Ön muhasebeciler ve genel muhasebeciler hepinizi buraya davet ediyorum

bende 1 yıldır bu mesleğe dahil oldum..çok zevkli ve bir okadardaa sorumluluk gerektiriyorrr ..amacım dahada ileri düzeye taşımak muhasebeyi..

mrb arkadaşlar. işe 8 gün önce başladım ve çok stresliyim.ayrıca bu ilk işm.şuan öğrenme aşamasındayım.ama resmen tırsıyorum.iş zor deil ama çok dikkat istio.karıştırırım die korkuorm.anladığım kadarıyla bi anlık dalgınlık pahalıya maloluyo.bana öğreten kız (benden önce çalışan kız)ın patronlar tarafından aptal olduğu iddia ediliyor.4 sene çalışmış hala tam öğrenemedi diolar.bana 15 güne herşeyi öğrenirsin dediler.bu mümkün mü.ben 15 günde asla öğrenemem sorun bende mi patronlarda mı?

bu arada öğrendiklerim.irsaliye kesimi,fatura kesimi,alış faturalarının girişi(bunları sorunsuz yapıyorum),çek giriş-çıkış,cari hesap ekstresi

yemek şirketinde çalışıyorum.mikrotop kullanıorm.

ne kadar maaş alıyosunuz ben muhasebe kursuna gidip kurs bitince hemen işe girmek istiyorum hiç tecrübem yok ne kadar maaş istesem acaba siz hangi bölüm mezunusunuz genel muhasebe mi ön muhasebe mi öğreniyosunuz çok soru sordum ya:)

arkadaşlar bugün yine gerginim hergün ne olacak diye gelmekten yoruldum ya gerçekten şimdi bizim birkaç yerde işimiz var oralarda çalışanlar falan neyse patronun abisi giderken iade olacak mallar vardı bunları gönderin dedi neyse ben araştıdım neyle gönderecceğimizi buldum . ama patronum abim gelince göndeririz diyo adam gideli 10 günü geçti gelince kızacak dedim yok dinlemiyor sonra şantiye de kimler çalışıyordiye işte kadar çalıştı yazmam gerekiyor herkesi yazıyorum aradım orda başlarındaki sorumlu kişinin teli yok dedim ki ondan aradım işte vay efendim niye onu arıyormuşum artık aramadan söyleyecekmişim falan filan ben arar sana söylerim dedi bana birşey söylemedi bende 50 kere başına gitmedim bu günn işçinin biri alacağı para ,ile ilgili beni arıyo ben işten çıktım diye nasıl dedim haberim yok gittim patrona benim haberim yok işten çıkmış dedim başladı söylenmeye vay efendim nasıl haberin olmazmış nasıl çıkışını yaptırmamışım kim giriyo kim çıkıyo belli değilki yanıomdakileri takip edebiliyorum ama dışarıdakileri hem telefonu vermiyor hem ben arar söylerim diyor yine ben hatalı suççlu oluyorum ağlıyorum sinirden sinirimi yenemiyorum ya deli olmazsam iyidir .şimdi abisi gelsin gitmeyen mallar içinde gerginlik oluşacak ne yapacağımı bilem,iyorum ben ya

mrb bende ön muhasebeciyim iş arıyorum ama inanın heryer aynı varsa bildiğinizi biyer yardımcı olursanız çok sevinirim ben sincan organizede arıyorum evim oraya yakın çocuğum da 2,5 yaşında 9 aydır çalıştığım işyerinden ayrılıyorum

ben istanbuldayım..
yardımcı olmak isterdim..ama şu an da bulundğum yere de resmen söke söke gelmiş biriyim..
kolay değil farkındayım ama bu kadar çalışan içinde farklı olduğunuzu her halinizden yansıtmanız gerekiyor.:26:

muhasebecilik, ülkemizde çok sıradan ve basit bir iş olarak algılanır..kimse aksini idda etmesin öyle yıllardır bu işteyim..
bir anda kapı önünde de olabiliyorsunuz,nasılsa alternatifiniz çok..basit işler ama kanun yasa,mevzuat bilmek lazım,
hızlı ve pratik olmak lazım,eksiksiz ve tam yapıyor olmak lazım ki hata kabul etmiyor..

inşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz..

kızlar ben burayı ihmal ediyorum arada ,abone olmam lazım..

bugün b formlarının son günü yoğunum o yüzden ama döneceğim size:

sıkıntılarımızı ,tecrübelerimizi paylaşalımmm

öncelikle herkese merhaba. ben ilk defa aranıza katılıyorum. umarım faydalı sohbetlerde bulunuruz.

