Ömür boyu veya belirsiz sureli bakım

23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.
Evleri yıkılmış

ev yok
evleri yıkılmış --ki zaten kiradalarmış anladığım kadarıyla
baba kızının evinde kalıyormuş
sanıyorum bu delikanlı henüz hastanede?

onu kiracı olanlara veriyorlar mı?
Pek çok kirli bilgi dolanıyor çok emin değilim ama veriliyor diye hatırımda kalmış

Kaynınıza çok üzüldüm, Allah yardımcısı olsun inşallah ayakları da kesilmez.
Siz de korkularınızda kaygılarınızda çok haklısınız, eşinizde haklı...Umarım herkes için hayırlı bir sonuca bağlanır.
Bu konu kayından bahsedilmeden kayınbabaya kızgınlıkla açılmıştı diye hatırlıyorum. Ondada siz haklıydınız ama geçmişe dönülemiyor ne yazıkki keşke kayınbaba bu kadar sorumsuz olmasaydı.

Bi dükkani varmış kayınpederin zamaninda sat dediginiz halde satmamış o da depremde yıkılmış 5 kuruşsuz kalmış kayinvalide de vefat etmişti depremde. Birazdan konuya bakıyım bulursam etiketlerim sizi
Kardeşi ne zamana kadar idare eder, 3 katlı ev varmış ama illaki sizinde bakmanızı isteyecekler hep birinin bakmasıda olmaz.
Kira yardımı verilecek diyorlardi, olmuyor mu
Abi kardeş oturup konuşmaları lazım, su an hassas bir dönemdeler ama belirsizlik insani yorar

Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.

Çok geçmiş olsun eşinize ve ailesine.
Bence kaynınız gelmez sizde nasıl rahatsın adam ya. Siz işe başlayınca ne olacak? Bakıcı mı tutacaksınız? Başka bir yolu olmalı 😞

Agir hasta veya engelli birine hic evde baktiniz mi?
Bakmadım.Zaten zor bir karar olduğunu ve tek alternatifsem bakabileceğimi söyledim.Peki siz bigün sizin de engelli olabileceğinizi düşündünüz mü?O durumda ailenize vereceğiniz tavsiye ne olur?Sizi ne yapsınlar istersiniz?

Yani empati yapin sizin kardeşiniz olsa ne yapacaktiniz? Malimiz mülkümüz bedenimiz bile bize ait değil işte bugun var yarın yok ya da yarım. Çok üzüldüm kaynınıza Allah yardım etsin. İnşallah yürüyebilir muhtaç kalmaz kimseye. Ben olsam ilk zaman açardım evimi. Tabii ki ömür boyu olmaz bir yol bulunur elbet. Biraz abla da biraz sizde kalabilir ablanin evi villa tarzı demişsiniz müsaittir. Yakından baba ile oğluna ev tutulabilir. Bir çaresi bulunur elbet Allah yardım etsin. Engelli maaşi oluyor ne kadar bilmiyorum ama az çok rahatlatır belki o.

çok büyük geçmiş olsun ve başınız sağolsun. ne yazsam bunun yarası geçmez eminim.

konunuza gelecek olursam sakat ya da değil kayın ile gelin sıradan bir evde beraber yaşamamalı çirkin yani. siz rahat edemezsiniz ki, bir ayağınızı uzatamazsınız, duş alamazsınız, cinsellik biter, ekonomik sorunlardan bahsetmiyorum bile. eşinizi anlamakla beraber bir kadın olarak uygun düşmeyeceğini anlatmanız gerekiyor. sizin eviniz aşk-ı memnu yalısı değil ki ufacık ev. üstüste nasıl yaşayacaksınız? nasıl özeliniz olacak?
Aşk-ı memnu yalısı benzetmesi sizce ne kadar hoş olmuş ya? Ne kadar ayıp.

Son düzenleme:
Bakmadım.Zaten zor bir karar olduğunu ve tek alternatifsem bakabileceğimi söyledim.Peki siz bigün sizin de engelli olabileceğinizi düşündünüz mü?O durumda ailenize vereceğiniz tavsiye ne olur?Sizi ne yapsınlar istersiniz?
elbette hepimiz bir gün engelli olabiliriz
ancak
kusura kalmayın da
bizim anne-babamız eşşek mi ömür boyu çalışmışlar, çabalamışlar emeklilik hak etmişler, yatırım yapmışlar.
ya da çocuklarını doğru düzgün işlere sokmuşlar?

biz eşşek miyiz kimseye muhtaç olmayalım diye uğraşıyoruz, didiniyoruz?
bu çocuk atanmış olsa şimdi bunları mı düşünecekti?
ya da babanın en azından bir emekliliği olsa?

