Ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsunuz?

Bakteriyofaj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2020
153
106
Merhabalar,

Öncelikle inançlı ve Müslüman biri olduğumu belirtmek istiyorum. Ölüm her insan için kaçınılmaz son maalesef. Ara ara aklıma geliyor sorguluyorum ya ölümden sonra hayat yoksa ve olmayacaksa diye. Bilincimi kaybetmek ve toprak olup sonsuza kadar yok olma fikri bana çok korkunç geliyor. Sizin de aklınıza geliyor mu hiç böyle şeyler? Siz başka bir hayatın olduğuna inanıyor musunuz? Düşüncelerinizi öğrenmek ve kendi düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Herkese iyi günler.

Bende düşünürüm. Öldükten sonra bi süre bilincimin açık olacağını düşünmekte beni üzüyor. Malesef şahit olup anlatabilen yok, bi gerçekliğe kavuşacağımızı düşünüyorum. Ruhum biliyor ama bi türlü zihnim bulamıyor. Ruh eğer ‘karma’ öğretisine göre tekrar tekrar geliyorsa kimseyle bi vebal , karma içine girmek istemiyorum.. ruhumun imzaladığı bi sözleşme varsa o 7 erdeme uygun dönmek niyetim 🥹 bakalım ruhum bilir elbet bulur doğrusunu.

Tamamen yok olma fikri bana daha rahatlatıcı geliyor ya. Öldüm tamam bitti yani, uyumak gibi bir şey sonuçta hiçbir şey anlamayacağız. Bence böyle olması müthiş olurdu ama ben de inançlı olduğum için diğer taraftan korkuyorum.

Umarım kuruyan bir çiçek gibi önce var sonra yok oluyoruzdur.
Ayrıca belki Şuanda da aslında yokuzdur olamaz mı olabilir.

Merhabalar,

Öncelikle inançlı ve Müslüman biri olduğumu belirtmek istiyorum. Ölüm her insan için kaçınılmaz son maalesef. Ara ara aklıma geliyor sorguluyorum ya ölümden sonra hayat yoksa ve olmayacaksa diye. Bilincimi kaybetmek ve toprak olup sonsuza kadar yok olma fikri bana çok korkunç geliyor. Sizin de aklınıza geliyor mu hiç böyle şeyler? Siz başka bir hayatın olduğuna inanıyor musunuz? Düşüncelerinizi öğrenmek ve kendi düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Herkese iyi günler.
Öncelikle bir yaradan kesinlikle var “ kadiri mutlak”…

Laboratuvar ürünü olduğunu biliyorsun dimi?

“La ilahe illallah” önce bunu araştırman gerekiyor.
İyi bi müslüman medeni ileri görüşlü ve araştırmacıdır.

Peki müslümanları ayıran nedir.
La ilahe illallah dan sonra gelen Muhammeden rusul Allah……

Evet hayat var ama tahmin ettiğim gibi değil bedenin dünya aleminde bir giysi.
Ruhunla başka bi boyuta geçeceksin…

Korkulacakta birşey yok. Araştırınca dünyaya geliş nedenini ve sınavını… kavrarsan rahat edersin…

Ölümü çok düşünmemeye çalışırım ama hayatımda her zaman da ölüm olduğu gerçeğini hatırlayıp ona göre yaşamaya çalışırım , çünkü bir gün hepimiz bunu yaşayacağız ve ölümün varlığını bilmek bence duygular ve iman gücü açısından gayet önemli … Ne çok aklınıza getirin ne de unutun ince bir çizgide bırakın ve ona göre yaşayın 😊Allah herkese kalbinden geçen yaşta ve hayırlı şekilde ölümler versin .

İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun…

Ben kesin cennetteyim gerisi beni ilgilendirmez
t1302.gif

Merhabalar,

İmanın şartlarından biri zaten ahirete iman 😇 yani ben olduğuna inanıyorum eğer yoksa ve sadece bu dünya için yaratıldıysak çok basit amaçlar için gelmişiz demektir. O yüzden kesinlikle var ama dediğiniz gibi yoksa da bilincimiz olmadan toprak olacaksak zaten bilincimiz olmayacak (sizin söyleminizle) e bilmediğimiz bir şey olsa ne olmasa ne :))

Ne değişecek ki ? Sanki bu dünyada birşey yasayabiliyoruz da, ölsek daha iyi dünya derdi biter.Geçim derdi var , savaş kapıda, insanlar tanımadıklari insanlari durduk yere öldürüyor, evlat yetiştirme var onun geleceği var , sorumluluklarimiz var, bir ev için ömrünün yarısını eşek gibi çalışarak geçirmek ve sonucunda sefa suremeden gitmek var. Sizi bilmem ama inşallah bir daha dönüş yoktur ben gelmek istemem bu dünyaya, ayrıca Allah'a inanıyorum ama çoğu şeye inanmiyorum bence bu çağın insanları için dini bilgiler konusunda yeni bir guncelleme gelmeli.Evet öldükten sonra birseyler olacak ya level atlicaz yada sirattan aşağı atlicaz ölmeden bilemeyiz

Doğum da Ölüm de doğal. Ben de geçmişte uzun süre bu soruya kafa yordum. Ölürken ve öldükten sonra ne oluyoruz diye. Sonra ben kendimi şöyle rahatlattım. Doğumu düşündüm. Doğumdan önce neredeydik ne idik? onu da bilmiyoruz. Hatta aslına bakarsanız doğum (yani dünyaya gelmemiz) daha da acayip bir olgu gibi geliyor bana. Bir yerden sperm geliyor, bir yerden yumurta geliyor, sonra bu hücre kümesine "ruh üfleniyor" vs biz oluyoruz. Bu daha da ürkütücü değil mi? ama biz ondan önce neyiz ve neredeyiz? yok muyuz? Ama hiçbirimiz oturup da doğumdan önce neydik diye kafayı yemiyoruz. Buna bir nevi teslim olmuşuz doğal kabul ediyoruz, dolayısıyla ölümü de aynı şekilde kabul edebiliriz diye düşünerek kendimi rahatlatıyorum.

Merhabalar,

Ben o kadar çok düşünüyorum ki.. özellikle nasıl öleceğimi merak ediyorum çok korkunç bişey🥺 acı çekerek mi ölücem yoksa yaşlanıp yatağımda mi ölücem diye çok düşünüyorum. Öbür taraftan ziyade nasıl öleceğimi düşünmek korkunç.. yaş ilerledikçe dahada bi korku sarıyor beni ölüme yaklaşıyorum diye 28 olucam🥺 ölümün yaşla ilgisi yok evet ama insan hep yaşlanınca ölecek gibi hissederya o misal

X