- 21 Nisan 2012
- 261
- 50
-
- Konu Sahibi ozlemduymak
aylardır tedaviye gidip geliodum.. klomenle yumurtam olduğu halde gebe kalamamıştım.. internette incir kürünü okudum gebe kalanlar vardı... bende denedim geçtiğimizz ay ..5 6 gün adetim gecikti bugün idar testi yaptım kendim. ve çift çizgi silikte olsa çıktı...allah izin verirse yarın kanda baktırcam.. yani incir kürünü denemeyen varsa denesin derim ben...
saolasın canım rabbim isteyen herkeze nasip etsin... ben tam olarak olarak nasıl yaptığımı anlatım sana... adetimin 5. günü başladım.. tam 9 adet kuru inciri önce yıkadım soğuk su ile.. daha sonra bıçakla ikiye böldüm.. marketten aldığım hazır su kullandım.. tam 2 buçuk su bardağından biraz fazla suyu kaynattım ve kaynayan suya incirleri attım tam 15 dakika ne eksik ne fazla 15 dakika kaynattım kapağı kapalı ve orta derece ateşte...ılıdıktan sonra sabah aç karnıma kahvaltıdan yarım saat önce içtim onu... ve adetimin 12. gününden itibarende. 2 adet orta boy havucu 3 e 4 e bölerek yine 2 bucuk su bardağı hazır su ile kaynattım oda tam 20 dakika kaynadı.. incir suyu ile havuc suyunu ılıdıktan sonra birbirine karıstırarak yine sabah aç karnına içtim.. havuç suyuda olunca fazla miktar olduğu için bi sabah aç karnına birde akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce içtim... zor bişi değil inanın tadıda güzel zaten.. not olarakta belirteyimki incir 15 dakika havuc 20 dakika kaynayacak.. bazen dalıp gidioruz işe güce kaç dakika kaynadığını unutuoruz bende bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra hemen telefon saatini kuruodum.. saat çalınca ocağı kapıodum:)) en güzeli bu bence kaç dakika oldu kaç dakika kaynadı die bakmaktansa bu daha iyi :) ha birde musluk suyu asla kullanma hazır su olması şart.. ben bu tarifi ibrahim saraçoğlunun bzzat kendisinden duydum canım.. ve vakit kaybetme hemen yap.. allah yardımcımız olsun
aslm. canım. ben yinede faydası olur dierekten günde 1 kez almak üzere 5 gün klomen kullandım evet ama.. ben geçen aylardada klomen kullanmıstım çatlatma iğnesi bile olmustum ama faydası olmadı.. yani klomen günde 1 kez içtim 5. günü başladım hemde.. aynı zamanda incirde yaptım fakat ben yumurtalıklaarımın durumunu sayısını bildiğim için klomenle incir kürü uyguladım.. belki bünyeye görede değişebilio hep ilaç hem kür bilemiorum ama sanki günde 1 kez klomenle incir kürünün zararı olmaz gibi gelio bana incirde yumurta büyütücü klomende sonuçta.. ama sen yinede bi sor soruştur benim okuduğumda ilaçla bu kürlerin kullanımında bi sakınca olmadığını söylüolardı ama canım sen yinede araştır allah yardımcımız olsun hepimizin
evet hayıtta var bende duymustum.. klomen ilk defa kullancaksan önce klomeni kullan tabkide.. onunla sonuç alamazsan mutlaka dene inciride.. yumurtası gelişmeyen ve az olanlar için idael bi kür bence..
öyle tabi fatmacığım.. rabbim vericek bişilerde vesile olucak.. ama bizde elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.. doktorsa doktor bitki ise bitki .. allah tüm isteyenlere nasip etsin kucaklarmızı boş bırakmasın işallah amiiiin
bnde pcoluyum yaptım bi kaç kez sonuç alamadım ama böle sonuçları okudukça yapasım geliyo:)