- 12 Kasım 2012
- 1.570
- 1.364
İşte babasının da evi yok ki .emekli maaşı bile yok .küfür ediyorum babasına. İnsan düşünmez mi ? Bir maaşları olsaydı iyi kötü bir ev ayarlanır yardim edilirdi .destek olurduk biz de .geleni yedi geleni yedi .ketum da bir adam .parayı harcar demez. Bazen annesi ölerek kurtuldu diyorum. O da bizim başımıza kalmasa bari .5 kuruş parası yok şu an .60 65 yaşında ama yok .çok söyledik dükkanını sat yeni bir ev al,hadi satmiyorsun kiraya ver dedik ama yok yok .Sokağa elbette atamazsınız , kendini toparlayan kadar siz de kalabilir fakat ilerleyen zamanlarda babası yanına almalı.
Evlilik hayatınız eskisi olmaz kanaatindeyim .
Eşinizle acık acık konuşun .
Babası hayırsız birisi ve çok inat .zamanında emekli ol dedik .dükkanı sat ya da kiraya ver dedik .dinlemedi .dükkan da gittibabası niye bakmayı düşünmüyor?
nereye kadar kızında kalacakmış.
tutsun bir ev baba oğul otursunlar.
Ya işte ben de bunu düşünüyorum. 1 yıl sorun olmadı hadi 2.yil illa sorun olur .Ben evliya değilim ki .Yani düşünüyorum böyle olacak bir evlilik evlilik midir ? Sadece temizlik yapan yemek yapan bir kadına donusecegim.çok büyük geçmiş olsun ve başınız sağolsun. ne yazsam bunun yarası geçmez eminim.
konunuza gelecek olursam sakat ya da değil kayın ile gelin sıradan bir evde beraber yaşamamalı çirkin yani. siz rahat edemezsiniz ki, bir ayağınızı uzatamazsınız, duş alamazsınız, cinsellik biter, ekonomik sorunlardan bahsetmiyorum bile. eşinizi anlamakla beraber bir kadın olarak uygun düşmeyeceğini anlatmanız gerekiyor. sizin eviniz aşk-ı memnu yalısı değil ki ufacık ev. üstüste nasıl yaşayacaksınız? nasıl özeliniz olacak?
Benim 1 çocuğum var ve 2.si olmayacak belki de .Ben onunla olmak istiyorum. Büyüse bile onunla zaman geçirmek istiyorum. Eve gelince de Yemek bulaşık arasında boğulmak istemiyorum.biz şu an yeri geliyor vallahi yemek yemiyoruz .tatlı varsa onu yiyoruz. Tost yapıyoruz. Eşim 6.30 da geliyor .kız 8.de yatıyor. Ev küçük olduğu için de uyuduğunda ses yapamıyoruz. Tuvalete gidemiyoruz çünkü odanın yanında.Açık söyleyeyim ben olsam kabul etmezdim. E bunun sonucunda da çözüm bulunamazsa benim bakmam haricinde, o zaman boşanma kaçınılmaz olurdu.
Eşiniz de dediği gibi sokağa atamaz ama size sormadan bakımını size yükleyemez. Çalışmasanız zaten geçinemezsiniz. Çalışsanız çocuğa kim bakacak? Bakıldı diyelim, eve geldikten sonra da mesainiz bitmeyecek. Bedensel engeli olan birine bakacaksınız. Eşiniz bakacak olsa siz bu minvalde yazmazsınız sanıyorum ki. Çözüm yok gibi geliyor. Çalışacaksınız ve bakacaksınız galiba evliliğinizin sürmesi ihtimalinde.
Canım ben eğer temelli olacak diye diretirse boşanırdım. tabiki imkanım varsa. çünkü adam kardeşim de kardeşim diye diretirse olay çirkinleşecektir. ya siz bu dünyaya bir daha mı geleceksiniz? bu nasıl hayat? köleden farkınız kalmayacak. engelli bir kız olsa başka konuşurdum görümceniz mesela. bakın yaşayın derdim. ama adam yetişkin erkek. insan evinde dinlenemezse, rahat edemezse nerede edecek? siz regl olacaksınız, giyinip soyunacaksınız, banyodan belki bornozla çıkacaksınız bir kadın bu şekilde rahat edemez ki. cinsellik kalmayacak, çocuğun oyun ve yaşam alanı daralacak. dediğim gibi kayın olduğu için hayır görümce olsa evet derdim.Ya işte ben de bunu düşünüyorum. 1 yıl sorun olmadı hadi 2.yil illa sorun olur .Ben evliya değilim ki .Yani düşünüyorum böyle olacak bir evlilik evlilik midir ? Sadece temizlik yapan yemek yapan bir kadına donusecegim.
Bir plan yok çünkü para yok .Çünkü düşüncesiz bir kayinbaba var .damat da kovar yarin bir gün. Kim ister. Onların da 2 aydır evlilik hayatı yok .ama onların evi 3 katlı imkanları var .o yüzden etkilemiyor .bizim küçücük ev .Çok zor bir durum. Ne denir bilemedim.
Kayınbabanız sonsuza kadar kızıyla yaşamayacaktır herhalde? O konuyla ilgili bir plan yok mu?
