Olumlu ve olumsuz yönleriyle ilkokul ortaokul lise ingilizce branşı için..

Ahtapot Anne

Feeling lonely nowadays..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
4.361
5.595
Merhaba canım KK üyeleri. 8 yıllık öğretmenim. Şu an ortaokuldayım. Staj dönemlerim ilkokul ve lisede geçti. Açıkçası ortaokulun evrak yükünden ve angarya işlerinden çok sıkıldım. Ilkokul ya da liseye geçmeyi planlıyorum. Çok kararsızım. 2 çocuğum var biri seneye 1. Sınıfa başlayacak diğeri henüz bebek 7 aylık. Ders saatleri, evrak işleri vs her yönüyle branşdaşlarımın tecrübelerini ve tavsiyelerini duymak istiyorum.

Ben ortaokul da çalıştım, şök üydü, sınıf öğretmenliğiydi, veli toplantı tutanağı, sorunlu öğrenci veli iletişimi vs. çok yormuştu beni. Bebeğim doğduktan sonra ilkokula geçtim. Sınıf öğrt.ders sayısı az olduğu için de haftanın üç günü gidiyorum,

Yanlışlıkla yazılmış-Sınıf öğretmenliği yok ilkokulda, öğrenciler kurallara harfiyyen bağlı oluyorlar, valla ben çok pişmanım, keşke yıllar önce ilkokula geçseymişim, öğretmenlikten soğumuştum ortaokulda, bir de sıkıntılı okullarda görev yapmıştım, terbiyesizlik, saygısızlık had safhadaydı öğrencilerde. İstafayı bile düşünmüştüm uzun bi dönem. Şimdi severek yapıyorum işimi.

Teşekkür ederim hocam ben de ayni durumdayim bir an önce ilkokula gecmek istiyorum

Ben lisede görev yapıyorum ve lisede çalışmayı seviyorum açıkçası. Angarya iş ortaokulla aynı hatta bazen daha fazla olabiliyor. Hele ki dil sınıfınız varsa çok yorucu olabilir. Bir dönem ortaokulda görevlendirmeyle çalıştım. Öğretmenlik hayatımın en kötü zamanlarıydı sanırım. Her gün baş ağrısıyla dönüyordum. Normalde lisede otoriteyi rahat sağlayabilen bir insanım. Fakat ortaokulda assssla otoriteyi sağlayamadım. Eşimde hem lisede hem ortaokulda çalıştı o da ingilizce öğretmeni ve ortaokulu daha çok sevdiğini söylüyor. Sanırım kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Ben pek küçük çocuklarla anlaşamıyorum. Onların dilinden konuşamıyorum. Hangi yaş grubuyla daha iyi anlaştığınızı iyi düşünün ve ona göre karar verin derim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…