öneride bulunabilir misiniz?

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
meraba arkadaşlar. çok sağlıksız besleniyorum ama nasıl besleniceğimide bilmiyorum.b12, folik asit eksikliğim var.kemik yoğunluğum çok düşük ve yağ oranım fazla. 72 kiloyum. sağlıklı bi şekilde kilo vermek istiyorum.vücudumdaki eksiklikleri gidermek istiyorum.ve yağların kasa dönüşmesini istiyorum. napmam gerekiyor. hatta beslenme listesi önerseniz çok mutlu olurumm

bol miktarda sebze ve meyve yemelisin. süt ve süt ürünleri (peynir,yoğurt,ayran gibi), balıkta bol miktarda b12 vitamini bulunur balık,tavuk ve dana ciğeri de yemelisin. d vitamini içinde güneşli günlerde güneşte 10-15 dakika dur bu bol miktarda d vitamini almanı sağlar. tavuk ve bıldırcın yumurtası da her sabah mutlaka ye. özellikle bıldırcın yumurtasında tavuk yumurtasından 2 kat daha fazla yararları var fakat ne olursa olsun yumurtaları çiğ yeme ya da içme. bıldırcın yumurtasını istersen haşla istersen tava da omlet şeklinde yap. hee bi de ara öğünlerde fındık,ceviz, badem, kuru incir gibi şeyler ye. bunlar her yönden iyidir ayrıca enerji verir

Son düzenleme:
Ben sana Ayça Kaya nın "sayarak zayıfla 5333" kitabını tavsiye ederim bu aralar ben de kendisinden çok şey öğrendim zaten uzun zamandır takip ettiğim bir doktor kendisi senin de işine yarayacağını düşünüyorum.bir de olmazsa olmaz egzersiz ben plates ve dans yapıyorum kas kaybı yaşamadım sende de işe yarar dilerim:)))

ben kendimi söleyim nasıl zayıfladığımı herşeyden yiyorum sebze meyve olsun ettir balıktır ama az yiyorum balığı ızgarada yapıyorum artık kızartma neredeyse hiç yapmıyorum yoğurdu kendim yapıp yiyorum kahvaltıdan önce mutlaka aç karnına yeşil çay içiyorum şekersiz bol limon sıkıp ve yürüyorum 2 ayda 5 kilo verdim birde bol su içiyorum.

Merve merhaba. Arkadasim neyi ne kadar yersen ye yeteri kadar vitamin mineral lif protein vs. alamiyorsun gunumuzde.cunku hersey katkı maddeli ve hormonlu.bu nedenle ek gida takviyelerini hayatina sokmak zorundayiz.
Eger istersen sana yardimci olabilirim saglikli bir sekilde vucudunun ihtiyacı olan besinleri alabilecegin ve kaslarını kaybetmeden kilo verebilecegin bir yol biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…