Öleceğinizi bilseniz çocuğunuzu kime bırakırdınız?

eşimle çok konuşuruz bu konuyu .

ben sadece eşime bırakırım annem rahatsız kız kardeşim ablam da yok eşimden başka bakabilecek kimsem yok yani.

gözüm arkada kalamz eşimiin evlenmiyeceğini biöiyorum ve hayatını oğluma dayacağınıda

arkadaşlar Allah herkesin evladını kendisine bağışlasın ve kendisinin büyütmesini nasip etsin. güzel dua ve temennide bulunalım neticelerde güzel olsun inşallah. yıllarca çocuğu olmayan bir arkadaş tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi oluyor. ama daha çocukları yokken dermiş ki çocuklarım olsun da ALLAH canımı alsın. nasıl duada bulunduysa aynen öylede olmuş. ikiz bebek vermiş Allah. ama kendisi doğum sonrası komaya girmiş, 6 ay sonra vefat etmiş. eşi de ölümünün üzerinden 1 yıl geçmeden başkasıyla evlenmiş. çocuklar her iki nineye bırakılmış maalesef.
yani demem o ki hayır isteyelim hayır bulalım inşallah. benimde aklıma gelmiyor değil bu soru. ama sonra düşündüm ki güzel düşünelim akıbetlerde güzel olsun inşallah. evlatlarımızı bizler büyütelim inşallah...

Son düzenleme:
allah korusun rabbim kimseyi yavrusundan ayrı koymasın inş. çalışan bir anne olarak kızımı anneme emanet ettiğim için egerki ben ölürsemde anneme vasiyet edeceğimi daha önceden planladım.(inş. öle bişey olmaz)

Bu düşünce bütün annelerin aklına bir kere de olsa takılmıştır muhtelen..Allah hiçbir yavruyu annesiz bırakmasın içinde benimkini de inş.
Benim kesinlikle annemden daha şefkatli bakabilecek birisi yok çevremde...
babaannesi de iyi bakar eminim, ama yaşı var...Dayımız henüz bekar ama eşi iyi olursa o da yeğenini bırakmaz yalnız...
off çok kötü oldum ciddi ciddi düşünürken..:2:
Allah yavrularımızı bizden, bizi de onlardan ayırmasın inşaAllah...

anne değilim ama kendi annemizden başka kim bakar kendi canı gibi torununa..
Allah kimseyi annesiz bırakmasın ama çocugum olsa anneme emanet ederdim..

Benim 2,5 yaşında bir kızım ve 16 aylık bir oğlum var. Çalışıyorum akşam mesai bitiminde onlar uyuyana kadar koşturuyorum uyku yok dinlenmek yok en sonunda geçen gece rahatsızlandım Allah'tan annem ve babam alt katımızda oturuyor acile götürdüler eşim evde çocuklara bakıyor annemle. babam yanımda ateşim 40 a çıktı tansiyonum sürekli düşüyor ve en son gördüğümde 5-3 tü başım hiç o kadar şiddetle ağırmamıştı ve doktora dedim ki sıfır olunca ölüyor muyum bakın benim 2 bebeğim var yok yok dediler düzelecek ama ölümü çok yakın hissettim ve maalesef o anda o gıcık soru ölürsem kim bakar onlara dedeler anneanne babaanne yaşlı bugün var yarın yok kızıma ablam bakmıştı bir ara ama o kız olmazdı ablamın eşi iki erkek çocuğu yok yok o olmaz abim baksın ama yengem kızımı sevmez dayanamaz kendi çocuğunu tartaklayan benimkini ne yapar oğlumu vereyim ablama çok iyi bakar eminim ama kızımı ne yapacağım ikisini birden tek kişiye de veremem dedim Rabbim ne olur ömür ver bana akılları başlarına gelene kadar ben bakayım en azından hele birde evlendirsem sonra ölsemde gam yemem sonra da birde bende torun görsem annem gibi sevsem koklasam onlara emekli maaşımla oyuncaklar alsam ciciler alsam Ay Rabbim kullar aç gözlüymüş sen hayırlı ömür ver çocuklarımı bizlere bizleri de onlara bağışla dedim.

