ölüyorum 1 aydır ölüyorum

ılk okudugumda hıssettıgım su

aıle varlıklı bır aıle ve sızı ıstemıyorlar
ogulları ıle konusuyorlar ve secım yapmasını onerıyorlar

o da sızden vazgecıyor.

Kanaatımce aıle ogullarını bosatıp
kendı ıstedıklerı bırı ıle evlendırmek ıstıyorlar
bundan bunu cıkardım ben...

Kendı secımlerının arkasında duramayan bır koca ve baba....

Vereceklerını alıp,kendı hayatıma bakardım ben...

Cunku bu hayat boyle gıtmez,sımdı duzelse dahı ılerıde bunlar yıne onunuze cıkacak
ayrıca eşınız sızı sevıyormu sevmıyormu bellı degıl...

Ama seven erkek boyle yapmaz.
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Canım eşinin ailesiyle ne gibi sorunların var? Yani neden bu kadar duyarsızlar, 10 yıllık bir yuvayı yıkmak bu kadar kolay mı?

ben eşimle evlenirken istemediler ama eşim çok sevdiği için dik durdu,onların istediği her dediklerini yapan,baba ne derse öyle olan,ev,eşya ,araba ne alınacaksa onlardan izin alan,tatile bile çıksan onların planlarına uyan uymassa çıkamayan vs..vs.. böyle bir hayat kurdular bizim için.eşim çok iyi niyetli biraz maddi durumu düzelince,ben rahat bir hayat sürünce çekemediler en başta yoksulluk çeken görümceler sürekli doldurdular babalarını,abilerini..babasıyla para yüzünden kavga ediyor ve adamın dediğine bak eşin bize niye sürekli gelmiyor ne alak adam illaki bana bağlıyodu konuyu..eşim çok iyi niyetli bende onu hep destekledim gözünün önüne bak seni kullanıyorlar biraz ağırlığını koy diye ama ters tepti..ki ben haftada birkere mutlaka evlerine giden,evimde sürekli ağırlayan,saygıda asla kusur etmeyen biriyim zaten banada yakışmaz çirkefleşmek..mesela gününde annesine pastayı götürmüşüm ama bide içeri girip hizmet
etmem gerekiyormuş,bacak bacak üstüne atıyormuşum annesinin yanında,çok özgüvenim varmış kendime..yani ezebilecekleri bir kadın istediler..ama olmadım onlara kendimi neden ezdireyimki,saygısızlık etmediğim sürece ve görevlerimi belli çerçevede yerine getirdiğim sürece ben asla hatalı değilim,onlar egolarını tatmin edecek kadın aradılar..hı birde babasına sürekli allah razı olsun bize bakıyorsun,iiki başımızdasın diecekmişim dememişimm..sebepler böyle şeyler

canım bence senin kocan şizofren. bir dediği bir dediğini tutmuyor. olmayan şeyleri olmuş gibi görüyor. anladığım kadarıyla sorunlu olduğunu da asla kabul etmiyor. evliliği kurtar, sabret, bekle demem diyemem. sen zaten elinden geleni yapmışsın. senin il dışına çıkmanı istemiyor çünkü seni hep el altında tutmak istiyor. olur da yeni hayatı yolunda gitmezse sana geri dönecek. şekerim bence al evi, parayı öyle boşan. boşandıktan sonra ona ne ki senin nerede yaşayacağından? il dışına çık. çok istiyorsa kızını görmeyi, ailesine göstermeyi gitsin gelsin .ama sakın aynı ilde o ve ailesiyle olma. boşansan da sana huzur vermezler bence.

canım bence senin kocan şizofren. bir dediği bir dediğini tutmuyor. olmayan şeyleri olmuş gibi görüyor. anladığım kadarıyla sorunlu olduğunu da asla kabul etmiyor. evliliği kurtar, sabret, bekle demem diyemem. sen zaten elinden geleni yapmışsın. senin il dışına çıkmanı istemiyor çünkü seni hep el altında tutmak istiyor. olur da yeni hayatı yolunda gitmezse sana geri dönecek. şekerim bence al evi, parayı öyle boşan. boşandıktan sonra ona ne ki senin nerede yaşayacağından? il dışına çık. çok istiyorsa kızını görmeyi, ailesine göstermeyi gitsin gelsin .ama sakın aynı ilde o ve ailesiyle olma. boşansan da sana huzur vermezler bence.

