Valla eşim çok babaya bakma sevdalısı değil. Ne düşündü de emekli olmadı onu da anlamıyorum.Çok çok zor bir durum ama hemen kötü düşünmeyin. Çocuğun bacağı kurtulur inşallah. Koluna da protez takarlar, alışır. Kendini geçindirecek iş bulur. Engelli kontenjanı var zaten. Bilmem kaç kişi için şu kadar engelli almak zorunlu gibi. O nedenle dönem dönem işyerleri engelli çalışan istiyor. Gencecik çocuk çalışır merak etmeyin.
Çalışır da bu babayla işi zor. Baba da görümcede ömür billah kalamaz herhalde. Damat şimdiden söyleniyordur belki de ki haklı. Baba kimin başına kalacak bence asıl mesele o olacak.
Konu neydi bilmiyorum ama şu an kayinbaba gerçekten hiç umurumuzda değil. Ortada engelli kalma ihtimali olan birisi var .Bu basit bir gelip kalma meselesi değil yaşlı olsa dersin ki 10 yıl bakarım. Ama gencecik çocuk.Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
İlk girişinde kazandı üniversiteyi bitireli 3 yıl oldu .Hani kpss ye girseydi memur olurdu en azından iş derdi olmazdı anlamında dedim .sigortası bile yoktu diye hatırlıyorum.23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.
Malulen emeklilik için 1800 pirimi olacak ve 10 yıl sigortalılık süresi..belki engelli kadrosundan biryere girer..ahh keşke kayınvalideden bir emekli maaşı kalsaymış onlara65 yoktur galiba ama dediğiniz gibi malulen emeklilik olabilirse iyi olur aslında. Bildiğim kadarıyla başlangıcı yoktu .Ya nerden tutsak elimizde kalıyor. Bir ton da gss borcu vardır.
Baba sohbeti olmayan birisi .kimseyle konuşmaz. Eşi sorardı cevap vermezdi. Başkalarıyla sohbeti iyiydi. Yani sorsak da bir şey diyemez .Hem ne diyecek ki ?parası yok pulu yok .Babası bu konuda ne diyor peki? Sizinle kalması çok uygun gelmedi bana maalesef. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallahumarım babası ile yeni bir hayat kurabilirler babası birini tutabilir. Sizde maddi manevi hep destek olurdunuz. Engelli maaşı da bağlanırdı. Ama inşallah bunların hiçbiri olmaz o genç hiç kimseye muhtaç olmaz yürüyememe durumu olmaz inşallah
Kayinbaba kendine 50 yaşından sonra yaptırmış kadına yaptırır mi ?Yemin ediyorum küfür edilmeyecek gibi değil.Malulen emeklilik için 1800 pirimi olacak ve 10 yıl sigortalılık süresi..belki engelli kadrosundan biryere girer..ahh keşke kayınvalideden bir emekli maaşı kalsaymış onlara
Engelli bir genç olacak.Hem psikolojik hem de bedenen çok zor durumda olacak o kişi.Sizler bu konuyu sadece bakım olarak düşünmeyin.Çok zor bir konu.Deprem sonrası anne kaybı ile birlikte engelli genç.Profesyonel bir bakım gerekir.Bakıcı tutularak da yapılması zor herkes için.Baba ile ev tutun bakıcı tutun ..Bunlar gerçekçi çözümler değil.Eşiniz öncelikle devletin tüm imkanlarını denesin.Bakacak kimsesi yok nasıl olacak diyecek.Tüm bunları yaparken de sözlü sormasın yazılı olarak ilgili bakanlığa sorsun.İnternetten oluyor şimdi dilekçeler.Deprem nedeni ile annesini kaybettiğini babanın maaş dahil bir geliri olmadığını herşeylerini kaybettiklerini kardeşinin durumunun bu olduğunu ona kim bakacağını sorsun.Bilmiyorum engelli bakım evi var mı.Bunu araştırsın. (Ankara'da Haymanada vardı diye biliyorum ) Varsa onlar bu konuda profesyonel olarak bakabilir.Varsa şayet ben kardeşimi oraya bırakamam demeyecek.Dediğim gibi bu gencin hem psikolojik hem de beden olarak devamlı gözetim altında olması gerekir. Eskişehir engelli dostu şehir diye bilinir ve ödülü vardır.Orada neler var kurum olarak araştırın. Hepinize kolaylıklar dilerim.Ama dediğim gibi devletin gene size ve kardeşe destek olması lazım.Sosyal devlet tam da budur işte.Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
Konu sahibi, büyük konuşmak istemiyorum asla ama ben olsam evladımı ve huzurumu düşünerek boşanırım. Evet çok zor herkes için ama İlerde babası da size gelir emin olun. Kocanız kendi ailesi ile yaşasın, siz de yeni hayat kurun. Nasıl olsa kocanızla o evde aranız bozulacak.Hani oğlana şundan kızıyorum. Bak dedim kpss b den atan orda sadece puan oluyor .işin olur sonra başka yere geçersin. Yok yenge ben o parayla geçinemem,yukselemem dedi .olsun dedim çevre edinirsin.yok dedi 1 kere girmedi .kucumsedi.
olsaydı maaşı gelirdi.yetmediği yere biz de destek olurduk .
Ben kendi adıma konuşayım memur olayım diye sabahlara kadar çalıştım. Çok maaş almıyorum ama yetiyor şükür.
