• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİN SONRA BEBEKLERİMİZİN SAĞLIKLI DÜNYAYA GELMESİ İÇİN TEFRİCİYE DUASI

Benim kizim 26. Haftada 760 gr di:) en cucumen benim kizimmis:KK43:
oyyy minnoşmuş o yaa yerim onu ben :) kilo karşılaştırmasına girip de hiç kendini üzme canım hiçbir bebek diğerini tutmuyor. sağlıklı olması önemli sadece. sağlıklı olduktan sonra kilo önemli değil

oyyy minnoşmuş o yaa yerim onu ben :) kilo karşılaştırmasına girip de hiç kendini üzme canım hiçbir bebek diğerini tutmuyor. sağlıklı olması önemli sadece. sağlıklı olduktan sonra kilo önemli değil
Uzmuyirum canim bizim ailemizde hic 3. Kilodan fazla dogan bir bebek olmadi. Cunku sulale minik. Ama babamiz uzun ve iri gorumcemde oyle dedim belki onlara benzer ama kizim inatla bana benzeyecek:)

az kaldı bakalım salı gidiyorum kontrole. zaten bebeğin durumundan dolayı çok sık gidiyorum. 2 hastanede perinatolojiye gidiyorum birinde kadın doğuma gidiyorum. doğumdan sonra ameliyat olması gerekecek diye bi cerraha her kontrolden sonra rapor veriyorum. aysonu da başka bi hastanede kadın doğuma görünüp sonra fetal mr çektireceğim. benim durum sıkıntılı baya.
merak ettim de bebeğinin diğer ölçümleri nasıl? benimkinin diğer ölçümleri de baş karın vs 2 hafta ilerde gittiği için kilosunun fazla olmasına normal dediler. ama bir kere karın çevresi 3 hafta ileri çıktı böyle devam ederse sorun var dediler. sadece kiloya bakılmıyo yani aklında olsun
cnım neden ameliyat olması gerekiyor bebişin şu an kaç haftalık

F Ftszynp canim bu kadar yorumu okuduktan sonra benimki çırak kaldi :) ben sıfır sekerdeyim sadece tuzlu tuketebiliyorum oda sürekli değil.sizler yakında dogurucaksiniz ben,Allah im su 3. Ayı bir g ecebilsem diyorum.bundan önce iki dusugum var hiç bu aşamaya gelememistim ama tabi yinede kaybetme korkum çok fazla...Allah hepinizin bebeklerini kucaginiza almayı nasib etsin içinde de bana :dua::dua::dua:

az kaldı bakalım salı gidiyorum kontrole. zaten bebeğin durumundan dolayı çok sık gidiyorum. 2 hastanede perinatolojiye gidiyorum birinde kadın doğuma gidiyorum. doğumdan sonra ameliyat olması gerekecek diye bi cerraha her kontrolden sonra rapor veriyorum. aysonu da başka bi hastanede kadın doğuma görünüp sonra fetal mr çektireceğim. benim durum sıkıntılı baya.
merak ettim de bebeğinin diğer ölçümleri nasıl? benimkinin diğer ölçümleri de baş karın vs 2 hafta ilerde gittiği için kilosunun fazla olmasına normal dediler. ama bir kere karın çevresi 3 hafta ileri çıktı böyle devam ederse sorun var dediler. sadece kiloya bakılmıyo yani aklında olsun
Evet hayatım benimde bir hafta ileri benim ölçümlerim normal çıktı ayrıntılıya girdim oda normal bir sorun yoktu o yüzden perinatolojiye göndermediler ama benimde suyum sınırda çıktı haftasına tekrar kontrole gittim biraz daha iyiydi şimdide yutak borusunda sorun olabilir dediler ama onada yapılcak birşey yok doğumdan sonra bakılcak varsa öyle birşey operasyonla düzelir dediler çok korktum ilk başta ama şimdi sakinim işte bol bol dua ediyorum birde sezeryanla alıcaz dediler 38 te alırız dediler erken doğum riskim var zaten suyumdan dolayı ay inşallah sağ salim alırız kucağımıza

