• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm Korkusu:(((

bendede korku var arkadaşlar kendime zarar verirmiyim korkusu aslında kesinlikle böyle bişey yapmam ama takıntı oldu bende huzursuz ediyor ağlıyorum kafamı yoruyor bu düşünce psikiyatriye gittim panik atak ve anksiyete bozukluğ varmış ilaç alıyorum iyi geldi daha 15 gün oldu birde bol bol dışarı çıkıyorum geziyorum zaten işe girmemi söyledi doktor hiç bişeyin kalmaz dedi kesin doktor tedavisi gerekiyor çünkü beynimizde bazı hormonlar azalıyormuş malesef ilaçlar destek oluyormuş kesin doktora gidilmesi gerekir tek başına atlatmak daha çok acı çekmek demek allah hepimize şifa versin arkadaşlar.

Tüm yazıları okudumda birkaç konu hakkında açıklama yapma gereği duydum psikolog olmak üzere olan biri olarak. Ölüm korkusu düşünceniz gündelik hayatınızı yaşamanızda aksaklıklara neden oluyorsa, uzun süredir yaşıyorsanız eğer kesinlikle psikoloğa gitmelisiniz. Ayrıca her ölüm korkusu yaşayan, ya da sevdiklerini kaybedeceği korkusu yaşayan panik atak geçirir diye de bir kaide yok hanımlar bilginiz olsun. Her psikiyatr danışanına ilaç yazmaz, belki sadece terapiyle halledebilecek bir durum olabilir.

ben napmalıyım peki bu düşünceden kurtulmak için ilaç içiyorum 15 gün oldu psikolağada randevu aldım ama hastanede 1 temmuza gün verdiler

BELKİ TUHAF AMA ben bu ölüm korkusunu yaklaşık 9 yaşımdan beri yaşıyorum her gece yatağa yatmadan önce saatlerce ağlardım ailemi düşünürdüm hep ölmesinler diye dua ederdim çok acı çekerdim hala bazen öle bi oluyorum ki çok acı hayatın bittiğini düşündüğümde çok kötü oluyorum çok acı çekiyorum keşke baştan olmasaydık diyorum ama çare yok kendimi başka şeylere yönlendirmeye çalışyıorum zorla uyuyorum .......

:çok üzgünüm:

bendede oldu bırdonem evdekalamıyordum ama bana kalırsa tek sebei maneviyat eksikliği :(

Herkes sevdiklerini kaybetmekten korkar....
Zaten bana göre esas ölen arkada kalandır....
Ama bu duyguyla yaşarsak hergün işkence, hergün azap olmaz mı?
Yaşanılan her günün kıymetini bilip doya doya yaşamak lazım...
takıntı haline geldiyse bir uzmandan yardım almak lazım diye düşünüyorum...

arkadaşım benim yıllardır uğraştığım bir sorun bu şimdide evliyim 5yıllık eşimi çok seviyorum ölürsem o oneyapar perişan olur yada o ölürse diye kendimi alamıyorum annemi babamı zati onları düşünemiyorum eşmi işyerinde arıyorum sesini duyayım rahatlıyayım diye uyuyamıyorum böyle düşünmekten arabada giderken ya kaza yapar ölürsek hep böyle şeyler kafayı yimekten korkuyorum eşimde diyor ana bukadar düşünme sonunda birşey olacak bak diyor

benim gün içinde değil ama gece yatağıma yattığımda mutlaka ölüm aklıma geliyor çoğu kez o düşüncelerle yataktan fırlayıp annemin yanına gittiğimi bilirim ağlayarak.. bunun onune hiç bie şekilde geçemiyorum ve bu bende kendimi bildiğimden beri var.. ne olacak ne yapmam gerekiyor bilmiyorum gerçekten :((

Kızlar benim sorunum olumsuz şeyler duydukça daha çok artıyor mesela kuzey kore nükleer deneme yaptı ya 2 gündür gözüme uyku grmiyor dünyanın dengesini bozuyorlar öleceğiz gibi eşim artık tv de izlettirmiyor bana o derecedeyim:delphin:

