Onların Dili yok ama Bizim Var susmayın

yazdıklarınız beni mutlu etti arkadaşlar. şimdiye kadar hayvan sevgim yüzünden o kadar çok kavga ettim, o kadar çok şikayet edildim ki tahmin edemezsiniz. neymiş yemek, su vererek hayvanları alıştırıyormuşum oralara bıdıdı bıdıdı...
hiç umrumda değiller, evimdeki pisiciğim de sokaktaki pisicikler köpecikler de bana bunları söyleyen insanlardan daha değerli benim gözümde...

Ya arkadaşlar ben kapıya sabahları çıkarken su koyuyorum..annem diyor yukarıdaki komşu söylenerek çöpe atıyormuş..hemde çöpün yanında koyduğum halde.çok sinirleniyorum çok.manzeretleride çiş yapıp kokuyormuş.annemde tartışmış siz buraya çicek dikiyorsnz dibine gübre atıyorsnuz.biz o kokuyu çekiyorz.istemiyorum o zaman bizde çiceklerimizi demiş..kadın tek kalmış ya o komşulara..niye kimsede hayvan sevgisi yok anlamıyorum.

Ya kediye köpeğe ya da başka bir hayvana eziyet eden insanları şikayet edebileceğimiz bir yer/adres/telefon yok mu? Bazı haberler gördük de deminden beri arkadaşımla bu konuyu tartışıyoruz moralim çok bozuldu. Hepsini dövmek istiyorum.

Yok benim yakından gördüğüm bir şey olmadı da. Bundan şikayetçi çok insan var. Mesela arkadaşımın evinin önünde biri arabayla köpeğe çarpmış, sonra da gitmiş. Arkadaşım plaka falan görememiş ama diyor ki görseydim ne yapabilirdim? Nereye şikayet edeceğimi bilmiyorum diyor. Bir de şimdi pek bahsetmek istemiyorum ama sanırım son zamanlarda bir haber çıkmış. 13 yaşındaki kız kedileri mi ne öldürüyormuş falan filan... Bunun gibi şeyleri nereye şikayet etmeliyiz? Bir cezası yok mu bunun?

Bir de diyelim ki sokakta köpeği döven bir adam gördüm nasıl davranmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Böyle bir şeye hiç rastlamadım nasıl davranırım bilmiyorum, kendimi kaybetmekten korkuyorum.

canım sana şöylr yardımcı olayım.
Diyelim bi araba köpeğe çarptı ve kaçtı burada direk plakayı al taksi ise durağa şikayet et mesela özel araba ise Tüm bilgilerini çıkartabilirsin. ama plakayı aldıktan sonra bunları yapma. Önce hemen o köpeğe müdahele etmelisin yerimseniben

yada birisi köpek mi dövüyor o kişiye kendiniz müdahele edebilirsini böyle bişeyi şikayet edemezsiniz çünkü o kişi kimdir nedir bilmiyorsun bu tarz şeyde göz korkutacaksın şikayet ederim diyebilirsin mesela haytap canım yerimseniben

bence diren canım öyle bi hakkı yok en kötüsü kaldır onun evinden az daha ileri koy.

canımcım ev derken bizim evin önündeki çöplüğün yanı..gecen balkondan yeğenim sosis atmış kediciğe kadın almış topraga bulamış ayağıylan alıştırmayın buraya diye..delircem yaa...nasıl vicdan..ama birgün patlıcam kötü şeyler yapıcam bu bir gerçek..

canım iyi sabırlısın ama kadınla uğraşma başka yöntemler bul. sabret kısasa kısas yapma canım. baktın çaresi yok ozaman başka yöntem düşünebilirsin

Arkadaşımın dediğine göre bir hayvan ambulansı varmış(yanlış hatırlamıyorsam) onu arayacaklarmış ama köpek ölmüş o yüzden çağırmamışlar ambulansı.

Peki haytap ne? Yani devlete falan mı ait? Plakayı aldıktan sonra haytapa mı bildireceğim?

Ok, o zaman biri köpek dövünce kendim müdahae edeceğim, bu fikir hoşuma gitti rahatlattı beni şakkıdı

haytap sitesine bakabilirsin canım detaylı olarak.. :KK66: burada anlatmayım hayvan hakları tarzı. kötü durumda onlara bildirebilirsin...

kendin hallet ama tabi kendinde zararlı çıkma ..

hayvan ambulansları var evet hatta bunlarda gönüllü olarak çalışabilirsin bile.

canımcım ev derken bizim evin önündeki çöplüğün yanı..gecen balkondan yeğenim sosis atmış kediciğe kadın almış topraga bulamış ayağıylan alıştırmayın buraya diye..delircem yaa...nasıl vicdan..ama birgün patlıcam kötü şeyler yapıcam bu bir gerçek..

Kadın dediğin kim oluyor? Komşu mu?

haytap sitesine bakabilirsin canım detaylı olarak.. :KK66: burada anlatmayım hayvan hakları tarzı. kötü durumda onlara bildirebilirsin...
Teşekkürler.

kendin hallet ama tabi kendinde zararlı çıkma ..
Ya kötü bir şey yapacak değilim... O ne yaparsa aynısınıyerimseniben. Şakaydı ciddiye almayın lütfen :) . Ne yaparım ben de bilmiyorum belki de kaskatı kesilirim sadece. Neyse, ben sadece lafla uyarmaya çalışırım yoksa da etraftakilerden yardım isterim herhalde.

hayvan ambulansları var evet hatta bunlarda gönüllü olarak çalışabilirsin bile.
Çok isterim ama şimdiki düzenimle mümkün değil :) . Yanlış bilmiyorsam onların 1 tane ambulansı varmış, şu para basan ünlülerimiz bir yardım etse de en azından beşe falan çıkarsalar sayısını. Neyse ya belli olmaz belki de yardım eden ünlüler vardır da biz bilmiyoruzdur, en iyisi böyle düşünmek a.s

1 tane değil canım net bilmiyoum ama yeterince var daha çok olsa daha iyi olur elbette.

saat durumu da sen ayarlıyorsun aklın olsun belki bigün çalışmak istersin

X