• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ön lisans mezunu olduktan sonra lisansa direk geçiş yokmuş tıklayın!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ela

Ziyaretçi
arkadaşlar dün birisinden duydum önlisanstan mezun olduktan sonra 1 yıl hazırlık okumak gerekiyormuş ondan sonra 3.sınıftan devam edilebiliyormuş sizce doğru mu ya keyfim kaçtı valla.:(

arkadaşlar dün birisinden duydum önlisanstan mezun olduktan sonra 1 yıl hazırlık okumak gerekiyormuş ondan sonra 3.sınıftan devam edilebiliyormuş sizce doğru mu ya keyfim kaçtı valla.:(

Canım Aöfnin kabul ettiği bölümler var mesela Halkla ilişkiler,muhasebe,sosyal bilimler,büro yönetimi v.s. bu bölümlerden ister Aöfden ister örgünden mezun ol Aöf direk 3.sınıftan okuyabilirsin.Mesela su ürünleri,elektrik v.s. gibi bölümlerden mezunsan o zaman 1sene hazırlık okuman gerek elimde kayıt klavuzu var bütün bölümler tek tek yazıyor neleri kabul ediyor neleri kabul etmiyor diye.Kim söylemişse 2.olanı söylemiştir oda yarım duymuş desene...

ı_pek bu senin dediğin,örgün öğretim de okupda dikey geçiş yapmak isteyenler için geçerli.
Örneğin ben Konya'da 2 yıllık halkla ilişkiler okudum.Eğer yine halkla ilişkiler okusaydım,açıköğretim harici her hangi bir üniversitede,bunun için DGS denilen bir sınava girmek zorunda kalacaktım.
Dgs sınavına girer ve kazanırsam yine halkla ilişkiler okuyabilecektim.Ancak 1 yıl da intibak eğitimi almak zorunda kalacak halkla ilişkileri toplam 5 yılda bitirecektim.
ama şimdi halkla ilişkilerden aöfe geçiş yaptım ve sadece işletme-iktisata geçiş yapabiliyorum.
Aöfün sitesinden hangi bölümün hangi siteye geçiş yapabileceğine bakabilirsin.Ama aöfe geçiş yapınca bir yılda intibak eğitmi görmene gerek yok.

arkadaşlar bilgiler için çok teşekkür ederim bende öğrendim dayanamadım büroyu aradım halkla ilişkiler mezunu olunca direk geçiş yapıcam hayırlısıyla.

ayy bu konu benım de keyfımı kacırdı. nısanlım ve ben 2 yıllık unı. mezunuyuz ( bılgısayar prgramlama)
neyse acık ogretıme kayıt yapmtırmayı dusunduk ve gecen gun nısanlım bılgı almak ıcın gııttı 2 tercıh hakkımız varmıs ıktısak ve işletme
ama bu sene değişme olmus ve nrmalde 2 daha okumamız gerekırken artık 3 yıl olmus
1 yıl hazırlık adı altında
off sınır oldum ama sanırım genede kayıt olacam

evet cnm maalesef 1 yıl hazırlık okumanız gerekiyormuş yeni çıkarmışlar bunu da.

muhasebe ile ilgili dersleri almadıysanız illaki hazırlık okuyorsunuz..
yeni degil ayrıca ben 2005 te mezun oldum bil.prog.dan aynı yıl aof isletmeye yazıldım o zamanda vardı hazırlık sınıfı
alman gereken 4 ders var onların 2 dersini verince otomatik olarak 3.sınıfa gecebiliyorsun..

Son düzenleme:
muhasebe ile ilgili dersleri almadıysanız illaki hazırlık okuyorsunuz..
yeni degil ayrıca ben 2005 te mezun oldum bil.prog.dan aynı yıl aof isletmeye yazıldım o zamanda vardı hazırlık sınıfı
alman gereken 4 ders var onların 2 dersini verince otomatik olarak 3.sınıfa gecebiliyorsun..

bunu bıraz acarmısınız yanı almam gereken dersler hangılerı kı?
bız muhabsebe dersı gorduk ama haftada 2 saattı yanı oylesıne bı ders gıbı gorduk.
o 4 dersın 2 sı nasıl ne sekılde ve ne zaman verılyıo? sınavamı gırıyokı-tatlicadiarzu-

o konuda bilgim yok bende isletme dersi aldım ama yinede 4 ders olan hazırlıktan basladım
dersler genel isletme,genel muhasebe,iktisada giris ve hukuka giristir.
aof burolarından daha net bilgi alabilirsiniz..ya da aofburo dan mail yoluyla bilgi alabilirsiniz.....

gecen bılgı almak ıcın nısanlım gıttıde onlarda pek bırsey bılmıyomusta :S
bılen gorevlı yokmus baska zaman gel demısler
tıpık turkıye işte :S

Son düzenleme:
valla oturup calısılırsa dersler geciliyor :) bende muhasebe bilgisi olmadıgından zorlandım diyebilirim :) sonradan verilen taktikler uzerine cıkan sorulara calıstım isletme vizesinden 81 aldım :D:D:D boylelikle vermem gereken 1 derside boyle vermis oldum :D

bu site yardımcı olabilir :)

http://www.aofforum.com/

ayy bu konu benım de keyfımı kacırdı. nısanlım ve ben 2 yıllık unı. mezunuyuz ( bılgısayar prgramlama)
neyse acık ogretıme kayıt yapmtırmayı dusunduk ve gecen gun nısanlım bılgı almak ıcın gııttı 2 tercıh hakkımız varmıs ıktısak ve işletme
ama bu sene değişme olmus ve nrmalde 2 daha okumamız gerekırken artık 3 yıl olmus
1 yıl hazırlık adı altında
off sınır oldum ama sanırım genede kayıt olacam

yok güzelim ya. bu sene değişiklik olmadı. 2004 te başladı bu uygulama ilk. ondan beri öyle. alakasız bir bölümse seçtiğin. bir yıl hazırlık okuyorsun.

Back