Ömür boyu veya belirsiz sureli bakım

Valla eşim çok babaya bakma sevdalısı değil. Ne düşündü de emekli olmadı onu da anlamıyorum.
İs bulur da ancak başka bir ilde .deprem bölgesinde artık çok zor .bizim burda olsa kiralar olmuş 8 9 bin .
Devlet de yardımları yapmadı daha .

Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
Konu neydi bilmiyorum ama şu an kayinbaba gerçekten hiç umurumuzda değil. Ortada engelli kalma ihtimali olan birisi var .Bu basit bir gelip kalma meselesi değil yaşlı olsa dersin ki 10 yıl bakarım. Ama gencecik çocuk.

23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.
İlk girişinde kazandı üniversiteyi bitireli 3 yıl oldu .Hani kpss ye girseydi memur olurdu en azından iş derdi olmazdı anlamında dedim .sigortası bile yoktu diye hatırlıyorum.

65 yoktur galiba ama dediğiniz gibi malulen emeklilik olabilirse iyi olur aslında. Bildiğim kadarıyla başlangıcı yoktu .Ya nerden tutsak elimizde kalıyor. Bir ton da gss borcu vardır.
Malulen emeklilik için 1800 pirimi olacak ve 10 yıl sigortalılık süresi..belki engelli kadrosundan biryere girer..ahh keşke kayınvalideden bir emekli maaşı kalsaymış onlara

başınız sağ olsun ve çok geçmiş olsun

Eşiniz şuan acısı taze olduğu için böyle söylüyordur, çok normal ancak mantıklı düşünmeye başladığında tüm bu saydıklarınızı anlayabilir.

Kendi görüşüm, dönüşümlü bakılması olur, sonuçta artık kendi işini göremeyecek biri var ortada ve ömür boyu bakıma muhtaç tek bir kişiye yük olması bakan kişi için de zor olur.

Bir süre kız kardeşinde, bir süre sizde, çoğunlukla da babasıyla kalsa en azından hem eşiniz vicdanen rahat hisseder hemde siz çok fazla zorlanmazsınız, devlette belki maaş bağlar. Başka bir alternatifi var mı inanın düşünemedim, Allah yardımcınız olsun

Baba sohbeti olmayan birisi .kimseyle konuşmaz. Eşi sorardı cevap vermezdi. Başkalarıyla sohbeti iyiydi. Yani sorsak da bir şey diyemez .Hem ne diyecek ki ?parası yok pulu yok .

Malulen emeklilik için 1800 pirimi olacak ve 10 yıl sigortalılık süresi..belki engelli kadrosundan biryere girer..ahh keşke kayınvalideden bir emekli maaşı kalsaymış onlara
Kayinbaba kendine 50 yaşından sonra yaptırmış kadına yaptırır mi ?Yemin ediyorum küfür edilmeyecek gibi değil.

Hani oğlana şundan kızıyorum. Bak dedim kpss b den atan orda sadece puan oluyor .işin olur sonra başka yere geçersin. Yok yenge ben o parayla geçinemem,yukselemem dedi .olsun dedim çevre edinirsin.yok dedi 1 kere girmedi .kucumsedi.
olsaydı maaşı gelirdi.yetmediği yere biz de destek olurduk .
Ben kendi adıma konuşayım memur olayım diye sabahlara kadar çalıştım. Çok maaş almıyorum ama yetiyor şükür.
Babam da öyle deli gibi çalışıp emekli oldu .gezip tozmadik ,çalıştık çabaladık. Deprem oldu ohh olsun demiyorum asla ama düşünmediler.ben niye eziliyorum hiç hak etmediğim halde

