valla keşke ülkenin gelişmesi bi olimpiyatlara baksaydı, o zaman 2024 için dualara adaklara şimdiden başlardık
Ben bunu ciddiyetle soruyorum gerçekten bilgim yok. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak bir ülkeyi nasıl geliştiriyor, güçlendiriyor? Yani mesela daha önce Formula 1, tenis turnuvası, basketbol şampiyonası falan yapıldı. Ne gelişti ülkemizde? Ne yönden güçlendik? Bakıyorum Suriye vururuz diyor, Rusya gemilerini getirmiş. Nasıl güçlenmişiz ben anlamadım. Güçlü Türkiye istemiyorlar yargısına nasıl varıyoruz buradan? :26:
valla benim de öyle net madde madde bir bilgim yok, ama düşününce aklıma gelenler, ülkenin uluslararası sistemde tanınmasını, ekonomik hareketlenme, turist bolluğu.. bir de olimpiyat komitesi ülkeye yatırım yapıyordu sanırım - binalar, yollar, olimpiyatlarla ilgili gene, ama ülkenin alt yapısını güçlendirmeye yönelik şeyler.
bir de aklıma bir kaç şey geldi şimdi yazınca. 2008 pekin olimpiyatları, çin'e 35 mi 37 mi ne milyar dolara gelmişti. yani ülke için büyük harcama. sosyal tepkiye neden olmuştu hatta. yani olumsuz tarafları da var, her ülkenin kaldırabileceği bir ekonomik boyut değil.
Hangi sebeble neden alamadık çıkarımlarından önce , üzüldüm hem de çok üzüldüm .Beklentim varmış demek ki çaktırmadan .
Tokyo 2 kez ev sahipliği yapmış , japonyo olarak kış olimpiyatları da dahil 6 kez.
Japonyanın olimpiyata ayırdığı bütçe Türkiye 'nin 3 te 1 i kadar sadece.
Japonyadaki sızıntı kulislerde dolaşan en büyük eksi idi .
Elbette altında yatan başka şeyler var , siyasi konjonktür mü dersiniz , Türkiyenin sporda ' ki olumsuz imajı mı ya da ülke olarak genel olumsuz tablomuz mu ?
Heves herkesten çok bizdeydi ama bazı şeyler hevesle olmuyor işte , hevesin kursağında kalıveriyor.
Ülkenin gelişimi için olimpiyatlara gelene kadaaaaar ... diye düşünmüyorum ben . Farklı mecralar her biri , bir yerlerden bir şeyleri kotarmalıyız artık .
Reklam getirisi , döviz getirisi , herşey olumlu geçerse imaj getirisi ... Neden olmasındı ama olmadı işte !
Büyük reklam getirisi olacaktı sadece turizm olarak düşünmemek lazım ama kaybeden maalesef Türkiye oldu.
Eki Görüntüle 797356
Eki Görüntüle 797357
Devlet adamlarındaki seviye bu vaziyette olan bir ülkeye kim neden olimpiyat versin allah aşkına?!
İyi ki birisi gezi dedi birbirimizi yer duruuz artik tabi ki de okimpiyatlarin getiisi olacakyi olmadiysa olmadi iste bitti hala sacma saan birbirine laf sokmaya calisma falan hic hos degil
Eki Görüntüle 797356
Eki Görüntüle 797357
Devlet adamlarındaki seviye bu vaziyette olan bir ülkeye kim neden olimpiyat versin allah aşkına?!
Bunları konuşup tartışabilmekte bir meziyet.En nihayetinde karşıt görüşlü kesimlerin birbirlerine söyleyecekleri her söz laf sokma olarak algılanacaktır...Ama ufku genişler insanın iyi ya da kötü birşeyler öğrenmiş olur.Cehaletten ve fikirsizlikten iyidir diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 797356
Eki Görüntüle 797357
işte bizim seviyemiz bu,nasıl da hemen argoya başlamışlar..biz içimizdeki bu kini yok edemedikten sonra olimpiyatlara ev sahipliği yapsak ne yapmasak ne?
ilerlemek için daha çoook bekleyeceğiz gibi,önce siyasetçiler düzgün cümle kurmayı öğrenecek de sonrası gelecek vay halimize.
işte bizim seviyemiz bu,nasıl da hemen argoya başlamışlar..biz içimizdeki bu kini yok edemedikten sonra olimpiyatlara ev sahipliği yapsak ne yapmasak ne?
ilerlemek için daha çoook bekleyeceğiz gibi,önce siyasetçiler düzgün cümle kurmayı öğrenecek de sonrası gelecek vay halimize.
Ben de ona sasiriyorum ya sen temsilcisin halkin kendine sectigi temsilci nasil boyle konusabilirler ua da tekme tokat birbirlwrine girebilirler onemli olan tatli dilll... Madem haklisin niye kufurlu konusuyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?