Eşinizin bunları düşünmesi lazım çok zor bir durum. Kocaman adam olacak evin içinde ev zaten küçük diyorsunuz adamın hiçbir zararı olmasa bile evde bakıma muhtaç birinin olmasının verdiği psikoloji bile çok zor. Allah yardımcınız olsun inşallah ayağı kesilmez de bir şekilde hallederler.Gencecik oğlan sakat kaldı.Kolay mi başkasına muhtaç olmak .beni geçin yarın bir gün abisi bir laf söylese öylesine alınır ağlar bile .inşallah şu mübarek günlerin hatırına kalkar da kimseye muhtaç olmaz
Ben olsam da kolay mı ya yengenin eline düşmek ? O oğlana da üzülüyorum. Kendime de üzülüyorum eşime de üzülüyorum. Böyle çaresiz kaldım. Kayinbaba umurunda değil. O bir şekil basinin çaresine bakar .belki de devletin verdiği parayla evlenir bile ama bu oğlan böyle
Valla nolursa olsun siz el kızı konumundasınız. Size söylerken daha çok çekinir. Kesinlikle aileden birinin ilgilenmesi lazım. 25 yaşında adam nasıl yabancı bi kadina tuvaletim var desin ya. Eşinizle konuşun bunu. Sadece sizin için değil onun psikolojisi için de ailenin bakması gerek. Baba ya da kızkardeş ilgilenmeliGencecik oğlan sakat kaldı.Kolay mi başkasına muhtaç olmak .beni geçin yarın bir gün abisi bir laf söylese öylesine alınır ağlar bile .inşallah şu mübarek günlerin hatırına kalkar da kimseye muhtaç olmaz
Ben olsam da kolay mı ya yengenin eline düşmek ? O oğlana da üzülüyorum. Kendime de üzülüyorum eşime de üzülüyorum. Böyle çaresiz kaldım. Kayinbaba umurunda değil. O bir şekil basinin çaresine bakar .belki de devletin verdiği parayla evlenir bile ama bu oğlan böyle
Bi dükkani varmış kayınpederin zamaninda sat dediginiz halde satmamış o da depremde yıkılmış 5 kuruşsuz kalmış kayinvalide de vefat etmişti depremde. Birazdan konuya bakıyım bulursam etiketlerim siziYok daha önce konu açmadım. Yeni kayıt oldum sırf bu konu için.
Babası da hayırsız .Ev değil 5 kuruş parası yok .
Yatılı bakıcı, ev kirası yemeleri içmeleri, nerden baksanız aylik 20 bini bulur ki şu an ben çalışmıyorum. Biz 1000 lira bile göndersek sikisiriz
Gerçekten çok zor.Ama 25 yaşında gencecik insan kolu kesilecek istemediğinizi hissettirmeyin ona çok üzüldüm.27 yaşımda annemi kaybettim acısı hala çok derin bende.Hem anne acısı dağılan ev baba yokluğu uzuv eksikliği birde sizinle yaşamak onun için kolay mı sizce ? Sizin açınızdan da zor ama sevabını alın.Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
Sığ değil bence. 25 yaşında gencecik kız tabi ki kendi hayatını düşünecek. 1 senelik Bi konu olsa 1 sene sabreder insan bi gün normale döneceğini bilir ama belki de ömür boyu.Çok zor bir karar.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Tek alternatifsem kabul ederdim ama bakımını eşimin yapmasını isterdim.Bana düşen çamaşır makinasına at yıkasın,bir tabak fazla koy kısmı sorun değil.
Böyle derin bi acının içinde eşime sarılamıcam kısmını dert etmeniz de biraz sığ geldi.
