Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

fame

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
673
39
98
Bundan çok kısa bir süre önce hamilelikle ilgili gelişmeleri duyguları paylaşıyorduk evet Temmuz Anneleri sonunda yavrularımıza sağlıkla kavuştuk Rabbimiz ayırmasın:nazar::nazar::nazar:
Doğumda ve sonrasında kendimizle ve bebeğimizle ilgili gelişmeleri, sıkıntı ve mutlulukları bu topikten paylaşmaya devam edelim

Annelik öyle bir duygudur ki Allah'ın kadınlara verdiği bir ayrıcalık ve armağandır
Anne olmak; doğumda saçının her bir teli sırılsıklam ter olana kadar sancı çekmektir
Anne olmak; sütünü gerektiğinde damla damla biriktirip yavruna verebilmek için çırpınmaktır
Anne olmak; doğumda Anne olurken bile Anne diye inlemektir....

yeni konu hayırlı olsun.

şu an benim tek sıkıntım kv. artık evine gitmesini istiyorum.

Tskler canım... Ah be güzelim o kadar mı kötü kayınvaliden de anlayış yok galiba lohusa kadinsin sen en hassas donemin :19:

Tskler canım... Ah be güzelim o kadar mı kötü kayınvaliden de anlayış yok galiba lohusa kadinsin sen en hassas donemin :19:
kötü sayılmaz ama canım lohusalık sanırım, hareketleri batıyor. bugün akşam 5'e kadar bir yemek pişirir mi diye bekledim. yok. kalktım yine kendim pişirdim. bulaşığı vs topluyor. belki burda benden daha çok şikayeti olan vardır ama bilmiyorum. içim daraldı yaw.

kötü sayılmaz ama canım lohusalık sanırım, hareketleri batıyor. bugün akşam 5'e kadar bir yemek pişirir mi diye bekledim. yok. kalktım yine kendim pişirdim. bulaşığı vs topluyor. belki burda benden daha çok şikayeti olan vardır ama bilmiyorum. içim daraldı yaw.

ah be güzelim yapma bu kadar sıkıntı düşünmemeye çalış biliyorum zor ama hem sende ki stres sütünle bebeğine de geçiyor onların sağlıklı ve huzurlu ortamlara ihtiyaçları var:40:

biz bugün 15 günlük olduk 2 gündür gaz sancımız var çok kötü yavrum sancıdan kıpkırmızı kesiliyor benim elimden bişey gelmiyo:43:
Rezene çayı vermeye başladım yediklerime dikkat ediyorum o kadar ama oluyo işte yinede... sizde de aynı sorunu yaşayan var mı varsa ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz??

merhabalar çok güzel bir konu olmuş birbirimize destek olup faydalı bilgiler alabilmek açısından bu topikten sıklıkla faydalanabiliriz.
Yaşadığım sıkıntıdan bahsedeyim canım bebişim memeyi malesef fazla emmek istemiyor o yüzden sağarak vermeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor o yüzden mama takviyesi yapıyorum.Dün ilk defa iki göğsümden de emzirmeyi başardım. Bugün sağarak verdim ama 30 cc ancak çıktı o yüzden yine mama takviyesine devam. Göğsümlerim hiç bir zaman yeterince dolmayacak gibi geliyor. Sütümü artırabilecek her şeyi içmeye ve yemeye çalışıyorum umarım zamanla artar. Ayrıca edindiğim deneyim Kraftın elektrikli pompasını kesinlikle almayın 2.gün bozuldu. Pompalar içinde en kötüsüymüş çok fazla şikayet varmış.Almadan önce yeterince araştırmadığıma pişmanım.Dün KK da araştırdığım kadarıyla ortak fikir medelanın elektrikli ve pilli mini pompasının en iyisi olmasıydı.Dün medelayı aldım bugün ilk defa kullandım süper bebeğin çekim gücüyle çekip bırakıyor acıtmadığı gibi daha çabuk sağıyor.Tavsiye ederim.
Bir diğer problemime gelince minik oğlum geceleri durmadan viyaklıyor saatte bir uyanıyor. Geceleri sanki hiç sevmiyor gündüzleri 3 saatte bir uyanıyor her sey normal döngüde ilerliyor.Benden şimdilik bu kadar ve tecrübe sıkıntılarımı zamanla paylaşırım öptüm hepinizi.