kızlar hep düşünürüm bakacak kimse bulamam ölsek bişekılde bakılanıda olur büyürde ama anne gibi kimse bakamaz ben hep dua edıyorum kızım kendini kurtarsın 30una gelsın en azından..öyle gideyim diye

anneme ve kocama tabiki.annem gözü gibi bakıyor ben olmasam canı gibi bakar eminim.kocam hayat koşturmacasında olacak mecburen yavrumun ihtiyaçlarını karşılamak için hayat devam edecek sonuçta mecburen.

ben eşimle hiç konuşmadım bu konuyu ama ben de eşimin evlenmeyeceğine ve hayatını oğluma adayacağına eminim...

kesinlikle anneme bırakırdım ben bunu çocuklarım doğduğundan beri düşünüyorum ve cevabım annem çocuklarımda anneme çok düşkün

genelde bayanlar eşlerine çok güveniyor ama ben çevremde gördüklerime göre hiçbir erkeğe güvenmiyorum erkeklerin birçoğu çok bencil evdeki düzen bozulunca hemen gözleri yeni bir evlilikte oluyor bayan evlenmeden çocuklarını büyütüyo okutuyo evlendiriyo ama erkekler bunu yapamıyor yeni bir konu açayım çevrenizde eşi ölen insanların hayatlarını paylaşalım

ben vasıyetımı bıle yazdım bu konuda anneme bırakmak ısterdım bende şuana kadar gördüğüm kadarıyla benden sonra evlatlarrıma en ıyı annem bakar bazen çok daha ıyı olan canım anneme bırakmak ısterdım...

Allah korusun
Bebegim yok ama olsa ve Allah korusun basıma gelse.
Önce Allah'a sonra halama ve babasına emanet ederdim.

kızkardeşim kayınvalidem yada görümceme bırakırdım.kızkardeşim ağır basıyor ama babaannesinden iyi kimsenin bakamıycağınıda çok iyi biliyorum. zaten hep kızıma " benim kızım diyor".ben işteyken de o bakıyor , kızımda babaannesinden başka kimseyle durmaz herhalde.ama Rabbim inş. böyle bi duruma düşürmez kimseyi.

güzelim bu konu nerden çıktı böyle.. tabii ki anneme emanet ederdim.. allah korusun allah hiç bi anneyi kuzularından ayırmasın.. düşünmek bile istemiyorum..bi annenin şevkatini kim verebilirki,hele bi de kendi çocukları varsa senin çocuğunu gözü mü görür.. benim babam analık elinde büyümüş ve şu an 65 yaşında ölünce beni anamın yanına gömün der her zaman.. hiç hatırlamıyor annesini..her zaman anlatır,babam dışardayken kadın kendi çocuklarına yidirirmiş. altı üstü biber dolması ama babama sadece domates dolması ayırırmış babamda onu zorla yermiş sevmediği için. bazen annem bitane yapr hani iç kalır eklersiniz,babam ona bile tahamül edemez.. acı hatıraları gelir aklına...

allah korusun kızlar oyle bı konu acılmıskı ınsan okuyunca bı tuhaf oluyor benımde aklımdan gecmedı degıl tabı esıme bırakırım olurda evlenırse ozaman anneme bırakmasını ısterım en azından annem benım acımı kızımda unutur esımın annesı ve ablasıda cok ıyıler ama dedım ya annem kızımla benım acımı unutur kolay degıl annemde kızını kaybedıyor kızımda annesını tabı allah kımseyı yavrularından yavrularıda annesınden ayırmasın.

henüz evladım yok ama tabiiki eşime. zaten diyorumda bir bebişimiz olurda ben vefat edersem sakın annenin eline bırakma hemen iyi birisi ile evlen yada benim aileme ver bakarlar onlar dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…