Ölü Gibi Kokuyor!

Makinanın kanallarının kireclenmesi sebebiyle oluşuyor bu koku.Çözümü de yok . Oluşmaması icin servis su girişine 80 liralık cihaz takiyor.

naptın jooker çözdün mü sorunu? sorunun çözümsüz değil de o bakımdan:)
benim çözümüm şöyle: Arada bir makinenin kapağına şöyle bir çamaşır suyu gezdirip, öyle yıkıyorum bulaşıkları(muhtemelen bir çok kişi yapıyodur da neyse) limon kabuğu doğru, her yıkamada değiştirmen lazım.(bir de limonun içindekiler bulaşıklara yapışmasın diye uygun bir yerler bulman lazım. parlatıcı yerine sirke koyarsan da koku falan kalmıyor.
bir de 2-3 ayda bir makinenin içine iki avuç limon tuzu atıyorum, en sıcak programda(benimki 70) makine boşken çalıştırıyorum. aynı işlemi çamaşır makinesi için de yapabilirsin, hatta kazanlı ütü, hatta çaydanlık, yani kireç ve tortu tutan her şey için.
bunların hepsini aklıma geldikçe yapıyorum, diğer zamanlarda kimyasallarla idare ediyorum.
dene ve gör diyorum. Mesela çaydanlıkla başlayabilirsin. tabi bir avuç değil, 7-8 tane atsan yeter küçük çaplı işlere.

Makinenin içinde su kaliyorsa, program tam olarak bitene kadar beklemiyor olabilirsin cnm.

Teşekkür ederim canım çözdüm sayılır. Normalde 70 dereceyi sadece tencereleri koyduysam kullanıyordum. Şimdi sürekli 70 derecede yıkıyorum. Yeni çatal bıçak takımımda iz kalıyordu. O sorun da gitti koku da. Çamaşır suyunu önermiyorlar makinaya zarar veriyor diye. Onun dışındakileri denemiştim.

Her çalıştırmadan sonra bir de bu şekilde boş çalıştıracaksak vay elektrik ve su faturaalarının haline :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…