• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm Korkusu:(((

ozgekrd;

panik atak hakkında internetten de bir çok bilgiye ulaşabilirsin.
ama burada kimse sana teşhis koyamaz.
ya da sen belirtiler benziyor diye kendi kendine ben panik atakmışım diyemezsin.
yanlış yönlenme yani.

ama bu rahatsızlığı araştırmak istiyorsan, arama motoruna panik atak yazarsan çok fazla dökümana ulaşabilirsin.

ya arkadaşlar şu panik atak hakkında biraz bilgi verirmisiniz??
herkesde farklı belirebiliyor ama :
çarpıntı ,panik ,korku,mide bulantısı baş dönmesi,nefes darlığı, kalp krizi geçiriyor hissi.. gibi krizler oluyor.
bende nefes darlığı vardı sadece. hiçbir sıkıntım yoktu. kanser deselerdi bana o kadar şaşırmazdım açıkçası . panik atak hastaları kalp krizi geçiriyorum ya da ölüyorum diye hastaneye gidiyorlar..

ıçerik nedeniyle konunuz"Psikoloji - Ruh Sağlığı ve Hastalıkları" bölümüne taşınmıştır bilginize

Merhaba arkadaşlar;
Umarım doğru bir yere açmışımdır konuyufisfisfis

Bende inanılmaz bir kaybetme korkusu var akşamları rahat uyuyamamaya başlamış vaziyetteyimsenağlama yatağıma yatıyorum diyorum ki şimdi 27 yaşındayım bir bakmışım yaşlanmışım ve öleceğim demeye başlıyorum ölümün nasıl bir şey olduğu dünyada şu an gördüğüm şeyleri göremeyecek olduğumu bilmek o kadar garip geliyor ki bana :1shok:

Annemi babamı kaybetme korkusu var eşimin babası vefat etti 2.5 yıl önce ve bu düşünceler aklıma geldiği zaman onun bu acıya nasıl dayandığını düşünüyorum.İnançlı bir insanım ve birgün bunların gerçek olacağını biliyorum ama .......

Ruhum o kadar garip oluyorki anlatamam nefes alamıyorum sanki eşime söylüyorum yine korku geldi diye ki o biliyor zaten bana söylediği takılma bu kadar bir gün her nefis ölümü tadacak diyor.

yaw zaten ben ondan korkuyorum:roflol:

kızlar benim gibi hislere kapılan varmı aranızda bu psikolojik yardım almamı gerektiren bir durum mu sizler de yaşıyormusunuz zaman zaman:uhm::uhm:

belki bu dert sayılmaz ama şimdiden teşekkürler:1hug:a.s.a.s.a.s.:asigim:

canım seni okadar iyi anlıyorum ki. aynı duyguları bende yaşıyorum sürekli. bu duygularım o kadar yoğun basıyorki "mademki öleceğiz herşey ne kadar gereksiz" düşüncesiyle bu dünyayı yaşamıyorum adeta.
ahiret, kabir, sevdiklerimi bir daha görememek...... kafamçokkarıştı
bende yakın zamanda kayınvaldemi kaybettim. belkide sevdiklerimizi kaybetmemiz bizim için bir uyarıdır. hayat çok kısa ve geçici. sevdiklerimizin kıymetini daha çok bilelim ve daha iyi yaşayalım diye. sevgiler...:teselli:

ya kıslar bende acmıstım boyle bı konu bendede var bu korku kayınvaldem oldugunden berı cok korkuyorum o topragın altında sımdı ne oluyo yanı su anda kayınvaldem napıyoo okadar merak edıyorum kı cok korkuyorum

bunların hepsini belkide daha fazlasını yaşadım.4 senedir ilaç içiyorum bırakma aşamasındayım.onun için bunları yaşayanları çok iyi anlıyorum

