşünün aynı şeyi o yapsaa neyapardınızz gece sizinle yatarkenn başkasının acı çekip çekmediğinii düşünsee siz acı çekermiydinizz umrumda olmazdı dersenizz eşinizii üzmeye hakkınız yok

benim aklım,mantığım yılan hikayesine dönen hayat hikayelerini anlamıyor..
benim "cahilliğime" verin..yorumsuzdur..

@okypete
Gizli iş olmaz, bolca açık verdim ve sonucuna katlanıyorum
Ailem onu 2 nedenden onaylamadı; ilki annemin bana güveni yoktu, hata yaparsın ve bu adam seni öldürür diyordu
ikinci neden, daha önce bir evlilik yaşamış ve 1 oğlu vardı; çöplü üzüm misali...
Eşimi seviyorum ve seviliyorum, iyi bir insan, fakat bazen sadece sevgi ve iyi olmak yetmiyor.

Gerçek aşkı tadıp adam gibi bir adam tanıdıktan sonra unutamıyorsun işte;
Gücü, zekayı, nezaketi, huzuru, gerçek aşkı ve sana hükmedebilen birinin varlığını öğrendikten sonra gerisi çok yavan geliyor
(Yanlış anlama olmasın,güç den kastım asla maddiat değil)

@yabangülüm
Teşekkür ederim; bu konuda çok bedel ödedim ve hala ödemeye devam ediyorum.

@cloudy
Yazımda belirttiğim gibi aynı mahallede oturuyoruz ve ondan haber alabildiğim ortak arkadaşlarım var.
Mutsuzluğuna ve kadınlara olan güvensizliğinin temelinde ben varmışım; böyle anımsanmak bile beni acıtıyor

@perşin
Nezaketinizden dolayı yazmadıklarınızı hissedebiliyorum; ne derseniz haklısınız...

Eşimi seviyorum ve seviliyorum, iyi bir insan, fakat bazen sadece sevgi ve iyi olmak yetmiyor.

Gerçek aşkı tadıp adam gibi bir adam tanıdıktan sonra unutamıyorsun işte;
Gücü, zekayı, nezaketi, huzuru, gerçek aşkı ve sana hükmedebilen birinin varlığını öğrendikten sonra gerisi çok yavan geliyor
(Yanlış anlama olmasın,güç den kastım asla maddiat değil)
..........anlıyorum sizi... ama şunuda hissedebiliyorum... eşinizi ne kadar sevseniz bile,ona hisleriniz hala bitmemiş. bu kadar sene geçmesine rağmen...sevmek,sevilmek, yavan, gelmemeli... bundan daha güzel bir şey olabilir mi....evet,onun çok güzel değerleri varmış...çok iyi bir insanmış. ama artık gerçekten silmelisiniz. bir kere ortamınızı değiştirin. taşının. ortak arkadaşlarınıza ,onu sormayın,onlarda bahsetmesinler... taşınırsanız görmezsiniz de... bu böyle nereye kadar gider ki... kendinize eziyet ediyorsunuz....o da 19 yaşında bir kızın yaptığı hataları neden unutamaz ki. daha önce evlilik yaşamış çocuğu olan bir adam.... mutsuzluğuna ve güvensizliğine sebep sizmişsiniz..8 sene geçmiş. abartmasın o kadar... size acı çekmenizden ve vicdan azabı duymanızdan zevk alıyor sanki ...bu söylediklerini duymanızı ister gibi.....ortak arkadaşlara bunu anlatıyor..... sizin onu unutmamanızı sağlıyor böylece...
.

Yok kızlar, bu site beni darmaduman etti; bir başlık açıp hatalarımla yüzleştim ve demin okypete arkadaşıma cevap vermek için alıntı yaptım, bir baktım ki yazı almış başını gidiyor ve salya sümük onu yazıyorum.
Kısa da olsa aranızda olmak güzeldi; sanırım bir süre girmemeliyim bu sitye. Kalın sağlıcakla....

Son düzenleme:
Ah ama ya insanlar seven insanlara neden haksizlik ederler. Simdi bir erkek 4 kadinla görüşürse ne tepki vereceksem size de tavrim aynısıdır. Tabi hiç-bir insana bu hadsizligi yapmadigim icin size de yazmayacagim insanlari yargilamak diger insanlara düşmez inancindayim olan size olmuş dilerim bundan sonraki hayatinizda mutlu olmanin bir yolunu bulup önünüze bakabilirsiniz.

Amaaan bizde gelmiş okuyoruz

Aynı anda dört adam mı idare ettin biz tanesini zor idare ediyoruz. Helal bacım sana. Elindekiyle idare etmeyi öğren Artk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…