Engelli bir genç olacak.Hem psikolojik hem de bedenen çok zor durumda olacak o kişi.Sizler bu konuyu sadece bakım olarak düşünmeyin.Çok zor bir konu.Deprem sonrası anne kaybı ile birlikte engelli genç.Profesyonel bir bakım gerekir.Bakıcı tutularak da yapılması zor herkes için.Baba ile ev tutun bakıcı tutun ..Bunlar gerçekçi çözümler değil.Eşiniz öncelikle devletin tüm imkanlarını denesin.Bakacak kimsesi yok nasıl olacak diyecek.Tüm bunları yaparken de sözlü sormasın yazılı olarak ilgili bakanlığa sorsun.İnternetten oluyor şimdi dilekçeler.Deprem nedeni ile annesini kaybettiğini babanın maaş dahil bir geliri olmadığını herşeylerini kaybettiklerini kardeşinin durumunun bu olduğunu ona kim bakacağını sorsun.Bilmiyorum engelli bakım evi var mı.Bunu araştırsın. (Ankara'da Haymanada vardı diye biliyorum ) Varsa onlar bu konuda profesyonel olarak bakabilir.Varsa şayet ben kardeşimi oraya bırakamam demeyecek.Dediğim gibi bu gencin hem psikolojik hem de beden olarak devamlı gözetim altında olması gerekir. Eskişehir engelli dostu şehir diye bilinir ve ödülü vardır.Orada neler var kurum olarak araştırın. Hepinize kolaylıklar dilerim.Ama dediğim gibi devletin gene size ve kardeşe destek olması lazım.Sosyal devlet tam da budur işte.

yakınını ve uzvunu kaybedenlere tazminat verilecekti sanırım
o parayla o çocuğun hayatını bir şekilde garantiye almak lazım
engelli maaşı da bağlanır sanıyorum
direk sokağa atmayın ama heba olmasına izin vermeden ona da bir hayat kurmazsanız hepinizin hayatı biter

Konu sahibi, büyük konuşmak istemiyorum asla ama ben olsam evladımı ve huzurumu düşünerek boşanırım. Evet çok zor herkes için ama İlerde babası da size gelir emin olun. Kocanız kendi ailesi ile yaşasın, siz de yeni hayat kurun. Nasıl olsa kocanızla o evde aranız bozulacak.

Bir de, işiniz çok zor konu sahibi. Allah hepinizin yardımcısı olsun. cidden çok üzüldüm.

İşte kayinbaba hayırsız bir tip .diyorum ya emeklisi bile yok .kocaman adam ama yok .yemiş içmiş. Carsidaki dükkanına güveniyordu ama yıkıldı. Bomboş kaldı
Çok zor bir durum ama eşiniz daha sakin kafayla düşününce babasını vazifesi olduğunu hatırlar

İlk girişinde kazandı üniversiteyi bitireli 3 yıl oldu .Hani kpss ye girseydi memur olurdu en azından iş derdi olmazdı anlamında dedim .sigortası bile yoktu diye hatırlıyorum.
Yine kpss ye girer engel kontenjanindam vugirebilir. Hayata tutunması lazım. Kiz arkadası olur inş. Ilerde evlenir. Yani hep sizde kalmaz zaten. Hayata tutunma evresinde birkac yıl destek olmak biryerlere gelmesi için destek vermek gerekir. Allah korusun kendi kardeşim olsa babam da sorumsuz olsa boyle yapardım. Bir iki yil bende kalir psikolojik olarak toparlar bedenine alışır. Fizik tedavi vs. Bir de artık protezler kullanisli olur onunla yürür inş. O ara atanır ayrı eve çikar yakınınızda vs. Dunya hali hepimiz engelli adayıyız baksanıza

Cok zor bir durum mantikli olan devletin illaki destegi olacaktir depremzedelere baba ile ogluna bir ev tutulsun baba calisabilirse calissin kardeslerde destek olsun bir bakici gelip gidecek biri ayarlansin ayni ev icin olmaz herkes imkanlarini zorlayip onlari ayri bir eve cikarmali ya sizin sehrinizde ya kizkardesin sehrinde hangisi daha uygunsa artik

Herkes memur olmak için can atıyor, özel sektörde ortalama maaş genelde asgari ücret..sağlık durumu netleşsin ıyice belki bacağı kurtulacak..o da bir yol çizer elbet,kolay mı ya..gencecik adam..konut sorunları çabucak çözülür inşaallah..rahmetli kayinvalideden miras falan kaldıysa onu da araştırın..belki ailesinden birşeyler kalmıştır..