canım en kızdığım şeylerden biri gidenin arkasından konuşmak. bu onların ne kadar cahil ve kötü niyetli olduğunu gösterir. madem kız 4 senede öğrenememişte sen nasıl 15 günde öğrenecekmişin. süpergırl müsün sen.bir tuttarlı olun demi. seni gaza getirip çok çalıştırmak istiyorlar. yeme bunları. sen herkese mesafeni baştan koy. sadece işine odaklan. öğrenilen her iş yaplır atla deve değil. ne kompleks yap nede alttan al benden sana tavsiye. bu arada 15 gün değil işyerine alışmak işlere tam vakıf olmak inan en azz ama en azz 6 ay canım.

slm. eğer paraya cok ihtiyacın var ise birşey diyemeyeceğim ama ama yoksa eğer orda çalışmanın mantığı varmı. ya hemen iş ara bulunca çık yada ihtiyacın yok ise hemen cık evdeyken daha iyi iş arasın. kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değiliz. ayrıca eğer çıkma imkanın yoksa şu sıralarda bence biraz diş göstermelisin. sen alttan aldığın için böyle davranıyorlar. sen dişli olsan sıkar biraz öyle davranmak. biraz sesini çıkarsan iyi olur. köşeye sinmek sana iş hayatında herzaman kaybetirir.

buraya ilk defa yazıyorum ....

muhasebe ile ilgili HERŞEYİ BİTİRDİM BA BS LERİ BORDROLARI ÖDEMELERİ OH BE AKŞAM DA MAAŞIMI ALIRIM :)

Evlenene kadar bayağı çalıştım ön muhasebe,genel muhasebe her ikisinde de çok şükür başarı gösterdim fakat her önüne gelenin muhasebeciyim diye dolaşmalarından dolayı mesleğimden soğudum zaman zaman.Seviyorum ama nedense hep bir alternatif daha düşünüyorum.Bu sene kpss ye gircem nasipse sonrada staj başlatma sınavını düşünüyorum.İçinizde staj başlatma sınavına giren varmı?Çok mu zor oluyor sorular?İlla kursamı gitmem gerek?Evde çalışmayla olmazmı?

bennnnn bennnnnn

1 yıllık stajyerim meg

ben kursa gittim,çok yoğun çalışıyordum..ön muhasebeciydim.3 aylık bir kurs dönemi ardından
kazandım..çalışınca çok zor değil ama elemeye yönelik soruyorlar..son yıllarda nasıl oldu bilmiyorum.
ben 2009 da girip kazanmıştım..çalışılcak ders sayısı çok fazla ,eğer vakit ayırabilirim diyorsan çalışırken
yapılmayacak bir şey yok..istediğini sorabilirsin...

merhaba ben bitirme sınavlarına giriyorum şuan 2 dersim kaldı. yine kalmışım. temmuzda inşallah. staj başlama cok zor gerçekten. ben tüm okul hayatım boyunca başarılı bir öğrenci olmama rağmen 3 kerede anca kazandım. kursa gittim. gitmesem evde çalışarak kesinlikle yapamazdım. dersler ve artı olarak arkadaşlarından aldığın cok şey oluyor. ben çalışıyordum halaa çalışıyorumda yani evde oturmuyodum bu smmm yolculuğu boyunca. gündüz iş akşam kurs. gecenin bir yarısı evde. o zaman evli değildim. şimdi olsa hiç yapamazdım. evlilikten değilde bebişimden dolayı. bence kursa gitmelisin. ama buna rağmen evde ders çalışıp bir kerede verenleride duyduk. bu nasıl şey inan anlaadım. ya çok şanslılar çalışılan yerlerden geliyor. yada cok zekiler bilemiyorum inan.

şahsen çok çalışkan biri olduğumu söyleyemeyeceğim..

özellikle staj başlatmaya hazırlanırken inanılmaz bir koşturmaca içindeydim..zor bir sektör ve c.tesi de dahil
olmak üzere sabah 08.00 akşam 19.00 -bazen daha geç - ve toplamda 3,5-4 saatlik bir yolum vardı..artı iş stresi de cabası..ben h.sonu kursa gidiyordum
ama işten arta kalan zamanlarda çalışmaya fırsatım olmuyordu bile öyle bir zaman yoktu..o dönem ben yeğenimi kaybettim,özel hayatımda sıkıntılarım vardı...
herkes olamaz ,kazanamazsın gözüyle bakıyordu..özellikle daha önce bir kaç kere girmişler..ama ben ilk girişimde kazananlardan biriyim..

