- 28 Kasım 2020
- 985
- 1.751
- 63
- Konu Sahibi retrodaevlenen
-
Tedavi olursa gayet çocuğuna bakabilir rahatsız olmasaydı kendisinden böyle bir konu bile açmazdı .Her psikolojik rahatsızlığı olan toplumdan çekilip yalnız yaşamak mı zorunda .Ve bende konu sahibi gibiyim sinirliyim başka insanlara sinirlendiğimde vururum bazı insanlar böyledir ama çok şiddetli değil tabiki .Kocasını da dayaktan hastanelik etmemiş sonuçta .Ama asla bir bebeğe bir hayvana vurmam ne kadar sinirli olursam olayım .Konu sahibi de benim gibidir .Katılıyorum, çocugunu yastıkla boğanlar var , terk edip tatile gidip ölümüne sebep olanlar var konu sahibesi de eh işte biraz çocuğu dövecek, biraz babasını çocuğun önünde dövecek, biraz sinir krizleri geçirecek bunlar ne ki yani her çocuğun az biraz şahit olduğu şeyler işte
Bence ilişkiyi sabote etmek için öyle yapıyorsunuz, içten içe bu evliligi hiç istemiyorsunuz gibi geldi banaKonuya nereden nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum.15 ay önce evlendik eşimle.Ne aşk ne mantık evliliği oldu bizimki.Peki ne evliliği derseniz kısmet evliliği derim ben buna.Nasipmiş,çok dönmeye çalıştık ama olmadı.Benim aileden gelen bir psikolojik rahatsızlığım var.Amcam ve anneannemin akıl hastanesi geçmişi var.Sanırım bana da gen yoluyla aktarılan bir şeyler olmuş.Bana teşhis olarak anksiyete ve obsesif dendi ama ben kesinlikle bipolar olduğumu düşünüyorum.Bunu atlatmak için çok ağır tedavi gördüm.3 yılın sonunda tamamen iyileştim sandım.Bundan 5 yıl sonra da evlendim.Eşime de söyledim en başta kabul etti bunu,dert etmedi ama ikimizde evlilik sonrası atakların çok yoğun geleceğini bilmiyorduk.İlaçlarım 150 mg doktor zamanla azalttı ,ben kendimce çocuk düşünüyorum diye ilaçları kestim.Bu süreçte daha da berbat oldum ama yine de tekrar ilaca başlamayı gözüm almıyor.Eşimi dövüyorum kriz gelince eşim sarılıp geçmesini bekliyor ama son zamanlarda artık o da çok bunaldığını dile getirmeye başladı.Bazen onu aşırı eziyorum,hakaret ediyorum ama bazen de canım cicim diye yere göğe sığdıramıyorum.Aslında benim sözümde kalsa hep iyiyim ama bir kere arkadaşları ile dışarı çıkmaya kalksın ev yerinden oynuyor.Sonra eşim yine hep alttan alıp özür diliyorEşimin de hataları oluyor tabii ama benim verdiğim tepkiler de çok üst düzey tepki oluyor.Şimdi ben acaba bunları hastayım diye mi yapıyorum yoksa eşim katlanıyor diye mi ?Tekrar ilaca başlamadan tavsiyeleriniz ne olur?Eşim bırakır giderse hiç toparlanamam ama bir yandan da beni bıraksın kurtulsun benden istiyorum.
Nasıl bu kadar eminsiniz çocuğu döveceğinden yaKatılıyorum, çocugunu yastıkla boğanlar var , terk edip tatile gidip ölümüne sebep olanlar var konu sahibesi de eh işte biraz çocuğu dövecek, biraz babasını çocuğun önünde dövecek, biraz sinir krizleri geçirecek bunlar ne ki yani her çocuğun az biraz şahit olduğu şeyler işte
Aynen bu genellemeye bakılırsa her ses yükselten, eşiyle tartışan çocuğuyla da tartışır, ona da bağırır. Doğurmasınlar. Bağırmak, küsmek, hatta neşeli olmayan, çok uyuyan insanlar da doğurmasın hepsi psikolojik şiddet mademTedavi olursa gayet çocuğuna bakabilir rahatsız olmasaydı kendisinden böyle bir konu bile açmazdı .Her psikolojik rahatsızlığı olan toplumdan çekilip yalnız yaşamak mı zorunda .Ve bende konu sahibi gibiyim sinirliyim başka insanlara sinirlendiğimde vururum bazı insanlar böyledir ama çok şiddetli değil tabiki .Kocasını da dayaktan hastanelik etmemiş sonuçta .Ama asla bir bebeğe bir hayvana vurmam ne kadar sinirli olursam olayım .Konu sahibi de benim gibidir .
Aynen hayat bu kadar basit bir şey sanki .Öyle sinirli olan psikolojisi kötü durumda zor zamanlar geçiren her insan üremeseydi dünya nüfusu biterdiAynen bu genellemeye bakılırsa her ses yükselten, eşiyle tartışan çocuğuyla da tartışır, ona da bağırır. Doğurmasınlar. Bağırmak, küsmek, hatta neşeli olmayan, çok uyuyan insanlar da doğurmasın hepsi psikolojik şiddet madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?