Allah'tan gelene yapacak bir şey yok, eyvallah. evi var olup yıkılabilirdi de, farkındayım.
fakat kullar da azcık tedbirli olacak, azcık düşünecek...

şimdi diyeceksinizki siz öyle mi diyorsunuz eşinize

eşim yok
ama erkek arkadaşımın babası da aynı konudaki baba gibi ne emeklisi var ne öyle bir gailesi var.... rahat adam...

ben evlenmeyi bile düşünmüyorum ama net diyorum öyle bir şeyim olsa bakamam kimseye, kusura kalma diye.
çünkü annem senelerce böyle baktı (12 sene kadar) kimseye yaranamadığı gibi dert sahibi oldu....

Babası bu konuda ne diyor peki? Sizinle kalması çok uygun gelmedi bana maalesef. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah 🙏 umarım babası ile yeni bir hayat kurabilirler babası birini tutabilir. Sizde maddi manevi hep destek olurdunuz. Engelli maaşı da bağlanırdı. Ama inşallah bunların hiçbiri olmaz o genç hiç kimseye muhtaç olmaz yürüyememe durumu olmaz inşallah 🙏

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
bence babası işe kaynınız bi ev tutsun kızkardeş ile siz kiralarına geçimşerine yardım edin baba da bi yerde çalışsın inşallah çocuğun uzuvlarına bi şey olmadan çıkar hastaneden Allah yardımcınız olsun

Bana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
Aradım konuyu bulamadım ama çok eminim öyle bi konu açıldığına ya
Sat dükkanı diyorlarmış ama kayınpeder geleceğimiz o diye düşündüğü için satmıyormuş, karısı depremde vefat etmiş ve dükkanda yıkılmış fln. Kayından bahsedilmiyordu sanırım direkt kayınpeder üzerineydi konu

Aradım konuyu bulamadım ama çok eminim öyle bi konu açıldığına ya
Sat dükkanı diyorlarmış ama kayınpeder geleceğimiz o diye düşündüğü için satmıyormuş, karısı depremde vefat etmiş ve dükkanda yıkılmış fln. Kayından bahsedilmiyordu sanırım direkt kayınpeder üzerineydi konu
Evet böyle bir konu vardı bende hatırlıyorum

Öncelikle başınız sagolsun ve çok geçmiş olsun
Siz çalışmaya başladığınızda kayniniza ve bebeğe kim bakacak?
Hadi bebeğe bakici tuttunuz , bebek bakıcısı kayniniza bakmaz zaten aynı anda ikisine bakamaz aynı kişi
Yani çok zor bir durum , sizin yerinizde olsam aynı şeyleri düşünürdüm, yürüyemeyen bir erkeğe bakmak gerçekten çok zor , genç bir kadın ve bir bebek annesi olarak bu sorumluluğu kimse sizin omuzunuza yükleyemez
Ancak eşiniz işten ayrılıp bakabilir kardeşine, o zaman da tüm maddi yük sizin omuzunuzda olacak
İyice düşünün ve mantıklı bir karar verin

Babası bu konuda ne diyor peki? Sizinle kalması çok uygun gelmedi bana maalesef. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah 🙏 umarım babası ile yeni bir hayat kurabilirler babası birini tutabilir. Sizde maddi manevi hep destek olurdunuz
bana sanki
baba, "ben size geleyim, erkek kardeşe de kızkardeş baksın" diyecek gibi geliyor. çünkü bu kadın eninde sonunda tekrar işe döncektir o kayna nasıl bakacak, o yokken kim bakacak? babası direkt ben size geleyim der...
damat buna ne diyecek onu bilemiyorum tabii.

ben
1. o babada engelli durumda bir delikanlıya bakacak toto göremiyorum
2. ev tutulsa eşya lazım, baba çalışsa kaç lira alacak --ki bu adam şimdiye kadar sigortali, düzenli bir işte çalışmamış bile, şimdi nasıl işi olacak çok merak ediyorum.. kira faturalar tüm eşya....şu anda kirası 8 bin liradan aşağı yer kalmadı gibi.
konu sahibi diyor ki şu anda bin lira bile bizim bütçemizi sarsar, benim işe dönmem gerekir.

düşünürseniz de gerçekten 1 maaşla kira vererek çocukla bir aile zaten anca ucu ucuna geçinir (zaten eşinin maaşı konu sahibinin maaşından azmış) 2. bir evi nasıl çevirecekler?

olması gereken ayrı bir evleri olması ve kendi düzenlerini kurmaları, buna katılıyorum da hiç o totoyu göremiyorum...

Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
Çok geçmiş olsun,çok zor bir durum,ama sizinle sürekli olarak yaşaması olacak iş değil ..yapilacak yeni evlerde babasıyla beraber yaşar belki..hiç gelirleri yok mu?kayniniz daha önce çalıştıysa düşük pirimle malulen emekli olabilir,ilk kez çalışacaksa yine düşük pirimle emekli olur bence, bunu sgk kurumuna gidip ıyice öğrenin, babası kaç yaşında ,65 yaş aylığı alır belki..devlet kira yardımı da yapacaktı..çok zor bir durum,kayınvalide olsa gene bakardı..erkeklerin kendini idare etmesi çok zor..

Benim agirlasabilecek kronik bir hastaligim var. Ve ilerde bende belki engelli kalabilirim. Yani sizin tahmin ettiginizden daha cok o ihtimali düsünenlerdenim. Ama hastaligim olmasa bile yarin otobüz carpabilir. Bunda hemfikiriz. Siz sorumu su acidan yalnis anladiniz: Siz o durumda sizin üstünüze düsen kisim sadece bir ekstra tabak yemek ve camasir olabilecegini düsünüyorsunuz. Agir hasta veya engelli birine bakmak öyle olmuyor ama evde olan kisi icin. Mesela esiniz sabah bakimini yapip ise gitse bile tuvalet gitmesi gerekir, üstüne birsey dökse üstü basi degismek zorunda kalabilir. Kayni yürüyemezse tuvalet ihtiyacinda yardima ihtiyaci olacak. Ilaclar gerekecekse ve bunlar yüksek dozdaysa mide bulantisi, kusma bas dönme gibi yan etkiler de yapabilir. Yani öyle veya böyle konu sahibinin esi kisisel bakimini sabah aksam yapsa bile gündüz ona bakar. Bunu bilmesi gerekir. Ve durumun agirligina göre konu sahibine yardimci gerekebilir. Kabul edecekse bunlarin hepsini göze alarak kabul etmeli.
Birde siz sormadan ben cevapliyim: Senelerce babama baktik rahmetli olmadan önce.
Bir sorunuzu cevaplamaya unuttum: Ben benim icin ne yapilmasini isterdim? Ne ablamin nede kardeslerimin kendilerini benim icin harcamalarini istemezdim. Cocuklarim icinde gecerli. O yüzden bazi konularda ekstra sigortalarim var.

Çok çok zor bir durum ama hemen kötü düşünmeyin. Çocuğun bacağı kurtulur inşallah. Koluna da protez takarlar, alışır. Kendini geçindirecek iş bulur. Engelli kontenjanı var zaten. Bilmem kaç kişi için şu kadar engelli almak zorunlu gibi. O nedenle dönem dönem işyerleri engelli çalışan istiyor. Gencecik çocuk çalışır merak etmeyin.

Çalışır da bu babayla işi zor. Baba da görümcede ömür billah kalamaz herhalde. Damat şimdiden söyleniyordur belki de ki haklı. Baba kimin başına kalacak bence asıl mesele o olacak.

Aşk-ı memnu yalısı benzetmesi sizce ne kadar hoş olmuş ya? Ne kadar ayıp.
Yalı diyecektim ama büyüklüğü anlaşılsın diye art niyet yok. Her odasında bir banyo vardı oranın haliyle ailecek kalınabiliyordu. Yalı çapkınını örnek verecektim o dizi daha beter. her neyse yalı işte. her odasında banyo tuvalet bulunan geniş ev kastım

Çok geçmiş olsun,çok zor bir durum,ama sizinle sürekli olarak yaşaması olacak iş değil ..yapilacak yeni evlerde babasıyla beraber yaşar belki..hiç gelirleri yok mu?kayniniz daha önce çalıştıysa düşük pirimle malulen emekli olabilir,ilk kez çalışacaksa yine düşük pirimle emekli olur bence, bunu sgk kurumuna gidip ıyice öğrenin, babası kaç yaşında ,65 yaş aylığı alır belki..devlet kira yardımı da yapacaktı..çok zor bir durum,kayınvalide olsa gene bakardı..erkeklerin kendini idare etmesi çok zor..
65 yoktur galiba ama dediğiniz gibi malulen emeklilik olabilirse iyi olur aslında. Bildiğim kadarıyla başlangıcı yoktu .Ya nerden tutsak elimizde kalıyor. Bir ton da gss borcu vardır.

X