merhabalar çok güzel bir konu olmuş birbirimize destek olup faydalı bilgiler alabilmek açısından bu topikten sıklıkla faydalanabiliriz.
Yaşadığım sıkıntıdan bahsedeyim canım bebişim memeyi malesef fazla emmek istemiyor o yüzden sağarak vermeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor o yüzden mama takviyesi yapıyorum.Dün ilk defa iki göğsümden de emzirmeyi başardım. Bugün sağarak verdim ama 30 cc ancak çıktı o yüzden yine mama takviyesine devam. Göğsümlerim hiç bir zaman yeterince dolmayacak gibi geliyor. Sütümü artırabilecek her şeyi içmeye ve yemeye çalışıyorum umarım zamanla artar. Ayrıca edindiğim deneyim Kraftın elektrikli pompasını kesinlikle almayın 2.gün bozuldu. Pompalar içinde en kötüsüymüş çok fazla şikayet varmış.Almadan önce yeterince araştırmadığıma pişmanım.Dün KK da araştırdığım kadarıyla ortak fikir medelanın elektrikli ve pilli mini pompasının en iyisi olmasıydı.Dün medelayı aldım bugün ilk defa kullandım süper bebeğin çekim gücüyle çekip bırakıyor acıtmadığı gibi daha çabuk sağıyor.Tavsiye ederim.
Bir diğer problemime gelince minik oğlum geceleri durmadan viyaklıyor saatte bir uyanıyor. Geceleri sanki hiç sevmiyor gündüzleri 3 saatte bir uyanıyor her sey normal döngüde ilerliyor.Benden şimdilik bu kadar ve tecrübe sıkıntılarımı zamanla paylaşırım öptüm hepinizi.

Çok geçmiş olsun canım gece gündüz ayrımını daha bilmedikleri için dengesiz uyuma saatleri oluyo doktorum bana şöyle dedi bebeğinizi gündüzleri iş yaptığınız yada oturuğunuz odaya getirin orda uyusun akşamları hep aynı saatte kendi odasına karanlık ve sessiz ortamda yatırın ki ne zaman gece ne zaman gündüz öğrensin:emir_bebek: bizde gece uyandık mı 3 saat sonra ancak uyuyoruz gündüz daha fazla uyuyor maalesef

biz bugün 15 günlük olduk 2 gündür gaz sancımız var çok kötü yavrum sancıdan kıpkırmızı kesiliyor benim elimden bişey gelmiyo:43:
Rezene çayı vermeye başladım yediklerime dikkat ediyorum o kadar ama oluyo işte yinede... sizde de aynı sorunu yaşayan var mı varsa ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz??

Merhabalar, ben de temmuz annesi olacaktım ama oğlum 29 haziranda doğdu. Biz de bugün 17 günlük olduk ve benim oğlumun da gaz sancıları var. Doktorum biogaia ve sap simplex verdi. Ben bir kaç gün sap simplex kullandım bir faydası olmadı. Şimdi bioagaia'yaya devam ediyorum. Humananın rezene çayını oğluma vereyim mi diye doktora sordum ama bebeğe verme sen kendin iç dedi. Oğlumun gaz sancıları devam ediyor. Karnına masaj da yapıyorum ama sancılar bitmiyor.

Bu arada siz bebekleri nasıl gidiyorsunuz, kısa kollu badi giydiriyor musunuz mesela?

Yeni topiğimiz hayırlı olsun...
3 günlük olduk ağrı,sancı,gaz,vs.
Bunların olacağını zaten biliyoruz, bunlara katlanabilmeyi kolay kılan yavrularımızın kucaklarımızda sağlıklı olduğunu bilmek olduğunu düşünüyorum...
Bu günlerimiz için ne kadar şükr etsek azdır bunu biliyorum...
Bu yüzden rabbime sonsuz şükürlerim ile diyerek güzel paylaşımlar diliyorum...

erkek bebek miydi canım seninki? benim de oğlum çok gazlıydı. kıvranırdı yavrucak yne çıkaramazdı. şimdi kızım sanki daha rahat gibi, nazar değmesin. gerçi gaz sancıları 15 günlük olunca başlarmış.
bu gaz sorununda maalesef kesin çözüm yok. değişik yöntemleri denemek lazım, tabi zararsızları.. ılık zeytinyağı ile karnını ovabilirsin. bir de açık hava iyi geliyor gazlı bebeğe, ben oğlumda öyle tecrübe ettim. mümkün olduğunca açık, temiz havaya çıkarın derim. bundan hariç sen kendine dikkat et. ayaklarını üşütme. fazla soğuk tüketme. açıkçası yediklerinle çok ilgisi yok. 2 bebekten sonra bunu net söylüyorum. nohut yedim, bulgur yedim. sıkıntı olmadı. doktor da yiyebileceğimi söyledi zaten.
Allah yardımcın olsun.

Merhabalar, ben de temmuz annesi olacaktım ama oğlum 29 haziranda doğdu. Biz de bugün 17 günlük olduk ve benim oğlumun da gaz sancıları var. Doktorum biogaia ve sap simplex verdi. Ben bir kaç gün sap simplex kullandım bir faydası olmadı. Şimdi bioagaia'yaya devam ediyorum. Humananın rezene çayını oğluma vereyim mi diye doktora sordum ama bebeğe verme sen kendin iç dedi. Oğlumun gaz sancıları devam ediyor. Karnına masaj da yapıyorum ama sancılar bitmiyor.

Bu arada siz bebekleri nasıl gidiyorsunuz, kısa kollu badi giydiriyor musunuz mesela?
sadece body giydiriyorum ben. çocuk yine de terliyor. şimdi altını açtım. o şekilde uyudu. alt da açık olunca püfür püfür iyi geldi sanırım:))

kızlar,

benim bebeğimin dudakları çok kurudu. sizde de var mı böyle bir sıkıntı? doktor su verme dedi ama su vermeli miyim acaba? beyaz beyaz oldu çocuğun dudakları.

