böylebir konuyu getirip türbana dayamayı hiç de etik bulmadım.Olimpiyat
Ezan okunuyor.
Rihanna söylüyor.
Olimpiyat tanıtım filmimiz bu.
*
Televizyonlarda yayınlanıyor.
İnternette var, izleyin lütfen...
Kızlı-erkekli dolaşıyorlar.
Kızlı-erkekli parkta oynuyorlar.
Kızlı-erkekli müze geziyorlar.
Kızlı-erkekli alışveriş yapıyorlar.
Kızlı-erkekli çay içiyorlar.
Kızlı-erkekli Boğaz kenarındalar...
Kızlı-erkekli tekneye biniyorlar.
*
Dalgalı, düz, kıvırcık.
Hepsinin saçı açık.
Tekneye binen kız, mini etekli.
*
Sanırsın, Los Angelestır.
Siyah Amerikalı bile var.
*
Nerde türbanlılar kardeşim?
*
Yok mu İstanbulda hiç türbanlı?
Neden koymadınız tanıtım filmine?
*
Benim başörtülü bacım, benim başörtülü bacım diye oy toplamayı biliyorsun... Utanmıyor musun başörtülü bacını saklamaya?
Başörtüsünden mi utanıyorsun yoksa?
Kızlı-erkekli bankta oturmayı hoş karşılamam diyeceksin... Memleketi dünyaya tanıtmak için çapulculara sarılacaksın, öyle mi?
Başörtülü bacım üniversiteye giremiyor, başörtülü bacım TBMMye giremiyor diye mağdur ayaklarına yatacaksın... Kendi ellerinle hazırladığın tanıtım filmine, başörtülü bacını sokmayacaksın, öyle mi?
*
Ayıp mıdır türbanlıları göstermek?
Yoksa, bu senin yaptığın mı ayıptır?
*
Ayrıca...
Ezan okunurken konserlerin sesini kısmayana dinsiz diyeceksin... Sonra da, ezana Rihannayla vokal yaptıracaksın... Müezzin midir Rihanna?
*
İçinde rakı geçiyor diye Vardar Ovasını yasaklayacaksın. İçinde ecstasy geçen Rihanna şarkısıyla Türkiyeyi tanıtacaksın öyle mi?
*
2020yi verirler mi bilmem ama, takiye olimpiyatı yapsalar, banko bunlar alır.
YILMAZ ÖZDİL
Bu sene kış olimpiyatları Soçi'de olacak.
Oradaki yatırımı bizde katılacağımız için yakından biliyorum.
Olimpiyat sadece turist olarak düşünmek çok basite indirgemek olur. İnanılmaz ekonomik kalkınma, reklam, prestij sağlanacaktı.
Malesef Türkiye'nin son dönemlerde spor adına çıkan skandalları bu durumu getirdiği aşikar.
İnşallah bir daha ki sefere gerçekten çok üzüldüm.
analdığımız bir futbol onuda ayak oyunsuz beceremiyoz
Gerçekten çok iyi bir itibarımız vardı da bir tek gezi eylemleri yüzünden oldu
İnanılmaz üzüldüğümü ifade etmeliyim. Fakat hak ettiğimizi de söyleyemem.
Suriye sorununu bir kenara bırakın zira 7 sene sonra ne Suriye sorunu kalır ne de Ortadoğu... Bu sebeple kaybettiğimizi düşünmüyorum.
Kaybetmemizde ki temel unsur ; Fenerbahçe'nin şike olayları, hemen hemen her spor dalında çıkan doping skandalları, milli takımlar düzeyinde yaşanan taciz skandalları ve hemen hemen hiç bir spor dalında başarılı olamamamız.
Türkiye futbol ile yatıp kalkıyor şu anda hangi başarımız var ? Dua ediyoruz Macarlar, Romenleri yensin diye ... Şaka gibi ...
2. popüler spor Basketbol. Peki basketbolda ne durumdayız ? 2013 Eurobasket turnuvasında sanırım üçte sıfır çektik. Finlandiya gibi alt sınıf basketbol oynayan takımdan bile bir ara 18 sayı fark yedik. Hadi bu da fiyasko....
Gelelim ata sporumuza, güreş ? Son olimpiyatlarda finale dahi çıkamadık diye hatırlıyorum. Finali bırakın madalya alamadık.
Peki Halter ? Naim Süleymanoğlu ile (nasıl Türkiye'ye deldiği malum) bizim YETİŞTİRMEDİĞİMİZ 2-3 sporcu üzerinden Dünya rekorları kırdık. Şimdi neredeyiz ? Her müsabakada sıfır çekip oturuyoruz.
Abi nerede senin spor kültürün ? Spor Bakanımız twit atıyor "kına yakın" diye. Yahu sen bakansın yakıştı mı ? O kadar severdim seni, duruşunu gençler ile olan diyaloğunu, geceleri yurtlara yaptığın öğrencileri dinleme baskınlarını ! Hiç yakışmadı bakanım hiç...
Yıllarca Kürek çektim, basketbol oynadım hala da devam ediyorum spora. Şimdi merak ediyorum bu başlıkta yazan kaç kişi spor yapıyor ? Fitness, yürüyüşten bahsetmiyorum. Takım sporu veya aletli yapılan bir spor büyük ihtimalle yoktur.
Bir kere bizim spor kültürümüz yok, spor yapan yok ki ! Spor kültürümüz olsun. Sporu yaşam felsefesi değil zayıflama aracı olarak gördüğümüz kesin. İşte bizim spordan anladığımız bu.
Buna ek olarak kulisler yapılmış ya yurt dışında kulisi orada aramaya gerek yok ki zaten biz içimizden sporu bile siyasete bağlayan ender ülkelerdeniz. Neler kaybetti bu ülke farkında bile değilsiniz. Hazır mıyız ? Asla ama bu durum da da sevinmenin, bunu hükümete bağlamanın anlamı nedir ? Ben size söyliyeyim ucuz siyaset. Hiç iktidara oy verene yüklenmeyin zira insanlar hak ettikleri gibi yönetilir.
Neler kaybettik ?
- Tanıtım, para, turizm vs bunları bir kenara bırakın...
- İnanılmaz bir spor alt yapısına sahip olacak 7 senede bu sayede çok iyi sporcular yetiştirebilecektik !
- Bir çok pasif olduğumuz spor dalında çok büyük atılımlar olacak belki yeni bir spor anlayışına sahip olacaktık
- Kişisel olacak ama oğlumu alıp başka ülkeye gitmeden olimpiyatları ülkemde izleyebilecektim.
Ömrüm varsa 5-21 Ağustos 2016 olimpiyatlarında Rio de Janeiro'dayım sizde oturup TV'den izlersiniz. Kınaya hiç gerek yok : )
böylebir konuyu getirip türbana dayamayı hiç de etik bulmadım.
Eki Görüntüle 797356
Eki Görüntüle 797357
Devlet adamlarındaki seviye bu vaziyette olan bir ülkeye kim neden olimpiyat versin allah aşkına?!
Hiç sasirmadim. Melih Gökçekten sonra herseyi beklerim.
Cok merak ediyorum, bu adam hangi hapi kullaniyor? Bendemi kullansam acaba?
bir eczacı olarak söylüyorum, daha böyle bir hap üretilmedi
doğustan böyle yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?