Zenginlerle yoksullar arasındaki gelir uçurumunun giderek açıldığına dikkat çekmek için yapıldığı söyleniyor.Çoğunluğuda zaten gençlerden oluşuyor.(özgürlüklerin savunucusu ahh biz gençlerrr

) ekonomik eşitsizlik ve işsizliği protesto ediyorlar.En zengin yüzde 1lik kesimin geri kalan yüzde 99u sömürdüğünü, yoksullara sağlanan sosyal hizmetler kesilirken zenginlerin siyasi güç satın alarak vergi artışını engellediğini savunuyorlar.
Gelelim anarşizme.Bu düşünce hükümetin olmadığı bir toplumu savunuyor diyebiliriz.Hükümetten ziyade hiyerarşiye karşılar.Neden ? Çünkü, hiyerarşi, otoriteyi içeren kurumsal yapıdır. Devletin,hiyerarşinin ulaşmış olduğu en ileri biçim olması nedeni ile; anarşistler, tanımsal olarak, devlet karşıtıdırlar, ama bu tek başına anarşizmin yetersiz bir tanımlaması olur.
Bu occupy wall street olayını tek yönden anarşizmle ele almak bence eksik olur :S çünkü burda yapılan eşitsizliğe diikat çekmek istiyor toplum.Anarşistler bu ekonomik haksızlığa da haliyle karşı çıkıyor oluyor.üfff bunun hakkında milyonlarca laf salatalığı yapıp hocanın bile aklını karıstırablırsın aslında

yaz yaz bıtmez ama ıkı kavramında ne oldugunu bıldıkten sonra bır yerden ortak bırsey blup baglman kolay olr canımmm