ÖNERİLER ARTIK KAFAM BUNALDI

Bu durumda nihalin es anlamlisi Canan olmuyor ki. anladigim kadarıyla siz kafaniza göre degistiriceksiniz yani nüfus dairesinden falan değil ? E isterseniz benim adım bundan sonra osman diyin niye bize soruyorsunuz bunu anlamadım

Canan isminin gercek anlamini soylememi ister misin?
insanlar sevgili diye biliyor ama gercek anlami CINLER demek. Sevgili falan degil.
Can cin demek, canan da cinler, cinlenmis demek..
Bence sakin canan koyma..

Allah allah onu duydum da sevgili anlamına da geliyor dıye bılıyorum

Bu durumda nihalin es anlamlisi Canan olmuyor ki. anladigim kadarıyla siz kafaniza göre degistiriceksiniz yani nüfus dairesinden falan değil ? E isterseniz benim adım bundan sonra osman diyin niye bize soruyorsunuz bunu anlamadım

Hanım Efendi bilip bilmeden yazmayın sevgili demek canan demek ben araştırdım nihalinde diğer bir anlamı sevgılı canan demek oluyormuş allah allah ya sankı ben yalancıyım

Peki avukatsız olarak isim değiştirmek ne kadar mal oluyor yani gözden ne kadar çıkarmam gerek bu konularda bılgınız var mıdır ınternettede baktım gerçi

Ya benim bildigim avukata gerek olmuyor galiba. Ama bilemeyecgim gercekten. Hic basimdan gecmedi boyle bir sey..

Hanım Efendi bilip bilmeden yazmayın sevgili demek canan demek ben araştırdım nihalinde diğer bir anlamı sevgılı canan demek oluyormuş allah allah ya sankı ben yalancıyım
Arkadaşım en istediğin kadar oluyor de istersen olsun diyorum ya istersen git Osman benim adım de bize ne bundan hem gel konu aç hem yorum alınca sinirlen Allah Allahh . Öyle gidip kafana göre degistiremezsin resmi olarak ismini degistirmen için belli kurallar var keyfi değişim bunlardan biri değil. He resmi değilde kendin benim adım bundan sonra bu diceksen çok zorlanirsin insanlar yıllardır tanıdığı insanın ismini bi anda degistiremez kafasında herkes eski isminle seslenir.

Bende belli kurallar olduğunu bılıyorum cevremdekı kısıler esma adımı bılmıyor bıle nıhalı bılıyorlar sadece ve yakınlarımda canan dıye bılırler anlamını söylerler. Vede şöyle bir şey etrafındakı kısıler senı o ısımle bılmıyorsa değiştirebiliyorsun.

Üstelik küçükkende ınsanlar tarafından esma ısmı olarak dalga ıceren sözler duymuştum yanı çok eski isim sana neden bu ısmı koymuşlar aynı yaşlı ismi gibi buda ınsanın psıkılojısını etkılıyor ve buda değiştirme sebeplerinden biri :)

Hakim önüne çıkıp ben bu ismi beğenmiyorum babannemin ismi dersen işin çok çok çok zor. talebini kabul etmeyebilir.
Esma ismi güzel bence. Canan isminden daha iyi hatta.

Hakim önüne çıkıp ben bu ismi beğenmiyorum babannemin ismi dersen işin çok çok çok zor. talebini kabul etmeyebilir.
Esma ismi güzel bence. Canan isminden daha iyi hatta.

Arkadaşlar ben çocuk değilim hakim onune çıkıp oyle dıyeceğim. Gereklı nedenlerı zaten dılekcede belırtırım degıstırecegım zaman

ben çok kolay reddedilen gördüm ama değişmiştir belki.Internette hazır dava dilekceleri var al o zaman birini yaz ver adliyeye avukata gerek yok sor orda yol gösterirler. Muhtemelen gazete ilanı vermen gerekir. Dava da yeterli bi gerekçe görürlerse değiştirirler sonra yeni kimliğin ve mahkeme kararıyla varsa kredi kartı ehliyet pasaport gibi belgeleri degistirirsin bi miktarda onlar alabilir belge parası. Öyle çok tutmaz yani bence. Avukata gerek yok

Sonunda yardım amacıyla yazan biri çıktı teşekkür ederım. ben zaten avukat tutmak ıstemıyorum gerek duymuyorum. avukatsız olarak 700 falan bulmaz değilmi sizce

Esma Nihal bence güzel bir isim.
Canan ismi Nihal'den daha güzel bir isim değil ki...Yani ikisi de aynı dönemin ve ikisi de aynı tarz denk isimler.
Yani adı Canan olan bir kadının adı Nihal de olabilir.Nasıl desem,mesela adı Fadime olan birinin Alara olması gibi değil :)
Madem anlamları da aynı diyorsun,neden değişiyorsun ?

Valla söylediklerin keyfi sebepler ama esma yi sildirebilirsin nihalin önünden ama nıhalı canan yapman için daha geçerli bi sebep sunman gerek

Canım ben anlamları aynı dedım evet. Ben sadece soru sordum kızlara yardımcı olsunlar diye. dedim ki sizce değiştirmem gerekiyor mu sızce dıye. Yoksa onu da kullanabılır mıyım normal bır durum mu dıye sordum ama ınsanlar soruma cevap vermekten zıyade başka konusuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…