Babam da öyle deli gibi çalışıp emekli oldu .gezip tozmadik ,çalıştık çabaladık. Deprem oldu ohh olsun demiyorum asla ama düşünmediler.ben niye eziliyorum hiç hak etmediğim halde
Çok zor bir durum ama eşiniz daha sakin kafayla düşününce babasını vazifesi olduğunu hatırlarİşte kayinbaba hayırsız bir tip .diyorum ya emeklisi bile yok .kocaman adam ama yok .yemiş içmiş. Carsidaki dükkanına güveniyordu ama yıkıldı. Bomboş kaldı
Yine kpss ye girer engel kontenjanindam vugirebilir. Hayata tutunması lazım. Kiz arkadası olur inş. Ilerde evlenir. Yani hep sizde kalmaz zaten. Hayata tutunma evresinde birkac yıl destek olmak biryerlere gelmesi için destek vermek gerekir. Allah korusun kendi kardeşim olsa babam da sorumsuz olsa boyle yapardım. Bir iki yil bende kalir psikolojik olarak toparlar bedenine alışır. Fizik tedavi vs. Bir de artık protezler kullanisli olur onunla yürür inş. O ara atanır ayrı eve çikar yakınınızda vs. Dunya hali hepimiz engelli adayıyız baksanızaİlk girişinde kazandı üniversiteyi bitireli 3 yıl oldu .Hani kpss ye girseydi memur olurdu en azından iş derdi olmazdı anlamında dedim .sigortası bile yoktu diye hatırlıyorum.
Evet aynı konu gibi. Orada kv ölmüş kp dükkanı atmamış ortada kalmıştı ama o konuda kayın yoktuBana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
Herkes memur olmak için can atıyor, özel sektörde ortalama maaş genelde asgari ücret..sağlık durumu netleşsin ıyice belki bacağı kurtulacak..o da bir yol çizer elbet,kolay mı ya..gencecik adam..konut sorunları çabucak çözülür inşaallah..rahmetli kayinvalideden miras falan kaldıysa onu da araştırın..belki ailesinden birşeyler kalmıştır..Hani oğlana şundan kızıyorum. Bak dedim kpss b den atan orda sadece puan oluyor .işin olur sonra başka yere geçersin. Yok yenge ben o parayla geçinemem,yukselemem dedi .olsun dedim çevre edinirsin.yok dedi 1 kere girmedi .kucumsedi.
olsaydı maaşı gelirdi.yetmediği yere biz de destek olurduk .
Ben kendi adıma konuşayım memur olayım diye sabahlara kadar çalıştım. Çok maaş almıyorum ama yetiyor şükür.
Babam da öyle deli gibi çalışıp emekli oldu .gezip tozmadik ,çalıştık çabaladık. Deprem oldu ohh olsun demiyorum asla ama düşünmediler.ben niye eziliyorum hiç hak etmediğim halde
Evet 5bin kira yardımı vardı..ama bir yıl için galiba..Cok zor bir durum mantikli olan devletin illaki destegi olacaktir depremzedelere baba ile ogluna bir ev tutulsun baba calisabilirse calissin kardeslerde destek olsun bir bakici gelip gidecek biri ayarlansin ayni ev icin olmaz herkes imkanlarini zorlayip onlari ayri bir eve cikarmali ya sizin sehrinizde ya kizkardesin sehrinde hangisi daha uygunsa artik
.!.:Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
.!.:
Kızlar eşimle fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var .Sizler ne yapardınız veya ne yaptınız merak ediyorum. Eşimin babası 65 yaşında depremde kayinvalideyi kaybettik evleri de yıkıldı.Su an maddi durumu çok iyi olan kızında kalıyor.bir dükkanı vardı. Emeklisi yok .Yıllarca aldığı parayı yemiş içmiş günahı boynuna...Ne 30 ne 40 yaşında emekli olmayı düşünmemiş 50 yaşına gelince biraz para yatırmış. Dükkan da yıkılınca şu an parası kalmadı. Eşi de biz de hep bak o dükkanı sat ,hasta olursun sigortan yok hiçbir hastaneye para yetmez dedik .Ayrıca dükkanın geliri yok elini kolunu sallamaya gidiyor .Cok da ihtiyaclari vardi paraya oyle boyle degil ama satmadı .Ben sahit oldum kadınların gözlerinin içine bakıyor. Onun için mi satmadı bilmiyoruz cevremdeki kişiler de onun için gözü göz değil ifadesini kullandı.
Neyse Ben ölünce satarsınız dükkanı dedi ama dükkan da gitti şimdi.
Ayrıca benim düğünüme 2 hafta kaldığı halde düğünü yapamadilar ve bana bir açıklamada bulunmadilar .Bir yerden para bekliyorlarmis da gelmemis ...Ben de açıklama yapmayip beni aileden saymadiklarindan nişanı bozmustum. Bana eşya için beni kıran gelini istemem demişti. Neyse sonra aramız düzeldi esimle.
Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde .Bir kısmını tamamladık.Yine açığımız kaldı. Ama o evlenen kızına 9 bine saçma sapan ev eşyası almayı tercih etti ve biz o evi alamadık. Şu an kiradayiz .Ev 3 milyon lira oldu biz 450 bine alıyorduk. Bir kuruş verelim demediler .
Siz olsanız Boyle bir adama ilerde veya şimdi bakar mısınız?Ben bu adama evimi bile acmak istemiyorum. Sapik oldugunu düşünüyorum. Hakkında ne düşünürsünüz. Şu an 10 aylık bir kızım var zaten kimseye bakamam ama yine de bu adama ne halde olursa olsun bakmak içimden gelmiyor .daha yaptığı bir ton rezillik var onları yazıp uzatmak istemiyorum
Konu bu kp sapık diyen üye. İki üyenin de kv ölmüş kızı var kp dükkanı var ve satmamış emeklisi sigortası yok vs vs bilmedim çok tepki almıştı konusunu silmiş daha doğrusu değişmiş