Bebek Beslenmesi Olumun yemek problemi:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bigsize83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2006
1.128
12
158
41
arkadaşlar merhaba.oğlum 16 aylık ve halen daha pütürlü bir yiyecek yiyemiyor.ya o yiyeceği kusuyor yada diliyle dışarı atıyor.çorbanın iiçinde küçücük bi soğan olsun hemen midesi kalkıyor.
yediği tek şey:yoğurt şehriye çorbası,sebze çorbası,meyve püre şeklinde.
nası alıştıracam hiç bilmiyorum.
benimle aynı durumda olan anneler yazsınlar lütfenbu durum aşırı moralimi bozuyor:a015:

Canım merhaba hiç canını sıkma benim yiğeniminde aynı problemi vardı.Doktora götürdüler ve tamamen alıştırmaya bağlı olduğunu söyledi.Azar azar verip çiğnemesini sağlamak gerekiyor.sürekli püre tarzı pütürsüz yiyecekler yediği için yemek borusu gelişmiyormuş yavrularımızın.Yılmadan denemeli..Umarım düzelecek..

inşallah arkadaşım inşallah.
valla elimle minicik lokmalar veriyorum ondan bile midesi bulanıyo sıpanın

selam canım .....sen bunları yazınca aklıma benım oğlumla çektıklerım geldı valla yemek olayı çok sıkıntı.....yemeyen çocuk zor .....yavaş yavaş dene inş alışır ...alıştırmak denıyorya ben neler yapmıştım ama yemeyen yemıyor ...hassas old için sanırım demır olçumu yaptırmanı tavsıye edrım doktorum demıştı oda etkılıyor....benım oğlum şu an ondört yaşında ama hala huysuz hala ne yıyecek dıye uğraşırım hayır dedımı asla yemez....maydonozu naneyı ve çoğu sebzeyı puturlu çoğu şeyı yıne yemez insanı çok yıpratıyo böylelerı ama rabbım daha beterınden korusun dıyelım ............sende yavaş yavaş başla ....inş alışr sağlıcakla kallll

bizde aynı durumdayız kızlar
allah sbır versin vall
kızım 2 yaşını geçti hala yemiyor yemiyor
ağzına ne koyarsam koyayım çorbayı bile ağzında yarım saat bazen daha fazla bekletiyor
mesela bu gün sadece sabak kahvaltısında bisküvi maması yedi (normal kahvaltı bile yaptıramıyorum)
ve ondan sonraki bütün öğünlerde sadece 2 kaşık yutturabildim
ve artık halsizlikten yerlerde yatıyor
içim acıyor valla
napsam bilemimiyorum
doktora gittik baktırdık yok bi problem diyor

banada neride bulunun kızlar ne yapsamda iştahı açılsa
zayıftı zaten şimdi iyice zyıfladı
dr iştah şurubuda vermedi o kendi kendine düzelir dedi

selam arkadaşpm ben vıtamın kullandım dayımız doktor kullanın demıştı herşeyı yemıyorkı nerden alacak vıtamım ben ferrosanol kullanmıştım çok guzel bı votamın doktoruna sor mutlaka verecektır....meyvesuyu sık canım meyveyle alsın vıtamını..çok zor bılırım ..herkesınkı yerken sızıkı bakar....ahhahhh......sırf halley yedığını bılırım.....ama buyudukçe azalıyor ...inş yemeye başlar rabbım kolaylık versın canım.........

maalesef bende iştahsız çocuk büyütüyorum çok zor olduğunu biliyorum seni iyi anlıyorum..oğlum yedi yaşına bastı...
sonuç:hala zorla besliyorum

benim oglumda 16 aylik ve bundan bir ay öncesine kadar ayni $ekildeydi pütürlü bir$ey verdim mi hemen cikariyordu..ben $öyle ali$tirdim; eline muz, elma tarzi meyveler verdim kendi yemesi icin..ba$larda isirip parcalari yere atiyordu..bunu görünce ona yemesi gerektigini söyledim ve nasil yiyecegini gösterdim..yava$ yava$ yemeye ba$ladi..bir süredir ha$lanmi$ yumurtayi bile ona göre büyük sayilacak lokmalar halinde yiyor..yada mesela makarnayi da ha$layip eline tane tane verebilirsin..( tabi bu arada senin gözetiminde olacak )
cocuklar kendi ba$larina bir$eyler halletmeye bayiliyorlar..vee bir daha ki sefere daha da istekli oluyorlar..bu bilgilerin i$ine yaracagini umuyorum..kolay gelsin..

Son düzenleme:
inan çok işime yarayacak.teşekkürler:)

bugün oğlumun eline bisküvi verdim.daha ağzına bile götürmeyi bilmiyo ya.çıkldıracam.elinde oynadı durduuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…