aslında çevrem ve ailemde rahatsız olduğunu düşünüyor,çok tutarsız davranışları..ben eğer daha fazla duygusal davranıp beklersem ilerde daha çok üzülmekten ve açıkta kalmaktan korkuyorum..senin dediğini bende düşünüyorum alıyım evimi arabamı işimi kursun taşınıyım burdan önüme bakıyım çok zor olacak benim için çok yeni bir hayat kurmak bunca yıldan sonra,bir mesleğimde yok,birde çocuk..korkularım var işte ve burdan taşınmakta ısrarlı ve tutarlı olursam galiba zıtlaşacak ve birşey vermek istemeyecek ki..mahkemede çok bişey vermez eğer onla anlaşamazsam...yani korkularımı yenmem lazım,aslında ben güçsüz bir kadın değilim bana ne oldu anlayamadım,kaldım...hiçbirşey yapamıyorum,sürekli evde oturup düşünüyorum,ağlıyorum,korkuyorum...

eğer taşınacağını söylersen sana bir şey vermezse sen de söylemezsin. onunla anlaşır gibi yapar, boşanınca da alır başını gidersin. kimse boşanmak istemez. ama dengesiz bir adamla, seni bir isteyip, bir istemeyen biriyle de hayat sürmez. kaldı ki boşanmak isteyen o. şuan korkman gayet normal. ama zaman geçince kendine güvenin gelir bence.

merhaba geçmiş konularınıza da göz attım bence bir uzmandan yardım almalısınız. eşiniz ciddi derecede tutarsız ve bağımlı bir kişilik ailesine karşı özellikle. (aileden kastım siz ve kızınız değil annesi) bu işin içinde başka şeylerde olabilir, 3. kişiler gibi. ama kesinlikle bir uzmana görünün. ama kurtarılması gereken bir evlilik kurumu kalmamış ortada. sırf sizin ve kızının ruhsal sağlıgı bozulmasın diye psikolojik destek alın ve en az hasarla eşinizle yollarınızı ayırın. annesine kollarına gönderin.

merhaba geçmiş konularınıza da göz attım bence bir uzmandan yardım almalısınız. eşiniz ciddi derecede tutarsız ve bağımlı bir kişilik ailesine karşı özellikle. (aileden kastım siz ve kızınız değil annesi) bu işin içinde başka şeylerde olabilir, 3. kişiler gibi. ama kesinlikle bir uzmana görünün. ama kurtarılması gereken bir evlilik kurumu kalmamış ortada. sırf sizin ve kızının ruhsal sağlıgı bozulmasın diye psikolojik destek alın ve en az hasarla eşinizle yollarınızı ayırın. annesine kollarına gönderin.

evet sorunlu olduğu kesin,psikoloğuda reddetti ve kararınıda vermiş zaten..işte ben ve kzızım yeni hayata nasıl uyum sağlayacağız,alışkanlıklarımdan nasıl vazgeçebilirim,herşeyin farkındayım ailesi için yada başka şeyler için kızını bile düşünmeyen sadece maddi olanaklarını sağlayacağını ,herzaman arkasında olduğunu söyleyen bir adam var ama ben hala zil çaldığında o gelse keşke diyorum,eski fotoğraflarımıza bakarak ağlıyorum,dışarı bile çıkmıyorum,acaba bazı şeyleri yapmasaydım bunlar olmazmıydı diye hep kendimi suçluyorum,sabah kalktığımda kalbim sızlıyor..bunlardan kurtulamıyorum ve çoookk acı çekiyorum çok

şok oldum nasıl bi baba eş bu böyle..seni gerçekten istese sevse bırakmazdı.arada çocuk var kolay mı bırakıp gitmek..arada kalmaktan bıkmış olsa kesin tavrını koyar ailesinede sanada sertce konusur uyarırdı.boşanmakta bu kadar ısrarcı olunca 3üncü kişi geldi aklıma.demişsin ya elini bırakınca tökezledi.bırak bakalım elini.hiç üstüne varma.yol yakınken pişman olursa korkularımız yersiz olur 3üncü kişi hakkında.ama hayatımı yaşayacağım deyince kafam karıştı

başka bir kadın olduğunu hangi hareketlerinden anlarım,nasıl davranır...kafayı sıyırıcam bir bilmecenin içindeyim,çıkamıyorum

