Olimpiyat'ta karar günü

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
stanbul, Tokyo ve Madrid'in yarıştığı 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentin ve yeni olimpiyat komitesi başkanının seçileceği Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 125. Genel Kongresi'nin açılışı Buenos Aires'te tango eşliğinde yapıldı.

Akustik açıdan dünyanın en iyi beş tiyatro salonundan biri olan Teatro Colon'da yapılan açılış seremonisi, IOC Başkanı Jaques Rogge ve Buenos Aires Valisi Mauricio Macri ve Arjantin Olimpiyat Komitesi Başkanı Gerardo Werthein'ın katılımıyla başladı. Monaco Prensi Albert ve eşi, İspanya Prensi Felipe ve eşi prenses Leticia, Japon prensesi Masako, İngiltere prensesi Anne açılışın mavi kanlı katılımcılarıydı. Tiyatro binası yakınlarında Quebrecho adıyla bilinen yüzleri maskeli bir grup, İngiltere'nin Falkland adaları konusundaki tutumu için Prenses Anne'ı protesto etti. Arjantin'de 14 yıllık aradan sonra ilk defa kraliyet ailesine mensup birisi resmi olarak bulunuyor.
Törene Türkiye'yi temsilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi ile Milli Olimpiyat Komitesi temsilcileri katıldı. G-20 zirvesi için Petersburg'da bulunan Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törene yetişemediler.
Açılışta, Arjantin Filarmoni Orkestrası bir konser verirken, tango şarkıları da tarihi tiyatronun akustik salonunda yankılandı.

Törende konuşan IOC Başkanı Jacques Rogge, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için orada bulunan aday kentlerin temsilcilerine başarı dileğinde bulundu.
Olimpiyat programlarının düzenlenmesinin çok önemli olduğunu hatırlatan Jacques, "Sporda doğru dengeyi sağlamak ve programların güncelliğini korumak, Olimpiyat Oyunları'nın başarısının devam etmesi için önemli bir karardır" şeklinde konuştu.
Jacques, 12 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu IOC'de bu görevde bulunmaktan gurur duyduğunu hatırlatarak, IOC Başkanlığı için düzenlenecek genel seçime katılacak 6 adayın da çok kabiliyetli ve nitelikli kişiler olduğunu, seçimi kazanacak kişinin "hayatının en önemli deneyimini" yaşayacağını söyledi.
IOC Genel Kurulu tarafından 7-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen toplantılarda bugün 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak kent belirlenirken, sonraki günlerdeki toplantılarda olimpiyat programının belirlenmesi ile IOC'nin başkanlık seçimi yapılacak.

Hep dış mihraklar yüzünden, faiz lobisi de yapmış olabilir

dış mihraklar yaptı yapacağını, ateş çemberi içindeyiz, yarın ne olacağımız belli değil

Gezi eyelemcileri kına yaksın şimdi...itibarımızı 5 paralık ettıler..yazık oldu..
Son 2 ye kalmamız bile mucize...

Gezi eyelemcileri kına yaksın şimdi...itibarımızı 5 paralık ettıler..yazık oldu..
Son 2 ye kalmamız bile mucize...

Gerçekten çok iyi bir itibarımız vardı da bir tek gezi eylemleri yüzünden oldu

olay gezi eylemcileri değil,onlara ve vatandaşlarına yapılan acımasızca saldırılardır. demokrasinin olmadığı ülkede olimpiyat neyinize.
evet böyle düşünmüşlerdir. ki hiç şaşırmadım.

herşey gibi bu da geziye bağlanmazsa ben de kadiş değilim.kesin onlar yüzünden yoksa alırdık biz ama ah şu geziciler yok mu ah :95:

Son düzenleme:

herşey gibi bu da geziye bağlanmazsa ben de kadiş değilim.kesin onlar yüzünden yoksa alırdık biz ama ah şu geziciler yok mu ah :95:

Ya gexiciler ciksin istedikleri kadar eylem yapsinlar ama surekli mekan degisikligi olmali hep ayni yere olunca yasam aksiyo. Bizim gelismemizi istemiyorlar tabi ki ondan vermediler geziden degil ams geziyi bahane ettiler acimasiz saldiri falan yok suriyeye bak gor acimasiz saldiriyi demokrasi asil orada yok. Abd ye bskin polislerin yetkilerini bir arsstirin ve gorun demokrasi orada var ama dimi :-D

ya ne alakası var ya..ne kadar saplantılı bir milletiz biz inanamıyorum... olimpiyat konusunda bile birilerinin geziye yüklenmesi birilerinin de hemen savunması bana çok saçma ve yancı geliyor.... kaybetmemizin tek sebebi stratejik oy kullananlardan başkası değildir.. japonyada nükleer sızıntı olmasına rağmen niye oy versin ki insanlar... bi an galiba biz alacağız diye umutlanmıştım bile ama 2024 te paris ve roma aday olacağı için şimdi mümkün olduğunca Avrupa dışına çıkardılar olimpiyatları....

ama bravo bize her 2 taraf olarak da hemen bölünmeye ve savaşa hazırız.....