23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.Öncelikle merhaba .Sırf bu konu için hesap açtım. Evliyim 1 bebeğim var 11 aylık şu an ücretsiz izindeyim .Eşim depremde annesini kaybetti ,evleri yıkıldı. Erkek kardeşi ve babası kurtuldu. Babasının durumu iyi ,kızının evinde deprem bölgesinde kalıyor. Evinde hasar yok hem sağlam hem de daire değil villa tarzı. Oğlu hastanede tedavi görüyor.Kolunu keseceklermis .Ayağında hatta ayaklarında da sorun var yürüyememe durumu var .Kendisi mezun olalı 3 yıl oldu 25 yaşında. İşi yoktu .Çok kez söyledim kpss ye girip memur olmasını ama denemedi bile .özel sektörde öylesine çalışıyordu. Sigortası da yok haliyle .Ben memur maaşıyla geçinemem dedi .Bu felaket başlarına gelince de tabiki çalıştığı yer yıkıldı. Babası ise kimseyi düşünmeyen birisi .kendisini bile .emeklisi yok.yaptirmamis .Dükkanları vardı yıkıldı. Parası da yoktu.
Asıl konuya geleyim .Eşim eğer kardeşi yürüyemez ve haliyle iş bulamazsa bizde yaşayabileceğini söylüyor. Sokağa atamam diyor .Tabiki atmasın kardeşi sonuçta. Benim bu konuda netlesmis bir fikrim yok öncelikle onu soyleyim .ilerisini düşünüyorum sadece .Evimiz küçük ,kıza ayırdığımız odaya bile eşyaları sığmadı. Kaynim gelirse o odaya geçecek. Kıza oda kalmayacak.ilerde nasıl olacak bilmiyorum. Evimiz kira ve ev alacak durumumuz yok.esimin maaşı benden daha az .bunu şundan dolayı söylüyorum ben ücretsiz izindeyim ,genelde çoğu şeyi benden alıyorduk. Ben çocuğuma bakmak istiyorum. Yıllar sonra gelen evladım. Belki de son olacak .Bu yüzden 2 yıl çalışmayı düşünmüyorum.
Kaynim bize gelirse bir odada hep beraber oturacağız. Oturmasak bile bir evlilik hayatımız olmayacak.En basiti sarilamayacagiz bile .üstelik bunun bir süresi de yok .5 yıl 10 yıl veya 1 yıl .
Başka bir sorun ben bebege bakmaktan kendim yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Kaynima nasıl yemek yapicam eşyalarını yikayacagim ,bakımını yapacağım.
Başka bir sorun evde bir başka erkek olunca en basiti banyoya bile rahat giremeyecegim .
Son olarak da işin maddi boyutu var .Biz kızın eşyalarını bile zor alıyoruz kaynim gelince masraf ikiye katlanacak ve ben çalışmak zorunda kalacağım. Kendi çocuğumla bile zaman geciremeyecegim.
Maaşımı bu yüzden yazdım hani üstünlük için değil.
Ben kaynimi istiyorum veya istemiyorum diyemiyorum ama sorunlar olacak ve bir evlilik hayatım kalmayacak bu ortada .
Esimi de seviyorum ama kendimi ve kızımı da seviyorum. Kafam da karışık.
Siz olsanız ne yapardınız
Teşekkürler
ev yok23 yaşinda genc çok uzuldüm haline hayata tutunur inş. Kpss calismadı vs derken daha 23 yahu plan hatası yapmis olabilir. Babasi hayatta evi de varmış. Bence orda babasıyla yaşar size gelmez. Sizde rahat da edemez zaten.
onu kiracı olanlara veriyorlar mı?Kira yardımı verilecek diyorlardi, olmuyor mu
Kayınpederle ikisine bir ev tutulmalı,birlikte yasamalilar bence.İşte kayinbaba hayırsız bir tip .diyorum ya emeklisi bile yok .kocaman adam ama yok .yemiş içmiş. Carsidaki dükkanına güveniyordu ama yıkıldı. Bomboş kaldı
Çok zor bir karar.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Tek alternatifsem kabul ederdim ama bakımını eşimin yapmasını isterdim.Bana düşen çamaşır makinasına at yıkasın,bir tabak fazla koy kısmı sorun değil.
Böyle derin bi acının içinde eşime sarılamıcam kısmını dert etmeniz de biraz sığ geldi.
Babası da sorumsuzmuş. Daha kendine bakamıyor emeklisi yok oğluna nasıl bakacak ki.Sokağa elbette atamazsınız , kendini toparlayan kadar siz de kalabilir fakat ilerleyen zamanlarda babası yanına almalı.
Evlilik hayatınız eskisi olmaz kanaatindeyim .
Eşinizle acık acık konuşun .