Ölmeye değer mi...

delikizinturkusuyum

Hoşgeldin MİRZA'm...
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
1.068
17
44
Son günlerde bu sitede aldatma ve boşanma konularının ne kadar arttığının farkındasınızdır hepiniz.
Okudukça üzülüyorum ama elimizden fikir vermek dışında bişey gelmiyor ne yazık ki...
Ve bugün ben de bir ihaneti burda paylaşmak istedim..

İş arkadaşımın kız kardeşi 9 yıllık evli, biri 7 yaşında biri 1 yaşında iki çocuğu var ve İzmir'de yaşıyor.
Cumartesi günü arkadaşım İzmir'den gelen bir telefonla yıkıldı.
Kız kardeşi çok sayıda ilaç içerek intihar etmeye kalkışmış ve yoğun bakımdaydı..
İşin iç yüzü bu sabah anlaşıldı..
Arkadaşımın kardeşi, eşi ve bir aile dostları beraber evde oturup içki içiyorlar.
Adam sarhoş olunca karısına hitaben başlıyor anlatmaya...
"Seni defalarca aldattım ve aldatmaya devam edicem.
Bu benim genlerimde var..
Sana niye katlandığımı sanıyorsun, çünkü evin var, baban zengin..
Başka türlü çekmezdim seni...
Hatta seni amcanın kızıyla da aldatıyorum. (Amca kızı da evli ve 1 çocuğu var)"
Vs. vs.....
Adam o kafayla herşeyi anlatmış, kadın da akrabasıyla bile beraber olduğunu duyunca 2 kutu ilaç içmiş alkolün üstüne..
Hayata zor döndürdüler..
Duyunca çok üzüldüm bir yandan da kızdım..
2 tane gül gibi yavrun var, bi pis adam için ölmeye ve yavrularını anasız bırakmaya değer mi diye..
Ama o anki psikolojisi neydi kadının Allah bilir...

Bunu burda niye anlattığıma gelince;
Hayatta kendinizden daha değerli hiçbir şey yok..
Sizi hak etmeyen, size üzüntü ve acı veren insanları çıkarın hayatınızdan..
Ama siz bu hayattan kendi isteğiniz ile çıkmaya kalkışmayın...
İntihar bir çözüm değil sadece kaçış yoludur..
Siz kendi değerinizi bilip, öncelikle kendinize saygı duyarsanız göreceksiniz ki etrafınızdakiler de size saygı duyacaktır..
İhanetin adının bile geçmediği, huzurlu ve mutlu aşklar olsun hep hayatınızda...

çok üzüldüm avikapım ya.inanki çok üzüldüm..ne acı bir durum.Allahım kimselere yaşatmasın bu acıyı..ne şere..siz adammış..alkol konuşturmuş ve neler demiş.insan nasıl söyleyebilir,teleffuz edebilir bunları..
çok doğru söylüyorsun..aslında biz kadınlar çok çok güçlü olmalıyız..çünkü kaçmakla değil ancak üzerine giderek sorunlarımızı çözümleyebiliriz.intihar bir çözüm değil..hele hele sana değer vermeyen biri için hiç değil..

o arkadaşın psikoloijisi nasıldır kimse bilemez bunu çok onur kırıcı bir olay intihar etmek tabiki bir çözüm değil ama bazen insan gerçekten bir çözüm bulamıyor yaşadıklarının karşısında böyle olaylar karşısında en zoru güçlü olmaktır bence bu da en zoru olsa gerek Allah sabrını versin inşallah ve hiç kimseye böyle bir şey yaşatmasın (hemde akrabasıyla) Allah o adam demeye dilim varmayan insana akıl fikir versin 2 tane dünya güzeli yavrusuda varmış. dilerim ki Allahım o kadına öyle bir güç versin ki o adam olacak şahıs bin kere lanet etsin karısına ve çocuklarına ihanet ettiği için
ayyy çok kötü oldumm

Kıyamam ya..benneyaptımki
Hem bu kadar çok içen hem de kadının haberi yokken ne dolaplar çeviren adam. Bir de ortada kalan 3 çocuk(amca kızınınkini de sayıyorum). Bu adam işlediği günahın bedelini nasıl ödeyecek acaba?
Kadına gelince;inşallah yakın zamanda sağlığına kavuşur,bence bir anlık delilik ile yapmış maalesef bu acı olayı. Biraz terapi görse eminim o da anlayacak dünyanın o erkek etrafında dönmediğini. Çok şükür ailesi destek olacak durumda kadına. İnşallah en yakın zamanda hayatında yeni bir sayfa açar,kıyamam..:teselli:
Adam da,amca kızı da Allahtan bulsunlar bu işin bedelini..:1closedeyes:

insanin sarhosken soyledikleri, ayikken soylemeye cesaret edemedikleriymis...
dogruymus demek......
eminim o kadinda alkolun etkisiyle intihara tesebbus etmistir ...ne olursa olsun yoksa bi anne nasil 2 evladini birakip gider.....

bundan sonra bu arkadaşın çok çok şükretmesi gerekir bence Allah hem onu çocukjlarına bağışlamış hemde eşi olacak o hıyarın ne mal olduğunu göstermiş..kesinlikle kimse için ölmeye değmez Allah şeytana uydurmasın önce CAN sonra CANAN

bende Lale ile aynı fikirdeyim bir anlık delilikle yapmıştır alkol ve olayın şoku ile...
Bunu başka bir şekilde sadece aldatıldığı yönünde öğrenmiş olsa bunu yapmazdı eminim..
O karaktersizin onur kırıcı lafları ve alkol kadıncağızı yanlış bir karara sürüklemiş..
en kısa zamanda iyleşmesini ve o karaktersizi evden def etmesini diliyorum...
Ve ben olsaidim gider o amca kızınıda rezil rüsva ederdim...

avikap ne güzel bi konuya değinmişsin...
dediklerine katılıyorumm canımm.. dünyada hiç bir erkek içinn canından olmaya değmezzz...
doğarken onunla doğmamışşkii onsuz hayatta gayet güzell olabilir...