evet sorunlu olduğu kesin,psikoloğuda reddetti ve kararınıda vermiş zaten..işte ben ve kzızım yeni hayata nasıl uyum sağlayacağız,alışkanlıklarımdan nasıl vazgeçebilirim,herşeyin farkındayım ailesi için yada başka şeyler için kızını bile düşünmeyen sadece maddi olanaklarını sağlayacağını ,herzaman arkasında olduğunu söyleyen bir adam var ama ben hala zil çaldığında o gelse keşke diyorum,eski fotoğraflarımıza bakarak ağlıyorum,dışarı bile çıkmıyorum,acaba bazı şeyleri yapmasaydım bunlar olmazmıydı diye hep kendimi suçluyorum,sabah kalktığımda kalbim sızlıyor..bunlardan kurtulamıyorum ve çoookk acı çekiyorum çok

cnm her zaman arkanızdayım der üç gün sonra arkanı döndüğünde göremezsin. maddi olanakları sağlıyacagım diyorsa hemen yaptırmalısın evse ev arabaysa araba pararysa para hemen yaptır. mahkemeden sonra göremezsin nafaka dısında birşey söyleyeyim. psikoloğu red etmesi zaten hasta oldugunun birinci göstergesi o delimi değil mi?
sen şimdi üzül agla bir kaç gün öldü varsay ve yasını tut bu normal olanı. ama bunu uzatma ! ağla zırla fotolara bak ama kızın olmasın yanında bunları yaparken. annesini aciz ve güçsüz görmek istemez. artı onun karakteri geleceği senin elinde geleceğini bu şekilde mahfetme. ilerde birgün oda anne olcak ve eşiyle mutlaka tartışacak karsında dimdik durabilsin sen örneği olmasın .anlatabildim umarım yazarak anca bu kadar anlatılıyor kusurabakma. neyse sonra kızını al ve bir psikologa git. önce o konussun sonra sen ayrı ayrı girin odalara. ne yapacagım değil kızıma nasıl davranacagım olsun sorun doktora. kendini toparlaman için cok zamanın yok ama zaman geçiyor ve kızının bilinç altına bir bir işleniyor bunlar.
dediğim gibi yasını tut ama abartma! normal şuan acı çkmen canının yanması ama dediğimgibi lütfen dozunda olsun ve yalnızken olsun!

ben eşimle evlenirken istemediler ama eşim çok sevdiği için dik durdu,onların istediği her dediklerini yapan,baba ne derse öyle olan,ev,eşya ,araba ne alınacaksa onlardan izin alan,tatile bile çıksan onların planlarına uyan uymassa çıkamayan vs..vs.. böyle bir hayat kurdular bizim için.eşim çok iyi niyetli biraz maddi durumu düzelince,ben rahat bir hayat sürünce çekemediler en başta yoksulluk çeken görümceler sürekli doldurdular babalarını,abilerini..babasıyla para yüzünden kavga ediyor ve adamın dediğine bak eşin bize niye sürekli gelmiyor ne alak adam illaki bana bağlıyodu konuyu..eşim çok iyi niyetli bende onu hep destekledim gözünün önüne bak seni kullanıyorlar biraz ağırlığını koy diye ama ters tepti..ki ben haftada birkere mutlaka evlerine giden,evimde sürekli ağırlayan,saygıda asla kusur etmeyen biriyim zaten banada yakışmaz çirkefleşmek..mesela gününde annesine pastayı götürmüşüm ama bide içeri girip hizmet
etmem gerekiyormuş,bacak bacak üstüne atıyormuşum annesinin yanında,çok özgüvenim varmış kendime..yani ezebilecekleri bir kadın istediler..ama olmadım onlara kendimi neden ezdireyimki,saygısızlık etmediğim sürece ve görevlerimi belli çerçevede yerine getirdiğim sürece ben asla hatalı değilim,onlar egolarını tatmin edecek kadın aradılar..hı birde babasına sürekli allah razı olsun bize bakıyorsun,iiki başımızdasın diecekmişim dememişimm..sebepler böyle şeyler

Aaaah ah, şu erkekler eş ve aile arasında dengeyi kuramayınca sonuç hep aynı :KK50: Canım bence eşinin hayatında başka bir kadın yok, ama inan 10 yıllık karısını ve çocuğunu ailesi istediği için silen adamdan da hayır yok :KK50: Allah yardımcın olsun...

bence diğer bir kadın falan yok.
ailesinin üzerinde yarattığı stres ve baskı ile bunları yapıyor..

hemen boşanmaktan ziyade, bir süre ayrı yaşayın, kafasını bir toplasın, düşünsün..
alelacele karar verilmez boşanmak için..

