- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.193
- 198
- Konu Sahibi retrodaevlenen
Siz de hemen anksiyeteye bağlı öfke kontrolsüzlüğü teşhisi koydunuz. Buradan ne olduğunu bilmeden teşhis koyamayız ki hem hiçbirimiz uzman değilken. Sizde anksiyete sorunu varmış ve iyi bir anneyim diyorsunuz. Öylesinizdir de ama siz de tüm kadınlar gibi iyi bir anne olma çabası içerisinde olduğunuz için, kendi anksiyetinize rağmen, bu yorumunuzda biraz fazla duygusal yaklaştınız diye düşünüyorum. Bi polar rahatsızlığı genetiktir ve sizin anlattığınız gibi belirtiler olur ama nasıl anksiyete teşhisi koyamayacağımız gibi bu belirtiler de pat diye bi polar teşhisi koymaya yetmez, kan tahlilleri ile falan belirleniyor bu teşhis.Uzman değilim ama bipolar bozukluk böyle bir şey değil sanırım. Bazen depresyon bazen de mani hali diye biliyorum. Manik dönem illaki eşinize şiddet değil ki, aşırı alışveriş, aşırı mutlu olma vs. Depresyondan hiç bahsetmemişsiniz, uzun süren depresif bir ruh haliniz var mı? Bence sizde anksiyeteye bağlı öfke kontrolsüzlüğü var. Ben de anksiyete hastasıyım, sinirlendiğimde ağzıma geleni sayarım kendime inanamam. Kaygılardan bunalıp, taşma hali bu bence. Ben anne oldum, sakın anne olma diyenler Allah aşkına uzman kesilip de bir de anneliğe mi mani oluyorsunuz. Tabi ki bir çocuğun öfke kontrolünü sağlayan bir ailede büyümesi gerekir ama çocuğuna da şiddet uygularsın tanısını da koymayın bir zahmet. Bebeğimin gözünün içine bakıyorum, çoğu insandan daha sabırlıyım ona karşı. Korkmayın, terapi alın, öfkenizi kontrol etmeyi, kaygılarınızla başa çıkmayı öğrenin ve bebeği kavgasız bir ortamda dünyaya getirin![]()
Benim kimseye çocuk yapma demek haddime düşmez ama bir anne hiç mi çocuğuna öfkelenmez? Öfke kontrolsüzlüğü olan birey bunu düşünmek zorunda. Şimdi bir kadın çıksa burada "kocam beni dövüyor" dese herkes "aman bu adamdan çocuk yapma" der.