Premature Bebekler Olum rop ameliyat oldu yardm ltfen...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
slm kızlar,daha önce yazmıştım.29 haftalık doğum yaptım.bugün 32. gün hala hastanede yatıyo bebeğim.bugün ilk rop muayenesi için cerrahpaşaya gittik.muayene sonunda doktor acil ameliyat dedi,karar verin gelin dedi ama çok bilgi vermedi kaçıncı evrede olduğunu bilmiyorum şuan.o kadar kötü oldukki eşimle doktor bize teselli vermekten pek bilgi veremedi.sadece riskli bölgede dedi hemen müdahale şart dedi.
küvezinde ameliyathaneye girerken gülüyodu miniğim.tahmin edin halimi,rabbim düşmanımın başına vermesin çok zordu.yarım saat sürdü ameliyat.doktor diğer küvez bebeğini ameliyata aldığı için görüşemedik doktorla,biz hemen bebeğimizi hastaneye geri getirdik ambulansla çünkü.
yardım edin arkadaşlar bu ameliyatı geçiren bebeği olanlar yardım edin.çok zor durumdayım.
haftaya cuma kontrole gelin dediler.o zaman görüşücez ayrıntılı doktorla..

:Saruboceq:RABBIM yardimciniz olsun canim,saglikla oglunu kucagina almani dilerim,,,:Saruboceq:
inan hic bi bilgim yok ,yanlizca destek olmak icin yazdim,,,:teselli:

canım benim oğlumda oldu..hiç bir sorun olmadan düzeliyo ameliyatla...dua etki ameliyat olmuş..farkedilmeyip geç kalındığında sonucu körlük oluyo..benim oğlum çok iyi şimdi sakın korkma....ameliyatınızı kim yaptı...

canım benim oğlumda oldu..hiç bir sorun olmadan düzeliyo ameliyatla...dua etki ameliyat olmuş..farkedilmeyip geç kalındığında sonucu körlük oluyo..benim oğlum çok iyi şimdi sakın korkma....ameliyatınızı kim yaptı...

sağol canım,dünden beri çok kötü durumdayız.beni anlarsın.
cerrahpaşada yaptırdık ameliyatı.doç.sema çöken arvas doktorumuz.iyi bi bayan bize çok moral verdi aml-eliyat öncesi.
bebeğimin rop evresi 4.evre malesef.bu yüzden acil ameliyat yaptı.ama korkmayın bırakmayın kendinizi böyle,bu ameliyatta başarı oranımız yüzde 70 80 dedi.
inşallah dediği gibi olur.o kadar moralimiz bozukki eşimle.ne yapacağımızı bilemiyorum.hala hastanede yatıyo oğlum bugün gittim emzirdim bebeğimi,gözleri şişmiş çok kızarmış.kahroldum.inşallah rabbimin izniyle bu zor günleride atlatıcaz.
haftaya cuma randevu verdiler tekrar muayene olacak,inşallah iyi haberler alırız.
sen nerde yaptırdın cnm ameliyatı doktorunuz kimdi,bebeğinin gözleri kaçıncı evreydi?
cvp yazarsan sevinirim...
öpüyrum seni ve oğlunu...

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar,inşallah hayırlı habelerle döneriz cuma günü.oğlum için dua edin teyzeleri,onun şuan sadece duaya ihtiyacı var..
hepinizi öpüyorum.

ah yavrum minicikler ya kıyamam ben onlara yapılan şeylere ama onların sağlığı için deyip teselli buluyoruz işte çok geçmiş olsun canım rabbim sağlıkla evinize getirmeyi nasip etsin

canım doktorumuz prof.dr.murat karaçorlu....bu konudaki en iyi doktor diyebilirim.amerikan hastanesinde oldu ameliyat..orda yatıyodu benim oğlum....evre 3tü....sizin rop muayeniz geçmi akldı..4e geçene kadar anlamadılarmı....ama sakın üzülme evre 4te olsa başarılı oluyomuş.....eğer olumsuz bişey olursa muhakkak dediğim doktora gidin derim..sakın geç kalmayın....sen sonucu 1 hafta sonra öğrenicez demişsin..biz 1 ay sonra öğrenebildik..sorucağın bişey olursa görüşürüz...

