Tüp Bebek Merkezleri OMÜ ve Prof. Dr İdris Koçak

kocis

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
23
4
288
Nerden başlamalı nasıl anlatmalı mucize için verilen için çaba bilmem ki... 15 sene önce hayatımızı birleştirdik eşimle. Evliliğimizin ilk 7 senesinde çocuk sahibi olabilmek için ciddi mücadeler verdik. "Yaşım gençti, pko hastasıydım, eşimde sorun yoktu, sadece bebek için zamana ihtiyaç vardı. İstersem tüp bebek deneyebilirdim." böyle söylemişti gittğim doktorlar. Kolay mıydı onca tedaviden, onca hayal kırıklığından sonra birde tüp bebek için mücadele etmek?
Belki sonra denerdim kim bilir? İşte "sonra" dediğim zaman için 8 sene daha bekledim. Nedenleri kendimce geçerliydi; canımı, babamı kaybettim 2006 yılında. Psikolojimi hazırlayamıyordum tedavi için.
Bedenim ve ruhum daha fazla üzüntü ile baş edememiş olacak ki kronik ürtiker hastası oldum. Yaşanan ürtiker+anjioödem atakları canımı öyle yakmaya başlamıştı ki çocuk düşüncesi iyice uzaklaştı hayatımdan...
İşte bundan sonra hayatıma iki melek girdi ve şimdi anlıyorum doktorlar neden beyaz giyerler.
Yıllarca kronik hastalığımla mücadelem tek başıma olmadı elbette. Özel hastanelerde kaybedilen para ve zamandan sonra Dr. Şebnem Alpakut'la kesişti yollarımız. Benim için, benle birlikte, belki benden daha fazla üzülerek tedavii sürdürdü. Sadece dermatoloğum değil, psikoloğum, ablamdı bu süreçte. 3 sene ağır ataklar geçirdim, kaç kez acil kapılarını aşındırdım bilmiyorum ama ilk mucizemi yaşamaya başladım. Hergün avuç avuç aldığım ilaçlardan kurtulmaya başlamıştım Şebnem Hanım'ın sayesinde. Sadece ataklarımın başlayacağı anda ilaç alıyordum. Ataklarım azaldıkça yaşımın ilerlediğini farkettim.
Bebek sahibi olabilme için yeniden başlamalıydım herşeye ve Samsun'un en iyi Kadın doğum ve Tüp Bebek Uzmanı OMÜ'de idi. Adını ve başarılarını seneler içinde o kadar çok duymuştum ki"yeniden çocuk sahibi olmak istersem muhakkak görüşürüm kendisi ile" diyordum. Ama benim için kolay değildiki ben canımı kaybetmiştim o hastanede nasıl giderdim, nasıl yürürdüm o koridorlar da...
İçimin nasıl yanarak OMÜ' de ki ilk randevuma gittim anlatamam. 3 ay önce başladık tüp bebek serüvenimize Prof. Dr. İdris Koçak Hocam' la. İlk görüşmemizde anladım kendisine neden branşında Samsun'un en iyi doktoru dendiğini. İlgisi, bilgisi ve enerjisi ile odasından çıkarken şunu dedim kendi kendime" CANINI verdiğin bu hastaneden, içinde CAN büyütmeden ayrılmayacaksın". Tedavim süresince ne zaman aklıma soru takılsa hangi gün, hangi saat olursa olsun arayabileceğim alanının en iyisi doktorun hastasıydım artık.
3 ay içinde kaç kere kontrole gittim, kaç kere aradım kendisini bilemem ama sabrı, sakinliği ve bilgiyi buldum her dafasında...Her kontrole gitmemde önce benim sağlığımı düşünen biri oldu İdris Hoca. O' nunla çıktığım bu yolda hayatın bir kadına bahşedebileceği en güzel sıfata ANNELİK' e gün sayıyoruz artık. Hayatımın ikinci mucizesini dün gördük ultrasonda; minicik bir CAN büyüyor içimde.
15 sene boyunca benim sağlığımı düşünüp, "seninle yaşlanmak benim için herşeyden önemli" diyen bitanecik eşim(koçim) BABA olacak Rabbim nasip ederse.
benim ilk tüp bebek denememde yaşadığım mutluluğu dilerim isteyen herkes yaşar. Eğer Samsun veya çevresinde iseniz mutluluğu çok uzaklarda aramayın; OMÜ'de Prof.Dr. İdris Koçak'ın odasında...