yazını okuyunca demekki benimle aynı sorunu yaşayan varmış diye düşündüm.evet aynı yaşadığın sorunları bende yaşıyorum.özellikle gece yatağıma girdiğim an.kendimle başbaşa kaldığımda beynim direk ölüme sürükleniytor.bu durumdan artık usandım kendi kendime.ölüm elbette hepimizin başına gelecek.ama inanması güç oluyo bende.ya kızıma eşime ve aileme bişi olursa ben acılarına nasıl dayanırım diyorum.kendi kendime evham yapıyorum.bu sırada başlıyor panik atak.kendi kendime yapıyorum elbette.ölüm bu bigün hepimizin kapısını çalacak.bundan 3 hafta önce dedem yanımda can verdi.zaten kanser hastasıydı.o gün bugündür kendi kendime kuruntular yapıyorum.evet kesin bendede bi hastalık var.ya bende kanser hastasıysamya ırsiyse vs vs.bu ölüm korkusu elbvette bi psikolojik rahatsızlık.bunun için tedavi şart ama ben olamıyorum.kızımı emzirdiğim için
sağlıklı sevdiklerinle uzun günler diliyorum

bende gecelri daha yogun olmak uzere maalesef yaşıorum bu sorunların aynısnı kocaamdan çocuğumdan annemden babamdan nasıl ayrılırım die duşunuorum daha sonra nasıl nerde ne şekilde ölcem die duşunuorum off çok kötu yaa..mesela eşim bu hafta gece çalışıo bende görduğunuz uzre burda gece bekçiliği yapıorum..ışıkları kapatıp asla yatamıorum mesela :(( Allahıma sığınıorum tek rahatladığım yer orası.. rabbim hepimize hayırlı uzun ömurler versin..

Bende korkardim tatlim her gece yatagima yatinca ya ölürsem diyordum hep.. ölüm ve sonrasi geliyordu aklima.. yaklasik 5 ay önce namaza basladim.. rahatladim korkmuyorum artik ölümden.. Allahim ölümünde hayirlisini versin..

Ben ergenlik döneminde yaşamıştım böyle bir sorun.. Psikolojik yardım almıştım 2 seansta halletmiştim.. Şimdi aklıma bile gelmez..

özgem bidemen benim ......

öncelikle ben özge için yorum yapabilirim çünki onu tanıyorum 1 seneye yakındır ....herkesin yorumunada saygım var ben farklı bir gözlükten bakıyorum canımın ruh haline ...

özgem yakın zamanda bir düşük yaptı çok istedigi ve hazırlandıgı için bu onu çok yaraladı .. birde iş ortamı yüzünden haddinden fazla stres yaşıyor ve yoruluyor ....
vede kendisi maneviyetı güçlü bir kız,
ve gelelim korkularınına . tabiki ölümden herkes korkar ve hiç yaşamaycakmış gibi hereket eder . çogunlukla ...birgün yaşayacagını bilsede .
özgem çok bunaldı ve atamıyor üzerinden . ve ruh hali onun bu yönünü yakalamış ....bu dönemden kurtulmanın tabiki yolu vardır . rabbım dermenı olmayan dert vermesin ...

özgem şunu düşümsün onu çokkk seven dünya iyisi bir eşi var ...
onun için dünyayı verecek annesi ve babası .....
kendisi ailesi saglıklı çok şükür ....
zorda olsa bir işi var .... bu sene olmassa 1.2 sana içinde dünyanın an tatlı elma yanaklı annnesi olacak .inşallah ..... ee insan bir hayattan daha ne isterki .. maşallah ...
ölümü bitiş degil bir başlangıç görmek gerek ...hemde güzel bir başlangıç ....hiçbir derdin kederin sıkıntının oladıgı bir yer ....ve akıl almaz güzellikler ....özgem sen bunları bilmez degilsin ..o içindeki imanla içimdei korkuları ata bilirsin .rabbına yönel namazlarını aksatma .... bak yukarda yazan arkadaşın dedigi gibi bir dr. görün ....şifan rabbımda ....

o kendisi ney taksimlerini çok sever ..MEVLANAYA Ö BıZıM OKADAR KORKTUGUMUZ ÖLÜME NE KADAR SEVıNMıŞ BENIM DÜGÜNÜM DEMıŞ RABBIMLA KAVUŞACAGIM ...