gerçi sonrası iyi olmadı benim için..o kadar emek ,yorgunluk,sıkıntı...iten çıkarıldım..1,5 yıl stajımı başlatamadım..bu yıl bende bitirme sınavlarına girecektim
ama 2014 e sarkıyor..eski isteğim,hevesim...hiç bir şeyim kalmadı..o işsizlik benden çok şeyi aldı götürdü..:26: girmek isteyen varsa aslında bu yola tüm bunları
göze almalı..belki de şans..bilmiyorum,o pek benim yanımda olmadı..

aslında sınavdan yana şanslı olmuşsun bencede diğer yönlerden şans sana gülmemiş. olsun önemli olan herşeyden önce ailedir bence. gerisi iş para meslek herzaman biyerlerde bulunur. umarım bundan sonra bahtın hep güler. durumuna çok üzüldüm. ama her insanın hayatında siyah ve beyaz dönemler oluyor maalesef. allah daha kötüsünü yaşatmasın hiçbirimize.

sınav içinde şanslıyım diyemeyeceğim..aslında..herkes gibi kursa gidip geldim..
dersleri iyi dinledim,notlarımı iyi tuttum..falan..elimden geldiğince çalıştım yani..
daha çok çalışanlar kazanamadıysa bundan şans değil çalışma şekli ve düşünceler çok önemli diye düşünüyorum..

aminnn çok teşekkür ederim

alıştım ben hayatımın her döneminde ama olsun öldürmeyen acı olgunlaştırıyor gerçekten..

buradan her türlü iş ile ilgili soru ve sıkıntılarımızı dile getirebilirz..

ayrıca sana da mutluluklar ailenle,Allah bağışlasın...

Sağol cnm... 1 yıllık stajyerim derken 2009 da kazandığında hemen başlatmadınmı stajını?Şu an 2 yaşında kızım var açıkcası geçen yıl düşündüm ama onu bırakıp derse gitmek zor olur diye vazgeçtim ama bu sene kpss den sonra sanırım bu senenin son smmm staj başlatma sınavı kasım ayında diye hatırlıyorum.Kpss den hemen sonra kursa başlamak istiyorum.Kızımı eşime bırakıp giderim artık.Kursa ne kadar ödediniz hatırlıyor musun?Geçen yıl sorduğum en uygun yer 1200 demişti.Taksitle ödeyebilirim ancak.Eşimde işi bıraktı ki başka şansım yok sanırım 1200 peşin 1400 taksitli demişlerdi.İyi bir kurs vardı orasıda 2200 demişti taksitli.150 TL sınav parası diye biliyorum.Dosya parası vs kaça mal oldu size toplamda?

Okuldan çalışkan arkadaşlarımdan birisiyle karşılaştım geçen.Kursa gitmeden kendi çalışarak kazanamadığını söyledi Kursa gitmen gerek dedi.Mali müşavir tanıdıklarımda kursu öneriyor hep.Genel yetenek Genel Kültür var değilmi ? Muhasebe,Maliye,İktisat,Hukuk vs bunları hatırlıyorum listeden bakmıştım smmm nin sitesinden...Eleme usulü dediğinizde sınava girdiğiniz kişilerin başarı seviyesiyle alakalı değilmi?Eğer sınava girdiğim kişilerin başarı seviyesi benden yüksekse geçemiyorum eşitsek yada onlardan daha üst seviyedeysem geçiyorum değilmi?

evet canım 2009 haziran döneminde ben ilk girişimde kursa giderek kazandım..sonra aynı yıl işten çıkarıldım ve iş arama sürecim sonucunda 2011 mayısta başlattım.normalde bitmişti bu yıl..hayırlısı..ben deha ya gitmiştim kadıköy de ama sonra el değiştirdi..şimdi farklı bir isimde bir yer var ..selim abi var başında bilgi eğitim diye geçiyor..orayı öneririm..çoğu iyi hoca birlikte geldi oraya..para konusunda falan sıkıştırmazlar,yakınsan birlikte bile gideriz referasn göstermiş olursun..ben yanlış hatırlamıyorsam dosya şu bu 2,500-3000 civarı tuttu o zaman..

kurs sistamatik ve güncel konuları takip ediyorlar.nokta atışı yapıyorlar sorularda..evet tarih,türkçe,mat.hukuk( borçlar-ticaret) maliye,iktisat,vergi ,denetim..şimdi benim anımsadıklarım...çan eğrisi sistemi uygulanıyor sınavda,en yüksek alanın çıtası dikkate alınıyor evet..

kızlar bana yardımcı olur musunuz iş tecrübem yok konaklama işletmeciliği önlisans mezunuyum ön muhasebe için ne kadar ücret istemeliyim asgari ücret 750 olcak zaten 800-900 istesem zaten tecrübesiz asgari ücretten fazlasını istiyo deyip almazlar mı iş bulma şansım nedir sizce heryer tecrübeli eleman arıyo umutsuzluğa kapıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…