Olumlu geçen iş görüşmesi sonrası aranmamak.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
Merhaba bir suredir issizim 3 bucuk ay oldu. Yeni is bakiyorum surekli gorusmelere de gidiyorum. Olumlu geciyor donus yapacagiz diyorlar donmuyorlar. En son persembe gunu bir yerle gorustum gorusme gayet pozitif olumlu gecti. Eklemek istediginiz bir sey soylemek istediginiz bir sey var mi diye sordular.ben de degerlendirme sonrası bana olumlu olumsuz geri donus yaparsaniz sevinirim dedim. Soylenen su acık acık soyleyeyim suan olumsuz bir sey yok yani buyuk ihtimal olumlusunuz cumaya kadar haber cıkar dediler. Bugun pazartesi donus yok. Yani ben mi problemliyim ben mi yanlis anliyorum. Istedigim de bir yerdi. Buna benzer bir iki is gorusmem de oldu. Acıkcası fobi olmaya basladi is basvurusu yapip gorusmeye bile gidesim gelmiyor. Evde de bunaldim. Boyle seyler yasan oldu mu? Ya da yanlis ne yapiyor olabilirim. Maas beklentim yuksek degil artik onu bile isverene soylemiyorum sadece onlarin soyledigi maas uzerinden yorum yapiyorum. Yaşım mı problem 35 yasımdayı. Haziran hatta 36 diyelim bu bir sebep midir.

Benim ömrüm -boyunca ki hatırı sayılır bir rakamdır- girdiğim bütün iş görüşmelerim olumlu geçti, %98’i olumsuz sonuçlandı. İk’nın uzmanlığı süreci olumlu yansıtmak. Hiç bir iş görüşmesinden (eğer profesyonel bir ekipse) mutsuz çıkmazsınız.
Evet benim de gittigim cogu is gorusmesi olumlu havada geciyordu. Surecin parcasinin oldugunun farkindayim ama o olumlu gecen gorusmelerde bir degerlendirme sureci belirtiliyordu. Bu gittigim yer direk olumsuz degil bizim acimizdan olumsuz bir gorusme degil dediler.yani tamamen olumlu yansittilar. saat gidis gelis nasil olucak bunun planlarini bile yaptilar. Gorustugum kisi de ik uzmani degil biri firma sahibi digeri teknik servis yoneticisi. Anlamadim gitti kendimden suphe etmeye basladim yanlis bir sey mi yapiyorum.

Evet benim de gittigim cogu is gorusmesi olumlu havada geciyordu. Surecin parcasinin oldugunun farkindayim ama o olumlu gecen gorusmelerde bir degerlendirme sureci belirtiliyordu. Bu gittigim yer direk olumsuz degil bizim acimizdan olumsuz bir gorusme degil dediler.yani tamamen olumlu yansittilar. saat gidis gelis nasil olucak bunun planlarini bile yaptilar. Gorustugum kisi de ik uzmani degil biri firma sahibi digeri teknik servis yoneticisi. Anlamadim gitti kendimden suphe etmeye basladim yanlis bir sey mi yapiyorum.
Daha ideal bir aday gelmiştir sizden sonra onunda devam etmişlerdir. Sıkmayın canınızı bir yerden bir şey çıkar elbet

ben hevesinizi kırmak istemem fakat zaten görüşmeye kadar çağrıldıysanız %100 olumsuz olmaları zor bir ihtimal. ancak çok büyük bir hata yapmanız ya da çok kötü izlenim bırakacak çok bir şey söylemeniz gerekiyor.
görüşmelerden sonra adaylar, güçlü ve zayıf noktalarının ortalaması ve şirketten beklentileri ile değerlendirilir. şirketin büyüklüğü, bürokrasisi, başvuran aday sayısı gibi etkenler ile bu süreç haftalar alabiliyor.

ben hevesinizi kırmak istemem fakat zaten görüşmeye kadar çağrıldıysanız %100 olumsuz olmaları zor bir ihtimal. ancak çok büyük bir hata yapmanız ya da çok kötü izlenim bırakacak çok bir şey söylemeniz gerekiyor.
görüşmelerden sonra adaylar, güçlü ve zayıf noktalarının ortalaması ve şirketten beklentileri ile değerlendirilir. şirketin büyüklüğü, bürokrasisi, başvuran aday sayısı gibi etkenler ile bu süreç haftalar alabiliyor.
Inanın hic olumsuz bir sey soylemedim ya da oyle zannediyorum. Bilemiyorum. Sartlar her sey bana cok uygundu da. Hani iki tarafın takıldığı hicbir konu bile olmadı. Acaba ben mi yanlis anladim bu cuma degil de onumuzdeki cuma mi demek istediler diye bile dusundum. Bu ara boyle seyler cok yasıyorum onumde her sey olumlu giderken son anda olumsuzluk cikiyor. Uzerimde bir sey oldugunj dusunmeye basladim nazar negatif enerji ne bilmiyorum. Brlki de kendim yapiyorum. Bilemiyorum.