Çok geçmiş olsun canım gece gündüz ayrımını daha bilmedikleri için dengesiz uyuma saatleri oluyo doktorum bana şöyle dedi bebeğinizi gündüzleri iş yaptığınız yada oturuğunuz odaya getirin orda uyusun akşamları hep aynı saatte kendi odasına karanlık ve sessiz ortamda yatırın ki ne zaman gece ne zaman gündüz öğrensin:emir_bebek: bizde gece uyandık mı 3 saat sonra ancak uyuyoruz gündüz daha fazla uyuyor maalesef

teşekkür ederim canım biz bir çözüm yöntemi bulduk.Daha doğrusu ananem sağolsun eskiler gerçekten bu işten anlıyor gece yatmadan evvel iki üç damla anason çayı verdik. İki gündür çok rahat uyuyor. Bugün 6.günümüz meme problemimiz devam ediyor gündüz bir kez ancak emiyor genelde sütümü pompayla sağarak vermeye devam ediyorum. uyanık bebek anladı kolay yolu kendini memede hiç kasmak istemiyor gecede uykulu iken memeyi ağzına yapıştırıyorum pışpışlayarak veriyorum direnmiyor.(gündüz çok zorlamak istemiyorum göbeği düşüne kadar yormaya korkuyorum bide çok sıcak direndikçe ter içinde kalıyor) Neyseki sütüm arttı mamayı dün hiç vermedim umarım uzun bir süre mama vermek zorunda kalmam.Sütüm sağdıkça artıyor bunda beslenmemin de payı büyük süt yapabilecek her şeyi içiyorum humana, bol miktarda su, komposto,hurma,bulgur,badem gaz için rezene, ısırgan otu, kimyon bunlar hem gaz için hem de süt artırmak için alınması gerekenlermiş.

sadece body giydiriyorum ben. çocuk yine de terliyor. şimdi altını açtım. o şekilde uyudu. alt da açık olunca püfür püfür iyi geldi sanırım:))

Body'nin altına patikli alt da giydiriyorum ben. Daha doğrusu nasıl giydireceğimi şaşırdım desem yeri. Üstünü biraz inceltsem üşüyecek diye korkuyorum, biraz giydirsem terliyor. Acemilik zor iş...

kızlar,

benim bebeğimin dudakları çok kurudu. sizde de var mı böyle bir sıkıntı? doktor su verme dedi ama su vermeli miyim acaba? beyaz beyaz oldu çocuğun dudakları.

Benim bebeğimin de dudakları beyaz. Hatta emerken o beyazlık balon gibi şişiyor. Susuzluktan değil benim bildiğim bu durum

Kızlar eğer memeyi sadece uç kısmıyla veriyorsanız bebeğin ağzına bu pamukçuk yapar ve dudaklarıda böyle olabilir...
Pamukçukdan dolayı emmek istemeyebilir...
Yada ağzı acıdığı için memeyi zor emebilir...
Eğer pamukçuk sa bu karbonatlı su ile göğsünüzü temizleyin ve bebği ondan sonra emzirin pamukçuk geiyor...

Annelerimiz bebişleri ile o kadar meşgulki kimsecikler yok...
Bize gelince kızımla tamamlanan 4 kişilik tablomuz sanki hep böyleymiş gibi yabancılık çekmeden harika gidiyor...
Mutluyuz,huzurluyuz...
Bebeğime baktıkça içime çekip kokladıkça tek aklıma glen rabbim sonsuz şükürler olsun sana demek oluyor...
Rabbim isteyen herkese yaşatsın,kimseyi bu aşktan mahrum bırakmasın...

Dikişlerimden hala çok rahat olmasamda,
geceleri uykusuzluktan bebek kucağımda oturduğum yerde uyuklasamda,
herşey çok güzel...

Düşündüğüm tek şey içime düştüğü ilk andan itibaren ya rabbi sağlıkla sıhhatle kucağıma alabilecekmiyim dediğim yavrum şuan kucağımda...
Herkese ama herkese kuzularını sağ salim kucaklarına almak nasip olsun inşallah...

Ilk kontrolumuze perşembe yahut cuma gideceğiz...
Bakalım kuzum ne alemde...

Body'nin altına patikli alt da giydiriyorum ben. Daha doğrusu nasıl giydireceğimi şaşırdım desem yeri. Üstünü biraz inceltsem üşüyecek diye korkuyorum, biraz giydirsem terliyor. Acemilik zor iş...
benimkinin boynunda isilik oluşmuş. patikli alttan uzak dursam iyi olur yani:)
bulunduğun yere göre değişir sanırım canım. ben ankaradayım. bugünlerde ankara sıcak. geceleri bebek de ben de su gibi oluyoruz. body'den daha incesini bulsam giydircem yani o derece:1:

Back
X