• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm Korkusu:(((

Aslında bütün bu söyledikleriniz bendede var.Geçen sene bu yüzden panikatak geçirdim.İlaç kullandım falan ama sanırım en iyi yöntem dua etmek Birde bir arkadaşımla konuşmuştum.Bana dediki ölümden korkmamanın tek yolu Allah ve Peygamber sevgisi demişti.

bu sorun genelde ergenlipe girenlerde oyuomuş komşumuzun kızı psikoloğa bile gitti. bendede vardı ara arada yine oluyo baya bi süre..uykumdan uyanıp düşünmeye başlıyorum bazen hiç uykum olmuyo

merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 aydan beri bende de bu ölüm korkusu var sürekli öleceğimi, nasıl öleceğimi, ölünce ne olacağını düşünüyorum bu durum beni çok rahatsız ediyo kendimi hiç bişeye veremiyorum geceleri uyuyamıyorum ya uykumda ölürsem diye 1 hafta önce ilaç tedavisine başladım böle bir derdi olan arkadaşları çok iyi anlıyorum allah hepimize şifa versin..

merhaba herkese..bendede bu sorun var..arada sırada kaygı sıkıntı geliyor ağlama geliyor devamlı. tuhaf oluyorum..yalnız hissediyorum kendimi..çeken biliyor anlıyor.ama ölüm korkusu felan yok..ne olacak böyle ben çok sıkıldım bu durumdan..1,5 senedir böyle
canım bir doktora git bence birde bolbol gezmeye calış kafan dağılıra.s

ben bir dönemler öylesine kafayı takmıştım ki hiçbir şeyden zevk almıyordum annem babam falan uyurken nefes alıyorlar mı diye kontrol ediyordum o derece =( ama zamanla geçti...

arkadaşım bu korku ile 4 yıl yaşadım senı çok ıyı anlayabılırım bu korku gelınce nefes alamazsın heran sewdgın ınsanlar ölecek dıye beklersın gunduzlerı bıraz hafıftır fakat gece olunca kurtuluş yolu ararsın mıgden bulanır basından aşşaya kaynar sular akar titreme gelır allahıma sükürler olsunki bu yıl kurtuldum bu PANİKATAK deneenn hastalıktan bu dönemde herkes sana yardımcı olmalı ben cok agır atlattımm beyaz renge bakamıyordum kefen rengi diye mezarlık önunden gecemıyrdum ama düzenlı olarak piskıytrıye gıttım vee en önemlısı ılaçlarımı çok düzenli içtim ve şu an öyle bır sorunum yok bıttı he dıyeceksınk ilçları bıraktın mı hayır halen devam edıyorum halen doktora gıdıyorum amaa hiçç korkmuyorum yagnı su an allah korusun bır yakınıma bırsey olsa bunun üstesinden gelebılecek güce sahıbım çok yakınım olmadgı sürece sana tavsiyem kendıne ıyı bır doktor bul git ve ilaçlarını çok düzenli iç hiç bir şekılde aksaltma kılo aldıracaklar fakat korkudan bın kat ıyıdır degıl mı ialçlarını iç ve gledıgı zaman korkun ben daha çok gencım de annem babam çok saglıklı de kendını boyle rahatlat mesela kendınce iğlesene kadar aılene bır ömür çiz ve ona inan mesela annem 20 sene daha yasıyacak de we buna ınan emın ol iğleştıkten sonra bunlar sana komık gelecek şimdi düşünüyordum eskıden hayatı kendıme zındanv etmısım dıye ama şimdi donup baktgım zaman arkama korkularla beraber tam 4 yıl gecırmısım ve elınde oldgu sürece haberlerı ızleme korku fılımı dahı ızleme bunlar bana doktorumun tawsıyelerı hep gülecegın ortamlarda ol dertten tasadan uzaktur arkdasım benden bu kadar çok geçmiş olsun bunu yasayan bırı olarak kendıne hayatı zından etme derdı veren allah dermanınıda verir iyi günler

Benim tatlı şövalyem benden önce ölmesin yeter, kendi ölüm düşüncem bile onunkinin yüzde biri kadar korkutmuyor beni.

