Ben lisanstan gireceğim ama önlisansta da zor sorular gördüm. Hocalar niye bir başkasını kötülerler bunu da anlamış değilim. Tarihte belirsizlikler var bu hoca yanlış biliyor demek değildir bence. Ben önceki kpssye hazırlanışımda tarihten 4-5 konu anlatımı bitirmiştim ve gerçekten bazı bilgilerde farklılıklar vardı. Akademik yayınlar ile mebin kitabı bazen tutmuyor ya da geçmişte olan olaylardan emin olamıyorlar çıkarımda bulunarak bilgilere ulaşıyorlar. Ramazan Yetgin sadece önemli gördüğü ayrıntıları anlatıyor. Genel konuları biraz yüzeysel geçiyor. Eğer temel bilgileri verse bu sefer de ayrıntıya vakit kalmaz bence o yüzden böyle yapmış. Zaten tüm kitaplarda genel bilgiler mevcut. Ayrıntı çalışmak tabi ki kişisel tercihtir. Bölüme göre değişir. Kimisi 60 puanla atanıyor kimisine de 90 puan yetmiyor. Hedef yüksekse ayrıntı çalışmak gerekir, değilse zaten gerek yok.Bizim bölümde bence 90 puan bile yeter mi şüpheli.
Evde kendi halimde hazırlanmaya çalışıyorum. Çok bir iddiam yok vaktim olmadığı için. Ama vaktim olup hazırlansaydım daha çok ayrıntı çalışırdım. Lisansta geçmiş yılların sorularına bakarsan çocuk oyuncağı gibi o kadar basit ki ama şimdi ise gittikçe zorlaşıyor. Hiç bir kitapta görmediğim ayrıntı bilgileri soruyorlar sınavda. Sınavın içeriği genel kültür olduğu için adamları ayırt edebilmek için böyle yapıyorlar tahminimce.