Ön çapraz bağ ameliyatı

husedaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
50
14
3
26
Merhabalar, eşim 1 hafta önce sağ diz ön çapraz bağlarından ameliyat oldu. Şu anda dizini bükmemesi için özel bir dizlik takıyor. Doktor ayağınla yere basabilirsin dedi fakat bunu yaparken biraz acı çekiyor ve sonrasında çok ağrısı oluyor. Bu normal bi durum mu daha önce çapraz bağ ameliyatı olmuş veya bir yakını ameliyat geçirmiş bilgisi olan var mı?

Gecmis olsun. Ameliyat icin hemen yürümesi icin doktorlar baskı bile yapiyor. Zamanla azalacaktir agrisi. Allah şifa versin

Gecmis olsun. Ameliyat icin hemen yürümesi icin doktorlar baskı bile yapiyor. Zamanla azalacaktir agrisi. Allah şifa versin
Teşekkür ederim. Evet eşim de zaten çok hareketli birisi acısı olsa bile yürümeye çalışıyor bir an evvel eski haline dönmek istiyor. Üstüne basmadığı zaman hiçbir şekilde ağrısı olmuyor üstüne basıp yürüdüğü zaman oluyor ağrılar. Bizde de haliyle bi korku oluştu acaba yanlış bişey mi yapıyoruz diye ve KK nın geniş kitlesine güvenerek ısrarla buraya sormamı istedi

Geçmiş olsun. Ben şu anki durumuna yorum yapamam ama bundan sonra çok dikkatli yaşamalı. Futbol oynayım koşayım hoplaya zıplaya yürüyeyim dememeli. Ben de düştüm bağlarım zedelendi. Arkadaşım fizyoterapist. Dikkatli olmalısın sonra eğer tekrar tekrar aynı şeyi yaşarsan yürürken bile ayağın döner bağların zarar görür demişti

Merhaba benim eşim de ameliyat oldu. 1 hafta sonra yürümeye başlamıştı. Yıllar geçti. Futbol vs. Hiç oynamadı ama doktoru koşabilirsin futbol oynayabilirsin sorun yok diyor.

Teşekkür ederim. Bağları kayak yaparken kopardı maalesef. Aslında ameliyat olmasa da hiçbir ağrısı sızısı yoktu normal bir şekilde yürüyebiliyordu fakat sportif aktiviteleri futbol basketbol çok sever hareketsiz kalmaya katlanamaz spora giderdi mutlaka biraz da bu yüzden ameliyat olmak istedi bu tarz aktiviteleri yapamıyorum diye. Bu söylediğinizi doktorlar da söyledi orijinali nasıl koptuysa bizim yaptığımız daha da kolay kopabilir dikkatli olmalısın diye şu geçirdiği bir haftadan sonra dikkat eder umarım diye düşünüyorum

Merhaba benim eşim de ameliyat oldu. 1 hafta sonra yürümeye başlamıştı. Yıllar geçti. Futbol vs. Hiç oynamadı ama doktoru koşabilirsin futbol oynayabilirsin sorun yok diyor.
Size de çok geçmiş olsun. 1 hafta sonrasında ağrısız ve acısız bir şekilde mi yürümeye başladı acaba sizde bizim gibi dizlik taktınız mı yarın kontrole gideceğiz doktor 90 dereceye ayarlayıp 2 hafta da öyle kullanacaksın demişti

Bana öyle söylenilmedi hatta bir oyuncu kadın var adını hatırlayamadım birkaç kere aynı durumu yaşadığı için ayağında cihaz takılı. Yürüyemiyor. Her yürüdükçe başa dönüyor diye ayağı ve bacağı sabitlemişler aletle. Hatta bakın konu sahibinin eşine de uyarılar yapılmış. Dikkat etmek gerekir

Oynayabilirsin diyen Prof. Dr.

Dizlik var mıydı net hatırlamıyorum. Ağrısı vardı tabi. Ama yürüyordu.

Eşim kapalı ameliyat olmuştu 10 sene önce.
Değnekle yürüyerek çıkmıştı hastaneden ama yine de 2 hafta falan değnek kullandı diye hatırlıyorum. Ağrısı sızısı illa ki oluyor ama başka seçenek yok.

Doktor o zaman halı sahaya falan gidersen 10 sene sonunda tekrar ameliyat olursun yoksa ömürlük kalır bağlar demişti, korkudan gitmedi 10. Senede tekrar ameliyat dediler geçen

Merhaba ben fizyoterapistim. Geçmiş olsun öncelikle şu an yürürken ağrısı olması çok normal ama ağrısı olsa da yürümeli. İlk 3 hafta ağrısı daha çok olur sonra zamanla azalır. Yürüdüğü mesafe az olsa da sık sık kalkmalı ki oradaki dolaşım artsın iyileşme hızlansın. Yürüyüş ve egzersizleri sonrasi ağrısını azaltmak için kısa süreli buz koyabilirsiniz ödem de varsa iyi gelir.

Merhaba, ben kendim de 5 sene önce bu ameliyatı oldum. Doktorunun dediklerini birebir uygulamalı ve gerekli fizik tedavi uygulamalarını yapmalı. Aynı eşiniz gibi, ben de spor hayatıma kesintisiz devam edebilmek için ameliyat olmayı tercih etmiştim. Ameliyat olmadan da hayatıma devam etmem mümkündü ancak ben daha büyük riskleri göze almak istemediğim için tercihimi ameliyattan yana kullanmıştım. Şu anda hiç bir sorunum yok. Sevgiler.

Merhabalar, çok geçmiş olsun öncelikle. Tam olarak anlayamadım yani tekrar mı bağları koptu ne oldu o yüzden mi ameliyat dediler

Merhabalar, değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz evet aslında biraz ödemi ve şişliği vardı ama azaldı tavsiyelerinize uyacağız çok teşekkürler

Çok geçmiş olsun, ne kadar güzel eskisi gibi olmanıza çok sevindim. Eşimde tam olarak sizin durumunuzdaydı umarım o da sizin gibi eski haline geri döner. Çok teşekkür ederim yaşadığınız süreci bizimler paylaştığınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…