arkadaşım bu korku ile 4 yıl yaşadım senı çok ıyı anlayabılırım bu korku gelınce nefes alamazsın heran sewdgın ınsanlar ölecek dıye beklersın gunduzlerı bıraz hafıftır fakat gece olunca kurtuluş yolu ararsın mıgden bulanır basından aşşaya kaynar sular akar titreme gelır allahıma sükürler olsunki bu yıl kurtuldum bu PANİKATAK deneenn hastalıktan bu dönemde herkes sana yardımcı olmalı ben cok agır atlattımm beyaz renge bakamıyordum kefen rengi diye mezarlık önunden gecemıyrdum ama düzenlı olarak piskıytrıye gıttım vee en önemlısı ılaçlarımı çok düzenli içtim ve şu an öyle bır sorunum yok bıttı he dıyeceksınk ilçları bıraktın mı hayır halen devam edıyorum halen doktora gıdıyorum amaa hiçç korkmuyorum yagnı su an allah korusun bır yakınıma bırsey olsa bunun üstesinden gelebılecek güce sahıbım çok yakınım olmadgı sürece sana tavsiyem kendıne ıyı bır doktor bul git ve ilaçlarını çok düzenli iç hiç bir şekılde aksaltma kılo aldıracaklar fakat korkudan bın kat ıyıdır degıl mı ialçlarını iç ve gledıgı zaman korkun ben daha çok gencım de annem babam çok saglıklı de kendını boyle rahatlat mesela kendınce iğlesene kadar aılene bır ömür çiz ve ona inan mesela annem 20 sene daha yasıyacak de we buna ınan emın ol iğleştıkten sonra bunlar sana komık gelecek şimdi düşünüyordum eskıden hayatı kendıme zındanv etmısım dıye ama şimdi donup baktgım zaman arkama korkularla beraber tam 4 yıl gecırmısım ve elınde oldgu sürece haberlerı ızleme korku fılımı dahı ızleme bunlar bana doktorumun tawsıyelerı hep gülecegın ortamlarda ol dertten tasadan uzaktur arkdasım benden bu kadar çok geçmiş olsun bunu yasayan bırı olarak kendıne hayatı zından etme derdı veren allah dermanınıda verir iyi günler

Bu konu cok eski ama ben sik sik olumu dusunuyorum sabahlari ya anneme kadesime birsey olutsa korkusuna kapiliyorum.Kendim olursem diye bir korku degil yakinlarimi kaybetme korkusu ama zivanadan cikti bu duygu..tesadufen bu konuyu gordum yaziyorum.devlet ssk psikiyatrileri hemen ilac yaziyor dinlemiyor bile kalabaliktandir.Ozelede suan gidemiyorumBen suan boyleyim hadi oye birsey yasadim sok geciricem sanirim.Cok duygusal gucsuzum sanirim..

Bu korkuyu bende çok yaşıyorum özellikle ani ölümden çok korkuyorum ve de ailemden birisini kaybetme korkusu da çok var.. bir kaç yıl önce bu korkularım yüzünden panik atak benzeri kriz yaşamıştım birkaç kez, psikiyatriye gittim anksiyete teşhisi koydu uzun süre bir ilaç kullandım çok iyi gelmişti bıraktım ama bir süredir yine aynı korkuları yaşıyorum hayattan zevk alamıyorum nasıl olsa öleceğim diyorum gelecekle ilgili hiç bir planım yok çünkü bir umudum yok geleceğe dair hiç :(

arkadaşlar nekadar çok varmış bu sorunu yaşıyan. kıyamam size ya çok geçmiş olsun. neyse ki böyle sorunum yok ama bence olanlar bir uzmana gitse iyi olur. tekrar geçmiş olsun arkadaşlar

Benim de kronik bir rahatsızlığım var. Bu sene bir kaç gün hastaneye yatırıldım bununla ilgili olarak. Daha sonrasında da bir iki kez rahatsızlanınca, hep hastalığıma yordum ve ölecek miyim acaba diye çok panik yaptım. Neyse ki erkek arkadaşım yanımdaydı, sakinleştirdi, yardımcı oldu, bir daha öyle hastanelik olmadım. Daha sonra bir gün odada tek başıma yemek yerken boğulma tehlikesi atlattım, nefes alamadım bir süre, ilk yardımla ilgili duyduklarımdan hatırladığım kadarıyla göğsümün altına doğru tahta sandalyeyle sertçe vurdum filan, neyse bir şekilde atlattım. Ama sonrasında uzun süre yemek yerken, acaba boğulacak mıyım diye panik yaşadım. Yalnız yemek yiyemedim uzunca bir süre.