canim hayirli ugurlu olsun rabbim saglikli bir sekilde kucaginiza almanizi nasip etsin. bende idris hocanin hastasiyim 25 kasimda ilk transferimiz oldu. pozitif cikti. suanki sikintimiz biz bebegimizi goremedik kesede. idris hocamla surekli haberlesiyoruz. yazdiklariniza kalben katiliyorum. insani yonu cok gelismis bir doktor. insallah hersey guzel bir sekilde neticelenir. rabbim evlatlarimizi sag saglim kucagimiza almamizi nasip eder

Son düzenleme:

merhaba sevkad,
dilerim bebeğini görebilmişsindir. Rabbim umutlarımızı boşa çıkartmasın.

Buruk bir merhaba,
Malesef 9+3 haftalık bebeğim kalbinin durması nedeniyle 05.02.2014 te benden alındı. 7.haftada yapılan kontrollerde ikiz gebelik olduğu ancak bebeklerimden birinin gelişimini durduğunu, diğer bebeğimin ise oldukça sağlıklı olarak pır pır atan bir kalple bana tutunduğunu bilmek tek tesellim olmuştu. Bilemezdim ki diğer bebeğimde beni terk edecek:2: çevremde hep güçlü bilinen ben; ki bende kendimi güçlü diye tanırdım ilk defa bu kadar güçsüz ve çaresiz.
Herşey o kadar güzel ilerliyordu ki 4 Şubatta rutin kontrollerimize gitmiştik eşimle. Evden çıkarken bugün hareketlerini görürüz diyordum eşime. bilemedim yavrumun benden gittiğini. Ultrasona girdiğimde İdris Hocam öyle çaresizce "kalp atışlarını alamıyorum, vajinal ultrasonla deniyeceğim" dedi ki dünyam yıkıldı o an başıma. Ve 5 Şubat, 10:55te bebeğimi kürtajla benden kopardılar. O gün bugündür ne gündüzüm gece, ne de gecem gündüz. Biliyorum canı verende, alan da Rabbim. Yavrularım mahşerde bizi bekliyor. Ama içimde ki acının tarifi yok.
Dondurulmuş 3 embriyom var. 3 ay sonra yola devam edeceğiz Rabbimin izni, İdris Hocam'ın desteğiyle.
Hocam benim kahramanım. Sonu hüsranda olsa bebeğimi içimde hissetmeme, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu tatmama vesile oldu. Tedavim boyunca yanımdaydı, yetmedi kürtajımı bile bizzat kendisi yaptı o yoğunluğuna rağmen. Ürtikerimi benden fazla önemseyen biri daha var hayatımda artık. Ben bebeğim alınacak diye ağlarken; Hocam ataklarımı kontrol ediyordu. Bebeğime kavuşabilmek için hayatımda verdiğim en iyi karar İdris Hocam'ı seçmektir.
Sizinle acımı ve doktoruma olan güvenimi paylaşmak istedim; beni benden daha iyi anlayacak olan sizlersiniz çünkü. Dilerim benim yaşadığımı Rabbim kimseye, hele hele bizim gibi binbir emekle bebek sahibi olmaya çalışan ebeveynlere yaşatmaz. Dualarım bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sizlerin ve benim; hayırlısı ile kucaklarına bebeklerini alabilmeleri için olacak. Sevgiler...

canım öncelikle çok geçmiş olsun acını anlayabiliyorum umarım en kısa sürede toparlanırsın .Rabbim inşallah sana dondurulmuş embriyolarınla annelik duygusunu tattırır onları sana bağışlar.Umudunu yitirme.

Aminnn inş. Umudumu kaybetmedim ama zaman gözümü korkutuyor; mayısa kadar nasıl yavrularımı hissetmeden yaşarım diye üzülüyorum.

