- 10 Ocak 2022
- 2.959
- 5.887
Evleri yıkılmış23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.
Pek çok kirli bilgi dolanıyor çok emin değilim ama veriliyor diye hatırımda kalmışev yok
evleri yıkılmış --ki zaten kiradalarmış anladığım kadarıyla
baba kızının evinde kalıyormuş
sanıyorum bu delikanlı henüz hastanede?
onu kiracı olanlara veriyorlar mı?
Bi dükkani varmış kayınpederin zamaninda sat dediginiz halde satmamış o da depremde yıkılmış 5 kuruşsuz kalmış kayinvalide de vefat etmişti depremde. Birazdan konuya bakıyım bulursam etiketlerim sizi
Kardeşi ne zamana kadar idare eder, 3 katlı ev varmış ama illaki sizinde bakmanızı isteyecekler hep birinin bakmasıda olmaz.
Kira yardımı verilecek diyorlardi, olmuyor mu
Abi kardeş oturup konuşmaları lazım, su an hassas bir dönemdeler ama belirsizlik insani yorar
Bakmadım.Zaten zor bir karar olduğunu ve tek alternatifsem bakabileceğimi söyledim.Peki siz bigün sizin de engelli olabileceğinizi düşündünüz mü?O durumda ailenize vereceğiniz tavsiye ne olur?Sizi ne yapsınlar istersiniz?Agir hasta veya engelli birine hic evde baktiniz mi?
Aşk-ı memnu yalısı benzetmesi sizce ne kadar hoş olmuş ya? Ne kadar ayıp.çok büyük geçmiş olsun ve başınız sağolsun. ne yazsam bunun yarası geçmez eminim.
konunuza gelecek olursam sakat ya da değil kayın ile gelin sıradan bir evde beraber yaşamamalı çirkin yani. siz rahat edemezsiniz ki, bir ayağınızı uzatamazsınız, duş alamazsınız, cinsellik biter, ekonomik sorunlardan bahsetmiyorum bile. eşinizi anlamakla beraber bir kadın olarak uygun düşmeyeceğini anlatmanız gerekiyor. sizin eviniz aşk-ı memnu yalısı değil ki ufacık ev. üstüste nasıl yaşayacaksınız? nasıl özeliniz olacak?
elbette hepimiz bir gün engelli olabilirizBakmadım.Zaten zor bir karar olduğunu ve tek alternatifsem bakabileceğimi söyledim.Peki siz bigün sizin de engelli olabileceğinizi düşündünüz mü?O durumda ailenize vereceğiniz tavsiye ne olur?Sizi ne yapsınlar istersiniz?
bence babası işe kaynınız bi ev tutsun kızkardeş ile siz kiralarına geçimşerine yardım edin baba da bi yerde çalışsın inşallah çocuğun uzuvlarına bi şey olmadan çıkar hastaneden Allah yardımcınız olsunÖncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
Aradım konuyu bulamadım ama çok eminim öyle bi konu açıldığına yaBana da tanıdık geldi bu konu ya. Sorumsuz depremzede kayınpeder diye kodlanmış sanki. Kayın muhabbeti var mıydı o konuda emin olamadım.
Evet böyle bir konu vardı bende hatırlıyorumAradım konuyu bulamadım ama çok eminim öyle bi konu açıldığına ya
Sat dükkanı diyorlarmış ama kayınpeder geleceğimiz o diye düşündüğü için satmıyormuş, karısı depremde vefat etmiş ve dükkanda yıkılmış fln. Kayından bahsedilmiyordu sanırım direkt kayınpeder üzerineydi konu
bana sankiBabası bu konuda ne diyor peki? Sizinle kalması çok uygun gelmedi bana maalesef. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallahumarım babası ile yeni bir hayat kurabilirler babası birini tutabilir. Sizde maddi manevi hep destek olurdunuz
Çok geçmiş olsun,çok zor bir durum,ama sizinle sürekli olarak yaşaması olacak iş değil ..yapilacak yeni evlerde babasıyla beraber yaşar belki..hiç gelirleri yok mu?kayniniz daha önce çalıştıysa düşük pirimle malulen emekli olabilir,ilk kez çalışacaksa yine düşük pirimle emekli olur bence, bunu sgk kurumuna gidip ıyice öğrenin, babası kaç yaşında ,65 yaş aylığı alır belki..devlet kira yardımı da yapacaktı..çok zor bir durum,kayınvalide olsa gene bakardı..erkeklerin kendini idare etmesi çok zor..Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
Bakmadım.Zaten zor bir karar olduğunu ve tek alternatifsem bakabileceğimi söyledim.Peki siz bigün sizin de engelli olabileceğinizi düşündünüz mü?O durumda ailenize vereceğiniz tavsiye ne olur?Sizi ne yapsınlar istersiniz?
Yalı diyecektim ama büyüklüğü anlaşılsın diye art niyet yok. Her odasında bir banyo vardı oranın haliyle ailecek kalınabiliyordu. Yalı çapkınını örnek verecektim o dizi daha beter. her neyse yalı işte. her odasında banyo tuvalet bulunan geniş ev kastımAşk-ı memnu yalısı benzetmesi sizce ne kadar hoş olmuş ya? Ne kadar ayıp.
65 yoktur galiba ama dediğiniz gibi malulen emeklilik olabilirse iyi olur aslında. Bildiğim kadarıyla başlangıcı yoktu .Ya nerden tutsak elimizde kalıyor. Bir ton da gss borcu vardır.Çok geçmiş olsun,çok zor bir durum,ama sizinle sürekli olarak yaşaması olacak iş değil ..yapilacak yeni evlerde babasıyla beraber yaşar belki..hiç gelirleri yok mu?kayniniz daha önce çalıştıysa düşük pirimle malulen emekli olabilir,ilk kez çalışacaksa yine düşük pirimle emekli olur bence, bunu sgk kurumuna gidip ıyice öğrenin, babası kaç yaşında ,65 yaş aylığı alır belki..devlet kira yardımı da yapacaktı..çok zor bir durum,kayınvalide olsa gene bakardı..erkeklerin kendini idare etmesi çok zor..