Evet 5bin kira yardımı vardı..ama bir yıl için galiba..

Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
.!.:
Kızlar eşimle fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var .Sizler ne yapardınız veya ne yaptınız merak ediyorum. Eşimin babası 65 yaşında depremde kayinvalideyi kaybettik evleri de yıkıldı.Su an maddi durumu çok iyi olan kızında kalıyor.bir dükkanı vardı. Emeklisi yok .Yıllarca aldığı parayı yemiş içmiş günahı boynuna...Ne 30 ne 40 yaşında emekli olmayı düşünmemiş 50 yaşına gelince biraz para yatırmış. Dükkan da yıkılınca şu an parası kalmadı. Eşi de biz de hep bak o dükkanı sat ,hasta olursun sigortan yok hiçbir hastaneye para yetmez dedik .Ayrıca dükkanın geliri yok elini kolunu sallamaya gidiyor .Cok da ihtiyaclari vardi paraya oyle boyle degil ama satmadı .Ben sahit oldum kadınların gözlerinin içine bakıyor. Onun için mi satmadı bilmiyoruz cevremdeki kişiler de onun için gözü göz değil ifadesini kullandı.
Neyse Ben ölünce satarsınız dükkanı dedi ama dükkan da gitti şimdi.
Ayrıca benim düğünüme 2 hafta kaldığı halde düğünü yapamadilar ve bana bir açıklamada bulunmadilar .Bir yerden para bekliyorlarmis da gelmemis ...Ben de açıklama yapmayip beni aileden saymadiklarindan nişanı bozmustum. Bana eşya için beni kıran gelini istemem demişti. Neyse sonra aramız düzeldi esimle.
Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde .Bir kısmını tamamladık.Yine açığımız kaldı. Ama o evlenen kızına 9 bine saçma sapan ev eşyası almayı tercih etti ve biz o evi alamadık. Şu an kiradayiz .Ev 3 milyon lira oldu biz 450 bine alıyorduk. Bir kuruş verelim demediler .
Siz olsanız Boyle bir adama ilerde veya şimdi bakar mısınız?Ben bu adama evimi bile acmak istemiyorum. Sapik oldugunu düşünüyorum. Hakkında ne düşünürsünüz. Şu an 10 aylık bir kızım var zaten kimseye bakamam ama yine de bu adama ne halde olursa olsun bakmak içimden gelmiyor .daha yaptığı bir ton rezillik var onları yazıp uzatmak istemiyorum

Konu bu kp sapık diyen üye. İki üyenin de kv ölmüş kızı var kp dükkanı var ve satmamış emeklisi sigortası yok vs vs bilmedim çok tepki almıştı konusunu silmiş daha doğrusu değişmiş

Bu konuyu açtığında 10 aylık kızım var demiş şimdi 11 aylık. Bu da tutuyor. Neyse biz daha yorum yapmayalım. Mune

Şartlara bakildiginda sizinle yaşamasi mantikli gelmiyor. Babasi sagken size düşmez. Babalarinin hayirsiz bir tip olmasi sizi evinize almaya zorlamasin. Hayirsizsa kendine çeki düzen vermesi gereken zamana gelmiş bir zahmet sorumluluk alsin. Büyük konuşuyorum ama ben bu durumda baba verken benim evimde yasamasini kabullenmezdim çünkü ömür boyu alinacak bir sorumluluk. Saglamken dort dortluk olsaydi aram cok iyi olsaydi bile olumsuz karar alabilirdim... kimi kimsesi olmasa belki gonul rahatligiyla alirdim ama bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…