F Ftszynp canım normal bebişin maşallahhh ona baksana böyle olunca bir sürü şey söylüyor doktorlar çok korkuyorum ben bazen inşallah sağlıkla alırız kucağımıza kızlar hele bir doğsun annesi onu güzelce besler tosuncuk yapar:KK46:

cnım neden ameliyat olması gerekiyor bebişin şu an kaç haftalık
33 haftalığız canım. 21 haftada farkedildi bebeğimin sol akciğerinde komple kist var. Kistlerden dolayı kalbi sağda şuan. Doğduğu zaman ameliyat olup akciğerin bir kısmı alınacak. Doğana kadar iyileşmesi çok küçük bi ihtimal. İyileşmezse kesin ameliyat olacak. Neden sordun canım inşallah benzer bi durum yoktur allah kimseye vermesin inşallah

Evet hayatım benimde bir hafta ileri benim ölçümlerim normal çıktı ayrıntılıya girdim oda normal bir sorun yoktu o yüzden perinatolojiye göndermediler ama benimde suyum sınırda çıktı haftasına tekrar kontrole gittim biraz daha iyiydi şimdide yutak borusunda sorun olabilir dediler ama onada yapılcak birşey yok doğumdan sonra bakılcak varsa öyle birşey operasyonla düzelir dediler çok korktum ilk başta ama şimdi sakinim işte bol bol dua ediyorum birde sezeryanla alıcaz dediler 38 te alırız dediler erken doğum riskim var zaten suyumdan dolayı ay inşallah sağ salim alırız kucağımıza
SuSuyun azsa bol bol dinlenmen lazım canım biliyosun dimi. Kendini yormamalısın. Erken doğum riski için de ve birsürü şey için de bol su içmen lazım.
Ben de sezeryan olucam bebeğin normal doğumu kaldıramayabilirmiş. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah korkular bende de var ama fazla düşünmemeye çalışıyorum

SuSuyun azsa bol bol dinlenmen lazım canım biliyosun dimi. Kendini yormamalısın. Erken doğum riski için de ve birsürü şey için de bol su içmen lazım.
Ben de sezeryan olucam bebeğin normal doğumu kaldıramayabilirmiş. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah korkular bende de var ama fazla düşünmemeye çalışıyorum
Tommbik cnm az olsa suyla dinlenerek bişekilde birşey yaparım ama benim ki fazla suyun fazla olmasıda iyi değilmiş inşallah benden kaynaklıdır diyorum işte meyve tatlı beyaz ekmek yasak dedi doktor yemiyorum bakalım işte benimde bebeğin yutak borusunda sorun olabileceğinden şüpheleniyolar ama kesin değil doğunca görcez sana da şimdiden geçmiş olsun canım sağ salim atlatırsınız inşallah

Tommbik cnm az olsa suyla dinlenerek bişekilde birşey yaparım ama benim ki fazla suyun fazla olmasıda iyi değilmiş inşallah benden kaynaklıdır diyorum işte meyve tatlı beyaz ekmek yasak dedi doktor yemiyorum bakalım işte benimde bebeğin yutak borusunda sorun olabileceğinden şüpheleniyolar ama kesin değil doğunca görcez sana da şimdiden geçmiş olsun canım sağ salim atlatırsınız inşallah
Sağol canım inşallah siz de sağ salim atlatırsınız. Suyum sınırda yazınca az zannettim. Tabi fazlası da zarar. Şeker yüklemesi yaptırmış mıydın? Gerçi ben yaptırdım normal çıktı ama sonra bebeğin karın çevresi büyük çıkınca bana da diyet verdeceklerdi bir sonraki hafta normal çıktı gerek olması. Bebeğin yutak borusunda inşallah sıkıntı yoktur canım el kadar bebeğin ameliyat olacak olmasını düşünmek bile yıpratıyor insanı. Ama varsa da yoksa da usg da nasıl göremiyorlar anlamıyorum yani