canım doktorumuz prof.dr.murat karaçorlu....bu konudaki en iyi doktor diyebilirim.amerikan hastanesinde oldu ameliyat..orda yatıyodu benim oğlum....evre 3tü....sizin rop muayeniz geçmi akldı..4e geçene kadar anlamadılarmı....ama sakın üzülme evre 4te olsa başarılı oluyomuş.....eğer olumsuz bişey olursa muhakkak dediğim doktora gidin derim..sakın geç kalmayın....sen sonucu 1 hafta sonra öğrenicez demişsin..biz 1 ay sonra öğrenebildik..sorucağın bişey olursa görüşürüz...

sağol cnm.
benim oğlum 34 gündür hastanede yatıyo,1 ayının dolmasını bekledik rop muayenesi için.ilk muayenedede ameliyat oldu zaten,gecikme olmadı yani.zaten 1 ayı dolunca gidiliyo muayeneye.
inşallah gözleri sağlıklı olur miniğimin.
1 hafta sonra belli olur dediğim muayene olacak tekrar,tam belli olmasada en azından iyi yada kötü yorum yapar doktor diye düşünüyoruz..
nette araştırdıkça kötü oluyorum hep kötü şeyler okuyoruz.
rabbim bebeğimin yüzüne baksın inşallah,sağlıklı bir şekilde büyümesini nasib eder inşallah.

canım hangi hastanede yattı bebeğin....biliyomusun rop yattığı hastaneden ve yapılan yanlış tedavidende kaynaklanıyor....

canım hangi hastanede yattı bebeğin....biliyomusun rop yattığı yanlış tedavidende kaynaklanıyor....

500 evler şafakta yatıyo canım.
nasıl bi yanlış tedavi mesela anlamadım.aklım çok karışık zaten.
15 gün makineye bağlı kaldı akciğerleri tam gelişmemişti.rop ta bu oksijen etkileniyomuş.ama ne derece bilemicem.
ki bebeğim nefes alamıyodu doktorlar mecburdu yani oksijene bağlamaya.
çok şükür o günler geçti.inşallah bu zor günleride atlatırız.
canım,senin sonucun bi aysonra belli olmuş.her hafte kntrlgitmişsinizdir,o zaman ne diyodu peki doktor.1 ay sonunda 3ten 2yemi ilerledi?
bizimde bir hafta sonra belli olmaz büyük ihtimalle.hayırlısı olsun hakkımızda.
bu arada dediğin doktoru buldum cnm,özel bi yer kurmuşlar.eşim biliyodu o doktoru zaten türkiyede ilk rop ameliyatını yapan kişiymiş,araştırmış.
bi problem çıkmaz inşallah ama yinede ona muayeneye götürmeyi düşünüyoruz.yardımını için sağol arkadaşım.
rabbim hepimizin bebeğine sağlık versin..

evet hem özel yerleri, var hemde amerikan hastanesinin ve alman hastanesinin doktoru.....dediğim gibi bunu doktorda söyledi hastanelerden ve doktorlardan kaynaklanıyor rop büyük olasılıkla...biz amerikan hastanesinden önce medical parktaydık sonra amerikana aldık bebeği...oksijen dengesiz ve çok verilince oluyo..ayrıca küvezdeyken ışıklarda etkili..ortam loş olması gerekiyo vs..........bizim ameliayttan sonra 1 ay hiç kontrol olmadı....

Canım benim çok geçmiş olsun.İnş. hiç bir sorun olmaz.Öyle düşün öyle olsun inş.Allah yardımcınız olsun..

:1no2:arkadaslar oncelikle gecmis olsun bebegine acil sifalar versin
benim bebegimdede evre 1 rop vardi ama sonra duzeldi hic bir sorunu yok gozlerinde allaha sukur
bizimkisi baska bir sorun belki hic biriniz duymamissinizdir cerebral gorme bozuklugu var oglumda
yani goz saglam ama beynindeki gorme yollari zarar gormus ve malesef gorme bozuklugu var oglumda ne derece oldugunu da bilmiyoruz henuz 7 aylik cunku
ama siz yine sanslisiniz gozun kendisinden kaynaklandigi zaman caresi var ama beyninden caresi yok malesef

Back
X