önlisans mezunlarının açıköğretim hakkı

naughty_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
181
1
36
Mrb arkadaşlar ben önlisans mezunuyum şimdi açıköğretimden işletme okuma hakkım varmış ona kayıt olucam aynı durumda olanlar varmı. Sayısalım kötüdür ama bi başlim dedim hayırlısı artık. :eek:

Mrb arkadaşlar ben önlisans mezunuyum şimdi açıköğretimden işletme okuma hakkım varmış ona kayıt olucam aynı durumda olanlar varmı. Sayısalım kötüdür ama bi başlim dedim hayırlısı artık. :eek:

ben işletme okuyorum ama açıköğretimden değil. sayısalı genelde toplama çıkarma öyle çok zor aman aman bir sayısal değil. başarılar dilerima.s.

ben bildiğim kadar açıklayım, işletme okurken size yöneticilik mantığını kavratmaya çalışıyorlar, bir çok ders, grupların nasıl davrandığı sistemin nasıl işlediği ile ilgili. yani aslında toplumun nasıl çalıştığını sistemin nasıl gittiğini açıklamaya çalışıyolar. yada en azında ben bunları öğrenmişim. işletme bölümü yönetici yetiştirir. iş bulmak bu devirde çok zor ama kendini iyi yetiştirmiş en az iki yabancı dili ana dili gibi konuşan bir işletme mezunu çok uluslu şirketler tarafından havada kapılıyor.

işletme pek sayısal bir bölüm değil
ama 2 yıllık muhasebe okumak isteyen varsa
işletme bölümünden daha zor diyebilirim...

arkadaşım bnde 2 yıllık turizm mezunuyum.geçen sene açıköğretime kayıt oldum doğrudan geçişle. şimdi 3, sınıf biiti 4 e geçtim işletme okuorum. tavsiye ederim sana da...

bende ikilemde kaldım...tekrardan okuyabilirmiyim bu saatten sonra kafam alırmı birde işletme gibi bir bölümdeee offf kendime güvensem yazılmak isterdim bölüme...

ben ayrıca aöf de çift anadal yapıp farklı bir bölüm diploması daha almayı planlıyorum 3.sınıf işletme okurken

kızlar açıköğretim önlisans mezunuysanız yatay geçiş yok fakat dikey geçiş diye birşey var ilk yılı okumadan 3 yılda lisans bölümlerinden mezun olabiliyorsunuz ama ilk yıl hiçbir şekilde kalmamanız gerekiyor kalırsanız okuldan atılıyorsunuz biraz riskli yani ben dikey geçiş yapıp bitirdim kendinize güveniyorsanız bir araştırın

ayrıca açık öğretim değilde örgün eğitimle 4 yıllığa geçmek istiyorsanız, ösymnin yaptığı DGS-Dikey Geçiş Sınavı'na girmeniz gerekiyor. Kazandığınızda da ilk bir yıl önlisansta görmediğiniz dersleri aldığınız bir intibak sınıfı okumanız gerekiyor. tabii en fazla yanlış hatırlamıyorsam 2 ya da 3 dersten kalma şansınız var daha fazlasında atılıyorsunuz. intibak bittikten sonra da 3. sınıfa başlıyorsunuz

Kızlar arnızda netten kayıt yaptıran varmı?? Baktım kayıtlar bugün başlıyo diye duyuru var ama yok açılmıyo benmi bulamadım?

X