• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm Korkusu:(((

ozgekrd

evrimdışı
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
3.299
271
688
Aydın
Merhaba arkadaşlar;
Umarım doğru bir yere açmışımdır konuyufisfisfis

Bende inanılmaz bir kaybetme korkusu var akşamları rahat uyuyamamaya başlamış vaziyetteyimsenağlama yatağıma yatıyorum diyorum ki şimdi 27 yaşındayım bir bakmışım yaşlanmışım ve öleceğim demeye başlıyorum ölümün nasıl bir şey olduğu dünyada şu an gördüğüm şeyleri göremeyecek olduğumu bilmek o kadar garip geliyor ki bana :1shok:

Annemi babamı kaybetme korkusu var eşimin babası vefat etti 2.5 yıl önce ve bu düşünceler aklıma geldiği zaman onun bu acıya nasıl dayandığını düşünüyorum.İnançlı bir insanım ve birgün bunların gerçek olacağını biliyorum ama .......

Ruhum o kadar garip oluyorki anlatamam nefes alamıyorum sanki eşime söylüyorum yine korku geldi diye ki o biliyor zaten bana söylediği takılma bu kadar bir gün her nefis ölümü tadacak diyor.

yaw zaten ben ondan korkuyorum:roflol:

kızlar benim gibi hislere kapılan varmı aranızda bu psikolojik yardım almamı gerektiren bir durum mu sizler de yaşıyormusunuz zaman zaman:uhm::uhm:

belki bu dert sayılmaz ama şimdiden teşekkürler:1hug:a.s.a.s.a.s.:asigim:

kafanıza çok takarsanız gerçekten sorun yaparsınız
bir kaç terapi sizin için iyi olabilir belkide rahatlamanız açısından
korkulara gelince ooooo saysam bendeki korkularıı sayfalarca
korkmadığım şeyleri yazsam daha az yer kaplar
şaka bi yana herkesin böyle korkuları vardır bende bir aralar ölümden sonrasını düşünüyordum
ne olacak kabir hayatı nasıl bir şey ondan sonrası nedir sonsuzluk hissi beynimi bulandırmaya yetiyordu
ama zamanla geçiyor bu hayatın akışı koşuşturmacanın içinde birde bakıyorsunuz ki unutuvermişsiniz

Merhaba arkadaşlar;
Umarım doğru bir yere açmışımdır konuyufisfisfis

Bende inanılmaz bir kaybetme korkusu var akşamları rahat uyuyamamaya başlamış vaziyetteyimsenağlama yatağıma yatıyorum diyorum ki şimdi 27 yaşındayım bir bakmışım yaşlanmışım ve öleceğim demeye başlıyorum ölümün nasıl bir şey olduğu dünyada şu an gördüğüm şeyleri göremeyecek olduğumu bilmek o kadar garip geliyor ki bana :1shok:

Annemi babamı kaybetme korkusu var eşimin babası vefat etti 2.5 yıl önce ve bu düşünceler aklıma geldiği zaman onun bu acıya nasıl dayandığını düşünüyorum.İnançlı bir insanım ve birgün bunların gerçek olacağını biliyorum ama .......

Ruhum o kadar garip oluyorki anlatamam nefes alamıyorum sanki eşime söylüyorum yine korku geldi diye ki o biliyor zaten bana söylediği takılma bu kadar bir gün her nefis ölümü tadacak diyor.

yaw zaten ben ondan korkuyorum:roflol:

kızlar benim gibi hislere kapılan varmı aranızda bu psikolojik yardım almamı gerektiren bir durum mu sizler de yaşıyormusunuz zaman zaman:uhm::uhm:

belki bu dert sayılmaz ama şimdiden teşekkürler:1hug:a.s.a.s.a.s.:asigim:

inan ki bu anlattıklarını ben çok yaşıyorum dün akşam yine uyuyamadım ağlayıp duruyorum
bir an annemi kaybettiğimi düşündüm ve kalbimin çarpıntısı nefesimi kesti
allah gecinden versin ama ben bir senedir yakınlarımın öldüğü anı yaşayıp acı çekiyorum
kime anlatmaya kalksam düşünme hepimiz öleceğiz diolar ama bu durumu yoğun yaşamak beni yaşamdan soğutmaya başladı
doktora gideyim diorum nişanlım istemiyor haplarla beynini uyuşturuyorlar dedi kendi kendime düşünmeöeye çalışıyorum ama nafile
inan seni çok iyi anlıyorum.......senağlama senağlama

Canım,bir nevi panik atak yaşıyorsun.
Bunu kafana takıp,sürekli beyninde güncel tutarsan,ileride daha büyük sıkıntılara yol açar.
Kendini iyi hissetmiyorsan ve düşünmeden duramıyorsan yardım almanı öneririm ben sana.Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin sana ve aileneŞeniz

demek bunu yaşayan tek ben değilmişim ben hergün bunu yaşamıyorum ama sık sık oluyor ve 2 saat bu düşünceden sıyrılmaya çalışıyorum offf çok sıkıcı bir durum