Inanın hic olumsuz bir sey soylemedim ya da oyle zannediyorum. Bilemiyorum. Sartlar her sey bana cok uygundu da. Hani iki tarafın takıldığı hicbir konu bile olmadı. Acaba ben mi yanlis anladim bu cuma degil de onumuzdeki cuma mi demek istediler diye bile dusundum. Bu ara boyle seyler cok yasıyorum onumde her sey olumlu giderken son anda olumsuzluk cikiyor. Uzerimde bir sey oldugunj dusunmeye basladim nazar negatif enerji ne bilmiyorum. Brlki de kendim yapiyorum. Bilemiyorum.

şayet başvurduğunuz şirket, kurumsal bir yer ise önümüzdeki cuma denmiş olması daha mümkün. kaldı ki öyle küçük ölçekli bir patron şirketi dahi olsa ertesi gün için tarih vermeleri ya da "yarın gel başla" demeleri şirketin akibeti açısından çok kuşku uyandırıcı benim açımdan.
eğer içiniz rahat değilse HR'dan görüştüğünüz kişiye çarşamba günü mail atarak değerlendirme sürecini danışabilirsiniz. bunun gibi ilgili davranışlar da pozitif bir işarettir sizin açınızdan fakat bunu hemen bugün yapmayın.

Soyle bir durum var cocugum var krese gidiyor bunu da olumsuz gorduklerini dusunmeye basladim. Yani basvuru yaparken sonucta jarsi taraf cocuk oldugunu bilmiyor ve cocugumla alakali sorular da sordular kac yasinda kaca gidiyor gibi. Belki de sebep bu da olabilir.

şayet başvurduğunuz şirket, kurumsal bir yer ise önümüzdeki cuma denmiş olması daha mümkün. kaldı ki öyle küçük ölçekli bir patron şirketi dahi olsa ertesi gün için tarih vermeleri ya da "yarın gel başla" demeleri şirketin akibeti açısından çok kuşku uyandırıcı benim açımdan.
eğer içiniz rahat değilse HR'dan görüştüğünüz kişiye çarşamba günü mail atarak değerlendirme sürecini danışabilirsiniz. bunun gibi ilgili davranışlar da pozitif bir işarettir sizin açınızdan fakat bunu hemen bugün yapmayın.
Ben de carsamba ya da persembe aramayı düşünüyorum ya da mail atmayı 1 gün sonrası bana da garip gelmisti aslında haber cıkar anlamında söylediler ya da cumaya kadar kararlastirilir anlaminda bilmiyorum. Cok kurumsal bir sirket degil ama sektotunde onemli bir firma kurumsallasmaya calosiyorlar diyelim.

Cok erken endiselenmemis misiniz?

Daha 2 is gunu bile tamamlanmamis gorusmenin uzerinden. Cumaya haber cikar demeleri bence sureci yanlis yurutmek olmus.

Ekip lideriyim. Ise alim oncesi son mulakati ben yapiyorum. Her zaman 'en kisa surede haber verecegiz' derim. Eger kafamizda bir tarih varsa da en genis araligi veriyorum mesela 2 hafta icinde, onumuzdeki haftanin sonunda gibi. Cunku yakin ve net tarih verince aday ister istemez sizin gibi beklentiye giriyor, ama isler her zaman alim yapan kisinin beklentisine gore hizda gitmeyebiliyor.

Mesela benim elimde cok guclu bir aday varsa ben verebilecegimiz maksimum butceyi zorluyorum. Ama bunun icin farkli bir departman onayi gerekiyor. Ben gorusme cikisi hemen basvurusunu yapsam bile diger departman onayi 1 gun sonra da cikabiliyor, 5 gun sonra da. O yuzden sabirli olun ama 2 hafta icinde haber almazsaniz arayip guncelleme sorun derim.