Şimdi ilk baştaki kadar olmasa da, halen bu korkularımı taşıyorum. Televizyonda komedi filmlerinde filan hep böyle bir şey yutarken boğulma sahneleri olur, beni sıkıntı basıyor böyle bir şeye denk geldiğimde, ama bu komik değil ki diyorum, kasılıyorum, erkek arkadaşım anlıyor durumu sakinleştiriyor, sarılıp. Bir de arada aklıma hastalığımı takıyorum, işte kesin erken öleceğim ben, çocuğum bile olmayacak, hiç bir şey göremeyeceğim filan... Bilmiyorum, şimdilik sık olmadığı için ciddiye almıyorum, ama bu paniklerim sıklaşırsa Türkiye'ye döndüğümde mutlaka psikologa gideceğim. :44:

Merhaba arkadaşlar;
Umarım doğru bir yere açmışımdır konuyufisfisfis

Bende inanılmaz bir kaybetme korkusu var akşamları rahat uyuyamamaya başlamış vaziyetteyimsenağlama yatağıma yatıyorum diyorum ki şimdi 27 yaşındayım bir bakmışım yaşlanmışım ve öleceğim demeye başlıyorum ölümün nasıl bir şey olduğu dünyada şu an gördüğüm şeyleri göremeyecek olduğumu bilmek o kadar garip geliyor ki bana :1shok:

Annemi babamı kaybetme korkusu var eşimin babası vefat etti 2.5 yıl önce ve bu düşünceler aklıma geldiği zaman onun bu acıya nasıl dayandığını düşünüyorum.İnançlı bir insanım ve birgün bunların gerçek olacağını biliyorum ama .......

Ruhum o kadar garip oluyorki anlatamam nefes alamıyorum sanki eşime söylüyorum yine korku geldi diye ki o biliyor zaten bana söylediği takılma bu kadar bir gün her nefis ölümü tadacak diyor.

yaw zaten ben ondan korkuyorum:roflol:

kızlar benim gibi hislere kapılan varmı aranızda bu psikolojik yardım almamı gerektiren bir durum mu sizler de yaşıyormusunuz zaman zaman:uhm::uhm:

belki bu dert sayılmaz ama şimdiden teşekkürler:1hug:a.s.a.s.a.s.:asigim:B

Merhaba arkadaşlar;
Umarım doğru bir yere açmışımdır konuyufisfisfis

Bende inanılmaz bir kaybetme korkusu var akşamları rahat uyuyamamaya başlamış vaziyetteyimsenağlama yatağıma yatıyorum diyorum ki şimdi 27 yaşındayım bir bakmışım yaşlanmışım ve öleceğim demeye başlıyorum ölümün nasıl bir şey olduğu dünyada şu an gördüğüm şeyleri göremeyecek olduğumu bilmek o kadar garip geliyor ki bana :1shok:

Annemi babamı kaybetme korkusu var eşimin babası vefat etti 2.5 yıl önce ve bu düşünceler aklıma geldiği zaman onun bu acıya nasıl dayandığını düşünüyorum.İnançlı bir insanım ve birgün bunların gerçek olacağını biliyorum ama .......

Ruhum o kadar garip oluyorki anlatamam nefes alamıyorum sanki eşime söylüyorum yine korku geldi diye ki o biliyor zaten bana söylediği takılma bu kadar bir gün her nefis ölümü tadacak diyor.

yaw zaten ben ondan korkuyorum:roflol:

kızlar benim gibi hislere kapılan varmı aranızda bu psikolojik yardım almamı gerektiren bir durum mu sizler de yaşıyormusunuz zaman zaman:uhm::uhm:

belki bu dert sayılmaz ama şimdiden teşekkürler:1hug:a.s.a.s.a.s.:asigim:
Ben bu duyguları 13 seneden beri yaşamış biri olarak sizinle konuşmayı çok istiyorum inanın bunu benden fazla yaşayan var mı emin olamıyorum sizinle her türlü bu konu sa konuşurum isterseniz

bende de çok var sağlık ve ölüm korkusu
bi tahlil versem çıkana kadar hüngür hüngür ağlıyorum
çok zor bi hastalık Allah düşmanıma vermesin

bende de çok var sağlık ve ölüm korkusu
bi tahlil versem çıkana kadar hüngür hüngür ağlıyorum
çok zor bi hastalık Allah düşmanıma vermesin
Nasıl bir şey sizde tam olarak detaylı konuşup bir birimize yardımcı olalım isterseniz numaramı bile verebilirim

Kaygi bozuklugu yasiyorsunuz.dr.david burns un panik atakta kitabi var bi okuyun derim.

Biliyorum bu mesajlar çok önce yazılmış ama cevap vermek istedim. Bende bunu 13 seneden beri yaşıyorum sizle konuşmak istiyorum özge hanım lütfen

Back