• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önlisans Mezunları Edebiyat Fakültesine Kayıt Yaptırabiliyolarmı?

arzu_8686

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
81
0
96
38
İstanbul
Önlisans Mezunları Edebiyat Fakültesine Direk Kayıt Yaptırıp 3.Sınıftan Başlıyabiliyorlarmı?Yada Kayıt Olmuyorsa Sizce İktisat mı? İşletme mi?Hangisine Kayıt Yaptırabilirim.Hangi Bölümün Dersleri Daha Kolay....:uhm:

Önlisans Mezunları Edebiyat Fakültesine Direk Kayıt Yaptırıp 3.Sınıftan Başlıyabiliyorlarmı?Yada Kayıt Olmuyorsa Sizce ıktisat mı? ışletme mi?Hangisine Kayıt Yaptırabilirim.Hangi Bölümün Dersleri Daha Kolay....:uhm:

Önlisans mezunları dgs ye girip (örgün öğretim için söylüyorum) kendi bölümlerinden dgs tercih yapabiliyorlar belli bir puanı alırlarsa seçtiği üniversiteye göre 3.sınıftan kayıt oluyorlar genelde üniversiteler bir yıl hazırlık okuttuktan sonra 3.sınıfta okuma hakkı veriyorlar dgs klavuzunu incelemen lazım...Aöf için söylüyorlar Aöf de Edebiyat fakültesi yok edebiyat var o da 2yıllık...

Diğer soruna gelince senin ilgi alanına senin çalışma tempona bağlı hangi bölümün kolay olduğu kimine iktisat bölümü kolay gelir kimine işletme iş alanları hemen hemen aynı sonuçta seçim senin...

Kolay gelsin...

canım 2. üniversite olarak sınavsız edebiyata başlayabilirsin ama 1. sınıftan önce geçiş yapıp 3. sınıftan başlama hakkın yok.

canım 2. üniversite olarak sınavsız edebiyata başlayabilirsin ama 1. sınıftan önce geçiş yapıp 3. sınıftan başlama hakkın yok.

hadi yaa böyle bişey varmı gerçekten.

arkadaşın sorduğu farklı ama. iki yıllık bölüm okuyanlar açık öğretimden (işletme veya iktisat) 3. sınıftan devam edebiliyorlar onu sormuş sanırım. eğer okuduğun iki yıllık bölümün açıköğretimde devam edeceğin bölümle alakalı ise 3. sınıftan devam ediyorsun. alakalı bir bölüm değilse 1 yıl hazırlık sonrasında 3. sınıf oluyorsun. ama edebiyatı da bu sene verirlermi bilmiyorum. üniv i bir ara istersen. hatta sonucu da yazarsan sevinirim. bende merak ettim.

Back