canım bu topik tam benlik bende senin gibi düşünüyorum kendimin öleceğini düşünmesemde sevdiklerimin birgün öleceğini düşünmek çok zorma gidio ve benimde eşimin babası yok sanırım onunda etkisiyle hergece eşime sımsıkı sarılırım ya birgün erkende kaybedersem diee hatta ağlarım oda farkına varır ama üstüme gelmez annemi kaybedeceğimi düşününce zaten delirecek gibi oluyorum eşimle bazen konuşuruz ve eşim bana seninle başa çıkamam bak bu kadar düşme annenin üstüne bişi olursa kaldıramazsın der allahım bütün sevdiklerimizi bize bağışla yarabbim:Saruboceq:

özgem bidemen benim ......

öncelikle ben özge için yorum yapabilirim çünki onu tanıyorum 1 seneye yakındır ....herkesin yorumunada saygım var ben farklı bir gözlükten bakıyorum canımın ruh haline ...

özgem yakın zamanda bir düşük yaptı çok istedigi ve hazırlandıgı için bu onu çok yaraladı .. birde iş ortamı yüzünden haddinden fazla stres yaşıyor ve yoruluyor ....
vede kendisi maneviyetı güçlü bir kız,
ve gelelim korkularınına . tabiki ölümden herkes korkar ve hiç yaşamaycakmış gibi hereket eder . çogunlukla ...birgün yaşayacagını bilsede .
özgem çok bunaldı ve atamıyor üzerinden . ve ruh hali onun bu yönünü yakalamış ....bu dönemden kurtulmanın tabiki yolu vardır . rabbım dermenı olmayan dert vermesin ...

özgem şunu düşümsün onu çokkk seven dünya iyisi bir eşi var ...
onun için dünyayı verecek annesi ve babası .....
kendisi ailesi saglıklı çok şükür ....
zorda olsa bir işi var .... bu sene olmassa 1.2 sana içinde dünyanın an tatlı elma yanaklı annnesi olacak .inşallah ..... ee insan bir hayattan daha ne isterki .. maşallah ...
ölümü bitiş degil bir başlangıç görmek gerek ...hemde güzel bir başlangıç ....hiçbir derdin kederin sıkıntının oladıgı bir yer ....ve akıl almaz güzellikler ....özgem sen bunları bilmez degilsin ..o içindeki imanla içimdei korkuları ata bilirsin .rabbına yönel namazlarını aksatma .... bak yukarda yazan arkadaşın dedigi gibi bir dr. görün ....şifan rabbımda ....

o kendisi ney taksimlerini çok sever ..MEVLANAYA Ö BıZıM OKADAR KORKTUGUMUZ ÖLÜME NE KADAR SEVıNMıŞ BENIM DÜGÜNÜM DEMıŞ RABBIMLA KAVUŞACAGIM ...

canım benim inanılmaz teşekkür ediyorum muhteşem yorumun için
ve biliyormusun ben mesneviyi yeniden okumaya başladım ruhen inanılmaz rahatlamaya da başladım
bu arada arkadaşımın eşi danışman onunla konuştum yardımalmam gerekli mi diye bu stres ve sıkıntı odaklı birşeymiş :uhm:

ve şu düşünce belirmeye başladı bende.....
iranlı şair şirazi şöyle der :
Aşka uçma kanatların yanar....

Mevlana şöyle karşılık verir :
Aşka uçmayacaksan kanat neye yarar...

sanıyorum bu bakış açısını öğrenmem gerekli
benimle aynı sorunu yaşayan tüm arkadaşlarım dün akşam yine aynı sorundan uyuyamadım ama bu kez daha rahattım çünkü şöyle düşündüm
ben kanatlarımın yanacağını düşündüğüm için korkuyorum ....
ama ölmeyeceksen sonsuz bir dünya ne kadar anlamsız ... elbetteki bu yaşamdan bahsediyorum sürekli daha fazla daha fazlasını istediğimiz güzellikler kadar pisliklerle de dolu bir dünya....
o yüzden ben kanatlarımın yanmasına razı olmayı öğrenmeye başladım:nazar::nazar:

Son düzenleme:
canım bu topik tam benlik bende senin gibi düşünüyorum kendimin öleceğini düşünmesemde sevdiklerimin birgün öleceğini düşünmek çok zorma gidio ve benimde eşimin babası yok sanırım onunda etkisiyle hergece eşime sımsıkı sarılırım ya birgün erkende kaybedersem diee hatta ağlarım oda farkına varır ama üstüme gelmez annemi kaybedeceğimi düşününce zaten delirecek gibi oluyorum eşimle bazen konuşuruz ve eşim bana seninle başa çıkamam bak bu kadar düşme annenin üstüne bişi olursa kaldıramazsın der allahım bütün sevdiklerimizi bize bağışla yarabbim:Saruboceq:

canım bana danışman şöyle söyledi bu düşüncelerle boğuşmaya başladığın anda dua etmeye başla ki ben dua etmeden uyumamkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
benimde eşimin babası vefat etti ben bunları düşünürken en çok da onun bu acıya nasıl dayandığı beni şaşırtıyor.. ama bir yandan da insanların evlat acısına nasıl dayandıklarını düşünüyorumm...
annemi babamı o kadar çok seviyorum ki onlarsız ne yaparım bilmiyorum... ama işte az önce yazdığım gibi öğrenmek zorundayız yoksa bu psikoloji bizi yiyip bitirecek ve bir an gelecek biz gündüz bile bu korkular yüzünden dışarı çıkamaz hale geleceğiz mazalllah

ve şu düşünce belirmeye başladı bende.....
iranlı şair şirazi şöyle der :
Aşka uçma kanatların yanar....

Mevlana şöyle karşılık verir :
Aşka uçmayacaksan kanat neye yarar...

a.sdaha ne denirki .....

ben çok daraldıgımda hep şunu derim . ortalama 60 senelik bir ömür .. sonsuzzzzzzzzzzzz bir ömür yanında neki ve o 60 yıl içinde yaşadıklarımız ...:1no2: gözlerini kapa bi düşün sonsuzzzzzzzzz bir hayat bizi bekliyor .... ve o hayatın kapısı ölüm . niye üzülelim sonsuz mutluluga ......delikafadulden

Bende korkardim tatlim her gece yatagima yatinca ya ölürsem diyordum hep.. ölüm ve sonrasi geliyordu aklima.. yaklasik 5 ay önce namaza basladim.. rahatladim korkmuyorum artik ölümden.. Allahim ölümünde hayirlisini versin..

namazda olmazsa dayanılmaz olur zzaten tek huzur bulduğum yer namaz ya gece bile kaçta olursa olsun namaz kıldımmı herşey orda kalıo sanki Allahımla başbaşa olmak gerisi boşş..

sizi çok iyi anlıyorum..

bende ilk önce geceleri başladı,sonra gündüzde aynı korkular belirdi..

nefes darlığı,boğulma hissi,rahat ve sağlıklı uyumama,kalbin hızlı hızlı çarpması ve ölüm korkusu...

panik atak başlangıcı olabilir..bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim..

bendede oluyor o korku çok fazla ,yakınlarımı kaybetmekten çok korkuyorum.babamı ölümünü yaşadım o zamandan bu yana daha fazla hissediyorum bunu,düşünüyorum ben ölürsem oğlum ne yapar diye,o ölürse ben nasıl yaşarım diye!

Son düzenleme:
sevgili ozgekrd bu başlığı görünce hemen kendimi hatırladım bu korkuyu okadar çok yaşıyorumki anlatamam bende ölmekten çok korkuyorum öyleki akşam hava kararınca evde tek bile kalamıyorum ya şimdi ölürsem yanımda kimse yok o anı nasıl yaşıcam diye içim daralıyor nefesim kesiliyor aklıma geldikçe acaba psikolojik destekmi almamız lazım bu konuda bende çok müzdaribim

Back