Aminnn inş. Umudumu kaybetmedim ama zaman gözümü korkutuyor; mayısa kadar nasıl yavrularımı hissetmeden yaşarım diye üzülüyorum.

üzülme canım en azından geride seni bekleyen üç bebişin daha var zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçer geride dondurulmuşun olmasaydı senin için daha zor olacaktı içini ferah tut.Benimde 2 negatif denemem oldu malesef ikisindede dondurulmuşum yoktu bir süre sonra 3.denemeyi düşünüyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olur.İnşallah Rabbim bizleri tez zamanda meleklerimize kavuşturur.

Amin inş. Bu yol oldukça mesakkatli.rabbim her birimize dayanma gucu,sabır ihsan eylesin. Dilerim en kisa zamanda güzel haberlerini oluruz.

Merhaba bende sizler gibi uzun süredir bu formulari takip eden biriydim.benim sıkıntım bende ilk hamileliğimde dış gebelik geçirdim hatta ölümden döndüm tüpümün biri alındı.sonrasında iyileşme süreci derken çocuk için tekrar tedaviye başladık birçok doktor gezdik.o ozel bu ozel dolastık durduk.bu arada sol yumurtalıkta Tembellik çıktı yumurtlama olmadı onca ilaç kullandım hepside hormonal içerikli ağır ilaçlar.Esım tup bebek tedavısını ıstıyordu en bastan artık yorulmuştuk. Doktora tup bebek isteğimizi ıfade ettık yanasmadı uyguladıgı tedavıde artık bızı tatmın etmeyınce BASLADIK TUPBEBEK KONUSUNDA TECRUBELİ DOKTOR ARAMAYA.forumları okuduk cevremızden arastırma yaptık.derken hocamız IDRIS BEYDE KARAR KILDIK.bunu anomalili gebelikte gosterdıgı basarıdan oturu tercıh ettık.çevremızde duydugumuz bi takım olumsuzluklara ragmen Idrıs hocaya gıttık.Idrıs by bızı cok hoş karsıladı ben cok sert bı doktor beklerken gayet mutevazı sakin bir uslupla bızı dınledı.muayene ettı ve bıze soyledıgı SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAZ DEMIYORUM OLUR AMA ÇOK YORULMUS YIPRANMIŞSINIZ ONCE ILK ÇOCUGUNUZU KUCAGINIZA ALIN SONRA DAHA RAHAT OLURSUNUZ DEDI ve TUPBEBEGI ONERDI.Yasımız genc oldugu ıcın basarı sansımızın yuksek olcanı bu tedavının sonrası ıcınde sol yumurtalık içinde ıyı gelecegını ifade etti.gayet net bi şekilde acık acık anlatti.Esımınde duymak istedikleri buydu hemen kabul ettık tedavıyı.bu arada tedavıde rapor ve ilaç rapor yöntemlerinide sorguladı.fakat bıze uygun olmasada bunu sorgulaması hoşuma gitti. TELEFON NUMARASINI VERDI BIZLERE her konuda arayabılecegımızın rahatlığınıda verdı sağolsun.tedavımızde aklımıza takılan ne olursa sorduk ve sonrasın da basarılı bır transfer gercekleşti ve bebegıme 8haftalık gebeyım.bu gun de kalp seslerini duyduk çok şükür.bu surecte bızımle ılgılenem Omu Personeline ve hocamız Idrıs bye çok tesekkur edıyorum.bu yazımda sızlerede yardımcı olmak istedıgım için yasadıklarımı sızlerle paylaşmak istedım umarı bı yararım olur

inşlh rabbim kucağınızada almayı nasip etsin size bir sorum olucaktı bana yardımcı olursanız çok sevinirim banada tüp bebek denildi ve ne kadar masrafınız oldu maliyeti nedir öğrenebilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz

Amin inşh.Ben medikanada yaptırdım idris hocamız yaptı.Raporsuz 4500 tl tüp bebek fiyatı ilaçlarda 850-900tl tuttu.Ama OMÜ de yaptırırsan daha uygun olduğunu söylediler.Aklına takılan sorular olursa sorabilirsin.