Sağol canım inşallah siz de sağ salim atlatırsınız. Suyum sınırda yazınca az zannettim. Tabi fazlası da zarar. Şeker yüklemesi yaptırmış mıydın? Gerçi ben yaptırdım normal çıktı ama sonra bebeğin karın çevresi büyük çıkınca bana da diyet verdeceklerdi bir sonraki hafta normal çıktı gerek olması. Bebeğin yutak borusunda inşallah sıkıntı yoktur canım el kadar bebeğin ameliyat olacak olmasını düşünmek bile yıpratıyor insanı. Ama varsa da yoksa da usg da nasıl göremiyorlar anlamıyorum yani
Evet cnm bende düşündükçe çok üzülüyorum işte anlayamıyorlar canım malesef normalde suyu yutması lazımmış ama yutak borusunda sorun varsa yutamazmış gerekli kadar yada benim vücudumla alakalıymış net bişey söyleyemiyolar hep kontrol ediyorum sızıntı olursa hemen gel dediler her akıntıda korkuyorum şeker yüklemesi yapıldı temiz çıktı.3 hafta üst üste kontrole gittim diyet yaparak biraz azalmıştı bir daha 30. Haftada gitcem bende bakalım

33 haftalığız canım. 21 haftada farkedildi bebeğimin sol akciğerinde komple kist var. Kistlerden dolayı kalbi sağda şuan. Doğduğu zaman ameliyat olup akciğerin bir kısmı alınacak. Doğana kadar iyileşmesi çok küçük bi ihtimal. İyileşmezse kesin ameliyat olacak. Neden sordun canım inşallah benzer bi durum yoktur allah kimseye vermesin inşallah
Allah şifa versin cnm beterinden korusun ben ameliyat olucak deyince sorma geregi duydum insallah digana kadar kendi kendine iyilesir bu durumu kadin dogumcumu farketti yoksa perinatologmu

F Ftszynp canim bu kadar yorumu okuduktan sonra benimki çırak kaldi :) ben sıfır sekerdeyim sadece tuzlu tuketebiliyorum oda sürekli değil.sizler yakında dogurucaksiniz ben,Allah im su 3. Ayı bir g ecebilsem diyorum.bundan önce iki dusugum var hiç bu aşamaya gelememistim ama tabi yinede kaybetme korkum çok fazla...Allah hepinizin bebeklerini kucaginiza almayı nasib etsin içinde de bana :dua::dua::dua:
Canim insallah saglikla sihhatle bebegini kucagina alirsin. Her sey insanlar icin o yuzden her ne olursa olsun dua ile tevekkul etmek lazim..

Kizlar anladim ki drlar ne cok sorun buluyor hepimizin bir derdi sikintisi var matsiyahoje matsiyahoje canim insallah bebegin dunyaya gelecek ve iyilesecek. Sen de cektigin sikintiyla kalacaksin. LiveYourLife35 LiveYourLife35 canim su fazlaliginda beskenmene cok dikkat etmen gerekli diye biliyorum. Ayrica yutakla ilgili bir sirun oldugunu da dusunmuyorum. Kuzenim bir kac ay once 28 haftalik sezeryan oldu. Drlar bebegin kollari bacaklari kisa parmaklari kisa basi buyk bu cocuk engelli anneyi oldurebilir diye hemen hezeryana aldilar,., cocuk sapasahlam dogdu eksigi kusuru yoktu. Bana gelince benim bebegimde down sendromu riski var. kalpte ekojenil odak denilen bir parlaklik goruldu( downlu bebeklerde oluyormus) bur de ayak bas parmagi digerlerinden daha ayrik bu da down sendromunda varmis:( ama bunlar kucuk belirtilermis. Buyuk belirtilerden gorulmedi. Onceleri cok uzuldum. Ama simdi her sekilde kabul ettim kizimi:)

Hayırlı cumalar canım.
Bana da doktorlar bebek iri olacak diyolar. Kaç haftada kaç kiloydu ilk bebeğin? Üstündem zaman geçmiş tabi ama bi tane bile ölçüm hatırlıyo musun 30 lu haftalardan?
Yok guzelim ya hic hatirlamiyorum da..benim bebek 41. Haftaya kadar bekledi karnimda..acikcasi doktor iri bebek bile demedi..ben normal olsun cok istiyordum belji beni korkutmak istememistir..3500 gibi demisti en son..tum gun suni sanci cektim ama hic acilmam olmadi.sonra sezeryana girdim.zaten dogurmam cok zormus vardir bir hayir dedik.ultrason cihazlari kilo tahmini konusinda pek basarili degil sanirim.gecen bir arkadasa iri bebebk demisler,3kg dogmus bebis..

Canim git doktora mutlaka tekrar baksinlar sekerine. ihmal etme son zamanlar artik. Her an tetikte olmak lazim. Ben de iyim bugun seker yuklemesi sonuclarini aldim sorun yok simdilik.