Cok erken endiselenmemis misiniz?

Daha 2 is gunu bile tamamlanmamis gorusmenin uzerinden. Cumaya haber cikar demeleri bence sureci yanlis yurutmek olmus.

Ekip lideriyim. Ise alim oncesi son mulakati ben yapiyorum. Her zaman 'en kisa surede haber verecegiz' derim. Eger kafamizda bir tarih varsa da en genis araligi veriyorum mesela 2 hafta icinde, onumuzdeki haftanin sonunda gibi. Cunku yakin ve net tarih verince aday ister istemez sizin gibi beklentiye giriyor, ama isler her zaman alim yapan kisinin beklentisine gore hizda gitmeyebiliyor.

Mesela benim elimde cok guclu bir aday varsa ben verebilecegimiz maksimum butceyi zorluyorum. Ama bunun icin farkli bir departman onayi gerekiyor. Ben gorusme cikisi hemen basvurusunu yapsam bile diger departman onayi 1 gun sonra da cikabiliyor, 5 gun sonra da. O yuzden sabirli olun ama 2 hafta icinde haber almazsaniz arayip guncelleme sorun derim.
NOrmalde gittigim tum gorusmelerde bana 2 hafta sure veriliyordu. Olumsuz donus yapariz diyenin de dondugunu gormedim. Evet biraz erken endiseleniyorum ama onlar o sekilde dedigi icin.bir de bu sekilde olumlu gecip bir daha haber alamadigim sirketler oldugu icin endiselendim. Ama bu en olumlu gecen gorusmemdi yani oyle soyleyeyim 😂

Soyle bir durum var cocugum var krese gidiyor bunu da olumsuz gorduklerini dusunmeye basladim. Yani basvuru yaparken sonucta jarsi taraf cocuk oldugunu bilmiyor ve cocugumla alakali sorular da sordular kac yasinda kaca gidiyor gibi. Belki de sebep bu da olabilir.
Bence bu şirketin politikasıyla ilgili bir şey.
Emin olun bekar bir kadın olmakta problem evlenip evlilik tazminatı alabilir çünkü.
E yeni evliyse çocuk sahibi olabilir ve hamilelik iznine çıkabilir.
Kısaca problem edecek işveren zaten her şeyi problem eder emin olun.
Siz kendinizden şüpheye düşmeyin ve iş aramaya devam edin.
Birde bazı insanlar çok uzun süre işsiz kalıyorlar emin olun 3-4 ay kısa süreler .

Şuan bende bu durumdayım olumsuz bir tavır görmüyorum ama dönüş yok. Sonra İş ilanı bakarken tekrar aynı firmanın ilanını bile gördüğüm oluyor. Fake ilan mı açıyorlar anlamadım hatta bir yerde yaklaşık 2 saat kaldım görüşmede işi detaylı gösterdiler kullandılar mı artık dicem ama bişey de yapmadım durdum baktım izledim sadece. Bende 29 yaşındayım çocuğum yok hemen çocuk düşünüyor musunuz sorusuna maruz kalıyorum, sanirim onlar için bu bir olumsuzluk.

Bence bu şirketin politikasıyla ilgili bir şey.
Emin olun bekar bir kadın olmakta problem evlenip evlilik tazminatı alabilir çünkü.
E yeni evliyse çocuk sahibi olabilir ve hamilelik iznine çıkabilir.
Kısaca problem edecek işveren zaten her şeyi problem eder emin olun.
Siz kendinizden şüpheye düşmeyin ve iş aramaya devam edin.
Birde bazı insanlar çok uzun süre işsiz kalıyorlar emin olun 3-4 ay kısa süreler .
Haklısınız belki de ben biraz kuruntu yapıyorum. Bambaska sebepler de olabilir. Ama eskiden yeni evliyken de gittigim is gorusmelerinde hamile kalirsiniz siz simdi cocuk yapmayi dusunuyor musunuz gibi sorulara maruz kaldığım icin surekli olumsuz dusunuyorum. 3 r ay az gibi gorunuyor evet ama bir omur gibi geldi bir de zaten cocuktan sonra epey ara vermistim bu yaslarda daha fazla ara vermek istemiyorum cunku sansimi azaltiyor gibi geliyor. Yani hazir is hayatina donmuskem kesintisiz devam etmek istiyorum. Hayırlısı ne diyim

X