Omicron covid ve ciğerlerim yardım

Birdiyetmeselesi

Erteleme, vazgeçme.
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
96
57
37
Merhaba kızlar, omicron covidte 2. Günümdeyim. Ateş halsizlik kırgınlık var ama beni çokkk rahatsız eden ve korkutan birşey var.. boğazım da takılmış balgam ve sesim in çatallaşması.. balgamı asla çıkaramıyorum. Sıcak limonlu su ile gıcığın geçmesini sağlıyorum. Sesim hala çatallı ve kısık...

Siz de böyle birşey yaşadınız mı? Çok korkuyorum ciğerlerime mi indi acaba virüs?

Çok geçmis olsun. Bende virüse yakalandigim zaman karantinada iken iyileşir gibi olmuştum ama sonradan nefes daralmam göğsümün orada daralma hissediyordum sonradan sağlık ekibi ile görüşüp hastanede tomografi çektirdik ciğerlerime indiğini öğrenmiştik hastanede yatmistim.

Merhaba ben de şuan covid im büyük ihtimal. Gıcık için kesme şeker çok iyi. Bir kesme şeker at ağzına hemen. Ben de vücut ağrısı çok. Boğazda bir doluluk ağrı . Gıcık oluyor. Vücut ağrıdı kaç gün sürüyor acaba?

Ben bunu yaşamamak için bugün göğüshastalıklarına gittim. Ciğerlerime inmemiş ama bronşitsin dedi. Sağlam bir antibiotik tedavisi verdi.

Vucut ağrısı 2 gün sürdü bende. Bugün 4. Günüm. O boğazdaki takılan gıcık bronşitten dolayı oluyormuş. Sakın ihmal etme. Bugüb göğüshastalarına gittim.

Çok büyük geçmiş olsun. Ne kadar kaldınız hastane de ? Aşınız varmıydı?

Sık araliklarla sirke gargarasi yaparsanız hem balgama hemde boğaziniza cok iyi gelir.
Sirtiniza yüzük parmağiniza göğüs üstündeki kemik yerlerine masaj yapın. Nemsiz bir bölgede iseniz nemlendirici alıp içine bitkisel yağ katın . Evi Sık sık havalandırip bol c vitaminine abanin. Hatta dereotuna limon sıkıp biraz tuz hem lezzetli hem de faydalıdır.
Cok gecmis olsun Rabbım sifa versin. Sakin olun psikolojik olarak korkarsaniz bağışıklık düşer . D vitamini de kullanmak lazım kış ayında.

+++++++++ Dediklerine katılıyorum. Mutlaka c vitamini tüketin. Biz tozda eriyen c vitamini almıştık onu içiyorduk. Portakal, mandalina yiyin. Birde sarımsak tuketebilirsiniz normalde ben yiyemezdim ama virüs olduğum zaman tat ve koku gidince kütür kütür yiyordum

Bende de aynı durum var boğazım çok kötü 3 gündür geçmedi ağrı.Eklem ağrıalrım 1 gün sürdü.Başımın ağrısı 3 gündür devam ediyor keza.Ateşim çok yok.Ama bugün test negatif çıktı.Siz semptomlar varken mi yaptırdınız testi?

1. Testimi eşim covid olduğun da yaptırdım. Negatif çıktım. Sonra hemen odaları ayırdım.. 3 gun ayrı takıldık :) meğersem kuluçkadaymışım 3. Gunun gecesi bir ateş bastırdı o ateş 2 gun sürdü. Test yaptırdım pozitif çıktı.Sonra öksururken boğazıma gıcık takılması tıkanma olunca Kesin dedim ciğerlrrıme indi bu illet... Bronşit olmuşum. 3 gun de bronşit ettı bu hastalık beni. Yakın takip et kendını kime ne yapcağı belli olmuyor. Balgam hırıltı öksuruk olursa tehlike

Öksürük bugün başladı hafif balgamla.Kronik bronşit var zaten bende.Siz semptomlarsan önce yaptığınızdan negatif çıkmış. Öksürük ve boğazı yumuşatan tarif taze zencefili redndeleyip balla karıştırıp 2 kaşık sabah 2 d eakşam yerseniz iyi gelir.

Tesekkur ederım. Yarın dedıgınızı yapıcam. Tomurcuklu dağ kekiği çayı da çok iyi gelıyor bu arada.

Bugun nasılsınız? Benım gece boyunca burnum tıkalıydı.. sonra da kanadı... alerjık rınıtte var bende
Bu arada doktor çok guçlu bi antibiotık yazmış korkuyorum onu kullanmaya

Yarım kahve fincanı balın içerisine bir çay kaşığı zencefil ve bir çay kaşığı zerdeçal karıştırıp yutun (bunu sadece hasta olan değil, akciğerlerin sağlığı için herkes kullanmalı), ciğerlerinize çok iyi gelecektir. Ekstradan da çinko takviyeli C vitamini kullanın, geçmiş olsun.

Merhaba, taze zencefil mi acaba? Rendeleyip mi yapmam lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…