Ön muhasebeciler ve genel muhasebeciler hepinizi buraya davet ediyorum

on muhasebe ıcın tecrubelı aramıyolar dıye bılıyorum ama bellı yerler tecrubelı alıyo tabı
muhasebe hakkında ne bıldıklerınız de onemlı tabı kursu falan bunun gıdıp ogrenıp oyle basvuru yapsanız dah aıyı olmaz mı ?
cunku bu meselgı cogu kısı yapıyo ve burda okuduklarımdan bı cogu mutsuz
bende unı bıtınce ya da son sınıft akısa surelı oara bırıktırmak ıcın dusunuyodum vazgectım
kursuna gıtsenız ya da dısardan ıktısat vs okusanız alabılırler ama dedıgım gıbı nerde muhasebecılık yapmak ıstedıgınız de onemlı
cunku bazı yerlerde ıngılızce de sart olabılıyo

buaralar işyeri firma bilgilerini değiştirdiii isimden tutundaaaa tel nolarına kadarrr şimdi 200 tane firmayaaa fax gönderip duruyorum ve halen banaa eski firma adıylaa faturalar alıyorummm yani anlıyacaguınız kızlarrr ortalık çok karışıkkkkkk allah hepimizin yardımcısı olsunnnn :))

cevapladığınız için çok teşekkür ederim kursa gidicem canım program falanda öğretiyolar kursta bi artısı olur turizm okudum ama ingilizcem zayıf malesef kursa gidersem dediğiniz gibi şansım olabilir galiba deneyip görmek lazım elimden geleni yapayımda sonra hiçbir şey yapmadım demem ilerde ben elimden geleni yaptım hayırlısı böyleymiş derim

istekli olmak,çabuk kavramak...bir sürü kişi var maalesef..senin için demiyorum ama iki yıllık okuyup ya da liseden çıkıp program öğrenirim vs..diyerek bu işe başlayan..

işverenlerin işi de zor..çünkü en ufak hatada kaç bin cezası var bu işlerin..bir yerden hatta hiç bilmeyen için en dipten başlamak en iyi olanı..ama bu demek değil ki

kendini ezdirmek..yaşadığın yeri bilmiyorum ama istanbul da genel olarak bahsettiğin rakamlardır..ön muhasebe işi artı şirketin ilgi alanının olduğu işi de iyi bilmeyi gerektirir..

faturalarınızın üzerinde yeni bilgilerinize dair etiketler olabilir ya da kaşe yaptırabilirsiniz..
mail gönderirken imza da belirtebilirsiniz..ilk zamanlar zordur,kolay gelsin..

onemlşı degıl cnm aynen sız calısın elınızden gelenı yapında gerısı takdır i ılahı
muhasebeden genelde bızım okulda korkarlar zordur bıraz bı de bırıktırınce konuları dah azor olur dıkkat edın derım kolay gelsın :)
dah aıyı bı yerlerde calısmak ıstersenız ıng egıtımı sart olabılıyo malesef

bu mesleği çok anlamanıza gerek yok. belgeniz olsun kafi.. belge yani ticaret meslek lisesi mezunu olup bir kaç yıl çalışmış olmak. yada üniversite mezunu olmak tecrübesiz olmak.. yada smmm yi alıp müdür koltuğuna oturup hiç bir şey yapmamak..

liseden beri bu mesleği yapıyorum.. stajerlikten ön muhasebeye, ön muhasebeden genel muhasebeye geçmek çok zor değil.. artık firmalar kendi düşünen değil kendi oturttukları ezbere çalışan istiyorlar..

muhasebe güzel meslek ama bilen de bilmeyende yapıyor yaa işte bu zorluyor adamı. bide gerizekalı müdürler...