Iri bebegi dogurmak zor olur ama bakimi cok kolay olur. Bosver iri olsun. Masallah bebise:)
ben de iyim bebisi artik daha cok hissediyorum. Ama surekli uyuyorum. Isten geliyorim yemek yiyip yatiyorum:KK43:
Doguramadim ki zaten sezeryan olmak zorunda kaldim :))bu insallah 4. Sezeryanim olacak..

Canim insallah saglikla sihhatle bebegini kucagina alirsin. Her sey insanlar icin o yuzden her ne olursa olsun dua ile tevekkul etmek lazim..

Kizlar anladim ki drlar ne cok sorun buluyor hepimizin bir derdi sikintisi var matsiyahoje matsiyahoje canim insallah bebegin dunyaya gelecek ve iyilesecek. Sen de cektigin sikintiyla kalacaksin. LiveYourLife35 LiveYourLife35 canim su fazlaliginda beskenmene cok dikkat etmen gerekli diye biliyorum. Ayrica yutakla ilgili bir sirun oldugunu da dusunmuyorum. Kuzenim bir kac ay once 28 haftalik sezeryan oldu. Drlar bebegin kollari bacaklari kisa parmaklari kisa basi buyk bu cocuk engelli anneyi oldurebilir diye hemen hezeryana aldilar,., cocuk sapasahlam dogdu eksigi kusuru yoktu. Bana gelince benim bebegimde down sendromu riski var. kalpte ekojenil odak denilen bir parlaklik goruldu( downlu bebeklerde oluyormus) bur de ayak bas parmagi digerlerinden daha ayrik bu da down sendromunda varmis:KK43: ama bunlar kucuk belirtilermis. Buyuk belirtilerden gorulmedi. Onceleri cok uzuldum. Ama simdi her sekilde kabul ettim kizimi:)
İnşallah canım hepimizin sağlıkla gelir bebişlerimiz walla bende artık çok dşünmüyorum dua ediyorum sadece

Günaydın kızlar en zayıf bebis benimki olacak galiba doktor 3 kg ancak olur diuor sağlıklı olsun da inemli değil benim de 3lü testim riskli birde kalpte ekojenik odak var yani down riski var ama kafaya takmamak çalışıyorum. Çünkü Bİz esimle genwtik hastalık taşıyorz ve ilk bebegimi zi kaybettik suan bu hamilelikte hersey normal diyor doktor çok şükür sağlıklı kucağınza aliriz inşallah. Bana doktorlar direkt pgt tüp bebek demişti zaten

Günaydın kızlar en zayıf bebis benimki olacak galiba doktor 3 kg ancak olur diuor sağlıklı olsun da inemli değil benim de 3lü testim riskli birde kalpte ekojenik odak var yani down riski var ama kafaya takmamak çalışıyorum. Çünkü Bİz esimle genwtik hastalık taşıyorz ve ilk bebegimi zi kaybettik suan bu hamilelikte hersey normal diyor doktor çok şükür sağlıklı kucağınza aliriz inşallah. Bana doktorlar direkt pgt tüp bebek demişti zaten
Günaydın cnm Allah bir daha göstermesin herkese bir şey diyorlar zaten düşünmemeye çalışıyoruz napalım İnşallah sağlıkla gelsin melekler

F Ftszynp canım benim duaları aksatmamaya çalışıyordum günü gününe okuyayım diyordum ama bugünden 50 kaldı birde yarınki 111 var Yarın arkadaşlarıma sözüm var dışarda olacağız. Duamı akşam 5 te değil de 9da falan bitirebilirim gibi görünüyo şuan. Dua bitişini ileri alsak olur mu?

F Ftszynp canım benim duaları aksatmamaya çalışıyordum günü gününe okuyayım diyordum ama bugünden 50 kaldı birde yarınki 111 var Yarın arkadaşlarıma sözüm var dışarda olacağız. Duamı akşam 5 te değil de 9da falan bitirebilirim gibi görünüyo şuan. Dua bitişini ileri alsak olur mu?
Canim sen bitirince beni etiketle o zaman diger arkadasa geceriz. Ona gore liste yaparim. Uyuyakalirsam pazartesi sabah baslariz.

Back