ısrar ediyorsa da boşanmak için
yapacağı maddi şartları kabul edip,hayatını çizmelisin..

sonuçta cocugunuz var aılesının sözunu dınlemeden , cocugu ıcın tum fedakarlıgı ustlenmesı gerekıyordu.altında baska nedenler olabılır.aılem yada cevrem senden ayrılmasam benı sılıcekler dıyebılmesı nekadar sacma ve anlamsız hadı senden gectım boşanmıs bır anne babayla cocugunun buyumesıne razı olabılıcek ise sen hıc bırsey yapma sağlam ve guclu ol kaybetmeyı kabullenmıs bır erkegı yolundan cevırsen ne olucak kı

başka bir kadın olduğunu hangi hareketlerinden anlarım,nasıl davranır...kafayı sıyırıcam bir bilmecenin içindeyim,çıkamıyorum

hayatımı yaşayacağım deyince başka bi kadın varmış gibi geldi ilk aklıma..evli barklı çocuklu adam neden bu kadar boşanma meraklısı olsunki.tabi bıkmış olabilir sevgisi bitmiş olabilir ama hayatımı yaşayacağım deyince kuşkulanıyor insan

bence bi kadın var hayatında yoksa niye sürekli il dışına çıksın ama dediğiniz gibi bide ailesini dinliyo diye böyle yapıyo 11 yılldan sonra böyle olması çok üzücü allah yardımcın olsun canım.ama çık fazla kafaya takma yoksa sağlığından olursun

ama bence insAN 11 yıllık evliliğini ailesi için bitirmez yapsaydı önceden yapardı canım. kesin başka biri var

allah yardımcınız olsun
bundan sonra kızınızla mutlu bir hayatınız olsun inşallah

ama bence insAN 11 yıllık evliliğini ailesi için bitirmez yapsaydı önceden yapardı canım. kesin başka biri var

çok zor ve çok kötü bi durum ya okurken ne dicemi bilemedim bende eşimden ayrılıyorum benimde 1.5 yaşında oğlum var cnm ayrılığın acısı tabiki çok zor atlatması sanırım epeyce uzun sürüyo tabi bu kadınlar için geçerli bence erkekler bu kadar duyarlı deil malesef eşine gelince ben bi kadın olucağı ihtimaline varamadım kendi eşimden biliyorum bizde aileler yüzünden ayrılıyoruz eşim ailesiyle benim aramda kaldığı için ailesi beni istemediği için ayrılıyoruz erkekler nedense bu konuda orrtayı bulamıyolar ve sonuç aileyi seçiyolar arada bi çocuğu bile olsa keşke görünmez olabilme imkanımız olsada gitsek görsek allah bilir ailesi neler diodur nasıl dolduruyodur eşini eminim senden dahada soğutmak için neler sölüyolardır bu şartlardada eşinin dönmesi çok zor cnm tıpkı benimki gibi o yüzden yoluna bak cnm bundan sonra çocuğunu düşün bak ben bi süre kendimi eve kapadım psikoloklara gittim hastahanelik oldum ama baktım hayat böle gitmiyo çocuğuma zarar veriyorum böle yaparak şöle bi durdum ve hayatıma yeni bir yön vermeye karar verdim şimdi okuyorum çocuğumu daha iyi yetiştirebilmek için onu kimseye muhtaç etmeden güzel bi hayat sunabilmek için sende artık bırak o adamı düşünmeyi çocuğunu düşün lütfen sen elinden geleni yapmışsın bende yaptım ama olmuyo babaları istedi böle olmasını ilerde hem allaha hemde çocuklarına hesap vericek onlar cnm sen kendini üzme lütfen allah yardımcın olsun

Canım söylemek çok zor ama bana başka bir kadın varmış gibi geldi. Yani bu seni aldattı anlamına gelmez belki ailesinin baskısıyla ona uygun görülen bir bayan vardır. Belki ona bak xxx ne kadar hanım bi kız bak xx bizi ne kadar çok seviyor tam bize göre gibi psikolojik baskı yapıyor olabilirler. Sırf ailesi yüzünden bitirmek isteseydi bu zamana kadar çoktan bitirirdi. Çok üzgünüm tüm olanlardan sonra olan kızına olacak :KK43:

X