Son düzenleme:
allahtan ailem ve nişanlım çok destek oluyor ilaçlarda daha yeni yeni iyi gelmeye başladı gibi bol bol dışarı çıkıyorum en önemlisi bir işe girmek olacak hiç bişey kalmıyormuş bu düşüncelerden

kzılar ben geçen sene ilkbahar da ve hamileyken bir yakınımızı kaybettikten sonra yaşadm ve neler çektiğimi bir Allah birde ben bilirim 2 ay herşeyden koptm resmen ene son psikiyatra gttiğimde sizce ben kafayı mı yiormdie sormştm ve ben bnu yazarak aşmayı başardm her ne kadar en hassas konunuz bu olsadaaşabiliosnnzzzz.. sonra gördüğüm rüyalara takmştm bana bişi mi olacak die bütün günümü zehir ediodm kendime hepsi geride kaldı .. inş. bi daha yaşamam ve kimsede yaşamaz ewet aklıma yne gelior ama mümkn oldğnca çabk uzaklaştrmaya çalışıormkendimden bu düşünceleri

bgn arabayla bi yere gidiorm bebğim var bi e arabada adamın biri yoln ortasnda dolmş şofrnle kavaga edio aradan geçiim dedm adamı poposndan sıyrttm haff ayy bir vrdu cama arkamdan koştu ve bastm gaza ama sonra ayy bi korktm psikolojm bzldu ya bi daha grrsem bişi yapar mı bana die bole şeleri de çok abartıorm sanrm siz de de oluo muuuuuu

ölüm korkusu bende de inanılmaz derece etki gösteriyor.. 8 ay kadar önce aynı evde kaldığımız dedem vefat etti..ve onun sabah namazına kalkmak için kurduğu saatle anladık vefat ettiğini. onu öylece uzanmış yatağında görünce bir daha kendime gelemedim..her gece her gece aynı şeyleri yaşıyorum...arkadaşıda çok iyi anlıyorum...yaşamayan bilemez

bende arkadasi cok iyi anliyorum. 3 aylik bebegim var, anne oldugumdan beri var bu bende.. resmen gözümün önüne geliyo kötü seyler sanki olmus veya olacakmis gibi aglamaya basliyorum. cocuguma bisey olursa ben ne yaparim, sonra esim annem kardeslerim babam.. oofff nasil dayancam bu aciya ben?
bebegime olmasin bana olsun diyom, bu sefer bebegim bensiz ne yapacak?
ya agliyorum yine, nolcak böyle yaa..
7. ayda izine gidicez samsuna, kene bizden birine gelirse diye,yada yolda kaza yaparsak diye korkuyorum.. anlatmakla bitmez benim beynimdekiler yaa.. :(((

hicrancım sende zor bir durumdasn anladğm kadaryla hep kotu şeyleri yakıştryrz kendimize bu çok kotu belkide btn olumlu şeyler içinde tek bir olmsuzu bulmakta üzerimize yok yardım şart ben almayı düşünüormm bu korkularım yznden

bu sorun bende de var 2008 yılının başında babamı kaybettim aniden sonra 2008 yılının sonunda amcamı kaybettim 2009 yılında 35 yaşındaki teyzemi kaybettim şimdi tüm sevdiklerimi kaybetme korkusu var onlara ulaşamadığımda hemen panik yapıyorum acaba bişeymi oldu diye düşünüyorum hemen aglıyorum

msjımın silinmesini istiyorum...neden silinmiyor istemiyorum bu konulara bakmayı artıkk

Son düzenleme:
Kızlar ben 1999 depremini çok acı yaşadım Etrafımdaki tüm binalar yıkıldı ve Sonrasını düşünebilirsiniz ki,kabus dolu yıllarım başladı ölüm korkusunu aylarca atamadım Şimdi de gurbetteyim ailemi yitirmekten çok korkuyorum ..
Fakat,aklıma Ölüm Geldikçe -Allahtan geldik Allaha gideceğiz-Diyorum..

merhaba herkese..bendede bu sorun var..arada sırada kaygı sıkıntı geliyor ağlama geliyor devamlı. tuhaf oluyorum..yalnız hissediyorum kendimi..çeken biliyor anlıyor.ama ölüm korkusu felan yok..ne olacak böyle ben çok sıkıldım bu durumdan..1,5 senedir böyle

canım içinde mutlaka sıkıntı yaptığın düşüncelerini araştırmak var..Çok bunalıyorsan bir psikologa gitsen iyi olur

imkanınız varsa ilk olarak profesyonel bir yardım alabilirsiniz....ama nacizane fikirlerim,

Değiştiremeyeceğiz şeyleri kabul edememek ruhumuza her zaman ağır gelir...eğer öldükten sonra da

sevdiklerinilze birlikte olacağınıza, yok olmayacağınıza, bunu bir başlangıç olduğuna inancınız varsa

bunları düşünüp rahatlayabilirsiniz....

Ben olsam zannederim korkularım olduğunda hep yaptıklarımı yapardım bol bol dua ederdim....

Back