ölüm hepimiz korkunç geliyor..........
sevdiklerimizden ayrılmak.......tabiki zor fakat her dakka düşünürsen daha zor gelir..........
nasılsa başımıza gelcek gelene kadarda en azından mutlu olup yaşamaya bakalım............
bu kadar kafaya takmayın ve bir destek alın uzman kişilerden..........

demek bunu yaşayan tek ben değilmişim ben hergün bunu yaşamıyorum ama sık sık oluyor ve 2 saat bu düşünceden sıyrılmaya çalışıyorum offf çok sıkıcı bir durum

evet özellikle gece tek başıma kaldığımda çok oluyor
gündüzde tek olduğumda oluyor..... insan gündüz kendine yapacak bişiler buluyor ama gece yatınca olmuyor aklımdan çıkmıyor düşünmekten yoruluyrummm :çok üzgünüm:

Bence iş artık kendi kendinize çözeceğiniz boyuttan çıkmış,küçük bir kartopu büyüyor,çığ olup örtmek üzere sizi .....
Gidin bir yardım alın,bunda düşünülecek bir şey yok..

bu duyguya kapıldıgın zaman gerçekten çok kötü oluyo insan bazen benimde aklıma geliyo ama hemen kafamdan çıkarıyorum şöle düşünüyorum öbür dünya bitiş degil bi başlangıç ve orda yakınlarla buluşacagız Allah hakkımızda hayırlısını versin... Allah yardımcınız olsun..

ben gidemiyorum arkadaşım giderse tabiki sevinirim
ama tedavi edilmesi geren bi sorun. yaşam kalitenizi düşürüyor. böyle stres sıkıntı ilerde daha onarılmaz hasarlar bırakıyor vücudunuzda.
çok üzülerek söylüyorum ama kanser insanları sıkıntı ve stres altındayken daha çok yakalıyor..:1no2:

Kızlar değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşın birisi yazmış bir nevi panik atak olabilir diye inanın bunu hiç düşünmedim bir tanıdığımız vardı dışarı bile çıkamıyordu kız ölüm korkusu yüzünden panik ataktı ve belki bende bir çözüm yolu bulmazsam ileride sosyal hayatımı etkileyecek düzeyde düşüncelere sahip olabilirim bu kadar ciddi olabilirmiş demek?????

doğru söylüyorsuuz gitmem gerekiyor ama
ailem benim abarttığımı düşünüyor doktor diyorum saçmalamış oluyorum
nişanlıma görede o beni dinlior doktorada böyle anlatcaksın bi de üstüne ilaçlar verecekler beynini uyuşturacaksın diyor gizliden de gidemiyorum kendim aşmaya çalışıyorum ama sanki daha kötüye gidiyor.....

arkadaşım özür dilerim senin konun bu ben daha yorum yapmayacağım
herkese teşekkür ederim ......

o ilaçlar beyni uyuşturmuyor canım
aksine bu tip takıntılarla boğuşmayı engellediği için zihnin daha açık oluyor
kendini işine daha rahat verebiliyorsun
nişanlının bilgi eksikliği var, biraz araştırsın bence

önce bu tarz takıntılar yaşayan herkes için söylüyorum.
bu psikolojik bir rahatsızlıktır.
insan psikoloğa ya da psikiyatriye gitmeye kendisi karar verir.
gitmek isterse de ilaçlarla beynini uyuşturacak, ne gerek var gibi safsatalara kulak asmadan gitmesi gerekir.
o kişilerin görevi sadece ilaçla kafa uyuşturmak olsaydı o kadar yıl okumazlardı.

konu sahibi için de geçerlidir yorumum.
psikolojik bir durum olduğu kesin; bunu daha yaşanabilir kılmanız için psikolog yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

doğru söylüyorsuuz gitmem gerekiyor ama
ailem benim abarttığımı düşünüyor doktor diyorum saçmalamış oluyorum
nişanlıma görede o beni dinlior doktorada böyle anlatcaksın bi de üstüne ilaçlar verecekler beynini uyuşturacaksın diyor gizliden de gidemiyorum kendim aşmaya çalışıyorum ama sanki daha kötüye gidiyor.....

arkadaşım özür dilerim senin konun bu ben daha yorum yapmayacağım
herkese teşekkür ederim ......

canım sosyal güvencen varsa internet üzerinden en yakın hastanenin sitesine gir online randevu al. sosyal güvencen varsa özel bir hastaneye de gidebilirsin.
ben nefes darlığı şikayetiyle gittim. ciğerlerimde bi sorun olduğunu düşünüyordum. onlarda oksiyen alımım ölçüldü ekg çekildi adını bilmediğim bisürü muayene yapıldı bendede panik atak çıktı . şok oldum ben hiç beklemiyodum.
doktorum ilaç kullanmamı önerdi ben reddettim panik atak olduğuma inanmadım. ama doktorun söylediği: şayet bu şimdi tedavi edilmezse başka başka şikayetlerde buraya geleceksin ve bu sefer daha sıkıntılı olacak. mecbursun dedi..

sende mecbursun canım ailen anlamıyorsa bu onlar adına hiç hoş değil. sen de yetişkin birisin tek başına gidip şikayetlerini dile getirebilrsin. lütfen git doktora. artık eskisi değil hiçbir sağlık kurumu. yarım saatini almaz..a.s.

Back