Bence en mantıklısı bir süre birlikte yaşayıp onlar toparlandıktan sonra kayınbaba ve kardeşe bir ev tutmak, ev düzenleriyle ilgilenmek. Eve birkaç gün gidecek bir yardımcı bulursunuz, diğer zamanlarda da kız kardeş ve sizler ilgilenirsiniz. Aynı evde yaşamak çok zor olur.
Tabi ki hakkınız, en doğal hakkınız hem de.Benim 1 çocuğum var ve 2.si olmayacak belki de .Ben onunla olmak istiyorum. Büyüse bile onunla zaman geçirmek istiyorum. Eve gelince de Yemek bulaşık arasında boğulmak istemiyorum.biz şu an yeri geliyor vallahi yemek yemiyoruz .tatlı varsa onu yiyoruz. Tost yapıyoruz. Eşim 6.30 da geliyor .kız 8.de yatıyor. Ev küçük olduğu için de uyuduğunda ses yapamıyoruz. Tuvalete gidemiyoruz çünkü odanın yanında.
Ben evladıma bakmak istiyorum .onunla ömrüm boyunca tam gün ilgileneceğim en fazla 2 yıl. Hakkım değil mi
Maddi imkanım var ,sürekli isim de var .Eşimden boşanmak istemem seviyorum ama çok diretirse çirkinleşsin istemem .Ben zorluklarla okudum ohh diyeceğim zamanda bir de bu geldi başımıza. Oğlana da üzülüyorum zavallı ama insanın evladı herkesten önemli oluyormuş. Bir de işin mutsuzluk boyutu var .inşallah yürüme durumu olur da oğlan da kurtulur biz de .Canım ben eğer temelli olacak diye diretirse boşanırdım. tabiki imkanım varsa. çünkü adam kardeşim de kardeşim diye diretirse olay çirkinleşecektir. ya siz bu dünyaya bir daha mı geleceksiniz? bu nasıl hayat? köleden farkınız kalmayacak. engelli bir kız olsa başka konuşurdum görümceniz mesela. bakın yaşayın derdim. ama adam yetişkin erkek. insan evinde dinlenemezse, rahat edemezse nerede edecek? siz regl olacaksınız, giyinip soyunacaksınız, banyodan belki bornozla çıkacaksınız bir kadın bu şekilde rahat edemez ki. cinsellik kalmayacak, çocuğun oyun ve yaşam alanı daralacak. dediğim gibi kayın olduğu için hayır görümce olsa evet derdim.
Evet ben ve ailem böyle düşünüyoruz. Dediğiniz gibi ne yapıp edip bir yol bulmalı. Ya artık bir ev falan tutsalar para da göndeririz. O kadar da gaddar değilim. Ne yapalım böyleymiş deriz ,az yeriz ama babada iş yok .Yani biz oğlana baksak Allah razı olsun demez .nasıl olsa bakılıyor deyip başımıza atar .Çok üzüldüm bu konuya. Yani çok zor bir durum kabul etseniz bir türlü etmeseniz bir türlü. Kabul etseniz hayatınız (ve evliliginiz) bitecek. Etmeseniz kayninizada yazık onun şu anki ruh halini düşünmek bile istemiyorum. Ama burda asıl sorumluluk babaya düşer diye düşünüyorum. Ne yapıp edip evladını yanına alıp kimseye muhtaç etmemeli. Sonuçta sağlığı yerinde evlat onun evladı bir evlat dünyaya getiriyorsak sorumluluğu bir anne veya baba olarak ne olursa olsun bizde olmalı başkasinda değil.
Babası hayırsız birisi ve çok inat .zamanında emekli ol dedik .dükkanı sat ya da kiraya ver dedik .dinlemedi .dükkan da gitti
Yok daha önce konu açmadım. Yeni kayıt oldum sırf bu konu için.Sanki bir konu daha açmıştınız kayınpederin sorumsuzluğu ile alakalı.
Çok geçmiş olsun, eşiniz haklı ama sizde haklısınız orta yol bulunamaz mi? 2 kardeş birleşip yatılı bakıcı tutulsa veya olmazsa mecbur babası bakacak.
Bi ay değil bir yıl değil önür boyunca bakım zorunluluğu olacak. Kaynınızın Allah yardımcısı olsun çok zor çok üzüldüm gencecik
Gencecik oğlan sakat kaldı.Kolay mi başkasına muhtaç olmak .beni geçin yarın bir gün abisi bir laf söylese öylesine alınır ağlar bile .inşallah şu mübarek günlerin hatırına kalkar da kimseye muhtaç olmazO kadar üzüldüm ki kaynınıza. Bakıma muhtaç kaldı ve ona hakkıyla bakacak tek kişi olan annesini de kaybetti... Şimdi başkalarının homurtusunu duya duya çekine çekine bakımının sağlanmasını bekleyecek. Çok acı.
Eşiniz çok haklı ama siz de çok haklısınız. Ama bir yandan eşinizin kardeşi ve düştüğü durum çok çok çok zor. Umarım hepiniz için hayırlısı olur.
Babanın elini taşın altına koyması gerek o da olmazsa kız kardeş burdayım demeli. Çünkü sizin bakmanız kaynınız için de çok zor. Kendi öz ailesi olursa bir nebze kabullenebilir ama size nasıl diyecek açım, tuvaletim var. Bence bunları eşinize söyleyin. Onun iyiliği için de ailesinde kalması gerek