çok tşekkür ederim ilginiz için ...bana doktorum istanbul da cem demirele yönlendirdi ve fiyatı 10-12 bin arası denilldi maddi anlamda aşılamaydı yumurta takibiydi fazlasıyla yıprandık....burdada daha uygun olduğunu görünce çok sevindim inşlh en kısa zamanda bende başlarım.....peki randevuyla mı gidiliyo ve ve siz nezaman yaptırmıştınız

Hayırlı olsun canm bebilşlerin.Rabbbim hayırlısıyla kucağına almayı nasipetsin.Bence idris beyde 2 defa tüp bebek denedim fakat olumsuzdu.İkiside fakültede oldu siz medicanada yapmışsınız hastaneden memnun kaldın mı opu ve transfer hazılığında bir problem yaşadın mı ?Beni bilgilendirirsen sevinirim.

önemli degil canım nedemek sonuçta bende zor zamanlar atlattım.ben telefondan randevü aldım ama çok ileri tarihe verilince beklemedim adetin 2.günü gittim doktorla görüştüm kabul etti muayene etti.hemen tedaviye başladı şuan 8. haftaya girdim çok şükür.

önemli degil canım nedemek sonuçta bende zor zamanlar atlattım.ben telefondan randevü aldım ama çok ileri tarihe verilince beklemedim adetin 2.günü gittim doktorla görüştüm kabul etti muayene etti.hemen tedaviye başladı şuan 8. haftaya girdim çok şükür.

sağol canım benim bebiş tek.medicana ile bi sorun yaşamadım hemşireleri hatta çok beğendim.ama ben biraz zor gecirdim yumurta fazlalığından dolayı karın şişliği, idrar yapamama ve nefes darlığı yaşadım ama çok sürmedi geçti eşim sağlık memuruydu sağolsun elinden gelenleri yaptı atlattım kısa sürede....

mrb kızlar bende tup bebek yaptırıcm asılama yaptırdım tutmadı esımın degerlerıdusukmus sımdı samsun omu de yaptırmayı dusunuyorum yakın dıye ben tokayya oturyorm ıdrıs hocaya gıtmek ıstıyorum tavsıye eden varmı ne kadar tutuyo toplam bıde medıcana da da yapıyo galıba orası ozel dıye acaba orda daha damı cok ılgılenıyo omu ıle orasının fıyat farkı ne kadar acaba yalvarırrım yardım edın kafayı yıcem artık

slm canım yazını gördüm yazmak istedim .ben 1 düşük 1 dış gebelik rahim filmiydi tüpün açılmasıydı laparoskobi falan derken 4 sene geçti. int.den ve çevremden bir çok kişiden idris beyi duydum ve başladım. şuan transferimin 6. günü ve haziran 4 ünde sonucumu öğrenicem Allah izin verirse. gerçekten çok ama çok iyi bir dr. piskolojik olarak yanında insan çok rahat hissediyor kendini. istediğin herşeyi çekinmeden soruyorsun ve bıkmadan usanmadan sakince canayakınlılıkla anlatıyor. istediğin herzaman tlfnla arayabiliyorsun. benim bütün tedavi sürecimi OMU da gerçekleştirdi. ama bazı hastalarının tedavilerini medicanada yaptığını duydum. neye göre karar verdiğini bilmiyorum. ben rapor çıkaramadım özel yaptırdım hastaneye 3500 tl verdik ilaçlarda 1500 tuttu yani 5000 tl masraf. tabi gidiş geliş yeme içme hariç onları saymıyorum artık. medicana yaptıkları galiba 4500 tl miş. ilaçlar hariç. hiç vakit kaybetmeden başla derim. birde benim uzun protokollu tedavi oldu yani adetin 21, günü başladık. adetin 2, günü kısa protokollu tedavide varmış. uzun protokollu tedavi sürecinde başarı oranı daha fazla olduğnu duydum. Allah bilir tabiki verecek olan o ..dr. sana en uygun olanı yapacaktır zaten . idris beyin üstüne dr. tanımam artık. ALLAHın izniyle inşallah bebeklerime kavuşurum ama olmazsada yine ona gidicem .. senin hakkındada hayırlısı neyse o olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…