tşkler eylülcüm bu aradaa bunlarla uğraşıp hem muhasebeye bakıp hemde satış yapmakk beni gerçekten zorluyorr ee birde tatiil varrr ama iznimi vermiyorlarrrr neymişşş bensiz olmaz mış offf offfff ama inanın çok ihtiyacım varrrrr

sektör nedir? daha önce bende bir toptancı firmasında çalışmış yaklaşık 700 müşteri ile mücadele etmiş biriyim..
satış zordur,yorucudur, çooook streslidir..hele ki ben benden büyük büyük insanların sorumluluğunu üzerime alır her gün
biriyle tartışmak zorunda kalırdım iş yüzünden.. Allah yardım etsin gerçekten..tatil olayını zaten çalışma yaşamımca hiç
yaşayadığımı söyleyemeyeceğim gönlümce...satış işinde zordur..:26:

ayy sorma tatlım hırdavat ve demir üzerine firmaaa vallaaa elemanlar durmuyor kaçıyor sonradaa ben uğraşıyorummm çok yoruldum desem birde sıcakkkk stress amannn bunalımdayım resmenn düşünüyorum ayrılmayı artıkk buaradada hakkımı bile zor veriyorlarr bendeee ne yapacagımı şaşırdım açıkcasıııı ..

bir an düşündüm bizim mükelleflerden biri olabilir misin diyee

Allah kolaylık versin..zordur maalesef,çalıştığın kişilerin çoğu erkektir..çoğuna laf anlatamazsın..

eğer hakkını da alamıyorsan o çalışma koşullarında iş bakmanın tam da zamanı bence..

Kızlar merhaba. benimde tam 7 ay 3 gün oldu bu mesleğe başlayalı. Muhasebe okumayı çok isteyipte okuyamadığımdan, çalışırken daha bi hırs yapıyorum öğrenmek için. Hedefim bu sene açıköğretim muhasebeye başlamak. Yalnız zorlanıcamı biliyorum. Sanırım ingilizce ve matematik de gösteriliyormuş. Bu iki ders için kursa gidicem kısmetse. İş şartlarıma gelince: Muhasebe müdürüm var. İşe başlarken bana her konuda yardımcı olup, işi öğreticene söz verdi. Bende çok meraklı davrandım iş konusunda ve bayağı bir yol aldım bu 7 ayda. Yalnız bu çay getir götürler ya da satışada destek olarak bakmalar beni yıprattı. İşten çıkmayı bile düşünüyorum. Ki şuan buranın bel kemiği olarak çalışıyorum. Sabah 8 akşam 19 çalışma saatlerim. Aldığım ücrette 700 ve yaptığım iş göre gerçekten az.

ya canım bende başlarda ay ne güzel meslekmiş deyip çok keyif alıyordum gerçekten. ama şuan sorarsan nefret bile ediyorum diyebilirim. ne rahat meslekler varken saç ağartacak bir meslek seçmek neyimeymiş anlamadım valla. şimdiki aklım olsa offf. ve dediğin gibi şirkette çalışan muhasebe elemanlarına zaten bakış bu. çay getirebilirisn. veya telefonla isteyebilirisin. ayrıca sekreterlik yaparsın. ayrıca satış pazarlama yaparsın. yani muhasebeci değilde büronun lazım elemanı gibi. heryerde bakış açısı bu isitsnalar kaideyi bozmaz. bencede çok ihitiyacın yoksa bırak gitsin. ihtiyacı olanlara gerçekten lafım yok ama çok olmayıpta bu şartlarda çalışılıyorya bunların biyerlerini kaldırmaktan başka bi işe yaramıyor. biz arz vermeyelimki bunlarada talep edemsin değil mi.

malesef benim ihtiyacım çok bu işe. Okul giderlerim, kurs giderlerim bi hayli olcak.Aileme yük olamam. Ama benim dahada zoruma giden bişey var. Çaya bakacak birisi olduğu halde benden istenilmesi ve o çaya bakan kişinin de iyilik kadir kıymet bilmeyip nankörlüük yapması. Anlıcan cnm çok çok soğuk rüzgarlar esiyor burda :)

başka bir iş bulup geçiş yapabilirisn. uyanık olmanda fayda var. olmazsan herkes kullanır bu durumunu. bir işyerinde huzur yoksa insan çabuk yaşlanır çöker. kimse için değmez bul yenisini at eskisini.

bender muhasebecıyım hatta kasımdada smmm stajerlık sınavına gırcem hayırlısıyla

muhasebe meslegı mesaketlı bı alan

slm canım. allah kolaylık versin sana bu uzun ve zorlu yolculukta. bende yeterlilik sınavlarına giriyorum. tek dersim kaldı. haftaya sınavım var. bıktım artık inan. inşallah sen hepsini çabucak verir kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…