çok uzuldum kadın için zor bır durum ama ıntahar etmeye kalkısması çok yanlıs o an adamı kapının onune koycaktıkı anlasın dunyanın kac bucak oldugunu

senağlama bence yaşamayan anlamaz sadece bizler burdan destek verebiliriz rabbim çocuklarına bağışlasın çok zor bir durum

Cok aci durum kendimi o kadinin yerine koydum biran icin neye üzülücemi bilemedim.
1. Aldatildinami üzülzün hemde amca kiziyla Allah göstermesin
2. Resmen enayi (özür dilerim) yerine konuldunami baban zengin diye.
3. Cocuklarin böyle bi Babasi oldunami
O adam Baba zifatini bile hak etmiyor.
Allahindan bulsun

Senden 2 parça varsa hayatından daha önemlidir.Yani 2 çocuk onlar için yaşamak zorundasın.İstesende istemesende bu hayatı devam ettirmelisin.Bütün anneler gibi hiç bir annenin hakkı yok çocuğunu annesiz bırakmaya,böyle bir lüksüde yok bana göre.Tabiki yaşadıkları bir kadın için çok ağır şeyler ama hayat herşeye rağman yaşanmaya değer.Üstelik canından can yavrun varsa tartışılmaz.Kimselerin başına böyle üzücü olaylar gelmemesi dileğiyle huzurlu ve mutlu yaşamlar.. Sevgiyle kalın:asigim:

Gerçekten çok üzüldüm. Dilerim bir an önce sağlığına kavuşur.
Bence asla değmez belki o da biran için boşlukta yapmıştır bunu....
Kimse için kolay olmasa gerek eşinden bu sözleri duymak...
Ama şuda var bana göre;
Ben eşimle var olmadım ki, hayatımdan çıkacağı zaman öleyim.
Zaten bana bunları söylemiş, defalarca (ki benim için bir kez bile olsa aynıdır)
aldatan insan sadece bensiz kalmayı hakeder o kadar...
Hayatımı gözden çıkarmak yerine, o kişiyi hayatımdan çıkarmak en doğrusu

gerçekten çok üzüldüm..Çok zor bir durum tekrar tekrar geçmiş olsun..Ama bu hayatta hiç bir şey bizim canımızdan kıymetli değil (çocuklarımız hariç).Bizi ihçe sayıp aldatan bir erkek için canımızdan vazgeçmeye değer mi hiç?Bir anlık şok ve delilikle yapmış sanırım bir uzmandan yardım alsa bu durumda daha iyi olcak.Bu hayatta güçlü durmak hayatımızı anlamlaştırır..

ne güzel konuşmuşsun burda canım
inan söylediklerinin sonuna kadar katılıyorum:1hug:
bence ölüm bir kaçıştır,eğer çocuklarında var ise daha da kuvvetini toplayıp hayata sıkı sıkı sarılacaksın.en azından onları düşünerek,onlara sıkı sıkı tutunarak hayatın tüm çirkinliğine rağmen onlardan güç alacaksın..bütün herşeyin çözümü olur bu hayatta ama ölümün asla...

gerçekten çok üzücü bir durum ne karaktersiz bir erkekmiş yazık olmuş arkadaşının kızkardeşine
üstelik kendisini haketmeyen bir erkek için canına kıymaya kalkışmış inşallah biran önce kendini toparlayıp çocuklarıyla kendine yeni bir hayat kurar

bu hayatta erkekler var diye mi yaşıyoruz olmasalarda olur
allah kimseye vermesin çok üzüldüm canım ya
ölmeye falan değmez

evet hayatta bizden değerli hiç bişey yok,
bunu geç anlıyoruz nedense ille gözümüze bir parmağın sokulması lazım,
hep birilerini sevmemiz öğretildi bize ama
maalesef kendimizi sevmeye geç kalıyoruz...
yaşadığımıza isyan ettiğimiz zamanlar olmuştur
en azından benim oldu;
fakat intihar neden?
yaradan bilmiyor mu?
onun planları hepimizinkinden daha kaliteli değil mi?
neden bu güvensizlik ve inançsızlık
cidden anlamıyorum
neden kendimizi sorgulamak yerine düzelmek ve iyileşmek yerine
kaçmayı tercih ediyoruz,
Allah korusun kurtaramasalardı ne olacaktı,
Ne için?
Hiç.....

Hiç bir zaman , hiç bir şey için ölmeye değmez .
Hayata bir defa geliyoruz niye başka biri için ki bunu zerre kadar haketmeyen biri için sonlandıralım , asla.En zayıf olarak nitelendirilen biri bile çeşitli zorluklarla karşı karşıya gelince güçlü olabilir bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…