Sadece gezi parkı olayları yüzünden olduğunu düşünmek, at gözlüğüyle bakmak demek. madrid'in elenmesinden sonra, madrid'e oy verenler tokyo'ya kaydırdı oylarını ve çoğu İslam ülkesi, Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunu beğenmedikleri için, Tokyo'ya oy vermiş, kulislerde bu konuşuluyormuş (habertürk te dinledim)

ayrıca çok büyük şok olmadı, alsaydık iyi olurdu tabi ama... Spor konusunda oldukça geriyiz, 4 milyon lisanslı sporcu var deniliyor ( ölenler veya spor yapamayanları çıkartmamışlar bu listeden ) gerçek olarak maksimum 2 milyon lisanslı sporcumuz varmış. kıyaslama yapmak için, almanyada 24 milyon lisanslı sporcu var örneğin.

bu durumdayken, olimpiyatların spora çok uzak kalan bir ülkede yapılmasını beklemek, biraz hayalcilik oluyor.

ben bu yorumu ayakta alkışlarım demokrasinin olmadığı ülkede olimpiyat neyinizeee

üstelik ilerlemeye de karşıymışız kiii sormak istiyorum siz yaratıcı zeka hakkında tek kelime bir şey duydunuz mu yok! o parkta eylem kisvesiyle neler yapıldı ne ürünler verildi biliyormusunuz yok! ordaki insanların ne vasıfta ne düşüncede ne zihniyette olduğunu biliyormusunuz yok!
çamur at izi kasın ; EVET VAR !

Biz basketbol şampiyonasında başbakan gelecek diye ponpon kızları çıkartmayan, kıyafetlerine ayar çeken, futbol şampiyonasında tribünleri boş bırakan, Akdeniz oyunlarında görevlilere tahsis ettiğimiz araçların resmi işlemlerini yaptırmayıp adamlar içindeyken polise bağlatan, at hastalıklarının merkezi olan Mersin'de binicilik düzenlemeye kalkıp kimse gelmeyince binicilik branşını iptal ettiren skandalların ülkesi olarak bunları gizleyelim,sonra kalkıp suçu gezi eylemlerine atalım!
Doping, şike, ırkçılık, ulaşım sorunu, aktif savaş riski ve desteği, polis şiddeti gibi sorunlar ortadayken hükümet suçu geziye atmak için haftalar öncesinden hevesliyse ben de neticesinde üzülmem arkadaş! Bu hükümetle alacağınız bir organizasyonda olabilecek skandalları şimdiden görür gibiyim. Kadın ve erkeklerin ayrıldığı barınma alanları, kadın erkek ayrı havuzlar vs.. vs.. bakın kimse ülkenizde gösteriler neden var demiyor, ülkenizdeki göstericilere neden sert davranıyorsunuz diyor. Şimdi bir düşünün kim suçlu?

Ya tabi ki de gezi parki bahane. Tabi ki ondan degil. Sadecw aradiklari bahane bu oldu tartismaya degmez istanbul cok hakediyordu ama onlar izin verir mi hayir tabiii kimse de istanbulun gelismesini istemez ben gwziciyim gezi karsitiyim demiyorum onemli olan ulkenin gelismesi Allah hayirli kisilerin basimizda olmasini nasip etsin

Herkes bir bahaneye sığınıyor. Ermeniler yüzünden alamadık diyen bile gördüm. Kimse dopinglerden, şikelerden bahsetmiyor ne hikmetse. Sunumdan sonra en çok sorulan dopingli sporculardı ve Japonya'da temiz spor diyerek bunun üzerine oynadı. Bizim ülkemizde niyeyse bir şey olmayınca hep "Türkiye'nin güçlenmesi istenmiyor" oluyor. Bir kere de dönüp kendimize bakmıyoruz. Çok bir şey kaybetmedik bence. Şu anda Türkiye'nin tanıtımdan, reklamdan çok demokrasiye ihtiyacı var.

Bir ulke bir ulkenin gelismesini istemwzse orada cikan tum kariaiklik ayrim eylem ne varsa hepsini destekler kizlar polisin siddetini destekledigimi soylwmiyorum elbette hata ama bunu kinayan ABDnin polisine verdigi yetkiye bakin... Ulkeye zarar hicbir sey olmasini istemem

valla keşke ülkenin gelişmesi bi olimpiyatlara baksaydı, o zaman 2024 için dualara adaklara şimdiden başlardık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…